2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna napja
Kedd
Min:18°
Max:20°
Szerda
Min:18°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:31°
Péntek
Min:19°
Max:31°
Szombat
Min:19°
Max:32°
Önkormányzat
Lapozás:
Augusztus végére készül el a Dunafüredi út
2018-08-13 - Előre nem látott műszaki problémák, akadályok miatt csúszik a felújítás a Dunafüredi úton, Százhalombattán.
Szegeden folytatja Dalibor atya
2018-08-07 - Szegeden folytatja papi hivatását Dalibor Milenkovic szerb ortodox lelkész. Az atya szentmisén búcsúzott a százhalombattai hívektől és a várostól augusztus 2-án.
Család és szeretet
2018-07-25 - A 90 éves Ár Vendelné Matild nénit köszöntötte az önkormányzat az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán július 20-án. A miniszterelnök oklevelét, a város virágcsokrát és jókívánságait Sinka László adta át a szépkorúnak.
Százhalombattai séták
2018-07-23 - Ezzel a címmel tervez turisztikai-idegenforgalmi fejlesztéseket városunk önkormányzata. A tervek szerint térképek és wifi vezetnék a látogatókat a települési alközpontokon át. Egyebek mellett erről is szót ejtett Sinka László alpolgármester az idén 25 éves Virágos Magyarország verseny zsűrije előtt július elején.
Alpolgármesteri fogadóóra
2018-07-20 - Fogadóórát tart Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester július 23-án(hétfőn), 14 óra 30-tól 16 óra 30-ig az Óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104-es telefonszámon lehet egyeztetni.
Lecserélik
2018-07-11 - Eltömítette a környező fákról lehulló szennyeződés a Göncz Árpád téri Pitypang szökőkút műanyag fúvókáit Százhalombattán, emiatt a látványos szórófejet le kellett szerelni.
A köztisztviselőket ünnepelték
2018-07-10 - A százhalombattai Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait köszöntötték, valamint elismerő okleveleket is átadtak a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban június 29-én.
Bababarát szoba várja az édesanyákat a Hotel Trainingben
2018-07-09 - Kényelmesen és praktikusan berendezett helyiség várja ezentúl az édesanyákat és a séta vagy ügyintézés közben megéhezett gyermeküket a Hotel Trainingben. Vezér Mihály polgármester adta át július 2-án azt a baba-mama szobát, ahol a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az anyukák.
Közvélemény-kutatás az élhető városért - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-07-04 - A város vonzerejének, lakosságmegtartó képességének növelésére, a civil társadalom önszerveződő tevékenységének erősítésére, az itt élők életminőségének javítására irányuló eszközök, módszerek feltérképezése a célja annak a közvélemény-kutatásnak, amelynek előkészítéséről döntés született a százhalombattai képviselő-testület június 27-i ülésén.  A kutatás lehetőséget biztosít arra, hogy a város vezetése konkrét adatokra alapozva aktualizálja Százhalombatta közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiáját.
Ülésezik a képviselő-testület
2018-06-27 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete a mai napon.
Díjazták a legjobbakat
2018-06-26 - 143 diák és 35 tanár részesült elismerésben az idei évben a legjobban teljesítő diákok és felkészítő pedagógusaik tiszteletére rendezett ünnepségen a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 22-én. A Kiváló Tanulmányi Eredményért és Tanulmányi Versenyekért Díjakat Vezér Mihály polgármester adta át.
Segítsünk, hogy taníthasson
2018-06-26 - Egy százhalombattán élő tanárnő részére kezdeményezett gyűjtést Sinka László alpolgármester június 25-én.
Polgármesteri fogadóóra
2018-06-21 - Fogadóórát tart Vezér Mihály polgármester július 2-án, hétfőn a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán.
Még lehet nevezni
2018-06-20 - Idén is virágosztással és versennyel csinál kedvet a környezetszépítéshez az önkormányzat Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester javaslatára húszezer tő egynyári növényt osztottak ki a városban május 17-18-án. A "Tiszta udvar – rendes ház" versenyre július 23-ig lehet jelentkezni.
Új eszközök az egészségközpontban
2018-06-20 - Új orvostechnikai eszközök beszerzéséről döntött a Százhalombattai Egészségügyi Központ részére a képviselőtestület május 30-án. Két EKG készülék kerül a kardiológiára, sebészeti lézert és két arthroscopos optikát vásárolnak az egynapos sebészet számára, új eszköz segíti a jövőben a gasztroenterológiai vizsgálatokat, és egy hordozható EKG-val is bővül az intézmény felszereltsége.
Bizottsági ülések
2018-06-14 - Jövő héten tartják képviselő-testületi ülés előtti tanácskozásaikat a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai. A meghívókat a tervezett napirendekkel:A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság üléseAz Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság üléseA Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság üléseAz Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság ülése
Új óvodai csoport indul az Óvárosban
2018-06-05 - Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a beiratkozók létszáma alapján úgy döntött, hogy szeptembertől négy csoporttal működteti a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodáját. Egyre több kisgyermekes család él az Óvárosban, amelyek szívesen járatják gyermeküket a körzetes óvodába. Döntésével ennek a jogos igénynek kívánt eleget tenni a képviselő-testület.
Az év sportlövő városa lett Batta
2018-06-05 - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-i ülésén. Átadásra került az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevél, amelyet Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adott át Vezér Mihály polgármesternek. Az ülést megtisztelte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Joó Éva sportlövő-világbajnok, Kéri Attila, a Százhalombattai Lövészklub elnöke, valamint néhány százhalombattai fiatal sportlövő is. A sportág népszerűségének, valamint sikerességének helyi növekedésében fontos szerepe van Sinka László alpolgármesternek is, aki a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.
Városi Pedagógusnap
2018-06-04 - Színes programokkal, díjakkal és egy finom vacsorával köszöntötte a képviselő-testület a városunkban dolgozó aktív és már nyugállományba vonult pedagógusokat a Városi Pedagógusnapon június 1-jén.
Képviselő-testületi ülés lesz
2018-05-28 - Ülésezik Százhalombatta képviselő-testülete május 30-án, szerdán, 9 óra 30-tól.
Meghívó Városi Pedagógusnapra
2018-05-24 - Az idei évben június 1-jén, 17 órai kezdettel kerül megrendezésre a Városi Pedagógusnap, amelyre tisztelettel és szeretettel meghívom városunk minden aktív és nyugdíjas iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozóját.
Húszezer tő egynyári virág
2018-05-23 - Idén is virágosztással és versennyel hívja fel a városlakók figyelmét a szép és kulturált környezet fontosságára az önkormányzat Százhalombattán. Az egynyári növényeket a hagyományokhoz híven városrészenként adták át az érdeklődőknek május 17-18-án.
Madarak, fák, gyerekek
2018-05-23 - Idén is az óvodásokkal közös faültetéssel emlékezett meg az önkormányzat a Madarak és Fák Napjáról Százhalombattán május 17-én. Vezér Mihály polgármester egy hárscsemetét ültetett a város négy óvodájából érkezett gyerekcsoportokkal a művelődési központ mögötti parkban.
Jó látás, eredményes tanulás
2018-05-16 - Mivel a jó látás alapvető feltétele az eredményes tanulásnak, a százhalombattai önkormányzat negyedik éve szervez szemészeti szűrővizsgálatokat az iskolába készülő gyerekek részére. Az idei szűrésekre május első felében került sor az óvodákban.
Bizottsági ülések
2018-05-16 - Üléseznek a százhalombattai képviselő-testület szakbizottságai a jövő hét folyamán.
Alpolgármesteri fogadóóra
2018-05-09 - Fogadóórát tart Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester május 16-án (szerdán), 15 órától 17 óráig az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. Időpontot lehet egyeztetni a 23/542-104-es telefonszámon.
Sok sikert az érettségizőknek!
2018-05-08 - Gravírozott emléktollal köszöntötte a 172 százhalombattai érettségizőt az önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester, aki kísérőlevélben kívánt nekik sok sikert a megmérettetéshez.
Virágosztás és környezetszépítő verseny
2018-05-07 - Idén is virágosztással és versennyel csinál kedvet a környezetszépítéshez az önkormányzat Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester javaslatára húszezer tő egynyári növényt osztanak ki a városban május 17-18-án, és elkezdődött a jelentkezés a "Tiszta udvar – rendes ház" felhívásra. A részvételi szándékot nevezési lap kitöltésével lehet jelezni július 23-ig.
Árvízvédelmi gyakorlat
2018-05-04 - Árvízvédelmi gyakorlatot tartott az Érdi Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, Százhalombatta Város Önkormányzata és a Városi Polgárőrség az Arany János iskola kilencedikes önkéntesei részvételével az óvárosi Dunaparton április 25-én.
Pozitív változások a vonatközlekedésben
2018-05-02 - Jobban összehangolják a vasútforgalmat a buszjáratokkal, a pótlóbuszok megállóhelyeit az utazási igényekkel, és a kedvezményes bérletekkel is könnyebbé válik az utazás. Erről tájékoztatott Vezér Mihály polgármester, aki levélben kért megoldást a Közlekedéstudományi Intézettől azokra a problémákra, amelyeket jeleztek neki a városlakók.
Fejlesztések Óvárosban
2018-04-23 - Lakossági fórumot tartott Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője Százhalombatta óvárosában, a Zenálkó Etel Közösségi Házban április 19-én. A fórum összehívását Sinka László kezdeményezte az óvárosiak tájékoztatása érdekében. A találkozó fő témái a városrészt érintő aktuális kérdések, feladatok és az idei évre vonatkozó tervek voltak.
Csak a szépre emlékezik
2018-04-20 - Ismét szépkorút köszöntött az önkormányzat az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán április 19-én. A 90 éves Vas Istvánné Irénke néninek Sinka László alpolgármester adta át a miniszterelnök oklevelét és a város virágcsokrát.
Sportnagyhatalom vagyunk
2018-04-13 - "Kiváló fiaink és lányaink váltják valóra a város hosszútávú sportkoncepcióját, védik meg a Nemzeti Sportváros büszke címet, képviselik a sport példamutató, közösségépítő- és megtartó értékét és Százhalombattát". Így köszöntötte az év sportolóit Vezér Mihály polgármester az április 11-ei Sportgálán, a Városi Sportcsarnokban.
Jogosítványpályázat
2018-04-11 - Idén is támogatja a százhalombattai önkormányzat a fiatalok B kategóriás járművezető engedélyének megszerzését. A képviselő-testület 1,6 millió forintot különített el erre a célra.
"Add hírül hangoddal: itt vagyok, létezek!"
2018-04-06 - Nyílt levél a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola március 15-én bemutatott ünnepi előadás elismerésére.
Tegyenek meg mindent!
2018-03-26 - Százhalombattáról a kieső állomásokra tartó gyorsjáratok és – főként a kiemelt időszakokban - több vonatpótló busz indítását, kombinált MÁV-Volánbusz bérlet ideiglenes bevezetését, valamint a menetrendek pontosabb összehangolását kérte a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) központi közlekedésszervező irodájától Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere.
Új közétkeztető jöhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-03-23 - Lejár a P. Dussmann Kft-vel kötött megállapodás, így a következő négy évre új közbeszerzési eljárást indít az önkormányzat a közétkeztetés biztosítására. Az intézmények közepesre értékelték az elmúlt négy évben nyújtott szolgáltatást. A többi között erről is döntés született a százhalombattai képviselő-testület tegnapi ülésén.
Alapvető jogaink tiszteletére
2018-03-20 - A magyar nemzet minden követelése megvalósult és alapvető emberi jogainkat azóta is őrizzük – mondta Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen, Százhalombattán.
Szavazás a határon túli magyarok helyzetének jobbá tételéért
2018-03-14 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Szavazzunk a határon túli magyarok helyzetének jobbá tételéért!    
Képviselő-testületi ülés
2018-03-14 - Ülésezik a százhalombattai képviselő-testület március 22-én, csütörtökön, 9 órától.
Városi megemlékezés
2018-03-13 - Időpont: 2018. március 15. csütörtök, 10:00 Helyszín: Barátság Kulturális Központ – Színházterem -VÁROSI MEGEMLÉKEZÉS AZ 1848-49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL
A nő: tetőtől talpig élet
2018-03-12 - Ünnepi műsorral köszöntötte a hölgyeket a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete a Nemzetközi Nőnap alkalmából március 8-án a BKK Színháztermében.
Boldog, összetartó családban
2018-03-07 - A kilencven éves Gieger Jánosné Magdi néni ragyogó életkedvét emelte ki Török Sándor szakbizottsági elnök, aki a miniszterelnök jubileumi oklevelével és az önkormányzat jókívánságaival köszöntötte a szépkorú hölgyet március 2-án az Idősek Gondozóházában.
Isten éltesse a hölgyeket!
2018-03-07 -  "Két okból szoktuk bámulni a csillagot, mert ragyog, és mert kifürkészhetetlen. Közvetlen közelünkben azonban van egy sokkal elbűvölőbb és sokkal mélységesebb titok: a nő." (Victor Hugo)
Az év helyi médiaszemélyisége
2018-03-07 - Kilencedik alaklommal ítélik oda a helyi sajtódíjat a Magyar Sajtó Napja alkalmából Százhalombattán. A díjazott személyéről idén is közönségszavazat dönt a szakmai vezetők javaslata alapján.
Bizottsági ülések
2018-03-06 - Jövő héten tartják tanácskozásaikat a százhalombattai képviselő-testület szakbizottságai.
Városi nőnap
2018-03-02 - A Nemzetközi Nőnap alkalmából ünnepi műsorral várja a hölgyeket a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 8-án, csütörtökön 17 órakor a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.
A Nap városa
2018-03-02 - Villamos energiát termelő napelemparkot épít saját beruházásában a MOL Magyarország a tiszaújvárosi, a füzesgyarmati és a százhalombattai üzemének területén. A parkok várhatóan az év végéig készülnek el, a megtermelt zöldáram mintegy kilencezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja majd ki.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
Felhívások
Képtárak

Táncol a világ

Óvár Regatta

Középkori kavalkád

Győzelem a Kék szalagon

Ölbői regatta
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2018-08-13 - Előre nem látott műszaki problémák, akadályok miatt csúszik a felújítás a Dunafüredi úton, Százhalombattán.
2018-08-13 -
2018-08-08 - Több bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban a rendőrségre egy férfival kapcsolatban, aki a százhalombattai városközpontban zaklat járókelőket.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Új csapatban - teljes gázzal előre!
2018-08-21
A KSM Schumacher Racing Teamhez szerződött a százhalombattai gokartversenyző, Kovács Zsombor augusztus elején. Új feladatai azonnal Németországba szólították, emiatt édesapját, menedzserét, Kovács Tibort értük el.

Táncol a világ
2018-08-15
A szélsőséges időjárás miatt meghiúsult ugyan a Summerfest hagyományos, hivatalos fesztiválkezdetének számító nyitóceremónia, de az ünnepélyes zászlófelvonásra és az azt követő menettáncra a megszokott tömeg látogatott ki a Rendezvényközpont parkolójába Százhalombattán, augusztus 14-én. A jubileumi, 25. nyitóceremóniát a kedd esti szélvihar és felhőszakadás miatt másnapra, augusztus 15-ére halasztották a szervezők.

Fiatalok a fiatalokért
2018-08-13
Kezdetét vette a 25. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Százhalombattán augusztus 12-én. Ahogy az minden évben lenni szokott, az Önkéntes Ördögök lelkes csapata is munkába állt, hogy sokszor "láthatatlan", háttérmunkájával idén is hozzájáruljon a sikeres, zökkenőmentes lebonyolításhoz. Jelenleg is aktív, illetve "öregönkéntesekkel" beszélgettünk.

Óvár Regatta
2018-08-13
Első helyezést ért el Garay György a rádió távirányítású vitorlás hajómodellek F5-M hajóosztályában rendezett 22. Óvár Regatta – Báger-tó Kupán, Mosonmagyaróváron augusztus 11-12-én.

Vishen Lakhiani: A csodálatos elme kódja
2018-08-13
Saját bevallása szerint nem született rendkívülinek.

Hatodik hely a korosztályos OB-n
2018-08-13
Hatodik helyezést ért el a Százhalombattai VUK SE L14 teniszcsapata a Korosztályos Magyar Bajnokságon, Budapesten augusztus 6-7-én.

Európa Brüsszelből - Színesebb, mint gondolnád
2018-08-10
Nemcsak a politikai paletta létező összes árnyalata, hanem a kultúra sokszínűsége is meglepő az Európai Unió brüsszeli központjában. Erről számolt be Molnár Levente, aki az Európa Parlamentben gyakornokoskodott az elmúlt fél évben.

Szoláriumok Porschéja, szalonok Dubaja
2018-08-08
Kipróbáltuk az új Megasun szoláriumstúdiót

Szárazföldön és vízen
2018-08-08
Családi napot tartottak a százhalombattai polgárőrök július 8-án, amelyre a környékbeli polgárőr-egyesületek is meghívást kaptak. A sportvetélkedővel tarkított egész napos program finom vacsorával zárult.

Hogyan és hová lehet klímát szerelni?
2018-08-08
A homlokzati klímaberendezés, más néven légkondicionáló elhelyezésére nem kell építési engedélyt kérni, de jó, ha tudjuk, ez nem azt jelenti, hogy bárhová, bármilyen módon elhelyezhetjük a forró napokon enyhülést adó készülékünket.

Szegeden folytatja Dalibor atya
2018-08-07
Szegeden folytatja papi hivatását Dalibor Milenkovic szerb ortodox lelkész. Az atya szentmisén búcsúzott a százhalombattai hívektől és a várostól augusztus 2-án.

Tanártovábbképzés Southamptonban
2018-08-07
Köznevelési mobilitási pályázat keretében, az Erasmus + támogatásával módszertani továbbképzésen vettem részt az angliai Southamptonban 2018 júliusában.

Menetrendváltozás!
2018-08-07
A Kelenföld és Érd felső állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon augusztus 27-től szeptember 2-ig és szeptember 22-től 23-ig - tájékoztatott a MÁV-START Zrt.

Szenior úszás Három bajnoki cím - irány az EB!
2018-08-06
Egyéni csúccsal három számban – 50 méter mell és gyors, valamint 100 méter mellúszásban – is magyar bajnok lett Kőhalmi András az augusztus első hétvégéjén, Gyulán megrendezett Szenior Úszó Országos Bajnokságon.

Esti mesék lázadó lányoknak
2018-08-02
Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány? Hogy miként írja be a nevét a történelembe? Hogyan forgassa fel a világot, hogy aztán példaképként meséljék életét a jövő lányainak? Talán ilyesmikről álmodozott az a 100 különleges nő, akiknek portréját most egy-egy oldalpáron ismerhetjük meg a Móra Kiadó könyvéből.

Római bemutató
2018-07-31
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia színháztermében Fazekas István Pilátus éjszakája című színdarabja.

Nagyon fontos örömet szerezni
2018-07-31
Nyilván szép számmal akadnak százhalombattaiak, akik a Summerfest idejére veszik ki a nyári szabadságukat, de olyan, aki az elmúlt huszonöt évben mindig így tett, aligha. Kivéve Dobos Ágit, aki az első Summerfesttől az utolsóig mindegyiken részt vett, sőt, mindig egy hónappal korábban kezdi a fesztiválozást. A Summerfest és a város "élő intézményével", PR-osával, sajtószóvivőjével negyed század legszebb emlékeit elevenítettük fel. 

Nem utazik Glasgowba Ilyés Laura
2018-07-31
Bár a Százhalombattai VUK SE mindössze tizenhat éves klasszisa bekerült a magyar úszók EB-keretébe, betegsége miatt lemondott a glasgow-i szereplésről.

Ezrek szívébe írta bele a nevét
2018-07-30
Életének 67. évében július 29-én reggel elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke. A 2000-ben létrejött civil szervezet több mint 900 újszülött nyílt örökbefogadásában működött közre és több ezer nőnek segített – kelengyével, anyaotthoni elhelyezéssel, tanácsadással – abban, hogy fel tudja vállalni nem tervezett gyermeke nevelését. Mórucz Lajosné betegségét, fizikai fájdalmait nap mint nap leküzdve, fáradhatatlanul dolgozott az egyesületért, az anyákért, a gyerekekért és a gyermekre vágyó családokért. Váratlanul, otthonában hunyt el. Óriási hiány marad utána. 

Judo - Az EB-re és a VB-re is utazhat Rajkai Robi
2018-07-30
Sikerrel zárta a junior válogatóversenyek utolsó állomását, a berlini judo Európa Kupát a Százhalombattai Városi Ifjúsági SE korosztályos válogatott versenyzője, Rajkai Róbert.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.