2020. március 31. - Árpád napja
Kedd
Min:0°
Max:7°
Szerda
Min:1°
Max:9°
Csütörtök
Min:1°
Max:10°
Péntek
Min:3°
Max:13°
Szombat
Min:5°
Max:14°
Törvényszéki levelek
Lapozás:
Vácon árult kábítószert
2020-03-30 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett  kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást. B.
Újra letartóztatták az "unokázós" csalót
2020-03-30 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. K.
Életvitelszerűen fosztogattak
2020-03-27 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 26-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást. L.B.
Ittasan,fékezés nélkül ütötte el a két kerékpárost
2020-03-26 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 25-én távmeghallgatás útján tartott ülésen három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. F.
Többször kirabolták és el is rabolták a két pest megyei fiút
2020-03-13 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít.
Hét szír állampolgárt akart Bécsbe csempészni két román férfi
2020-03-13 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján tartott ülésen elrendelte annak a két román férfinak a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsít.
Kaparós sorsjegyen vitatkoztak össze, egyikük életébe került
2020-03-10 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.B.
"Lecsófesztiválon" késelte halálra áldozatát
2020-03-06 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. március 6-án megtartott nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet annak a kávai férfinak a büntetőügyében, aki ellen a Pest Megyei Főügyészség azért emelt vádat, mert a helyi, "Tökös-lecsós ételek" fesztiválján halálra késelte ismerősét. A bíróság K.
Felmentették az újságírót a becsületsértés vádja alól
2020-03-06 - A Budaörsi Járásbíróság 2020. március 4-én hozott ítéletet abban a magánvádas büntetőeljárásban, melyet N.
24 év után ítélték el a vádlottakat
2020-03-06 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. március 5-én nyilvános, folytatólagos tárgyalássorozatot követően ítéletet hirdetett annak a 3 férfinak a bűntetőügyében, akiket az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt.
Nyolc szír állampolgárt akart Ausztriába csempészni a cseh férfi
2020-03-03 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a cseh férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettével gyanúsít.
Kannabiszt termesztett és értékesített Abonyban
2020-03-02 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 28-án elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akit a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsít.
Szexuálisan bántalmazták javítóintézeti társukat
2020-03-02 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányság erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít.
5 gyermekük felügyeleti jogát szüntette meg a bíróság
2020-02-28 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. február 26-án zárt, folytatólagos tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak és nőnek a büntetőügyében, akiket folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak. M.
Továbbra is letartóztatásban marad a vascsővel és vasvillával támadó férfi
2020-02-28 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 26-án három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.
Csak a szerencsének köszönheti az életét a sértett
2020-02-28 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. február 27-én nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit emberölés bűntettének kísérletével vádoltak.
Közel-keleti férfiakat akart Ausztriába csempészni a román férfi
2020-02-28 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a román férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsít.
Rendszeresen elkábították idős áldozatukat, majd kirabolták
2020-02-21 - A Ceglédi Járásbíróság 2020. február 20-án nyilvános és folytatólagos tárgyalássorozatot követően hirdetett ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett rablás bűntettével vádoltak.
Hárman raboltak ki egy idős, fogyatékos nőt Nagykőrösön
2020-02-21 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Nagykőrösi Rendőrkapitányság erőszakkal csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsít. K.
Nem tudta feldolgozni a szakítást
2020-02-19 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít. V.
Bankkártyacsaló bűnszervezetet ítélt el a törvényszék
2020-02-19 - A Budapest Környéki Törvényszék – hatályon kívüli helyezés miatt megismételt eljárásban - 2020. február 18-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy bűnszervezet tagjaként bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tettek szert nagy jövedelemre.
Helybenhagyta a másodfokú bíróság az erdőkertesi férfira kírótt elsőfokú büntetést
2020-02-19 - A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2020. február 19-én hozott ítéletet, annak az erdőkertesi férfinak az ügyében, akit a Gödöllői Járásbíróság elsőfokon, a 2019. május 30-án tartott nyilvános, részben zárt tárgyaláson folytatólagosan, testi sértés vétségével és becsületsértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek, ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.
Életveszélyesen bántalmazta, mert ne vitte el bulizni
2020-02-18 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsít.
Külföldi kábítószer-kereskedőt tartóztattak le
2020-02-13 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 12-én elrendelte annak a török származású, holland állampolgárnak a letartóztatását, aki ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást.
Letartóztatták a kábítószer-kereskedőket
2020-02-10 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 7-én elrendelte annak az 2 gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsít.
Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség 10 tagját tartóztatták le
2020-02-10 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírói 2020. február 7-én elrendelték annak az 10 gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsít.
Megállapította a bíróság a szülők felelősségét - a K-vitamin hiánya vezetett gyermekük halálához
2020-02-07 - A Budapest Környéki Törvényszék nyilvános és folytatólagos tárgyalássorozatot követően 2020. február 6-án hirdetett ítéletet annak a házaspárnak a büntetőügyében, akiket kezdetben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, majd gondatlan emberölés vétségével vádoltak.
Rendszeresen élete kioltásával fenyegette az élettársát
2020-02-05 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés előkészületének bűntettével gyanúsít.
A környezetében élő kiskorú lányokat zaklatta az idős férfi
2020-01-27 - A Nagykátai Járásbíróság 2020. január 27-én nyilvános előkészítő ülésén hozott ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, akit szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak.
Rendszeresen bántalmazta, zaklatta és fenyegette 3 gyermeke anyját a nagykőrösi férfi
2020-01-27 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 24-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a Nagykőrösi Járási Ügyészség.
Volt szeretőjét zsarolta, fenyegette a gyanúsított
2020-01-27 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 24-én az ügyészi indítvánnyal szemben bűnügyi felügyeletét és távoltartását rendelte el annak a nőnek, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást.
Bűnösnek mondta ki a bíróság emberölés bűntettének kísérletében a fiatalkorú lányt
2020-01-24 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. január 23-án ítéletet hirdetett, annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a büntetőügyében, akit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádoltak.
Nem egyezett a zenei ízlésük, ami majdnem a sértett életébe került
2020-01-23 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. január 22-én folytatólagos, nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádoltak. B. B. J. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki testi sértés bűntettének kísérletében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.
Pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt ítélték el, de mindkét vádlott büntetését próbaidőre felfüggesztette a bíróság
2020-01-22 - A Budapest Környéki Törvényszék nyilvános és folytatólagos tárgyalások alapján 2020. január 21-én hirdetett ítéletet annak a büntetőügynek a két vádlottja tekintetében, akiket – két másik társukkal együtt - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.
Nem csináltatta meg a kerítést, kutyái majdnem halálra marták a szomszédot Ürömön
2020-01-21 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. január 21-én folytatólagos, nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége és más bűncselekmény miatt vádoltak. N. Gy. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki 2 rendbeli gondatlanságból elkövetett testi sértés vétségében, ezért őt – halmazati büntetésül - 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.
Házuk pincéjében évekig láncra verve tartották a halottá nyilvánított idős nőt
2020-01-21 - A Monori Járásbíróság 2020. január 20-án folytatólagos, nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak és nőnek a büntetőügyében, akiket személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádoltak. H. L. I. r. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, testi sértés bűntettében és becsületsértés vétségében, ezért őt  – halmazati büntetésül – 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. H. E. II. r. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, ezért őt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.
A továbbiakban nem kíván részt venni büntetőtárgyalásán az ismert zenész
2020-01-21 - A Budaörsi Járásbíróság nyilvános és folytatólagos tárgyaláson folytatta munkáját G.
Legkorábban 30 év múlva szabadulhat az idős nőt brutálisan meggyilkoló dabasi férfi
2020-01-20 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. január 17-én ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádoltak. S.
Alig 14 éves gyanúsítottat tartóztatott le a bíróság a dunavarsányi emberölési ügyben
2020-01-20 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra javítóintézetben rendelte el annak a fiatalkorú lánynak a letartóztatását, akit társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A bíróság a fk.
Soha nem szabadulhat a kegyetlen zsámboki gyilkos
2020-01-20 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. január 17-én zárt, folytatólagos tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a két férfinak a büntetőügyében, akiket nyereségvágyból, aljas célból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt vádoltak.P.
Ismerőseire gyújtotta rá a lakókocsit Monoron
2020-01-16 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít a Pest Megyei Főügyészség.
Szilveszter éjjelén gyilkolták meg a sértettet dunavarsányi otthonában
2020-01-14 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
8 év fegyházbüntetésre ítélték a kábítószer-kereskedő budapesti férfit
2019-12-19 - A Budapest Környéki Törvényszék nyilvános és folytatólagos tárgyalás alapján 2019. december 18-án hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akit Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádoltak.
Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben marad az a férfi, aki nyakon szúrta a húgát, majd édesanyját is bántalmazta
2019-12-19 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 18-án három hónappal meghosszabbította annak a 21 éves férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít.
Prostitúciós kényszerítéssel gyanúsítottak letartóztatását szüntette meg a bíróság
2019-12-19 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 18-án megszüntette a letartóztatását és elrendelte a bűnügyi felügyeletét annak a nőnek és két férfinak, akiket kizsákmányolás céljából, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a nyomozó hatóság.
Egy trafó miatt verekedtek össze
2019-12-18 - A Budapest Környéki Törvényszék 2019. december 17-én folytatólagos és nyilvános tárgyalássorozatot követően hirdetett ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség testi sértés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.
Bezárva tartottak és prostitúcióra kényszerítettek nőket Cegléden
2019-12-16 - A Budakörnyéki Járásbíróság 2019. december 12-én elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen több rendbeli kerítés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt tört fel pomázi ingatlanokat
2019-12-16 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének elkövetésével gyanúsít a Szentendrei Járási Ügyészség.
Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.
Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.
Lapozás:
Képtárak

Egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők

Megemlékezés

Vasárnapi Budapest Regatták

Köszönet minden nőnek

Szalai emlékverseny
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2020-03-17 - A járványveszély miatt törölte a március 21-re meghirdetett vízvilágnapi önkéntes takarítást a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
2020-03-12 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta dunafüredi részén április 8-án 8 és 18 óra között – tájékoztatott az ELMŰ. Amennyiben a munkálatok előbb befejeződnek, előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják az áramot.
2020-03-09 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Elhalasztja a kémények ellenőrzését a katasztrófavédelem
2020-03-30
Felfüggeszti és átütemezi a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit a katasztrófavédelem az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében. A kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

Online számla: nem kötelező az átállás
2020-03-30
A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020. április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, tehát a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

Mindenkinek támpont a tervezet
2020-03-30
Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Egyszerűsítés a telefonos ügyintézésben
2020-03-30
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsítette az egyedi azonosítószámok igénylését, amire az egyedi adóügyek telefonos intézéséhez van szükség az Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerben (ÜCC). Az ügyfélazonosító szám legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) igényelhető a TEL nyomtatványon.

A kiskereskedő nagy adománya
2020-03-30
Több mint hétszázezer forint értékben ajándékozott fertőtlenítő tisztítószereket, védőmaszkot és vécépapírt a Százhalom Egészségügyi Központnak a városban élő Van Hoan Dinh. A szállítmány ma érkezett meg az intézménybe, a város nevében Vezér Mihály polgármester mondott köszönetet a vietnámi származású kiskereskedőnek.

Ingyenes matek távoktatás elsőtől az emelt szintű érettségiig, a Matek Oázistól
2020-03-30
Ingyenes matematika távoktatási programot állított össze első osztálytól az emelt szintű érettségiig a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb digitális távoktatási portál. A szolgáltatás teljes körű felkészülést tesz lehetővé a legnehezebb témakörökből, az iskolai matematika távoktatás kiegészítéseként.

Nem tudnánk otthon bámulni a falat - Orvostanhallgatók a sürgősségi osztályokon
2020-03-30
A kórházak mentesítése érdekében végzett önkéntes munka lehetőség is az orvostanhallgatók számára. A nyári gyakorlatokkal ellentétben végre hasznosnak érzik magukat. Két önkéntes munkát vállaló medikával beszélgettünk a döntésük okairól, valamint arról, hogy mit tapasztaltak a sürgősségi osztályokon az első napokban.

Vácon árult kábítószert
2020-03-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett  kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást. B.

Újra letartóztatták az "unokázós" csalót
2020-03-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. K.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a vonatokon is
2020-03-30
Hétfőtől nem közlekednek a tanítási időszakban, az iskolába jutást biztosító járatok.

Plankkirálynő lett a battai táncos
2020-03-30
Megnyerte a Rock and Magic SE első országos plankversenyét a százhalombattai B-Cool Dance versenyzője, Cséri Karina március 28-án.

Átadták a forgalomnak az olajfinomító előtti közúti felüljárót
2020-03-30
Az újonnan forgalomba helyezett vasúti felüljárón közelíthető meg a MOL Dunai Finomító és a Százhalombatta felé vezető Olajmunkás út a mai naptól – tájékoztatott a NIF.

Jogi tanácsadás
2020-03-27
Telefonon történő megbeszéléssel Továbbra is igénybe lehet a Városi Családsegítő és Gondozási Központ ingyenes jogi tanácsadását Százhalombattán.

Így ne őrülj bele a bezártságba - A 4 legjobb tipp home office-hoz
2020-03-27
Nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megváltozott az életünk. A tavasz első heteit általában pont, hogy a szabadban töltenénk, ehelyett most otthonról dolgozunk, a gyerekek sem járnak be az iskolába, és a szükséges minimumnál többet nem hagyjuk el a lakást. Most mindenki közös érdeke, hogy otthon maradjunk, na de hogy csináljuk ezt jól? Például nem is gondolnánk, mennyire fontos a megfelelő ruhák megtalálása ebben az időszakban. A Fashion Days webshop ehhez küldött tippeket.

Hosszabb távon tervezik a gondoskodást
2020-03-27
Ülésezett a képviselő-testület Védőmaszkban és gumikesztyűben, egymástól biztonságos távolságot tartva ülésezett a százhalombattai képviselő-testület március 27-én. A városüzemeltetés sürgető feladatai mellett számos kérdést megvitattak a járványügyi veszélyhelyzet kapcsán. Az ülésen valamennyi képviselő megjelent.

Egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők
2020-03-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére többször használatos egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők Százhalombattán. A gyártás a mai napon kezdődött el, a cél mintegy kétszáz  önkormányzati dolgozó és a város teljes lakosságának a folyamatos ellátása.

Életvitelszerűen fosztogattak
2020-03-27
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 26-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást. L.B.

Imával és tapssal mondanak köszönetet - A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye
2020-03-26
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) hálásan köszöni az Operatív Törzs vezetőinek, tagjainak, a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek – az egészségügyben dolgozóktól a rendfenntartókig mindenkinek – lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját.

Ingyenes fertőtlenítés az ovikban
2020-03-26
Ingyenes fertőtlenítést végeznek vállalkozók Pest megyei közintézményekben. Százhalombattán a Menikini Magyarország-Twist Ökoautomosó, a DURR és az Uszi-Car gumiszervizek végeztek ózonos tisztítást a Szivárvány oviban, valamint a Pitypangos Óvoda két telephelyén.

Fog nélkül még lehet élni
2020-03-26
Az egészségügyi kormányzat és az országos tisztifőorvos által kiadott utasítások értelmében a fogászati és szájsebészeti járóbetegellátásban határozatlan ideig kizárólag a sürgős beavatkozásokat lehet elvégezni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden intézményben megtiltotta az elektív (ütemezett, halasztható) műtéteket, majd az országos tisztifőorvos a nem sürgős fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat is felfüggesztette március 17-én. A magánklinikák jelentős része bezárt, az állami ellátás eddig sem volt elégséges. Mi lesz a fogmegtartó kezelésekkel? Erről beszélgettünk dr. Lászlófy Csaba szájsebész és implantológus szakorvos, igazságügyi szakértővel.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.