2019. április 20. - Tivadar napja
Szombat
Min:10°
Max:20°
Vasárnap
Min:8°
Max:19°
Hétfő
Min:8°
Max:17°
Kedd
Min:7°
Max:11°
Szerda
Min:9°
Max:19°
Kultúra, Oktatás
Lapozás:
Kutató diákok
2019-04-17 - Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17 - Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.
Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16 - Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.
Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15 - Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.
Valahogy mind így vagyunk
2019-04-12 - A százhalombattai Sérültekért Alapítványt mutatja be Ignáczy Adrienn fotókiállítása a BKK Lépcsőgalériájában április 24-ig. A képekről és a sérültek színházterem mellett kiállított rajzairól László Bandy osztotta meg gondolatait az alapítvány költészetnapi műsora előtt, április 11-én. Beszéde az alábbiakban olvasható.  
Mesemondó délután
2019-04-12 - Idén is megrendezték immár hagyományosan a mesemondó délutánt a Kipp-Kopp óvodában április 10-én.
Verslábakon az ifjúság
2019-04-10 -  A Hamvas Béla Városi Könyvtár április 13-án 15 órától tartja a Városi Vers- és Prózamondó Verseny díjátadóját a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az ünnepségen – ami egyúttal a könyvtár tisztelgése a magyar költészet napja előtt – színpadra lépnek a város legtehetségesebb szavalói. A nyilvános és ingyenes rendezvényre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
Robotikai eszközök az Aranyban
2019-04-09 - A Bee-bot padlórobot után újabb robotikakészletekkel bővült az eszközpark a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. A Japánban kifejlesztett készletet az ovisok is kipróbálhatták az Iskolába hívogató előkészítő foglalkozásokon márciusban és áprilisban.
Hitvallás - Maguk élnek?
2019-04-04 - Még ma is ellentmondásosan viszonyul a társadalom az egykor országépítőként tisztelt majd rendszerellenségként megbélyegzett főnemesekhez. Hogyan lehet kigyógyulni a történelmi traumákból? Egyebek mellett erről is szó esett a Barátság Kulturális Központ új programsorozatának első állomásán. Gróf Széchenyi István leszármazottaival Szigetvári József beszélgetett.
Erasmus+ a kultúra nyomában
2019-04-02 - Egy tavaly kezdődött új Erasmus-projekt keretében hat gimnazista és két pedagógus vett részt madridi projekttalálkozón a százhalombattai Arany János iskolából március végén. Spanyol vendéglátóik mellett lengyel, olasz, görög és horvát partnerekkel találkoztak.
Megújult az előadóterem
2019-03-27 - A Százhalombattai Könyvtárért Alapítvány célja, hogy segítse a Hamvas Béla Városi Könyvtár munkáját, rugalmasabbá tegye működését, bővítse lehetőségeit. Ennek érdekében már két alkalommal rendezett rendkívüli borestet, amelynek keretében adományokat gyűjtött a könyvtár előadótermének felújítására.
Egészség és jóllét - Fenntarthatósági témahét az Eötvösben
2019-03-25 - A méhészettől a függőségeken át a veszélyes hulladékokig számtalan érdekes témával, előadóval és foglalkozással találkoztak a gyerekek a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában március 18-tól 23-ig. Az egész hetet az egészségnek, környezetvédelemnek és fenntarthatóságnak szentelték az intézményben.
Kilencedszer kiváló a Forrás
2019-03-25 - Kilencedik alkalommal szerezte meg a kiváló minősítést a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattán március 23-án.
Zöld szív
2019-03-19 - Kiemelkedően szerepeltek a százhalombattai Pitypangos Óvoda növendékei a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom 30. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.
Hangzatkák
2019-03-11 - Ezzel a címmel adott délutáni koncertet a százhalombattai Bodzabogyók Énekegyüttes, Násztor Eszter népi énekes, Násztor Éva énektanárnő és  Tallós Álmos, a Szent István konzervatórium hárfása március 10-én a budafoki Vojnovich-Huszár Villában.
Battai Emlékek
2019-03-08 - Elindult a napokban a százhalombattai Városi Archívum új Facebook-oldala, a Battai emlékek. Az archívum munkájáról, a közösségi médiáról beszélgettünk Paulusz Richárddal, a Városi Archívum munkatársával.
Nyílt napok az általános iskolákban
2019-03-08 - Nyílt napokra várják az érdeklődő szülőket és iskolába készülő óvodásokat a százhalombattai általános iskolák. Az időpontok az alábbiakban olvashatók.
Télűző családi nap
2019-03-07 - Télűző családi napot tartottak a Barátság Kulturális Központban március 3-án, vasárnap.
Panamából jöttem - Ahol tudnak, ott segítenek
2019-03-06 - Kéthetes önkéntes munkán vett részt a Panama Chiriqui tartományában rendezett nemzetközi néptáncfesztiválon a százhalombattai Sebestyén Tamás február 6-22. között.
Kiemelt aranyak a népzenei versenyen
2019-03-05 - Mind az öt százhalombattai produkció kiemelt aranyminősítést kapott a Fejér Megyei Pesovár Ferenc Népzenei Verseny döntőjében, Sárbogárdon március elsején.
Iskolai körzethatárok
2019-03-04 - Közzé tette az általános iskolai felvétel kötelező körzethatárait a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala.
Még a ház is muzsikált
2019-02-26 - Fergeteges programokkal, új elemekkel és a hagyományoknak megfelelően egy héten át tartottak a farsangi programok a Kipp-Kopp Óvodában, Százhalombattán február 18-22-én.
Kinyílt az Arany-kapu
2019-02-26 - Nagy volt az izgalom és a nyüzsgés február 14-én a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium tornatermében. A "Nyitva van az Arany-kapu..." program keretében vártuk a leendő első osztályosokat és szüleiket egy kis farsangi forgatagra.
Rosszcsont Ricsi meg a többiek
2019-02-26 - Ovi-Zsaru foglakozást tartott a százhalombattai Százszorszép Óvodában az Érdi Rendőrkapitányság motoros járőre február 19-én.
Lélek és szögesdrót
2019-02-25 - Domonkos László: Lélek és szögesdrót című könyvének bemutatójára került sor a "Matrica" Múzeumban február 22-én az intézmény és a KÉSZ Százhalombattai Csoport szervezésében. Az íróval Tóth Ernő, a csoport elnöke beszélgetett.
Tanulmányi versenyek az Eötvösben
2019-02-25 - Idén is a Százhalombattai Eötvös Loránd Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola adott otthont a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának február 15-én. A versenyen a város általános iskolás versenyzői vettek részt.
Aranyérmesek a Kőrösi sportiskolában
2019-02-20 - Iskolába csalogató foglalkozásokra várják a leendő elsősöket a Kőrösi sportiskolában, Százhalombattán. Az elsőt Sportparádé címmel tartották február 18-án.
Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13 - Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.
Két találkozó Olaszországban
2019-02-13 - Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.
Illegál bál
2019-02-13 - A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.
Múlt, jelen, jövő
2019-02-04 - Bár az elején sokan nem sok jövőt jósoltak számára, hatodik alkalommal jelent meg a Százhalom Kalendárium. A kiadványt dr. Vicze Magdolna, a "Matrica" Múzeum igazgatója, Sinka László alpolgármester és Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű igazgatója mutatta be február 1-jén.
Egymás felé fordított tükrök
2019-01-29 - Ezzel a címmel került megrendezésre Fazekas István és Véghelyi Balázs közös költői estje a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, a Magyar Kultúra Napjához kötődő rendezvénysorozat keretében. A versek hatalmáról, a mesterekről és az írásművészet különös sajátosságairól tett vallomást a két alkotó.
"Suliváró" az Eötvösben
2019-01-28 - Az idei tanévben is nyitott kapukkal várja a leendő elsősöket és szüleiket a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola.
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínomdánomba (Zabaszauruszok 1.)
2019-01-28 - Egy regény, amit a fiúk is szeretni fognak! Amellett, hogy tisztelet minden betűfaló srácnak, legtöbbjük szerint a könyvek unalmasak, az olvasás fárasztó, a könyvmolyok gázok...
Művészet nélkül nem érdemes élni
2019-01-24 - Idén is érdemes viszont megnézni a Benta Art Regionális Művészeti Egyesület és a SZAK Stúdió Művészeti Egyesület közös kiállítását a Barátság Kulturális Központban, Százhalombattán. A megnyitóra hagyományosan a Magyar Kultúra Napján, január 22-én került sor.
Ami összeköt és összetart
2019-01-24 - A kultúra, a hagyományok, valamint nemzeti kincsünk, a Himnusz országhatárokon is átívelő összetartást sugárzó erejére, megőrzésének, ápolásának fontosságára és ebben valamennyiünk közös felelősségére hívta fel a figyelmet Vezér Mihály polgármester a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én a Barátság Kulturális Központ színháztermében.
Battán hirdetik ki a Stádium-díjat
2019-01-24 - Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban tartják a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentését február 7-én, csütörtökön 10 órakor. A program során Fazekas István Széchényiről szóló monodrámáját is bemutatják. Háromszáz diákot hívnak meg a szervezők.
Mindenki a kultúráért - Háttérből előtérbe
2019-01-24 - A Barátság Kulturális Központ, a "Matrica" Múzeum és a Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozóit köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a kulturális és közművelődési területen dolgozó közalkalmazottak tiszteletére rendezett ünnepi ebéden a Halászcsárdában, január 23-án.
Brisbane-től Sao Pauloig
2019-01-23 - Több mint hatszázan szavalták együtt a Himnuszt a Magyar Kultúra Napján, január 22-én Százhalombattán, de nemcsak városunkban hangzott fel Kölcsey nemzeti fohásza, hanem a világ számtalan más városában, több kontinensén, sőt, a vízen és a levegőben is.
Kipp-kopp, kultúra!
2019-01-23 - Mesedélelőttel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában január 22-én.
Nyitott csoportajtó
2019-01-16 - Hagyomány a százhalombattai Kipp-Kopp oviban, hogy évszakonként  más-más kreativitást fejlesztő tevékenységeket kínálnak a nagycsoportosoknak.
Hogyan tovább?
2019-01-16 - Huszonnyolc előadó vett részt a SZISZKI második alkalommal megrendezett pályaorientációs projektnapján január 11-én Százhalombattán. A diákok első kézből szerezhettek információt a legkülönbözőbb szakmákról, egyetemi, főiskolai vagy OKJ-s képzésekről, külföldi munkavállalásról, vállalkozásindításáról, de akár a továbbtanulás költségeiről vagy az egyes szakmákban várható fizetésekről is.
Magyar Kultúra Hete Százhalombattán
2019-01-07 - Idén is a város minden kulturális intézménye ünnepi programokat kínál a Magyar Kultúra Hetében, január 22-től 28-ig Százhalombattán.
És zuhogni kezdtek ránk a csillagok
2019-01-07 - Tizenkét versből álló hangoskönyvet jelentetett meg – egyelőre – az interneten a Százhalombattán élő Váci Mihály- és Jókai-díjas költő, Fazekas István. A költemények egy hétköznapinak mondható élet történéseit, tapasztalatait, benyomásait örökítik meg kicsit sem hétköznapi módon.
Inter Japán Aranyserleget kapott Fazekas István
2019-01-07 - Fődíjjal jutalmazta a nemzetközi szakmai zsűri Fazekas István százhalombattai író tanulmányát a tokiói székhelyű Inter Japán Magazin, amely az elmúlt évben is pályázatot írt ki a japán-magyar kulturális kapcsolatok erősítése érdekében. A versenyen több mint 350 pályamunka vett részt.
Meghódították a biteket
2018-12-18 - Remekül szerepeltek a százhalombattai Eötvös iskola diákjai a "HÓDítsd meg a biteket" elnevezésű nemzetközi informatikai és számítógép-készségverseny idei hazai fordulóján. Geller Írisz 7., Erdei-Tóth Anna 3., Józsa Gábor 4., Bernáth Ábel 7., Bencs Lilla 8. helyen végzett korosztályában.
Az Arany nyerte a MOL-vetélkedőt
2018-12-18 - A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a MOL Dunai Finomító idei "Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról?" vetélkedőjét. A döntőt öt csapat részvételével rendezték meg december 14-én.
Slammertalálkozó
2018-12-18 - Szegedről, Mezőkövesdről, Miskolcról, Pécsről, Győrből és Budapestről is érkeztek költő-előadók a 6. alkalommal megrendezett BattaSlamre december 7-én. 
Tánc: múlt, jelen, jövő
2018-12-14 - Karácsonyváró műsorral ünnepelte alapításának 15. évfordulóját a Pesovár Ferenc Néptánc Suli december 9-én Százhalombattán. A gálaest második felében Levelek Kárpátaljáról címmel mutatta be közös táncszínházi előadását a Forrás Néptáncegyüttes és a Kárpátalja Táncegyüttes.
Volt egyszer egy Százhalom
2018-12-14 - Az idén húsz éves Faluvédő Egylet tizennégy család élettörténetét bemutató kötetet adott ki Volt egyszer egy Százhalom címmel. A kötet bemutatójára december 7-én, a Zenálkó Etel Közösségi Házban került sor. Az érdeklődőket Sinka László alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, jó, hogy vannak köztünk olyanok, akik mernek vállalni valamit és tesznek is érte.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
- Programajánló - 2019-04-10
- Programok a HBVK-ban - 2019-04-03
- Mesenapok és mesehetek a könyvtárban - 2019-03-27
- Tangó - Fotókiállítás a BKK-ban - 2019-03-27
- Programajánló - 2019-03-25
- Programajánló - 2019-03-11
- Programajánló - 2019-02-26
Felhívások
Képtárak

Húsvétvárás Óvárosban

Húsvétváró úszóverseny

Ez már nem játék

Osztrák és szlovák modellregatták

Medgyesi Milán szemével
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
2019-04-17 -
2019-04-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Tánctábor battai gyerekeknek
2019-04-18
Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület Táncszakosztálya Mészáros Gábor és Czakó Nicolette szervezésében idén is sok szeretettel várja a jelentkezőket tánctáborukba. Időpont: 2019. 06. 17-21. 8.00-16.00 (egyedi időpontok megoldhatók) Helyszín: Sportcsarnok Étkezés: reggeli, ebéd, uzsonna, gyümölcs, mindennap gyereknasiProgram: szakedzők tanításával 3 táncstílus 3 koreográfia roki-show-meglepetés, egyszeri strand, kreatív csapatjátékok, utolsó nap nyílt nap-bemutató Jelentkezhet: 5-6 éves kortól NEM feltétel az egyesületi tagság, fiúkat is várunk, Ár: 22.000 Ft Jelentkezés és további információ: Czakó Nicolette 30-940-50 61, nicoletteczako@gmail.com, vagy facebookon Mészáros Gábor 20-499-7869 Légy Te is táborunk tagja!

Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Angol nyelvi nyári tábor 7-12 éveseknek
2019-04-17
 A táborban játékos formában bővítheted nyelvtudásodat.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nyári táborok 7-12 éves gyerekeknek
2019-04-16

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.