2021. március 07. - Tamás napja
Vasárnap
Min:-5°
Max:7°
Hétfő
Min:0°
Max:8°
Kedd
Min:0°
Max:5°
Szerda
Min:0°
Max:7°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Kultúra, Oktatás
Lapozás:
Újabb öt év
2021-03-01 - Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.
Iskolai felvételi körzethatárok
2021-02-27 - Az Érdi Tankerületi Központ által, a 2021/2022-es tanévre meghatározott százhalombattai általános iskolai felvételi körzethatárokat tartalmazó lista az alábbi linken érhető el.
Suliváró Online
2021-02-22 - A Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában márciusban is folytatjuk online iskolaváró programsorozatunkat.
Szeretetközelben - színes kulturális programok
2021-02-17 - Kiállítást és Bálint napi rendezvényt szervezett, valamint a párok részére egyedi kezdeményezést indított a Barátság Kulturális Központ februárban. A Hamvas Béla Városi Könyvtár is különleges eseménnyel jelentkezett, és versenyt is hirdetett.
SuliVÁRó az Eötvösben
2021-02-08 - Az idei évben is kezdetét veszi a SuliVÁRó programsorozat a százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában.
Aktualitások a Barátság Kulturális Központban
2021-02-08 - Szomorú esemény ad apropót a Barátság Kulturális Központ külső vitrineiben elhelyezett kiállításnak.
Büntetőjogi kérdések a szépirodalomban
2021-02-02 - A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan tartott előadást az Érdi Rendőrkapitányságon dr. Fazekas István PhD, a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának adjunktusa. A jogász és teológus végzettségű drámaíró témája ezúttal a vagyon elleni bűncselekmények reprezentációja volt.
Lovagi elismerés
2021-01-25 - A kulturális örökség ápolása érdekében kifejtett életművéért "A Kultúra Lovagja" elismerésben részesült Szigetvári József a Pesovár Ferenc AMI, a Forrás Néptáncegyüttes és a BKK igazgatója, művészeti veztő, a Magyarok Öröksége Alapítvány alapító és kuratóriumi tagja, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál igazgatója.
Elismerés a kulturális központ munkatársainak
2021-01-25 - Gebeiné Lepsényi Katalin és Németh Sándorné Zsuzsa, a százhalombattai Barátság Kulturális Központ munkatársai kapták az intézmény által alapított Zenálkó Etel Közművelődésért Szolgálati Díjat január 22-én.
Versek szeretettel
2021-01-25 - Rendhagyó módon emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjáról a Barátság Kulturális Központ január 22-én.
Online múzeum
2021-01-11 - A "Matrica" Múzeum a járványügyi helyzetben sajnos most személyesen nem látogatható.
Adventi hétvégék
2020-12-01 - On-line közvetített adventi gyertyagyújtással és Mikulás-napi meglepetéssel segít az ünnepekre hangolódni a százhalombattaiaknak a Barátság Kulturális Központ. Az első gyertyát november 29-én gyújtották meg az adventi koszorún, amit karácsonyig minden vasárnap újabb követ.
A kevesebb több - Egy zseniális szakácskönyv Nemes Dórától
2020-11-23 - Mentes Anyu szakácskönyve címmel jelent meg szerkesztőnk, Nemes Dóra első önálló kiadványa. A kötet bármelyik konyhának hasznára, díszére válhat, remek karácsonyi ajándék, de különösen azok számára nélkülözhetetlen, akik szeretnének akkor is finomat és sokfélét enni, ha valamilyen diétát követnek.
Döntött az ifjúság a Stádium-díjról
2020-11-18 - Tavaly negyven, ebben az évben pedig kilencvenhárom Kárpát-medencei középiskola csatlakozott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap Stádium-díjához. 
Hova tovább? Beiskolázási fórum helyett
2020-11-13 - A járványhelyzet miatt elmarad a nyolcadikosok pályaválasztási fóruma, amelyet hat éve a Kőrösi iskola szervez Százhalombattán. A jelentkezési határidők viszont közelednek, ezért igyekeztünk minden hasznos információt összegyűjteni a szülők és a végzős diákok számára.
A kocka gömbösítése
2020-10-28 - Bekerült a natgeomagazine.hu Instagram hírfolyamába és közel ezer kedvelést kapott már a százhalombattai hobbifotós, Tóth Erzsébet mobilos fényképe, amely a Rubik-kockát ábrázolja különlegesen kreatív formában.
Mellékhatások - Lelkünk elvágyódik
2020-10-19 - Mellékhatások a címe László Bandy november 9-ig látható lépcsőkiállításának a Barátság Kulturális Központban, Százhalombattán. Az alábbiakban Fazekas Levente október 16-án elhangzott megnyitó beszédét adjuk közre. 
50 év - Várostörténeti kiállítás nyílt
2020-10-15 - Az elmúlt ötven év legjelentősebb pillanatait, várostörténeti eredményeit mutatja be a "Vissza a jövőnkbe" című kiállítás, amelyet Százhalombatta várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett a "Matrica" Múzeum.
Bemutató a hónap végén
2020-10-13 - Elkezdődött a díszletépítés és az összpróba, fél év késéssel, de végre színpadra kerül a jubiláló Százhalombattát ünneplő Nagy idők városa. A darab ősbemutatóját október 23-án, zárt körben tartják a Barátság Kulturális Központban. Nyilvános előadásokra október 24-én 10 és 14 órakor, valamint október 31-én 14 óra 30-kor kerül sor. Belépőjegyet 1 000 forintért lehet vásárolni a BKK jegypénztárában.
Gregor Bernadett rendezi a Ceaucescu kivégzéséről szóló színdarabot
2020-10-08 - A Jászai Mari-díjas színművésznőt bízta meg Fábián Tibor Ceaucescu utolsó napjai című drámájának színpadra állításával Fazekas István, a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház igazgatója.  A színésznő rendezésében nyáron sikerrel mutatták be a Se veled, se nélküled című vígjátékot.
Figyelem, online könyvbemutató ma! Üdvözlet Százhalombattáról
2020-10-06 - #helloBATTA címmel állított össze emlékalbumot két helyi történész, Balpataki Katalin és Lehoczki Zsuzsanna Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából.
Az életnek értelmet csak a szolgálat adhat
2020-10-06 - Nyolc év után nyugállományba vonul a városunk közoktatási intézményeit is fenntartó, működtető Érdi Tankerületi Központ igazgatója, Sárközi Márta. Ebből az alkalomból készült vele összegző beszélgetésünk.
Családbarát múzeum
2020-10-05 - Családbarát Múzeum címet kapott a százhalombattai "Matrica" Múzeum az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az idén első alkalommal kiosztott elismerésben országosan mindössze nyolc intézmény részesült.
Csillámtetkó és vattacukor
2020-09-29 - A pandémiás helyzet sem akadályozhatta meg, hogy a gyerekek kiélvezzék a Kipp-Kopp Hetet a százhalombattai Kipp-Kopp Oviban szeptember 21-25-én. Bár a szokásos családi nap elmaradt, az óvónénik igyekeztek különleges élményekkel kárpótolni őket. Tóthné Besenyei Ibolya, óvodapedagógus beszámolója.
Új vezető a tankerület élén
2020-09-28 - Nyugdíjba vonulása miatt távozik Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója, és helyét Rigó Katalin, a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola intézményvezetője veszi át – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester szeptember 28-án.
Hét művész kapta meg a Széchenyi-örökség okmányát
2020-09-22 - Idén először adta át a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az általa alapított Széchenyi-örökség Okmánya elismerést hét művésznek, köztük a Százhalombattán élő Jókai-díjas drámaírónak, Fazekas Istvánnak szeptember 21-én a Nemzeti Múzeumban.
Szüret a Dirty Canvas-nél
2020-09-21 - Több tehetségkutató és utcazenei fesztiválon is kiugróan szerepelt a 2017-ben alapított Dirty Canvas zenekar. A fiatalokból álló,  blues ihlette, akusztik unplag formáció százhalombattai énekes-gitárosa, Huff Zalán hivatásos zenésznek készül. Tehetségéről sokan meggyőződhettek különféle kulturális eseményeken.
"Csak" értelmes, alkotó, gazdag és igaz világlátású emberek
2020-09-15 - Negyvenkét kiállító, húsznál is több alkotó, aki valamilyen okból nem szerepel a tárlaton és további számtalan tanítvány, aki "járt Bandy bácsihoz", nem lett művész, "csak" értelmes, alkotó, gazdag és igaz világlátású ember. Nagyjából ez az idén 35 éves Látás Iskolájának mérlege. A százhalombattai képzőművészeti műhely jubileumi kiállítását Szigetvári József igazgató nyitotta meg a Barátság Kulturális központban szeptember 11-én.
Elindult a történelmi vándorszínház
2020-09-08 - Hangos sikert aratott a Széchenyi István Történelmi Vándorszínházat első bemutatója szeptember 4-én Ipolytarnócon a százhalombattai szerző, Fazekas István darabjával. A pillanat érkezése című monodrámát Jánosi Dávid színművész adta elő.
Közel s távol
2020-09-07 - Varga László, százhalombattai képzőművész nyerte a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós verseny magyarországi fordulójának "Near Far" (Közel, s Távol) kategóriáját.
Problémák - lehetőségként kezelve
2020-09-01 - A helyzet folyamatos változása miatt valószínűleg az idei Summerfest volt az, amelyikhez a legtöbb forgatókönyv készült. Végül teljes egészében online került megrendezésre a nemzetközi folklórfesztivál. A Forrás Néptáncegyüttes "home made" adásait, a Summer(f)EST műsorait estéről estére tízezrek nézték az öt kontinensen, de a gyártóknak is okoztak néhány "erős" pillanatot. Szigetvári József művészeti igazgatóval arról is beszélgettünk, milyen egészen új úton indította el a Forrás Néptáncegyüttest a kormányzat járványhelyzet miatti előadó- és kultúramentő kezdeményezése, a Déryné Program.    
Hagyományosan kezdődik az új tanév
2020-08-25 - A Magyar Közlönyben már megjelent rendelet alapján a megszokott menetrend szerint indulhat a tanév szeptember 1-jén. A járványhelyzet kedvező hazai alakulása miatt egyelőre nem indokolt a hagyományos oktatást digitálissal helyettesíteni – közölte az EMMI.
Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06 - Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.
Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06 - Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.
Tábor és intenzív kurzus a Batta Balettnél
2020-07-22 - Idén tánctábort tart a Batta Balett Stúdió július 20-tól 24-ig – adta hírül Házi Tamás, a stúdió vezetője.
Beszorulva
2020-07-16 - Mi történik az emberrel, ha már végképp nincs hová hátrálnia? Mit tesz, ha nincs már hová bújni az önhazugságok elől? Mit tesz, ha kívül és belül csakis hazugság van? Hova menekül a félelmei elől, ha rávicsorognak az "édes otthon" sötét titkai?
Summerfesti MÁS - TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é
2020-06-30 - A koronavírus-helyzet miatt az idén sem a Summerfestre, sem a Battai Napok rendezvénysorozatára nem készülhetünk a megszokott módon, de mindkettő helyett lesz valami más.
Szent László-díjat alapított a KÉSZ
2020-06-30 - Koszorúzást és megemlékezést tartott a templom patrónusa, Szent László tiszteletére a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a katolikus egyházközség június 26-án, Százhalombattán. A megemlékezésen először adták át a KÉSZ-csoport által alapított Szent László-díjat.
Történelmi vándorszínház
2020-06-12 - Történelmi vándorszínházat hozott létre a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, amelynek vezetésével a városunkban élő drámaírót, Fazekas Istvánt bízták meg.
Száz éve írták alá a trianoni békediktátumot
2020-06-04 - Az évforduló alkalmából Ablonczy Balázs történész A párizsi békekonferencia és Magyarország, 1919–1920 című tanulmányát adjuk közre. A szerző az MTA–Lendület Trianon 100 Kutatócsoportjának vezetője (Phd habil.)
Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02 - Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 
Zajlik az óvodai nevelés
2020-05-25 - A legújabb kormányrendelet értelmében május 25-től minden vidéki településen, így Százhalombattán is a veszélyhelyzet előtti normál rendben fogadják a gyerekeket az óvodák és a bölcsőde. A battai intézményekben felkészültek a kicsik érkezésére, de még nem számítanak arra, hogy teljes létszám lesz a csoportszobákban.
Ha a világ a feje tetejére áll is
2020-05-18 - "A világ a feje tetejére állhat, de mi akkor is megtartjuk a Battai Könyvünnepet!" – jelentette be a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény ötödik alkalommal szervez egész napos programsorozatot az olvasás népszerűsítése érdekében június 5-ére.
Új ágyások a Pitypangosban
2020-05-04 - Idén sem maradt el a virágládák és kiskertek frissítése a százhalombattai Pitypangos Óvodában, ahol a Föld Napja alkalmából gyógynövényeket ültettek a magaságyásokba és a kertekbe, mindkét telephelyen – mondta el Sebestyén Mihályné, intézményvezető.
Száznyolcvanan kezdik meg az érettségit hétfőn
2020-04-29 - A magyar vizsgával kezdik meg az érettségit a százhalombattai középiskolások május 4-én, hétfőn. Összesen száznyolcvanan maturálnak az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a SZISZKI-ben. Az idei tanévben csak írásbeli vizsga lesz.
Pillantás a múltba az ötvenedik évfordulón - Dr. Matta Árpád, a város első díszpolgára
2020-04-01 - Valószínűleg senki előtt nem ismeretlen a név, amelyet az egyik városrész, a Matta-kert is visel. De kiről nevezték el ezt a területet, és miért pont róla? A járványügyi helyzet miatt a Százhalombatta várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulójára tervezett ünnepi programok is elmaradtak. A Hamvas Béla Városi Könyvtár első - és bizonytalan ideig utolsó – jubileumi előadásán a Matta családról mesélt Lehoczki Zsuzsanna történész. 
Plankkirálynő lett a battai táncos
2020-03-30 - Megnyerte a Rock and Magic SE első országos plankversenyét a százhalombattai B-Cool Dance versenyzője, Cséri Karina március 28-án.
Digitális néptáncoktatás
2020-03-26 - Mint minden iskolában, a százhalombattai Pesovár Ferenc Néptánc Suliban is átálltak digitális oktatásra. A pedagógusok különböző online feladatokat találnak ki a gyerekeknek, amelyekkel folklórismeretüket tudják bővíteni, és videóüzenetek segítségével az eddig tanult tánclépéseket is átismételhetik.
Új időpontok a BKK-ban
2020-03-24 - Közzétette a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontra halasztott színházi előadások tervezett, új időpontját a Barátság Kulturális Központ Százhalombattán.
Megtartó kultúra
2020-03-24 - Pozitív gondolatok és tettek megosztásával, online galériával enyhítené az elszigeteltséget és a levertséget a Barátság Kulturális Központ Százhalombattán. Az intézmény naponta háromszor szeretne hírt adni a baratsagkk.hu weboldalon és Facebook-oldalán keresztül.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2021-02-22
Felhívások
Képtárak

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál

XII. Százhalombattai Shooting Open

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók

Sportlövészet - Hatalmas battai siker a szombathelyi OB-n

Adomány az Élelmiszerbanknak
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2021-03-05 - Garai Gábor gondolatait adjuk közre. A szerző 33 éves, Diósjenőről érkezett Százhalombattára 1 éve. 
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
HÍREINK
Véradás
2021-03-06
Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.

Érkeznek a gépjárműadós határozatok
2021-03-05
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. 

Tájékoztató az oltási programról
2021-03-05
Tisztelt Százhalombattaiak! Tájékoztatok minden városlakót, hogy a háziorvosok városunkban is nagy erőkkel szervezik és végzik az oltási program alapján sorra kerülő regisztrált személyek Covid-19 elleni oltását.

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik
2021-03-04
A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorosok esetében pedig bukósisak használatát ellenőrzi országosan a rendőrség március 8-a és 14-e között.

Számítógépekkel segít az Önkormányzat a háziorvosoknak
2021-03-04
Összesen mintegy 3 millió forint értékben, nyolc darab korszerű számítógép és az adminisztrációt könnyítő irodai programcsomagok beszerzéséről döntött Vezér Mihály polgármester. A gépeket napokon belül üzembe helyezik a Százhalom Egészségügyi Központban – hangzott el a március 4-ei tájékoztatón.

További járványügyi szigorítások
2021-03-04
A koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozások lépnek életbe – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz március 8-tól. A döntéseket szakemberekkel való egyeztetés alapján hozták meg. A nyitás várhatóan ütemezetten, március 22-én megkezdődhet.

Új mobiltelefonos alkalmazás - minden egy helyen
2021-03-03
"OkosBatta" elnevezéssel, elkészült Százhalombatta mobiltelefonos applikációja, amely számos hasznos, a mindennapi életben fontos információt tartalmaz – hangzott el  a  március 3-i tájékoztatón. Az általános tartalmakon túl, a regisztrációt követően a felhasználó időpontot tud foglalni a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadására.

Újabb iskolabezárás Százhalombattán
2021-03-02
Távoktatásra tért át az Eötvös iskola március 2-tól, miután több pedagógus covid-tesztje pozitív lett.

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen
2021-03-02
31:19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón
2021-03-02
Szoros meccsen, 26:29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap
2021-03-02
Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

Sikeres intézményvezetői pályázatok
2021-03-01
Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01
Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01
A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál
2021-03-01
Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Újabb öt év
2021-03-01
Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását
2021-02-26
A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25
Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24
A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24
Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.