2018. január 24. - Timót napja
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-6°
Max:-1°
Péntek
Min:-5°
Max:0°
Szombat
Min:-8°
Max:0°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Kultúra, Oktatás
Lapozás:
Közösségi zongora a Magyar Kultúra Napján
2018-01-23 - A kultúra mindennapos szükségletére, fogyasztásának és ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet Vezér Mihály polgármester a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én a Barátság Kulturális Központ színháztermében.
Nemzetközi díjat nyert Bandy
2018-01-23 - Harmadik helyezést ért el László Bandy az első alkalommal megrendezett romániai könyv- és papírművészeti biennálén január 15-én.
Tűz a szívekben
2018-01-22 - Bódy Magdi, a magyar jazz királynője és Szatai Gábor rockénekes erősítette a Freedom zenekar különböző formációit a IX. Újévi Koncerten, amelyre Százhalombattán, a Szekeres Rendezvényközpontban került sor január 14-én.
Kipp-Kopp tehetségműhely
2018-01-19 - A százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában hagyomány, hogy a "Játszani jó!" drámajáték-tehetségműhely tagjai mesét adnak elő a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Utálom azokat a megnyitókat...
2018-01-18 - Utálom azokat a megnyitókat, ahol a megnyitó személy magáról kezd el beszélni, saját szubjektív véleményét hangoztatja. /"Meglátásom szerint, úgy gondolom, úgy érzem...."/ Olyan is volt, hogy egyszerűen kimentem emiatt. De most vagyok elég fáradt, hogy magamról fogok mesélni. Ha figyeltek, azért remélem, közben rájöttök, hogy rólatok és Bandyról.
Karácsony a szerbeknél
2018-01-09 - A pravoszláv szerbek a Julianus-naptár szerint, vagyis 13 nappal később ünnepelik a karácsonyt, mint a keresztények. A százhalombattai nemzetiségi közösség is január 6-án gyűlt össze az óvárosi ortodox templomban, ahol hagyományosan, misével, tűzzel, forralt pálinkával emlékeztek meg a jeles napról.
Ha az érzelmek is támogatják
2018-01-08 - A sikeres nevelés kulcsa az érzelmi nevelés – erről tartott nagysikerű előadást dr. Uzsalyné Pécsi Rita november 23-án a Pitypangos Óvodában. A népszerű neveléskutató az intézmény fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából kapott meghívást.
Herkules visszatért!
2018-01-08 - Huszonöt év szünet után december közepétől újra kapható a kultikus magazin, a Kockás újság, amelyben néhány magyar mellett többségében francia képregények jelentek meg 1981 és 1992 között. A folytatásról Gyöngy Balázs, a lap kiadója, városunk korábbi lakója mesélt a Hírtükörnek.
Örök reformáció
2018-01-08 - Számos programmal és média-megjelenéssel emlékezett tavaly a reformációra a százhalombattai Reformáció 500 Emlékbizottság. A fél évezredes jubileum alkalmából alakult civil összefogás ötletgazdája Jován László, az általa meghívott tagok továbbá Balla Károly titkár, a templomépítés egyik kezdeményezője, Ittzés István evangélikus lelkész, Csóka László festőművész, Fazekas István író, költő, teológus és Kovács Attila a városi újság és rádió főszerkesztője, e sorok jegyzője. Három tagot kértem a bizottsági munka összegzésére.
Teltházas koncert zárta a városi adventet
2017-12-20 - A Kossuth-díjas Csík zenekar fellépésével fejeződött be a Barátság Kulturális Központ adventi rendezvénysorozata Százhalombattán december 18-án. A négyszáz fős közönségnek Szigetvári József igazgató kívánt kellemes ünnepeket és boldog új évet. 
Aranypolc a gyermekorvosi váróban
2017-12-20 - Gyermekkönyvekkel töltöttek meg egy könyvespolcot az Arany János Általános Iskola és Gimnázium 3.a osztályosai karácsony előtt.
László Attila a Szent István templomban
2017-12-19 - Ismét nagy sikerű adventi koncertet adott Százhalombattán, a Szent István templomban László Attila, a Csillag születik győztese, énekes-zenész az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület szervezésében december 16-án.
Megyei elismerések
2017-12-14 - Pest Megye Népművészetéért Díjat kapott Zsille Viktória Dóra és Sebestyén Tamás a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár szervezésében vállalt kiemelkedő, évtizedes szerepéért. A kitüntetettek az elismeréseket december 8-án vehették át Budapesten, a Megyeházán.
Számítástechnikai fejlesztés az iskolákban
2017-12-13 - Régóta aktuális fejlesztést valósít meg a Klebelsberg Központ a Közép-magyarországi régióban, amelynek 650 köznevelési intézményébe 6,2 milliárd értékben 14 ezer számítógépet, hatezer laptopot és hétezer projektort szállítanak ki december 15-ig. A százhalombattai iskolákba összesen közel 50 millió forintos fejlesztés érkezett. 
A kovácsműhely
2017-12-08 - A Lakihegy Rádió Százhalombattai Stúdiójában készült el Fazekas István Dévai Bíró Mátyásról, a magyarországi reformáció első nagy alakjáról szóló hangjátéka december 6-án. A kovácsműhely című darabot Dörner György rendezte az Új Színház művészeinek közreműködésével. A tervek szerint karácsonykor mutatja be a Lakihegy, majd további, országos rádiócsatornákon is hallható lesz.
Sulihét az I-esben
2017-12-07 - Sulinapokat tartanak a héten a Százhalombattai I-es Számú Általános Iskolában. A programsorozat évről évre ismétlődő és új elemekből áll, a diákok igényeit felmérve alakítják ki.
Ígéretes jövő
2017-12-07 - Több mint hatszáz érdeklődő számára tartott előadást a MOM Kulturális Központ Nagytermében és 122 ezer forintos támogatásban részesült a MOL Tehetségprogram keretében Násztor Eszter, a százhalombattai Eötvös iskola végzőse ősszel.
Együtt ünnepelt kicsi és nagy
2017-12-06 - Fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából programsorozatot szervezett a Pitypangos Óvoda Százhalombattán november 9. és 25. között.
Hatalmas játék és beszélgetés
2017-12-04 - Platón szerint többet meg lehet tudni másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt. Ez esetben hatalmas beszélgetés folyt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban december 1-jén, az intézmény névfelvételi ünnepén.
Jubileum az Eötvösben
2017-11-30 - Fennállásának 45. és névfelvételének 25. évfordulóját ünnepelte a Százhalombattai Eötvös Loránd Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola november 29-én. A rendezvényen részt vett Dávid László és Mittákné Bögre Ágnes korábbi igazgató, dr. Tüske László közoktatási tanácsnok, megjelentek a partnerintézmények vezetői, a képviselő-testület tagjai, valamint egykori és jelenlegi kollégák, diákok, szülők.
Aki tett valamit másokért, megmarad
2017-11-27 - Emléktáblát avattak Pável Nándor alapító igazgató tiszteletére a Százhalombattai 1-es Számú Általános Iskolában november 24-én.
Szívünk mélyén
2017-11-23 - Rendkívüli biológia órán vehettek részt a nyolcadikosok az Arany János Általános Iskola és Gimnázium nyílt napján. A téma a szív volt.
Három ökoiskola
2017-11-21 - Három százhalombattai intézmény vehette át az Ökoiskola címet november 17-én az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban. A SZISZKI és az 1-es Számú először, míg a Kőrösi másodszor nyerte el a tanúsítványt.
Lángot vittek, lángot hoztak
2017-11-21 - Kéthetes turnén vett részt a Forrás Néptáncegyüttes mintegy harminc táncosa november közepén Chilében.
Sikeres pályázat és rádiófelvétel
2017-11-21 - A Csoóri Sándor Program keretében benyújtott pályázata alapján négyszáz ezer forintos támogatásban részesült a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Bodzabogyók Énekegyüttese.
Képzőművészeti fődíj
2017-11-21 - Karácson Dominik, a százhalombattai SZISZKI 12. A osztályos tanulója kapta a kategóriák feletti fődíjat a XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton Hajdúszoboszlón november 7-én.
Kertész leszek, fát nevelek? Pályaorientációs nap a Kőrösiben
2017-11-21 - A 2017/2018-as tanévtől egy tanítás nélküli munkanapot pályaorientációs célra kell használniuk az iskoláknak. A százhalombattai Kőrösben november 9-én tartották meg az összes évfolyam számára.
E-book lesz a főnyeremény
2017-11-17 - Megmozdultak a helyi és környékbeli vállalkozók a Hamvas Béla Városi Könyvtár felhívására. Az egyik százhalombattai számítástechnikai cégnek köszönhetően egy E-book lesz a főnyeremény azon a tombolasorsoláson, amelyet a december 1-jei névadóemléknapon rendeznek.
Jelen vagy az életedben?
2017-11-17 - A tudatos jelenlét hiányáról, hatásáról és az elsajátítási lehetőségekről tartott részben gyakorlatias előadást dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, családterapeuta és mindfulness-oktató a százhalombattai Barátság Kulturális Központban november 8-án.
Pályaválasztás előtt
2017-11-17 - Rekordszámú, kettő helyi és nyolc környékbeli – köztük három új – oktatási intézmény mutatkozott be a középiskolába készülő diákoknak és szüleiknek szervezett pályaválasztási fórumon a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában november 7-én.
Ősbemutató Harkányban
2017-11-15 - Fazekas István Pilátus éjszakája című színdarabjának november 7-én volt az ősbemutatója, Harkányban. A nagyszerű előadás letaglózta a nézőket, a teltházas közönség hosszasan ünnepelte a színészeket, a rendezőt és a szerzőt.
Iskolahét az Eötvösben
2017-11-08 - Az idei tanévben ünnepli fennállásának 45. és névadójának 25. éves évfordulóját a százhalombattai Eötvös iskola. Az október 24-től 27-ig tartó jubileumi Eötvös-hét központi témája a világegyetem volt. A változatos programok a szülők, a képviselő-testület és az Effektus Alapítvány támogatásával valósultak meg.
Színpadon A méltatlan
2017-11-06 - Fazekas István új drámájával tisztelgett a reformáció-emlékév előtt az Új Színház október 29-én és 30-án. A Huszár Gál nyomdász-prédikátor meghurcoltatásáról szóló darabot felolvasószínház keretében mutatták be.
Énekeljetek az Úrnak!
2017-10-30 - Felemelő és örömteli zenei élményben volt része a teltházas közönségnek a Canticum Novum Kamarakórus koncertjén október 26-án Százhalombattán. Csehák Izolda vegyeskara a Reformáció 500 rendezvénysorozat keretében mutatott be a vallásmegújításhoz köthető darabokból álló műsort.
Fő a matek!
2017-10-25 - "Math Matters" néven indult új európai uniós Erasmus + projekt a százhalombattai SZISZKI-ben szeptemberben.
Hagyomány által megszentelt tudás
2017-10-24 - A magyar népmese napja megünneplésének ötlete a Magyar Olvasástársaságon keresztül Százhalombattáról indult 2005-ben.
Derék eszmén járók
2017-10-18 - Nagyszabású névadó és 30. születésnapi ünnepséget rendeztek az Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziumában október 13-án.
Tamás kocsis - színház az élet
2017-10-18 - A hagyományokhoz híven idén is egy kevésbé ismert népmese színpadra állításával ünnepelte a Magyar Népmese Napját a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola október 13-án.
Vendégségben Tökön
2017-10-18 - A százhalombattai Nyugdíjas Népdalkör is meghívást kapott a töki Kotkoda népdalkör fennállásának huszadik évfordulójára rendezett ünnepségre október 7-én – tájékoztatott Dobák Józsefné művészeti vezető.
CD-bemutató Sülysápon
2017-10-16 - A Tápió menti gyermekdalok című CD ünnepélyes bemutatóján vettek részt a százhalombattai Kőrösi iskola énekesei - Csata Beatrix, Csata Petra, Gajdó Domitilla, Tunkel Mia, Fischbein Mira, Kiss Nikolett, Rieth Jázmin és Násztor Eszter - felkészítőjükkel, Násztorné Réczey Évával október 15-én Sülysápon.
Kipp-Kopp Napok
2017-10-10 - Idén is vidámsággal teltek az őszi Kipp-Kopp Napok az azonos nevű óvodában Százhalombattán. Minden napra jutott valami újdonság.
Élőzene az egész iskolának
2017-10-10 - A Muzsikás együttes tartott rendhagyó énekórát az Eötvös és a Kőrösi iskolában október 9-én Százhalombattán. A zenekar tíz éve járja a hazai általános- és középiskolákat, és eddig több mint hatszáz oktatási intézménybe jutottak el. Céljuk élményszerűen, élőben bemutatni a népzenét.
Technikatanárok az ország minden részéből
2017-10-09 - A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában rendezték meg a XXII. Technikatanárok Országos Konferenciáját október 6-7-én.
Bodzavirágok a góbék között
2017-10-05 - Számos fellépésen, koncerten vett részt a százhalombattai Kőrösi iskola  Kisbodzák Énekegyüttese az elmúlt napokban.  Egyebek mellett a Zeneakadémián is énekeltek a Góbé zenekar ünnepi hangversenyén.
Közösségi média az oktatásban
2017-10-04 - Izgalmas és érdekes kurzusokon vettek részt a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai egy Erasmus tanári pályázati projekt keretében Barcelonában, illetve Firenzében szeptember folyamán.
Rendhagyó Széchenyi Napok
2017-10-02 - Az Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziumában évtizedes hagyományra tekintenek vissza a szeptemberi Széchenyi Napok, idén azonban az eddigiektől eltérő módon kerülnek megrendezésre a 30 éves jubileumi programok sűrűsége miatt.
Liszt Ferenc nyomában
2017-10-02 - Sopronba és környékére látogatott a százhalombattai Liszt Ferenc Vegyeskar szeptember 22-24-én. Közös koncertet adtak a hasonló elnevezésű soproni énekkarral és felkeresték a Liszt-, valamint Haydn emlékhelyeket.
Kedvesen, lazán, humorral
2017-09-29 - A huszonhárom éves Szabó Hédi, Hédinke elnyerte az Év feltörekvő divatbloggere címet 2016-ban. Tinédzser kora óta rengeteg időt tölt városunkban, itteni barátjával, Somával mintegy nyolc éve alkotnak egy párt. Ahogyan ő fogalmazott, "itt él a második családja". A bloggerek, youtube-erek világáról mesélt a Hírtükörnek.
Örök reformáció és aktuális kihívások
2017-09-25 - Négy ország hat egyeteméről érkeztek előadók arra a nemzetközi tudományos konferenciára, amelyet a Selye János Egyetem Református Teológiai Kara és a Reformáció 500 Százhalombattai Emlékbizottság rendezett szeptember 22-én a Barátság Kulturális Központban.
Tompa Mihály az ismerősöd?
2017-09-20 - Átütő és megérdemelt sikert aratott Kovácsné Pázmándy Ágnes lelkész-könyvtáros a százhalombattai Tompa Mihály Emléknapon szeptember 20-án. Facebook profilt hozott létre a méltatlanul elfeledett és igazán talán sosem értett költő számára. Azon keresztül mutatta be "adatlapját", "albumait" és "ismerőseit" – a középiskolások pedig meglehetősen lájkolták!
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
- Programajánló - 2018-01-22
- Könyvbemutatók a HBVK-ban - 2018-01-17
- Programajánló - 2018-01-08
- napló A/4-ben - 2018-01-08
- Programajánló - 2017-12-19
- Programajánló - 2017-12-06
- Kolostorok és népviseletek - 2017-11-26
- Programajánló - 2017-11-21
- Programok a VSZK-ban - 2017-11-13
- Képzőművészeti kiállítások és előadás - 2017-11-06
Felhívások
Képtárak

Közösségi zongora a Magyar Kultúra Napján

Emberből embert

Derült égből rock and roll - Kipróbáltuk a Gastrockitchent

Versenytáncosok a városházán

Megéri a meló
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2018-01-24 -
2018-01-17 - Vezér Mihály polgármester közleménye - Számos hírportál számolt be arról a tragikus és sajnálatos balesetről, amely szombatra virradó éjszaka, január 13-án történt a százhalombattai vasútállomáson. Két fiatalt rázott meg az áram.
2018-01-11 - Megjelentette 2018-as szelektív naptárját a százhalombattai Szákom Nonprofit Kft.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Elhunyt dr. Kárász Erzsébet (1953 - 2018.)
2018-01-23
Megrendüléssel értesültünk, hogy dr. Kárász Erzsébet, a Százhalom Egészségügyi Központ nyugalmazott gyermekorvosa hosszú időn keresztül, türelemmel viselt betegsége után, január 20-án elhunyt.

Közösségi zongora a Magyar Kultúra Napján
2018-01-23
A kultúra mindennapos szükségletére, fogyasztásának és ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet Vezér Mihály polgármester a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én a Barátság Kulturális Központ színháztermében.

Nemzetközi díjat nyert Bandy
2018-01-23
Harmadik helyezést ért el László Bandy az első alkalommal megrendezett romániai könyv- és papírművészeti biennálén január 15-én.

Emberből embert
2018-01-23
Barátok, kollégák, tanítványok, kórustársak búcsúztak olykor könnyes, máskor nevetős beszélgetéssel Dobák Józsefné Ani nénitől január 21-én a Barátság Kulturális Központban. A tanár, kar- és képzőművészeti szakkörvezető november 21-én hagyott itt minket. Életművét emlékkiállítás mutatja be az intézmény előterében.

Beváltak az új modellek
2018-01-23
Jól sikerült a százhalombattai hajómodellezők horvátországi vendégszereplése a 12. Rogoznyica  Kupán január 19-21-én.

Girja - Két arany, egy ezüst - Battaiak a horvát bajnokságon
2018-01-22
A SZVISE három versenyzője is részt vett a nyílt horvát girja bajnokságon, amelyet Csázma városában rendeztek január 20-án.

Tartják magukat - Szezonértékelő Keresztes Józseffel
2018-01-22
Nem indult jól a Százhalombattai KE kézilabdázói számára a 2017/2018-as bajnokság. Az őszi szezon értékeléséről Keresztes József szakmai igazgatóval beszélgettünk.

Könyvjelző - Mark Wolynn: Örökölt családminták
2018-01-22
A tizenkilenc éves Jesse egyik éjjel szokatlan dologra riadt fel.

Derült égből rock and roll - Kipróbáltuk a Gastrockitchent
2018-01-22
Váratlanul, de kellemes meglepetésként érkezett városunkba a Gastrockitchen rock kocsma tavaly december közepén, amelynek megálmodója, üzemeltetője a zenész- és vendéglátó körökben széles kapcsolatrendszerrel és (más területen, de) komoly vállalkozói tapasztalatokkal rendelkező Rácz Richárd.  Az ötven éve kocsmaként üzemelő, sokak által ismert hely új koncepciójára, hangulatára, kínálatára a Hírtükör is kíváncsi volt. Nemes Dóra írása.

Tűz a szívekben
2018-01-22
Bódy Magdi, a magyar jazz királynője és Szatai Gábor rockénekes erősítette a Freedom zenekar különböző formációit a IX. Újévi Koncerten, amelyre Százhalombattán, a Szekeres Rendezvényközpontban került sor január 14-én.

Két keréken, biztonságban
2018-01-22
A százhalombattai kerékpárutak fejlesztéséről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete január 19-én a Centrál étteremben.

Kimaxolta a versenyt Horváth Csenge
2018-01-22
Nyolc arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a battai versenyzők a III. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyen január 20-án Szentesen.

Pest Megyei Úszó Diákolimpia
2018-01-22
Sokadik alkalommal adott otthont a Százhalombattai Városi Sportuszoda a Pest Megyei Úszó Diákolimpiának, amelyet január 21-én, vasárnap rendeztek meg, figyelemmel az előző napi felvételikre.

Kipp-Kopp tehetségműhely
2018-01-19
A százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában hagyomány, hogy a "Játszani jó!" drámajáték-tehetségműhely tagjai mesét adnak elő a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Elhunyt László Károly
2018-01-19
Elhunyt László Károly okleveles gépészmérnök, a Dunai Kőolajipari Vállalat egykori alapító munkatársa december 19-én.

Teke hírek - Meglett a 6. hely
2018-01-19
Megszerezte a hatodik helyet a Battai Gurítók csapata a 2017-es Budapest és Környéki Szabadidős Amatőr Teke bajnokság utolsó, halasztott mérkőzésén január 14-én.

Utálom azokat a megnyitókat...
2018-01-18
Utálom azokat a megnyitókat, ahol a megnyitó személy magáról kezd el beszélni, saját szubjektív véleményét hangoztatja. /"Meglátásom szerint, úgy gondolom, úgy érzem...."/ Olyan is volt, hogy egyszerűen kimentem emiatt. De most vagyok elég fáradt, hogy magamról fogok mesélni. Ha figyeltek, azért remélem, közben rájöttök, hogy rólatok és Bandyról.

In Memoriam
2018-01-18
Az elmúlt hétvégén tragikus hirtelenséggel elhunyt tehetséges fiatal fotósra, Bicskei Bencére emlékeznek a Barátság Kulturális Központban az intézmény számára készített fotóival. A válogatás a Minigalériában látható január 21-ig, vasárnapig.

Már idén üzemelni fog a százhalombattai naperőmű
2018-01-18
Hamarosan elkezdődik a Dunai Solar Park kivitelezése Százhalombattán, amely 17,6 megawattos beépített kapacitásával az ország egyik legnagyobb naperőműve lesz. A beruházó MET Csoport jóváhagyta a 25 millió eurós beruházási döntést. A részletekről elsőként a százhalombattaiakat tájékoztatta Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgató-helyettese, a MET Power üzletfejlesztési igazgatója.

A társasházak fizetik a szemétszállítást
2018-01-17
A jövőben a társasházaknak számlázza ki a hulladékszállítás díját a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NKHV) Százhalombattán. A január 1-jén életbe lépő változásról a térségi közszolgáltató helyi alvállalkozója, a SZÁKOM Nonprofit Kft. tájékoztatta a közös képviselőket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.