2019. február 15. - Kolos napja
Péntek
Min:0°
Max:1°
Szombat
Min:-2°
Max:9°
Vasárnap
Min:-2°
Max:9°
Hétfő
Min:-1°
Max:6°
Kedd
Min:-2°
Max:5°
Kultúra, Oktatás
Lapozás:
Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13 - Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.
Két találkozó Olaszországban
2019-02-13 - Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.
Illegál bál
2019-02-13 - A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.
Múlt, jelen, jövő
2019-02-04 - Bár az elején sokan nem sok jövőt jósoltak számára, hatodik alkalommal jelent meg a Százhalom Kalendárium. A kiadványt dr. Vicze Magdolna, a "Matrica" Múzeum igazgatója, Sinka László alpolgármester és Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű igazgatója mutatta be február 1-jén.
Egymás felé fordított tükrök
2019-01-29 - Ezzel a címmel került megrendezésre Fazekas István és Véghelyi Balázs közös költői estje a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, a Magyar Kultúra Napjához kötődő rendezvénysorozat keretében. A versek hatalmáról, a mesterekről és az írásművészet különös sajátosságairól tett vallomást a két alkotó.
"Suliváró" az Eötvösben
2019-01-28 - Az idei tanévben is nyitott kapukkal várja a leendő elsősöket és szüleiket a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola.
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínomdánomba (Zabaszauruszok 1.)
2019-01-28 - Egy regény, amit a fiúk is szeretni fognak! Amellett, hogy tisztelet minden betűfaló srácnak, legtöbbjük szerint a könyvek unalmasak, az olvasás fárasztó, a könyvmolyok gázok...
Művészet nélkül nem érdemes élni
2019-01-24 - Idén is érdemes viszont megnézni a Benta Art Regionális Művészeti Egyesület és a SZAK Stúdió Művészeti Egyesület közös kiállítását a Barátság Kulturális Központban, Százhalombattán. A megnyitóra hagyományosan a Magyar Kultúra Napján, január 22-én került sor.
Ami összeköt és összetart
2019-01-24 - A kultúra, a hagyományok, valamint nemzeti kincsünk, a Himnusz országhatárokon is átívelő összetartást sugárzó erejére, megőrzésének, ápolásának fontosságára és ebben valamennyiünk közös felelősségére hívta fel a figyelmet Vezér Mihály polgármester a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én a Barátság Kulturális Központ színháztermében.
Battán hirdetik ki a Stádium-díjat
2019-01-24 - Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban tartják a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentését február 7-én, csütörtökön 10 órakor. A program során Fazekas István Széchényiről szóló monodrámáját is bemutatják. Háromszáz diákot hívnak meg a szervezők.
Mindenki a kultúráért - Háttérből előtérbe
2019-01-24 - A Barátság Kulturális Központ, a "Matrica" Múzeum és a Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozóit köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a kulturális és közművelődési területen dolgozó közalkalmazottak tiszteletére rendezett ünnepi ebéden a Halászcsárdában, január 23-án.
Brisbane-től Sao Pauloig
2019-01-23 - Több mint hatszázan szavalták együtt a Himnuszt a Magyar Kultúra Napján, január 22-én Százhalombattán, de nemcsak városunkban hangzott fel Kölcsey nemzeti fohásza, hanem a világ számtalan más városában, több kontinensén, sőt, a vízen és a levegőben is.
Kipp-kopp, kultúra!
2019-01-23 - Mesedélelőttel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában január 22-én.
Nyitott csoportajtó
2019-01-16 - Hagyomány a százhalombattai Kipp-Kopp oviban, hogy évszakonként  más-más kreativitást fejlesztő tevékenységeket kínálnak a nagycsoportosoknak.
Hogyan tovább?
2019-01-16 - Huszonnyolc előadó vett részt a SZISZKI második alkalommal megrendezett pályaorientációs projektnapján január 11-én Százhalombattán. A diákok első kézből szerezhettek információt a legkülönbözőbb szakmákról, egyetemi, főiskolai vagy OKJ-s képzésekről, külföldi munkavállalásról, vállalkozásindításáról, de akár a továbbtanulás költségeiről vagy az egyes szakmákban várható fizetésekről is.
Magyar Kultúra Hete Százhalombattán
2019-01-07 - Idén is a város minden kulturális intézménye ünnepi programokat kínál a Magyar Kultúra Hetében, január 22-től 28-ig Százhalombattán.
És zuhogni kezdtek ránk a csillagok
2019-01-07 - Tizenkét versből álló hangoskönyvet jelentetett meg – egyelőre – az interneten a Százhalombattán élő Váci Mihály- és Jókai-díjas költő, Fazekas István. A költemények egy hétköznapinak mondható élet történéseit, tapasztalatait, benyomásait örökítik meg kicsit sem hétköznapi módon.
Inter Japán Aranyserleget kapott Fazekas István
2019-01-07 - Fődíjjal jutalmazta a nemzetközi szakmai zsűri Fazekas István százhalombattai író tanulmányát a tokiói székhelyű Inter Japán Magazin, amely az elmúlt évben is pályázatot írt ki a japán-magyar kulturális kapcsolatok erősítése érdekében. A versenyen több mint 350 pályamunka vett részt.
Meghódították a biteket
2018-12-18 - Remekül szerepeltek a százhalombattai Eötvös iskola diákjai a "HÓDítsd meg a biteket" elnevezésű nemzetközi informatikai és számítógép-készségverseny idei hazai fordulóján. Geller Írisz 7., Erdei-Tóth Anna 3., Józsa Gábor 4., Bernáth Ábel 7., Bencs Lilla 8. helyen végzett korosztályában.
Az Arany nyerte a MOL-vetélkedőt
2018-12-18 - A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a MOL Dunai Finomító idei "Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?" vetélkedőjét. A döntőt öt csapat részvételével rendezték meg december 14-én.
Slammertalálkozó
2018-12-18 - Szegedről, Mezőkövesdről, Miskolcról, Pécsről, Győrből és Budapestről is érkeztek költő-előadók a 6. alkalommal megrendezett BattaSlamre december 7-én. 
Tánc: múlt, jelen, jövő
2018-12-14 - Karácsonyváró műsorral ünnepelte alapításának 15. évfordulóját a Pesovár Ferenc Néptánc Suli december 9-én Százhalombattán. A gálaest második felében Levelek Kárpátaljáról címmel mutatta be közös táncszínházi előadását a Forrás Néptáncegyüttes és a Kárpátalja Táncegyüttes.
Volt egyszer egy Százhalom
2018-12-14 - Az idén húsz éves Faluvédő Egylet tizennégy család élettörténetét bemutató kötetet adott ki Volt egyszer egy Százhalom címmel. A kötet bemutatójára december 7-én, a Zenálkó Etel Közösségi Házban került sor. Az érdeklődőket Sinka László alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, jó, hogy vannak köztünk olyanok, akik mernek vállalni valamit és tesznek is érte.
Fővárosi fellépés
2018-12-13 - A Hagyományok Háza szervezésében a Corvin Téri Vásárban énekelt a százhalombattai Kőrösi iskola Bodzabogyók Énekegyüttese Násztorné Réczey Éva vezetésével.
Aranyos diákok a Tudósakadémián
2018-12-10 - Mintegy 300 tehetséges biológus között a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium kiválóságai is meghívást kaptak a Szegedi Tudósakadémiára. Az intézmény tanulói negyedik alkalommal vehettek részt az egyik legrangosabb országos középiskolai szakmai rendezvényen.
Befejeződött a Szent István templom rekonstrukciója
2018-12-07 - Kívül-belül megújult a százhalombattai Szent István templom az elmúlt hónapokban. A munkálatok – amelyek során gyakorlatilag teljeskörű felújítást végeztek – mintegy négy és fél hónapig tartottak, a kivitelező MAVIT Kft. határidőre, november végén adta át az épületet.
Jam-parti
2018-12-05 - Az Éjféli Kakasszó együttessel lehetett együtt muzsikálni a SZIKE-Ifjúsági Műhely első "jam-partiján", a BKK-ban december 1-jén.
Magadba látsz rajta keresztül
2018-12-05 - Év végéig láthatók és megvásárolhatók a SZAK Stúdió tagjainak képei a BKK Mini és Lépcső Galériájában. László Bandy megnyitó szövege (ajánlója).
Diákcsere Lengyelországban
2018-12-05 - November utolsó hetében került sor a szeptemberben indult CHANCE címet viselő Erasmus+ projekt első diákcsereprogramjára, amelyen a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumot három diák és két pedagógus képviselte a lengyelországi Siemianowice Śląskie-ben. Rajtuk kívül olasz, horvát, spanyol és görög partneriskolák képviselői vettek részt a találkozón.
Az ünnep a közösség kezdete
2018-12-04 - Eposzi seregszemle és gigászi küzdelem jellemezte a Hamvas Béla Városi Könyvtár második játékos borestjét november 30-án Százhalombattán. A több mint százfős bornyomozás témája az irodalom és a görög mitológia volt.
Mosolymanók
2018-11-30 - Idén először a Százszorszép Óvoda is csatlakozott ahhoz az országos felhíváshoz, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az EMMI, a PontVelem Okos Program és a GLS futárszolgálat közösen szervez immáron harmadik éve.
Aztán jön a jó hír
2018-11-30 - "Nem arrul kell annyira aggódnunk: mit tartanak felőlünk, mint inkább, mik vagyunk?" – emlékeztet a névadó a százhalombattai SZISZKI tavalyi tanévre választott jelmondatában. A "belbecs" az első, aminek jó esetben következménye a hírnév. A középiskola 9. helyezést ért el a szakgimnáziumok országos listáján. Az igazgató szerint minden azzal kezdődött, hogy felismerték belső értékeiket.
Szakmák napja az Eötvösben
2018-11-19 - Második alakalommal szervezett pályaorientációs napot a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola november 8-án. A tanulók izgalommal várták, milyen érdekes és izgalmas szakmákkal ismerkedhetnek meg az idei tanévben.
Pályaorientáció az Aranyban
2018-11-19 - A tavalyi tanévtől minden évben pályaorientációs napot tartanak az iskolák. A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban 6 évestől a 19 évesig, tagozatonként más-más lehetőségeket ismerhettek meg a diákok.
Csak egész-ség legyen!
2018-11-19 - A betegségek megelőzéséről tartott teltházas előadást Papp Lajos szívsebész Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban november 14-én.
A nemzet egységét hirdeti Fazekas darabja
2018-11-19 - Szűnni nem akaró tapssal köszönte meg az előadást a közönség Fazekas István százhalombattai író gróf Széchenyi Istvánról szóló színdarabjának ősbemutatóján a Harkányi Szabadegyetemen november 13-án.
Pályaválasztási fórum
2018-11-15 - Kilenc oktatási intézmény mutatkozott be a középiskolába készülő diákoknak és szüleiknek a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában rendezett pályaválasztási fórumon november 13-án.
Mikor siketítőn bőgni kezd a gránát
2018-11-14 - Gyóni Géza, az első világháborúban elhunyt költő ikonikus versével nyílt meg a százhalombattai "Matrica" Múzeum új időszaki tárlata november 12-én. A kiállítás emberközelben mutatja be a 100 éve befejeződött első világégés battai történetét.
Százszorszép Márton-nap
2018-11-14 - Ebben az évben is felelevenítették a Márton-napi népszokásokat a Százszorszép Óvodában.
Tangó
2018-11-13 - A százhalombattai Sérültekért Alapítványt mutatja be Ignáczy Adrienn fotókiállítása, amely november 7-én nyílt meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Békásmegyeri könyvtárában. A bemutató ott november 28-ig, Százhalombattán a tervek szerint a költészetnapon lesz látható.
Szellemidézés a rockkocsmában
2018-11-12 - Megemlékezéssel egybekötött képavatást tartottak az egykori barátok, osztálytársak és rajongók a fiatalon elhunyt rocklegenda, Bencsik Sándor Samu tiszteletére a százhalombattai Gastrockitchenben november 8-án.
Teremteni valamit, ami nincs
2018-11-06 - Második alkalommal szervez játékos borestet a Százhalombattai Könyvtárért Alapítvány a Hamvas Béla Városi Könyvtárban november 30-án. Az este mottóját ezúttal is a névadótól kölcsönözték: "Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs." A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény teljes bevételét a könyvtár előadótermének felújítására kívánják fordítani.
Programozás hete a SZISZKI-ben
2018-11-06 - A programozás hete alkalmából Lipovszki György, volt villamosmérnök-tanár tartott videóbemutatóval egybekötött előadást a SZISZKI-ben október 18-án.
A módszertani megújulás lehetősége, avagy Erasmus+
2018-10-30 - Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium jelenleg futó 4 Erasmus+ projektje közül 2 projekt KA1-es, ami azt jelenti, hogy pedagógusaink európai továbbképzéseken vehetnek részt a pályázaton elnyert összegből. A Ready! Study! Click! című, lassan a végéhez érő projektünk célja a digitális pedagógiai módszerek és IKT eszközök használatának az elsajátítása. A kétéves projektben 8 kolléga tudott Európa különböző országaiba kiutazni és tanulni, a napjainkban rendkívül fontos digitális kompetenciáit erősíteni.
A mi kincsünk
2018-10-30 - A Duna extrém alacsony vízállása országszerte és Százhalombattán is számos "kincs" felszínre kerülését eredményezte. Lelkes lokálpatrióták hetek óta jelzik a "Matrica" Múzeum felé, hogy a Kácsás-szigetnél hajóroncs maradványai láthatóak.
Értékközvetítő együttműködés
2018-10-29 - A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a százhalombattai alapítású Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap együttműködési megállapodást írt alá október 28-án.  
#journeytothebeginnings - Színházi kalandjáték digitális bennszülötteknek
2018-10-29 - Négy országból érkeztek partnerek az Európai Unió Kreatív Európa Programjaként megvalósuló, "Journey to the Beginnings" projekt rendezvényére Százhalombattára, amelynek a - több mint két éve futó programban szintén részt vevő – "Matrica" Múzeum és Régészeti Park adott otthont október 25-én.
Tanulás és élmény
2018-10-19 - Az önkormányzat támogatásával őszi tanulmányi kiránduláson vett részt a százhalombattai Eötvös iskola közel kilencven diákja október 17-én. Az alsó tagozatosok a Hűvösvölgybe, a felsősök pedig a Káli medencébe látogattak el. Az ökoiskola címet viselő intézményben kiemelt nevelési terület a környezeti kultúra és a környezetvédelem.
Új évad, új élmények
2018-10-17 - Elindult az új kulturális szezon Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban és társintézményeiben. Évadnyitót tartottak a dunafüredi Kszellmann Flóra Közösségi Házban október 12-én.
Erasmusnap az Aranyban
2018-10-15 - Az Erasmus Napok nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium az október 13-i rendhagyó munkanapon. A programban a világ 37 országában vettek részt oktatási intézmények és szervezetek.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
Felhívások
Képtárak

Illegál bál

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés

A pillanat elérkezett

Kiállítás a kiállításban

Családi vállalkozásban indult újra a TEHAG
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Napirenden a költségvetés
2019-02-07
A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.