2017. szeptember 23. - Tekla napja
Szombat
Min:10°
Max:15°
Vasárnap
Min:9°
Max:16°
Hétfő
Min:8°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:22°
Szerda
Min:12°
Max:20°
Kultúra, Oktatás
Lapozás:
Tompa Mihály az ismerősöd?
2017-09-20 - Átütő és megérdemelt sikert aratott Kovácsné Pázmándy Ágnes lelkész-könyvtáros a százhalombattai Tompa Mihály Emléknapon szeptember 20-án. Facebook profilt hozott létre a méltatlanul elfeledett és igazán talán sosem értett költő számára. Azon keresztül mutatta be "adatlapját", "albumait" és "ismerőseit" – a középiskolások pedig meglehetősen lájkolták!
Fantasztikus élmény volt a Magyar Népdal Napja
2017-09-19 - A Csík Zenekar és az Oscar-díjas Bakáts téri általános iskola kórusa mellett a százhalombattai Bodzavirág Kórus és Bodzabogyók Énekegyüttes is részt vett abban a több száz fős zenei produkcióban, amely a Magyar Népdal Napja alkalmából valósult meg Martonvásáron és Székesfehérváron szeptember 15-17-én.
Két új nemzetközi projekt az Aranyban
2017-09-19 - Alig telt el néhány hét az előző két Erasmus pályázat lezárása óta, máris két új projekt indul a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.
Segítenek visszatalálni - Ghymes koncert a szerzett látássérültekért
2017-09-12 - Idén is jótékonysági zenei rendezvényt hirdetett a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE). Az október 14-i budaörsi Ghymes koncert bevételét egy olyan rehabilitációs központ működtetésére szánják, amely a látásukat elvesztőket támogatja az új élethelyzethez való alkalmazkodásban.
Felnőttképzés a SZISZKI-ben
2017-09-11 - Idén is különböző szakmai képzéseket hirdetett meg a Széchenyi István Szakgimnázium és Gimnázium levelező, illetve esti tagozaton Százhalombattán. A fél, egy vagy két évig tartó tanulmányokkal OKJ-es képzettséget lehet szerezni.
Pótfelvételi és tanévnyitás a művészeti iskolában
2017-08-30 - Az új, 2017/18-as tanévvel kapcsolatban tájékoztatott a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola.
180 napos lesz a tanév
2017-08-28 - A 2017/2018-as tanév első tanítási napja szeptember 1-je (péntek), az utolsó 2018. június 15. (péntek) lesz. A tanítási napok száma 180, a nappali tagozatos szakgimnáziumokban 178, a gimnáziumokban, szakközép- és szakiskolákban 179. A végzős középiskolások 2018. május 3-án mennek utoljára iskolába.
Tanévkezdés a Kőrösiben
2017-08-21 - A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola dolgozói újult erővel várják régi és új tanítványaikat az új tanévben.
Zenei szívdobbanások - Egyéves a DunaBeat
2017-08-15 - Több évtizedes álmát valósította meg a százhalombattai hobbirádiós, Mazzag László, amikor tavaly júniusban elindította saját rockzenei műsorát. A 107.0 MHz-es frekvencián hallható DunaBeat túl van az ötvenedik adáson, de ő közel sem fogyott ki a megosztásra váró zenei élményekből.
Új darabok, új bemutatók
2017-08-08 - Az élethez a mainál nem több szabadság, hanem lényegesen több fegyelem szükséges – talán ez az egyik üzenete Fazekas István legújabb drámáinak.  Az Új Színház a szerző Béres Józsefről írt színdarabját továbbra is játszani fogja, s más Fazekas-műveket is színpadra visz.
Sportiskola a Kőrösiben
2017-07-24 - Sportiskolai osztály indul a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában szeptembertől. Az első évfolyamon huszonnégy kisgyerek kezdi meg a képzést, amely egyebek mellett heti hét testnevelésórát tartalmaz.
Mint egy balkáni rezesbanda
2017-07-12 - Nagy bulit csapott az Óvárosi Napokon, és a Summerfest alatt visszatér Százhalombattára a Guća Partyzans Brass Band.  A "magyar Boban Marković Orkesternek" is titulált zenekar augusztus 13-án, 19.30-kor lép fel a Fesztiválsátorban. 
Bemutatkoznak a járások művészei
2017-07-11 - Második állomásához érkezett a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében májusban indított kortárs képzőművészeti kiállítás-sorozat, amelyben ez alkalommal az érdi és a nagykőrösi járás tehetséges művészei mutatkoztak be július 7-én a pesti Megyeházán. A tizenegy kiállító alkotásai között Pap Miklós legnagyobb tetszést arató fényképei is megtalálhatóak.
Átadták a tankerületi központ új épületét
2017-07-03 - Ünnepélyes keretek között adták át az Érdi Tankerületi Központ új székházát június 27-én Érden. A tankerület három járás, Budakeszi, Érd és Pilisvörösvár általános iskoláit, gimnáziumait és művészeti iskoláit működteti és tartja fenn. Dolgozói dr. Solti Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke előtt tettek esküt az avatáson.
Szakpolitikai kérdések a Stádiumban
2017-06-27 - A magyar föld, a magyar kenyér, a magyar könyv és Százhalombatta aktuális témáival foglalkozik a Stádium legutóbbi száma. Fő kérdése: van-e a jövőnkre elegendő humanitárius és gazdasági tartalékunk?
Történelmi séta a reformáció körül
2017-06-26 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár adott otthont június 15-én a százhalombattai Reformáció 500 Emlékbizottság által szervezett előadásoknak, amelyek a reformáció kezdetéről és angliai kibontakozásáról szóltak. A kezdetekről dr. Szabó András egyetemi tanár, az angol puritanizmusról pedig Petrőczi Éva József Attila-díjas költőnő beszélt. Az est házigazdája dr. Fazekas István jogász, református teológus volt.
CISCO Akadémia a SZISZKI-ben
2017-06-19 - A CISCO Hálózati Akadémia szakképzési programjában vehetnek részt a százhalombattai szakközépiskola informatikus tanulói tavaly szeptember óta. A CISCO a világ legnagyobb hálózati eszközgyártója, amely 1997 óta működteti képzési programját a minőségi szakemberutánpótlás érdekében.
Kőrösis alkotás a Mezőgazdasági Múzeumban
2017-06-13 - Különdíjjal értékelte a zsűri a százhalombattai Kőrösi iskola 1. b-seinek közös alkotását az 5. Miénk a vár! országos hagyományőrző és kulturális fesztivál keretében meghirdetett rajzversenyen. A gyerekek közös művét kiállítják a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
Találkozás, beszélgetés, könyv
2017-06-13 - Többszázan olvastak egyszerre elmélyült csendben június 9-én, a százhalombattai Szent István téren. A "Dobj el mindent, és olvass!" akciót a Hamvas Béla Városi Könyvtár szervezte, ahogy az egésznapos 2. Battai Könyvünnepet is.
Pitypangos vígasságok
2017-06-13 - Hosszú évekre visszanyúló hagyomány a Pitypangos Hét az azonos nevű óvodában, Százhalombattán. Idén kézműves délelőttel kezdődtek a szülőkkel közös szabadidős programok június 6-án.
Zölden jobb
2017-06-13 - Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 2-án.
Véred a vers
2017-06-07 - "A vers szórakoztat és gyönyörködtet, de hiszek abban, hogy tett is. Meg kell mozdítania az olvasót, emlékeztetnie kell, hogy aki szépségre született, az ezt az eszményt sosem adhatja fel." Ne tűrd! – ezzel az ars poeticaként kiemelt rövid költeménnyel kezdődik Fazekas István Váci Mihály- és Jókai-díjas szerző könyvhétre megjelent válogatáskötete.
Vándorlegény kiállítás
2017-06-07 - Százhalombattán tartották a XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat regionális zsűrizését, ugyanis a közép-magyarországi régióban a tárnoki Iharos Népművészeti Egyesület kapta meg a szervezés, lebonyolítás jogát. A százhúsz alkotótól érkezett gyönyörű kézműves anyagból a Summerfesten nyílik kiállítás.
Hatalmas élmény volt Kína
2017-06-07 - Hazaérkezett közel kéthetes kínai turnéjáról a Forrás Néptáncegyüttes csoportja június 5-én. A 12-14 éves táncosok életre szóló élményekkel gazdagodtak, "Páváskodtak" a kínai nagy falon, felléptek az egykori hercegi palotában és a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben, hogy csak néhány programhelyszínt említsünk.
Fazekas István dedikál
2017-06-06 - A százhalombattai Fazekas István is dedikál a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozat keretében június 10-11-én, szombaton és vasárnap 13-tól 14 óráig Budapesten, a Vörösmarty téren, a Püski Kiadó sátránál.
Kínában vendégszerepel a Forrás
2017-06-01 - Tíznapos kínai vendégszereplésen vesz részt a Forrás Néptáncegyüttes május 24-től június 5-ig. Idén már második alkalommal keltek útra a táncosok. Legutóbb Kazahsztánban turnéztak.
Nyár a szigeten
2017-06-01 - Harmadik alkalommal rendezte meg a negyedikesek városi olvasási versenyét a Százhalombattai Eötvös Loránd Általános iskola május 23-án. A vetélkedőn a házigazda intézmény diákjai mellett az Arany és a Kőrösi tanulói vettek részt. A téma Csukás István Nyár a szigeten című regénye volt.
Kőrösisek a Müpában
2017-06-01 - A Művészetek Palotája, vagyis a Müpa partneriskolája lett a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola a 2016/2017-es tanévben.  A kétoldalú együttműködés célja, hogy felébredjen az igény a gyerekekben a kulturális értékekre, művészi élményekre, és a jövő hangversenylátogatóiként otthon érezzék magukat a hangversenytermekben.
Vastaps az Arany férfikórusának
2017-05-26 - Óriási vastapsot és elismerést kapott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium férfikórusa a XXIII. Katona- és Bordalfesztiválon május 20-án Abasáron.
Születéstől felnőttkorig - Motiváció: a szív előre küldése
2017-05-24 - Motiváció, öröm, sok munka – ez a lehetséges sorrend, és nem fordítva. "A motiváció az, amikor az álmaid munkaruhát öltenek" – idézte Benjamin Franklit előadásában dr. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató a XIII. Születéstől Felnőttkorig Konferencián május 19-én Érden.
Kiemelt szereplés az országos népdalünnepen
2017-05-22 - Ötvenhárom produkció közül mindössze három kapott "Kiemelt gyémánt" minősítést a Pünkösdi "Szárnyaló" Országos Népdalünnepen május 19-én Tökölön. Köztük volt a százhalombattai Bodzabogyók Énekegyüttesé is.                                 
Bon appetit!
2017-05-17 - Tíz négyfős csapat mérte össze tudását az első Gasztro-party elnevezésű tematikus vetélkedőn a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában május 9-én.
Felvidéki aktualitások a Stádiumban
2017-05-17 - A Stádium új sorozatot indított, melyben a kisebbségben élő magyarság képzési lehetőségeit mutatja be. Elsőként a felvidéki Selye János Egyetem Református Teológiai Karával ismerkedhetnek meg az olvasók.
Kőrösisek a Müpában
2017-05-16 - A Művészetek Palotája, vagyis a Müpa partneriskolája lett a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola a 2016/2017-es tanévben.  A kétoldalú együttműködés célja, hogy felébredjen az igény a gyerekekben a kulturális értékekre, művészi élményekre, és a jövő hangversenylátogatóiként otthon érezzék magukat a hangversenytermekben.
Kizöldült az Eötvös iskola
2017-05-12 - A megszokottnál is nagyobb figyelmet kapott a környezetvédelem a Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskolában a Fenntarthatósági témahéten, április 24-től 28-ig.
Madarak és fák a Kipp-Koppban
2017-05-12 - Idén is megemlékeztek a Madarak és Fák Napjáról a százhalombattai Kipp-kopp Óvodában május 10-én. Mivel az intézmény Zöld Óvoda, a pedagógusok nagy figyelmet fordítanak környezeti nevelésre. Az oviban télen is gondoskodnak a madarak etetéséről, itatásáról, a hagyományos tavaszi rendezvényre pedig már napokkal előbb elkezdődött a készülődés.
Erdei iskolában a Kőrösi harmadikosai
2017-05-09 - A Duna-Ipoly Nemzeti Park Hiúz házában töltötte április utolsó hetét a százhalombattai Kőrösi iskola 3.a osztálya. Vonattal, villamossal és némi gyaloglással jutottak el a Börzsöny szívébe.
Rohan az idő
2017-05-08 - Érzelem- és gondolatgazdag együttléttel ünnepelték a Százhalombattai 1-es Számú Általános Iskola fennállásának ötvenedik évfordulóját pedagógusok, diákok, szülők és társintézmények május 5-én.
Felvételi és beiskolázás a SZISZKI-ben
2017-05-04 - Teljes osztálynyival nőtt a jelentkezők száma a tavalyi évhez képest a százhalombattai SZISZKI általános gimnáziumi tagozatára, amely kilencszeres túljelentkezésnek felel meg. A ponthatárt 136-nál húzták meg, 4 ponttal magasabban, mint tavaly.
Áprilistól októberig
2017-05-04 - Egyhetes programsorozattal nyitotta meg a Régészeti Park idei szezonját a "Matrica" Múzeum Százhalombattán április 24-28-án.
Tízféle program a Szakmák Éjszakáján
2017-05-03 - A Szakmák Éjszakája országos rendezvénysorozat 2016-ban kezdődött a szakképzés népszerűsítése érdekében. Idén április 21-ére, péntekre szervezték meg a szakképzési centrumok tagintézményei a programokat, amelyekhez a százhalombattai SZISZKI első ízben csatlakozott.
Élni egy álomért
2017-05-03 - Több száz táncos és teltházas közönség ünnepelte a tánc világnapját az idei Tánclázadáson Százhalombattán április 29-én.
Tűzoltó leszel s katona?
2017-04-28 - A százhalombattai Kőrösi Iskola hetedikesei is részt vettek a tizedik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten április 24-25-én.
Ismét népdalos siker
2017-04-27 - Elismerően nyilatkozott a zsűri a százhalombattai népzenei munkáról és a tehetséges gyerekekről a III. Tápió Menti Népdaléneklési Versenyen április 25-én Tápiószentmártonban. Násztorné Réczey Éva 9 tanítványával, 6 produkcióval képviselte városunkat.
Hagyományok hete
2017-04-26 - Az idén is nagy sikerrel rendezte meg többéves hagyománnyal rendelkező családi programjait a Kipp-Kopp óvoda Százhalombattán.
Ha kérdez, már érdekli
2017-04-25 - Magyar császári és királyi alaki kiképzésben, egzotikus hangszerek kipróbálásában, valamint reformkori jelmezes kávéházban is részt vehettek a százhalombattai Eötvös iskola felsősei április 24-én. Egy országos, múzeumokat népszerűsítő program keretében ugyanis "házhoz vitte" számukra kínálatát a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény, a budapesti Bélyegmúzeum, valamint a Pákozdi Katonai Emlékpark.
Öregdiák-találkozó
2017-04-25 - Fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából – a többi között – öregdiák-találkozót rendez a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola május 5-én, pénteken.
Tehetségek és tudósok
2017-04-25 - Öt diák vehetett részt a százhalombattai Arany János gimnáziumból a Nobel-díjasok és a tehetséges fiatalok idei találkozóján április 19-22 között Szegeden. A képzési programot nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szegedi Tudós Akadémia.
Diáknapok a Kőrösiben
2017-04-18 - Idén is számos elismerést, sok vidámságot és színes programokat hozott a Kőrösi-hét az iskola diákjainak Százhalombattán április 10-12-én.
Legszebb mesém, versem napja
2017-04-13 - Több mint 15 éve ünneplik a Magyar Költészet Napját a százhalombattai Pitypangos Óvodában a "Legszebb versem, mesém napjával". Idén is a családok bevonásával emlékeztek meg.
Lapozás:
Képtárak

Kárpátalján gyűjtenek a hulladékkommandósok

Tompa Mihály az ismerősöd?

Kulináris közösségi élmények

Második lett Forrai Csaba

Emléktábla Istvánfi Csaba professzornak
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2017-09-21 - Tanácskozást tart a százhalombattai képviselő-testület jövő héten, szeptember 26-án, kedden 9 órakor.
2017-09-21 - A Barátság Kulturális Központ pályázatot hirdet MŰVELŐDÉSSZERVEZŐ munkakör betöltésére.
2017-09-19 - A kerékpáromat keresem, amellyel szeptember 1-jén elestem Dunafüreden.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kárpátalján gyűjtenek a hulladékkommandósok
2017-09-21
Idén második alkalommal, több mint 30 kárpátaljai településre kiterjedő hulladékgyűjtő akció indult el Tiszta Kárpátalja! elnevezéssel szeptember 15-én Beregszászon. Az eseményre a százhalombattai Hulladékkommandó önkéntesei is meghívást kaptak dr. Grezsa Istvántól, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztosától.

Román Diaszpóra Napja
2017-09-21
A százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat 2011 óta minden évben megrendezi a Román Diaszpóra Napját augusztus végén, amelyre idén augusztus 26-án került sor.

Téli gumikat kapott a Hulladékkommandó
2017-09-21
Három garnitúra téli autógumi-abroncsot ajándékozott a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatnak a Hankook Tire Magyarország Kft. Az adományt szeptember 19-én vették át a civil szervezet tagjai.

Kisboldogasszony a RONÖ-nál
2017-09-21
Idén is megemlékezett Kisboldogasszony napjáról a százhalombattai román nemzetiségi önkormányzat (RONÖ) szeptember 9-én a Szerb templomban.

Tompa Mihály az ismerősöd?
2017-09-20
Átütő és megérdemelt sikert aratott Kovácsné Pázmándy Ágnes lelkész-könyvtáros a százhalombattai Tompa Mihály Emléknapon szeptember 20-án. Facebook profilt hozott létre a méltatlanul elfeledett és igazán talán sosem értett költő számára. Azon keresztül mutatta be "adatlapját", "albumait" és "ismerőseit" – a középiskolások pedig meglehetősen lájkolták!

Fantasztikus élmény volt a Magyar Népdal Napja
2017-09-19
A Csík Zenekar és az Oscar-díjas Bakáts téri általános iskola kórusa mellett a százhalombattai Bodzavirág Kórus és Bodzabogyók Énekegyüttes is részt vett abban a több száz fős zenei produkcióban, amely a Magyar Népdal Napja alkalmából valósult meg Martonvásáron és Székesfehérváron szeptember 15-17-én.

Kulináris közösségi élmények
2017-09-19
Három kategóriában összesen húsz csapat ragadott fakanalat a Battai Napok hagyományos, népszerű főzőversenyén szeptember 10-én.

Könyvjelző - Ransom Riggs: A különlegesek regéi
2017-09-19
A Gyűrűk Ura óta rendre jelennek meg az épp aktuális kortárs irodalomban az egyre újabb és újabb világokat teremtő történetek. Nem mindenkinek sikerül meghódítani az olvasókat, de akad néhány említésre méltó hős, Ruminitől Harry Potterig. Ransom Riggs ideje 2011-ben jött el, amikor megjelent "eredeti fotókkal" illusztrált sorozata első kötete, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.

Ismét elnökké választották Pap Miklóst
2017-09-19
Ellenszavazat nélkül választották meg Pap Miklóst a százhalombattai Fidesz élére újabb két évre a szervezet legutóbbi közgyűlésén.

Két új nemzetközi projekt az Aranyban
2017-09-19
Alig telt el néhány hét az előző két Erasmus pályázat lezárása óta, máris két új projekt indul a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

Újdonságok a HBVK-ban
2017-09-19
Han Kang: Növényevő Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk - gyermekként a második világháborúban Dr. Yael Adler: Bőrügyek Esterházy Péter: Rubens és a nemeuklideszi asszonyok Sediánszky Nóra: Tékozló PárizsKiss Ottó: Ne félj, Apa!

Biztonsági tanácsok időseknek
2017-09-19
Az idősek világnapja alkalmából tisztelettel adunk néhány jó tanácsot idősebb honfitársaink részére, áldozattá válásuk megelőzése érdekében.

Nagy várostakarítás
2017-09-18
Több mint százan gyűjtöttek hulladékot Százhalombattán a TeSzedd országos nagytakarítási akció keretében szeptember 16-án.

Változó környezet, folyamatos együttműködés
2017-09-18
Miként a tavalyi évben, idén is jelentősen hozzájárult a Battai Napok sikeréhez a Dunamenti Erőmű Zrt. Az Erőmű egészségügyi szűrőbuszban ingyenes méréseket végeztek és bemutatókat tartottak, de a nagyszínpadi produkciók megvalósulását is támogatta a nagyvállalat. Bár az iparág számára jelentős változásokat hozott, nehéz időszakot jelentett az elmúlt tíz év, a várossal való folyamatos együttműködést nagyon fontosnak tartják – nyilatkozta Lehőcz Balázs vezérigazgató.   

Szoros meccsen kapott ki az SZKE
2017-09-18
A Telekom Veszprém U20 csapatát fogadta az Százhalombattai Kézilabda Egyesület a szezon első bajnoki mérkőzésén szeptember 16-án Százhalombattán. Százhalombattai KE – Telekom Veszprém U20 31:34 (14:13)

Gólyatábor 2017
2017-09-18
Az idei gólyatábort teljesen másképp éltem meg IDB-sként, mint tavaly gólyaként.

Hétvégi házi feladatok...
2017-09-18
A nyaralók és hétvégi házak sajnos sok esetben válnak a bűnelkövetők célpontjává, mert a tulajdonosok ősszel és télen ritkán látogatják házaikat, kieső helyen vannak, nincsenek jelen a szomszédok sem.

Zánka
2017-09-18
Erzsébet tábor (Csak egy vélemény a több százból)

Varrodai találkozó
2017-09-18
Varrodai találkozó volt a Csónakházban augusztus 27-én. Szécsényiné Zsuzsa, Tóth Józsefné és Berta Kati szervezte. Mindenki mozgósítva volt, mindenki szólt mindenkinek. Nagy volt a várakozás, nagyon sokan 40 éve nem láttuk egymást.

Elkezdődött a tekebajnokság
2017-09-18
A várakozásoknak megfelelően, 5:1 arányban arattak győzelmet a Battai Gurítók első őszi mérkőzésükön, amelyen az Obsitos I.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.