2020. március 31. - Árpád napja
Kedd
Min:0°
Max:7°
Szerda
Min:1°
Max:9°
Csütörtök
Min:1°
Max:10°
Péntek
Min:3°
Max:13°
Szombat
Min:5°
Max:14°
HIRARCHIVUM 2020-03-01 - 2020-03-31
Keresés dátum szerint:
Elhalasztja a kémények ellenőrzését a katasztrófavédelem
2020-03-30 - Felfüggeszti és átütemezi a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit a katasztrófavédelem az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében. A kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.
Online számla: nem kötelező az átállás
2020-03-30 - A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020. április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, tehát a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.
Mindenkinek támpont a tervezet
2020-03-30 - Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.
Egyszerűsítés a telefonos ügyintézésben
2020-03-30 - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsítette az egyedi azonosítószámok igénylését, amire az egyedi adóügyek telefonos intézéséhez van szükség az Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerben (ÜCC). Az ügyfélazonosító szám legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) igényelhető a TEL nyomtatványon.
A kiskereskedő nagy adománya
2020-03-30 - Több mint hétszázezer forint értékben ajándékozott fertőtlenítő tisztítószereket, védőmaszkot és vécépapírt a Százhalom Egészségügyi Központnak a városban élő Van Hoan Dinh. A szállítmány ma érkezett meg az intézménybe, a város nevében Vezér Mihály polgármester mondott köszönetet a vietnámi származású kiskereskedőnek.
Ingyenes matek távoktatás elsőtől az emelt szintű érettségiig, a Matek Oázistól
2020-03-30 - Ingyenes matematika távoktatási programot állított össze első osztálytól az emelt szintű érettségiig a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb digitális távoktatási portál. A szolgáltatás teljes körű felkészülést tesz lehetővé a legnehezebb témakörökből, az iskolai matematika távoktatás kiegészítéseként.
Nem tudnánk otthon bámulni a falat - Orvostanhallgatók a sürgősségi osztályokon
2020-03-30 - A kórházak mentesítése érdekében végzett önkéntes munka lehetőség is az orvostanhallgatók számára. A nyári gyakorlatokkal ellentétben végre hasznosnak érzik magukat. Két önkéntes munkát vállaló medikával beszélgettünk a döntésük okairól, valamint arról, hogy mit tapasztaltak a sürgősségi osztályokon az első napokban.
Vácon árult kábítószert
2020-03-30 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett  kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást. B.
Újra letartóztatták az "unokázós" csalót
2020-03-30 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. K.
Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a vonatokon is
2020-03-30 - Hétfőtől nem közlekednek a tanítási időszakban, az iskolába jutást biztosító járatok.
Plankkirálynő lett a battai táncos
2020-03-30 - Megnyerte a Rock and Magic SE első országos plankversenyét a százhalombattai B-Cool Dance versenyzője, Cséri Karina március 28-án.
Átadták a forgalomnak az olajfinomító előtti közúti felüljárót
2020-03-30 - Az újonnan forgalomba helyezett vasúti felüljárón közelíthető meg a MOL Dunai Finomító és a Százhalombatta felé vezető Olajmunkás út a mai naptól – tájékoztatott a NIF.
Jogi tanácsadás
2020-03-27 - Telefonon történő megbeszéléssel Továbbra is igénybe lehet a Városi Családsegítő és Gondozási Központ ingyenes jogi tanácsadását Százhalombattán.
Így ne őrülj bele a bezártságba - A 4 legjobb tipp home office-hoz
2020-03-27 - Nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megváltozott az életünk. A tavasz első heteit általában pont, hogy a szabadban töltenénk, ehelyett most otthonról dolgozunk, a gyerekek sem járnak be az iskolába, és a szükséges minimumnál többet nem hagyjuk el a lakást. Most mindenki közös érdeke, hogy otthon maradjunk, na de hogy csináljuk ezt jól? Például nem is gondolnánk, mennyire fontos a megfelelő ruhák megtalálása ebben az időszakban. A Fashion Days webshop ehhez küldött tippeket.
Hosszabb távon tervezik a gondoskodást
2020-03-27 - Ülésezett a képviselő-testület Védőmaszkban és gumikesztyűben, egymástól biztonságos távolságot tartva ülésezett a százhalombattai képviselő-testület március 27-én. A városüzemeltetés sürgető feladatai mellett számos kérdést megvitattak a járványügyi veszélyhelyzet kapcsán. Az ülésen valamennyi képviselő megjelent.
Egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők
2020-03-27 - Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére többször használatos egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők Százhalombattán. A gyártás a mai napon kezdődött el, a cél mintegy kétszáz  önkormányzati dolgozó és a város teljes lakosságának a folyamatos ellátása.
Életvitelszerűen fosztogattak
2020-03-27 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 26-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást. L.B.
Város és nemzet határok nélkül - Jubileumi pályázat battai ovisoknak és diákoknak
2020-03-26 - Rajz- és videópályázatot hirdetett a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja az önkormányzat támogatásával a várossá nyilvánítás ötvenedik és a trianoni békekötés századik évfordulója, a nemzeti összetartozás éve alkalmából.
Imával és tapssal mondanak köszönetet - A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye
2020-03-26 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) hálásan köszöni az Operatív Törzs vezetőinek, tagjainak, a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek – az egészségügyben dolgozóktól a rendfenntartókig mindenkinek – lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját.
Ingyenes fertőtlenítés az ovikban
2020-03-26 - Ingyenes fertőtlenítést végeznek vállalkozók Pest megyei közintézményekben. Százhalombattán a Menikini Magyarország-Twist Ökoautomosó, a DURR és az Uszi-Car gumiszervizek végeztek ózonos tisztítást a Szivárvány oviban, valamint a Pitypangos Óvoda két telephelyén.
Polgármesteri tájékoztató az egészségügyi ellátással kapcsolatban
2020-03-26 - A Százhalom Egészségügyi Központ rendkívüli intézkedések bevezetésével, részlegesen működik. A következőkben felsorolt szigorítások a betegek és környezetük egészségének megóvása, a koronavírus-járvány mielőbbi megfékezése érdekében léptek életbe.
Fog nélkül még lehet élni
2020-03-26 - Az egészségügyi kormányzat és az országos tisztifőorvos által kiadott utasítások értelmében a fogászati és szájsebészeti járóbetegellátásban határozatlan ideig kizárólag a sürgős beavatkozásokat lehet elvégezni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden intézményben megtiltotta az elektív (ütemezett, halasztható) műtéteket, majd az országos tisztifőorvos a nem sürgős fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat is felfüggesztette március 17-én. A magánklinikák jelentős része bezárt, az állami ellátás eddig sem volt elégséges. Mi lesz a fogmegtartó kezelésekkel? Erről beszélgettünk dr. Lászlófy Csaba szájsebész és implantológus szakorvos, igazságügyi szakértővel.
A hétvégi óraátállítás néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonatot érint
2020-03-26 - Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják.
KórházSuli
2020-03-26 - Több mint kétszáz egyetemista jelentkezett a KórházSuli Alapítvány felhívására, hogy segítsenek a koronavírus-járvány miatt otthon tanuló diákoknak a tananyag elsajátításában. A civil szervezet most elsősorban az egészségügyi dolgozók gyerekeinek szeretne szellemi és lelki támogatást nyújtani – mondta el Tóthné Almássy Mónika, a KórházSuli Alapítvány vezetője.
Digitális néptáncoktatás
2020-03-26 - Mint minden iskolában, a százhalombattai Pesovár Ferenc Néptánc Suliban is átálltak digitális oktatásra. A pedagógusok különböző online feladatokat találnak ki a gyerekeknek, amelyekkel folklórismeretüket tudják bővíteni, és videóüzenetek segítségével az eddig tanult tánclépéseket is átismételhetik.
Taps
2020-03-26 - Százhalombattán is egyre többen csatlakoznak a "Tapsvihar azoknak, akik harcolnak a koronavírus ellen" elnevezésű akcióhoz. A lényege az, hogy minden este nyolc órakor kiállnak az emberek az erkélyekre, ablakokba és megtapsolják az egészségügyben dolgozókat, valamint azokat, akik biztosítják az egyéb közellátásokat.
Számítógép rászoruló diákoknak
2020-03-26 - Kilenc használt számítógépet ajánlott fel – monitor nélkül – a SZÁKOM Nonprofit Kft.
Kijárási tilalom a hajléktalanszállón
2020-03-26 - A koronavírus fertőzés megelőzése érdekében nemcsak látogatási, hanem kijárási tilalmat is bevezettek a hajléktalanszállón, Százhalombattán. A lakók csak intézményvezetői engedéllyel, különösen indokolt esetben hagyhatják el az intézményt – mondta el Hajnal Kata, az intézményvezető.
Vendégek nélkül, ügyeleti rendben
2020-03-26 - A koronavírus-járvány gazdasági hatásai a turizmust érintik leginkább, világ- és országszerte rengeteg szállodának kellett bezárnia a vendégek hiánya miatt. A százhalombattai Hotel Training szerencsére nincs ezek között.
Ittasan,fékezés nélkül ütötte el a két kerékpárost
2020-03-26 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 25-én távmeghallgatás útján tartott ülésen három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. F.
Meghosszabbította a vasúttársaság a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését
2020-03-26 - A járványhelyzetre tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti az április 30-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.
Kevesebb vonat közlekedik Budapest és Bécs között
2020-03-25 - Módosított közlekedési rend lépett életbe a magyar-osztrák nemzetközi forgalomban tegnap – közölte a MÁV.
Változott a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkarendje
2020-03-24 - Az országos veszélyhelyzet miatt változott a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkarendje Százhalombattán – tájékoztatott a Városi Családsegítő és Gondozási Központ.
Új időpontok a BKK-ban
2020-03-24 - Közzétette a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontra halasztott színházi előadások tervezett, új időpontját a Barátság Kulturális Központ Százhalombattán.
Vegyenek online vonatjegyet!
2020-03-24 - A sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását! – erre kéri utasait a MÁV. Az applikáció ezen a linken érhető el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/mav-app-keresztul-biztonsagosabb-jegy-es-berletvasarlas-jarvany-idejen
Minden gyerek kaphat ebédet - Aki teheti, otthon oldja meg gyermeke étkeztetését!
2020-03-24 - Minden szülő igényelhet egyszeri meleg étkezést a korábbi étkezési díjért, illetve kedvezményekkel, akinek százhalombattai bölcsődébe, óvodába vagy iskolába jár a gyereke – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.
Megtartó kultúra
2020-03-24 - Pozitív gondolatok és tettek megosztásával, online galériával enyhítené az elszigeteltséget és a levertséget a Barátság Kulturális Központ Százhalombattán. Az intézmény naponta háromszor szeretne hírt adni a baratsagkk.hu weboldalon és Facebook-oldalán keresztül.
Elhalasztott ősbemutató
2020-03-23 - A koronavírus-járvány miatt a tervek szerint június 7-én tartják meg Fazekas István Nagy idők városa című színdarabjának ősbemutatóját a Barátság Kulturális Központban, Százhalombattán. Az alkotás városunk történetéről szól: a vaskortól napjainkig dolgozza fel az itt élő emberek küzdelmeit.
Később lesz döntés a pályázatokról
2020-03-23 - Mivel a járványhelyzet miatt nem ülésezik a százhalombattai képviselő-testület és a szakbizottságok sem tanácskoznak, a folyamatban lévő ügyekben – a többi között a bérlakás-pályázatról és a sportkeretről is – későbbi időpontban születik döntés – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester a Facebookon.
A türelem hete - "Minden megváltozott, de alkalmazkodnunk kell"
2020-03-23 - "Eddig arról panaszkodtunk, mindig neteznek, telefonoznak", a jelenlegi helyzet mégis más. Hiányzik a kapcsolat. A mosoly, a biztató pillantás, de még a komisz arckifejezés és a szigorú tekintet is. "Nagyon sok türelem kell. Több, mint, amikor bemegyünk az osztálytermekbe." Hogyan élték meg diákok, szülők, pedagógusok az iskolák bezárását és a távoktatás első hetét? Erről szól dr. Hidegh Anikó, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatójának írása, amelyet kollégái beszámolói alapján készített.
Nem járnak le az utazási kedvezmények
2020-03-23 - A járványügyi helyzet miatt a lejáró utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások érvényességének meghosszabbítását rendelte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium – tájékoztatott a MÁV.
Bármelyik háziorvos ellátást nyújt
2020-03-20 - A rendkívüli helyzetre tekintettel bármelyik körzethez tartozó beteget ellátják az éppen rendelő háziorvosok a Százhalom Egészségügyi Központban – mondta el dr. Berzéki Ferenc főigazgató. Délelőtt és délután is van alapellátás, mindenkinek felírják az orvosok a szükséges recepteket is.
Koronavírus étkezési kisokos - infografikán a legfontosabb táplálkozási kérdések
2020-03-20 - A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült egy tájékoztató infografika, amely segít a lakosság számára a legégetőbb kérdéseket megválaszolni.
Ne halasszák el a védőoltást!
2020-03-20 - Erre figyelmezteti a százhalombattai szülőket Vezér Mihály polgármester. Minden gyereknek időben meg kell kapnia az előírt védőoltásokat, ezek elhalasztása ugyanis további járványügyi kihívások elé állíthatja az ellátórendszert. 
Emailben is konzultálhatnak a szülők a gyermekorvossal
2020-03-20 - Távkonzultációs e-mail elérhetőséget adtak közre a százhalombattai gyermekorvosok a szülők számára. Az elektronikus levélben a tárgyban kell megadni az orvos nevét, akitől célzottan lehet kérdezni, informálódni. Az emailcím: gyermekorvosok.batta@gmail.com 
Ingyenes algebrai távoktató program
2020-03-20 - A rendkívüli egészségügyi és oktatási helyzetre tekintettel ingyenesen hozzáférhetővé tették a magyar fejlesztők az Akriel algebraoktató program teljes funkcionalitását és tananyagát. A szoftver távoktatásra, egyéni és csoportos tanulásra is alkalmas. Százhuszonnégy témakörrel támogatja a matematikatanárok és a számtant, algebrát tanuló diákok munkáját az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig.
Polgármesteri tájékoztató - 70 év feletti százhalombattaiak
2020-03-19 - Tisztelt 70 éven felüli százhalombattaiak!
Vásárlási kisokos
2020-03-19 - Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleménye
Játszóterek és zöldhulladék - Újabb óvintézkedések Százhalombattán
2020-03-18 - További óvintézkedéseket jelentett be Vezér Mihály polgármester a járvány-veszély miatt Százhalombattán március 18-án.
Felfüggesztik a lomtalanítást
2020-03-18 - A Szákom Kft. tájékoztatja a városlakókat, hogy a városi, és a társasházi lomtalanítást a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre szünetelteti.
A szabadtéri tüzek megelőzése
2020-03-18 - Felhívást tett közzé az Katasztrófavédelem érdi kirendeltsége a szabadtéri tüzek megelőzésével, illetve a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.
A SZEK tájékoztatója az otthoni karanténról
2020-03-18 - Tájékoztatót tett közzé a Százhalom Egészségügyi Központ azok számára, akik otthoni elkülönítésben vannak az új koronavírus (COVID-19) fertőzés gyanújával. A javaslatok az alábbiakban olvashatók.
Tájékozódjunk, mielőtt a rendelőbe megyünk!
2020-03-18 - A Százhalom Egészségügyi Központ köszöni a betegek türelmét és a szigorított betegforgalomhoz való alkalmazkodást, amelyre ezúton is szeretnék ismételten felhívni a figyelmet. A szakrendelések minél szélesebb körű biztosításán jelenleg is dolgoznak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.
Gyermekorvosok tájékoztatója
2020-03-18 - Változtatás nélkül adjuk közre a Százhalom Egészségügyi Központ honlapján megjelent koronavírussal kapcsolatos felhívást, amelyben az intézmény gyermekorvosai kérik a lakosság együttműködését.
Válassza az e-ügyintézést!
2020-03-18 - A rendőrség ügyfélfogadási rendje nem változik, de az Érdi Rendőrkapitányság arra kér mindenkit, hogy elsősorban az elektronikus ügyintézést részesítse előnyben.
Rövidebb nyitvatartás a NAV központi ügyfélszolgálatain
2020-03-18 - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai heti 25 órában várják az ügyfeleket március 18-ától.
Változik a Benu Gyógyszertár nyitvatartása
2020-03-18 - Gyógyszerészhiány miatt rövidített nyitva tartással tudja biztosítani a lakossági gyógyszerellátást a Benu Gyógyszertár, Százhalombattán a Szent István téren március 18-ától – tájékoztatott Dr. Balasa Gabriella gyógyszerész.
Szünetel a személyes ügyfélszolgálat a Fővárosi Vízműveknél
2020-03-18 - Az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az ügyfelek és a munkatársak egészségének megóvása érdekében szünetelteti a személyes ügyfélszolgálatot a Fővárosi Vízművek Százhalombattán március 16-ától.
A Föld Óráját is otthon tölthetjük - Kreatív megoldásokat várnak a szervezők
2020-03-17 - A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a március 28-ra tervezett Föld Órája rendezvény a Szent István téren, Százhalombattán – tájékoztatott a szervező Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Pénzhét a Kőrösiben
2020-03-17 - Hatodik alkalommal rendezték meg a Pénz7 elnevezésű programot a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában a Pénziránytű Alapítvány
Ügyelet, étkeztetés, távoktatás - Csak a szülőkkel közösen lehet eredményes a tanítás
2020-03-17 - Minden iskolában elkezdődött a digitális oktatás szervezése hétfőn. Az igazgatók szerint felkészültek a pedagógusok, de a szülői támogatásra is nagy szükség van.
Óvintézkedések a postán
2020-03-17 - A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a gyógyszertárak után a posták ügyfélterében is csak annyian tartózkodhatnak, ahány ablak működik. A többieknek a posta előtt kell várakozniuk.
Szemétszedés helyett alkotópályázat
2020-03-17 - A járványveszély miatt törölte a március 21-re meghirdetett vízvilágnapi önkéntes takarítást a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Nyolc helyszínen szünetel az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-03-17 - Határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dabasi, nagykátai, ráckevei és szigetszentmiklósi kirendeltségein, valamint a gyáli, pilisvörösvári, szentendrei, szobi  kormányablakokban működő NAV-ablakokban mától.
Ne menjenek étterembe, kávézóba!
2020-03-17 - Erre kérte a százhalombattaiakat Vezér Mihály polgármester, miután a kormány tegnap bejelentette, hogy bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, az éttermek, kávézók csak délután háromig lehetnek nyitva, a 70 év felettiek pedig egyáltalán ne hagyják el a lakásukat.
Csak hiteles forrásból tájékozódjunk! A csalók nincsenek tekintettel a veszélyhelyzetre
2020-03-17 - Erre figyelmeztet a rendőrség, amely az alábbi tanácsokat osztotta meg a járványhelyzetre vonatkozó közbiztonsági tudnivalókról.
Szociális étkezés
2020-03-17 - Tisztelt Százhalombattai Szülők! Azon gyermekeknek, akik kértek az intézményükben ügyeletet, Százhalombatta Város Önkormányzata – az előre leadott igény alapján – biztosítja a napi háromszori étkezést.
Könyvtári szolgáltatások
2020-03-16 - A Hamvas Béla Város Könyvtár március 16-tól zárva tart.
Rendőrségi tájékoztató a koronavírus-járványról
2020-03-16 - Tájékoztató felnőtteknekTájékoztató gyermekeknek
Megemlékezés
2020-03-16 - Bár a járványhelyzet miatt a városi ünnepség elmaradt, az önkormányzat képviselői és más szervezetek elhelyezték a megemlékezés koszorúit Petőfi Sándor szobránál Százhalombattán az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én.
Közel a segítség - Önkéntes felajánlások, közösségi összefogás
2020-03-16 - Sok más városlakóhoz hasonlóan a Facebookon ajánlotta fel segítségét a koronavírus-járvány idejére Szabó Gábor és Szalai Attila önkormányzati képviselő.
Nincs ügyfélfogadás a Polgárok Házán
2020-03-16 - Visszavonásig megszüntette az ügyfélfogadást az üzemeltető SZÁKOM Kft. a Polgárok Házában, Százhalombattán.
Rendkívüli intézkedéseket vezetett be a Magyar Közút
2020-03-16 - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hetekben számos megelőző intézkedést vezetett be, hogy munkavállalói és partnerei egészségét megóvja a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet idején is. A mai nappal kezdődően újabb intézkedésként a társaság előzetesen 2020. március 31-ig felfüggesztette a személyes ügyintézési lehetőséget a cég telephelyein.
Ütemezett ügyfélfogadás - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye
2020-03-16 - A járványhelyzetben a NAV igyekszik minimalizálni az ügyfeleire és munkatársaira ható kockázatokat.
Részlegesen működik a Városi Családsegítő és Gondozási Központ
2020-03-16 - Nem fogad gyerekeket a bölcsőde, az ügyintézés pedig elektronikus úton vagy telefonon történhet – hétköznapokon - 8 és 16 óra között a Városi Családsegítő és Gondozási Központban, Százhalombattán a mai naptól bizonytalan ideig. Az intézményi közzétette operatív törzsének elérhetőségeit.
Türelem és felelősség
2020-03-16 - Az egészségközpontban tovább szigorították a betegforgalom szabályozását
Leállt az egynapos sebészet
2020-03-16 - Leállította a tervezhető műtéteket az országban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, ezért határozatlan ideig a százhalombattai egynapos sebészet is szünetel. 
Szünetel a személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-03-16 - A koronavírus magyarországi terjedése miatt szünetelteti a személyes ügyintézést a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán a mai naptól. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
Szigorú óvintézkedések a koronavírus-járvány miatt - Bezárnak a közintézmények Százhalombattán
2020-03-14 - A kormány által meghirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a súlyosabb következmények megelőzése érdekében szigorú óvintézkedéseket vezetett be Vezér Mihály polgármester Százhalombattán, amelyeket rendkívüli sajtótájékoztatón ismertetett a március 14-én.
Járvány elleni intézkedések - Tájékoztatás
2020-03-13 - Tisztelt Százhalombattaiak! A koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban – az operatív törzs által megfogalmazott irányelvek betartásával – a koronavírussal foglalkozó helyi munkacsoporttal és a Képviselő-testület tagjaival egyeztetve számos intézkedést tettünk.
Sok kicsi sokra megy
2020-03-13 - A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-áig lehet rendelkezni. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben a felajánlás csak néhány perc figyelmet igényel az adózóktól.
Kezdődnek a felújítások
2020-03-13 - Elkezdődik a tavaszi út-, járdarekonstrukció Százhalombattán. A március-áprilisra tervezett kivitelezési munkák elsősorban Dunafüredet érintik, de a Pannónia és az Erkel körút egy-egy szakasza is sorra kerül – tájékoztatott a Műszaki Iroda.
Csak a betegek mehetnek be a Százhalom Egészségügyi Központba
2020-03-13 - Kizárólag a betegek jogosultak belépni a százhalombattai egészségközpontba, kísérőknek tilos a belépés – tájékoztatott a SZEK. A szabály nem vonatkozik a kiskorúakra, mert 18 évesnél fiatalabb beteg csak a törvényes képviselőjével léphet az intézménybe. 
Csökkenhet a szívbetegségek esélye a cukorbetegeknél a neuropátia szűrésével
2020-03-13 - Új diagnosztikai eszközt kapott a Pest Megyei Neuropathia Centrum - A cukorbetegség egyik legveszélyesebb szövődményének, a szív-érrendszert érintő autonóm neuropátiának a szűrését segítő műszerrel – egy Ewing-teszterrel – bővült a Szent Ferenc Kórházban működő Pest Megyei Neuropathia Centrum diagnosztikai eszköztára.
Megerősített szerelvényekkel készül a diákok utazására a MÁV-START
2020-03-13 - Az egyetemek és főiskolák látogatási tilalma és a kollégiumok lezárása miatt a MÁV-START – számítva a megnövekedett utasszámra – plusz kocsikkal közlekedteti egyes járatait a mai napon.
Többször kirabolták és el is rabolták a két pest megyei fiút
2020-03-13 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít.
Hét szír állampolgárt akart Bécsbe csempészni két román férfi
2020-03-13 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján tartott ülésen elrendelte annak a két román férfinak a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsít.
Díjmentes a nemzetközi jegyek visszatérítése a MÁV-nál
2020-03-13 - Célországtól függetlenül, kezelési költség nélkül visszatéríti a nemzetközi jegyek árát a MÁV-START , amennyiben az utas lemond az utazásról. A vasúttársaság a járványügyi helyzet és a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt döntött így.
Hosszútávfutók
2020-03-13 - Több összeállítással is részt vett a SZVISE atlétikaszakosztálya a 13. Spuri Balaton Szupermaraton versenyen március 5-8-án. Az eredményekről Szabó Csilla szakosztályvezető számolt be.
Hittel a megpróbáltatások idején
2020-03-13 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye - Idén fenyegetésekkel terhelt nagyböjti időszakot élünk meg. Világszerte rohamosan terjed és szedi áldozatait a koronavírus. Kis-Ázsia felől megnyíltak a határok több millió migráns előtt, amelynek következtében Európa déli országaiban háborús helyzet van kialakulóban.
Áramszünet
2020-03-12 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta dunafüredi részén április 8-án 8 és 18 óra között – tájékoztatott az ELMŰ. Amennyiben a munkálatok előbb befejeződnek, előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják az áramot.
Mentőhelikopter
2020-03-11 - Mentőhelikopter érkezett napközben egy idős bentlakóért az Idősek Gondozóházába, Százhalombattán.
Korlátozások a közintézményekben
2020-03-11 - Elmaradnak a nagyrendezvények és biztonsági intézkedéseket vezettek be a százhalombattai Barátság Kulturális Központban, valamint a Hamvas Béla Városi Könyvtárban a járványveszély miatt. Mindenkit arra kérnek, hogy tartsa be az alapvető higiéniai ajánlásokat és betegség vagy annak gyanúja esetén ne látogassa a közintézményeket.
Színháziskola továbbképzés - Lázár Ervin program
2020-03-11 - A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ingyenes továbbképzést indít az ELŐADÓ-MŰVÉSZETET SZERETŐ ÉS ÉRTŐ GENERÁCIÓ KINEVELÉSE ÉRDEKÉBEN TÁMOGATOTT FORMÁBAN – NEM CSAK PEDAGÓGUSOKNAK.
Tájékoztató áramszünetről
2020-03-11 - A tájékoztató letölthető innen!
Bontsa a vonalat!
2020-03-11 - A tájékoztató letölthető innen!
Egy arany és egy bronz Békéscsabáról
2020-03-10 - Point-fighting kategóriában első, míg light-contactban harmadik helyezést ért el Ivancsik Szabolcs, a Százhalombattai Kick-Boksz Sportegyesületet versenyzője, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulója az országos kick-bokszdiákolimpián, Békéscsabán március 7-én.
Kaparós sorsjegyen vitatkoztak össze, egyikük életébe került
2020-03-10 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.B.
Elmaradnak a nagyrendezvények
2020-03-09 - A koronavírusjárvány miatt bizonytalan ideig felfüggesztik a nagyrendezvényeket Százhalombattán – jelentette be Vezér Mihály polgármester a Városházán március 9-én.
Ovisok a hivatalban
2020-03-09 - A Százhalombattai Szivárvány óvoda nyolc nagycsoportosa látogatott a Polgármesteri Hivatalba március 4-én.
Nyílt napokra várják a nagycsoportosokat
2020-03-09 - Nyílt napokat szerveznek a százhalombattai általános iskolák, hogy a beiratkozásra készülő óvodások és szüleik megismerhessék az intézményeket és a leendő tanítókat.
Köszönet minden nőnek
2020-03-09 - Ünnepi műsorral köszöntötte a hölgyeket a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete és a város valamennyi férfi lakója nevében Vezér Mihály polgármester a Nemzetközi Nőnap alkalmából március 6-án a BKK Színháztermében.
Ismét nagy lekapcsolás
2020-03-09 - Idén kilencedik alkalommal tartják meg a Föld Órája akciót Százhalombattán március 28-án, szombaton este fél kilenctől fél tízig. Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétül városunk főtere. A gyertyafényes rendezvény hangulatát tűzzsonglőrök és százhalombattai önkéntes fellépők színesítik. A megemlékezést ezúttal is a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat kezdeményezte és szervezi. Az esemény fővédnöke Vezér Mihály polgármester, aki személyesen is részt vesz a rendezvényen.
Víznapi szemétszedés
2020-03-09 - Ismét szemétszedésre várja a környezettudatos városlakókat a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat március 21-én, szombaton a Duna-partra. A civil szervezet 2008 óta minden évben tisztító akciót hirdet a Víz világnapja alkalmából.
Programajánló
2020-03-09 - Március 12. (csütörtök) 19 óra: Borkultúra-Kultúrborok – Borkóstoló a Hamvas Béla Városi Könyvtárban a Bor For You Borszaküzlet rendezésében – Részvételi díj: elővételben 3000 forint, a helyszínen 4000 forint.
Nyílt napok a százhalombattai általános iskolákban
2020-03-09 - 1. Számú Általános Iskola - A tájékoztató letölthető innen!Arany János Általános Iskola és Gimnázium - A tájékoztató letölthető innen!Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola - A tájékoztató letölthető innen!Az óvodák tájékoztatói letölthetők innen!
Remek rajt
2020-03-09 - Fölényes győzelemmel kezdte a Pest megyei II. osztályú bajnokság tavaszi idényét a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata, amely 13-0-ra nyert a Bugyi ellen idegenben március 8-án.
Emlékezetes két pont
2020-03-09 - Megérdemelt győzelmet aratott az SZKE III a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokság március 7-i fordulóján. SZKE III. – Erdőkertesi SE 41:38 (16:21)
Vasárnapi Budapest Regatták
2020-03-09 - Schulek János harmadik, Horváth István negyedik, Kunvári Sándor kilencedik, Sárdi István pedig tizenötödik helyen végzett a 2019-2020-as Vasárnapi Budapest Regatták (VBR) vitorlás hajómodellező versenysorozaton.
Aranyos percek
2020-03-09 - Idén is vendégül látták a város nagycsoportos óvodásait a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban március elején, a névadó születésnapjára emlékező Arany-napok keretében.
Tíz hónapos rendészeti képzés
2020-03-09 - A tájékoztató letölthető innen!
Teniszeredmények
2020-03-09 - Két első és egy harmadik helyet szerzett Nádasy Gergely, a Százhalombattai VUK SE teniszezője az elmúlt hetek országos megméretésein – tájékoztatott Dénes Tibor, edző.
Polgármesteri fogadóóra
2020-03-06 - Fogadóórát tart Vezér Mihály polgármester március 12-én, csütörtökön Százhalombattán, a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán.
Polgármesteri tájékoztató - Csak indokolt esetben mondják le a városi rendezvényeket
2020-03-06 - Éjjel-nappal hívható ingyenes telefonszámon ad tájékoztatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírus-fertőzésekkel kapcsolatban a lakosság számára. A 06 80 277 455 és 06 80 277 456-es zöldszámon a hét minden napján hiteles információt kaphatunk. Az önkormányzat folyamatos kapcsolatot tart az illetékes hatósággal.
Magyar sorskérdések a színpadon
2020-03-06 - Hatalmas sikert aratott Herczeg Ferenc leghíresebb regényének, Az élet kapujának a színpadi változata a február 28-i ősbemutatón az Újszínházban. A kisregényt Fazekas István Jókai-díjas író írta színpadra.
"Lecsófesztiválon" késelte halálra áldozatát
2020-03-06 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. március 6-án megtartott nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet annak a kávai férfinak a büntetőügyében, aki ellen a Pest Megyei Főügyészség azért emelt vádat, mert a helyi, "Tökös-lecsós ételek" fesztiválján halálra késelte ismerősét. A bíróság K.
Döntöttek a vásárlók
2020-03-06 - Lezárult a Tesco "Ön választ, mi segítünk!" elnevezésű versenye február közepén. Az áruházlánc idén 43,4 millió forinttal járul hozzá összesen 182 helyi közösségi kezdeményezéshez. A százhalombattai áruházban lezajlott szavazás eredményeként a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 400, a Szivárvány Óvoda pedig 200 ezer forintos támogatásban részsült.
Teke - Vereség idegenben
2020-03-06 - 4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Szabadkikötő csapatától a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság tavaszi szezonjának harmadik idegenbeli mérkőzésén, Csepelen március 4-én.
Helyünket keresve - A férfi hódít, a nő csábít
2020-03-06 - Ezzel a címmel tartott előadást dr. Feikné Nagy Judit szexológus Százhalombattán, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban február 14-én. Nincs új a nap alatt, és a téma örök, a biológia és a genetika mit sem változott, de van, amit nem lehet elégszer elmondani.
Programok a HBVK-ban
2020-03-06 -     
Felmentették az újságírót a becsületsértés vádja alól
2020-03-06 - A Budaörsi Járásbíróság 2020. március 4-én hozott ítéletet abban a magánvádas büntetőeljárásban, melyet N.
24 év után ítélték el a vádlottakat
2020-03-06 - A Budapest Környéki Törvényszék 2020. március 5-én nyilvános, folytatólagos tárgyalássorozatot követően ítéletet hirdetett annak a 3 férfinak a bűntetőügyében, akiket az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt.
Segítsen, hogy segíthessünk
2020-03-06 - Kedves Barátaink! Az elmúlt esztendőben az adó 1%-ból összesen 559.559 Ft-ot tudott a Református Rehabilitációs Alapítvány a céljaira fordítani.
Baleset az autópályán
2020-03-04 - Személygépkocsi, kisteherautó és egy tartályos kamion ütközött össze március 3-án délután az M6-os autópálya 28-as kilométerénél, Százhalombatta közelében.
Szép játék, szép döntetlen
2020-03-04 - SZKE II-DKSK- Szigetszentmiklós II 28:28 (17:15) megyei férfi felnőtt bajnoki mérkőzés, március 1.
Polgárőrbeszámoló
2020-03-04 - Több olyan rendezvény került lebonyolításra februárban Százhalombattán, amely nagymértékben befolyásolta a Déli lakótelep hétköznapjait és hétvégéjét. A rendezvényeket a Városi Polgárőrség biztosította.
Városi Nőnap
2020-03-04 -
Szalai emlékverseny
2020-03-03 - Huszonhat sportegyesület közel ötszáz versenyzője vett részt a Szalai János Úszó Emlékversenyen február 28. és március 1. között a Városi Sportuszodában, Százhalombattán. A legnépesebb versenyzőtábora a házigazda VUK SE-nek volt, 53 indulóval vett részt az úszószakosztály.
Thália Tanoda
2020-03-03 - Felvételi meghallgatást tartott a Thália Tanoda Százhalombattán február 29-én. A színiiskola a közeljövőben indítja el battai képzését, nyáron már bemutató előadást terveznek. A meghallgatáson nagy volt az érdeklődés, a felvételt nyert gyerekek heti egy vagy két alkalommal, szerdán és szombaton vehetnek részt a foglalkozásokon.
Elkezdődtek a próbák
2020-03-03 - Elkezdődtek a Nagy idők városa című eseményjáték próbái az Újszínházban, Budapesten március 2-án. Fazekas István százhalombattai drámaíró művét április 1-jén fogják bemutatni a Barátság Kulturális Központban, ahol mások mellett Szakács Tibor, Koncz Gábor, Bordán Irén és Gregor Bernadett is színpadra lép.
Nyolc szír állampolgárt akart Ausztriába csempészni a cseh férfi
2020-03-03 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a cseh férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettével gyanúsít.
Kutyák, kutyások és mindenki más - Hogyan lehetnénk boldogok?
2020-03-02 - A városi kutyatartás érzékeny téma, amiről mindenkinek van tapasztalata, véleménye. Szerkesztőségünkbe több észrevétel is érkezett az elmúlt néhány hétben, amelyeket a betartandó szabályokkal együtt adunk most közre.
Elűzték a telet
2020-03-02 - Nagyon sokan vettek részt az első tavaszváró, téltemető busózáson Százhalombattán február 29-én.
A hónap végén átadják az új felüljárót
2020-03-02 - Várhatóan március végén használatba vehetik az autósok az új vasúti felüljárót a százhalombattai Olajmunkás út és a 6-os főút között.
Óvárosi gondok, javaslatok
2020-03-02 - "Ismét egymásnak adták a falusiak a kilincset" Szabó Gábor fogadóóráján február 28-án – mondta el az óvárosi képviselő.
Kannabiszt termesztett és értékesített Abonyban
2020-03-02 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 28-án elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akit a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsít.
Szexuálisan bántalmazták javítóintézeti társukat
2020-03-02 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányság erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít.
Kihagyott lehetőség
2020-03-02 - Vereséget hozott az SZKE III számára a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokság aktuális mérkőzése február 29-én. SZKE III - Veresegyház 32:43 (13:19)
LEGFRISSEBB HÍREINK
Elhalasztja a kémények ellenőrzését a katasztrófavédelem
2020-03-30
Felfüggeszti és átütemezi a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit a katasztrófavédelem az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében. A kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

Online számla: nem kötelező az átállás
2020-03-30
A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020. április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, tehát a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

Mindenkinek támpont a tervezet
2020-03-30
Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Egyszerűsítés a telefonos ügyintézésben
2020-03-30
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsítette az egyedi azonosítószámok igénylését, amire az egyedi adóügyek telefonos intézéséhez van szükség az Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerben (ÜCC). Az ügyfélazonosító szám legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) igényelhető a TEL nyomtatványon.

A kiskereskedő nagy adománya
2020-03-30
Több mint hétszázezer forint értékben ajándékozott fertőtlenítő tisztítószereket, védőmaszkot és vécépapírt a Százhalom Egészségügyi Központnak a városban élő Van Hoan Dinh. A szállítmány ma érkezett meg az intézménybe, a város nevében Vezér Mihály polgármester mondott köszönetet a vietnámi származású kiskereskedőnek.

Ingyenes matek távoktatás elsőtől az emelt szintű érettségiig, a Matek Oázistól
2020-03-30
Ingyenes matematika távoktatási programot állított össze első osztálytól az emelt szintű érettségiig a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb digitális távoktatási portál. A szolgáltatás teljes körű felkészülést tesz lehetővé a legnehezebb témakörökből, az iskolai matematika távoktatás kiegészítéseként.

Nem tudnánk otthon bámulni a falat - Orvostanhallgatók a sürgősségi osztályokon
2020-03-30
A kórházak mentesítése érdekében végzett önkéntes munka lehetőség is az orvostanhallgatók számára. A nyári gyakorlatokkal ellentétben végre hasznosnak érzik magukat. Két önkéntes munkát vállaló medikával beszélgettünk a döntésük okairól, valamint arról, hogy mit tapasztaltak a sürgősségi osztályokon az első napokban.

Vácon árult kábítószert
2020-03-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett  kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást. B.

Újra letartóztatták az "unokázós" csalót
2020-03-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. K.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a vonatokon is
2020-03-30
Hétfőtől nem közlekednek a tanítási időszakban, az iskolába jutást biztosító járatok.

Plankkirálynő lett a battai táncos
2020-03-30
Megnyerte a Rock and Magic SE első országos plankversenyét a százhalombattai B-Cool Dance versenyzője, Cséri Karina március 28-án.

Átadták a forgalomnak az olajfinomító előtti közúti felüljárót
2020-03-30
Az újonnan forgalomba helyezett vasúti felüljárón közelíthető meg a MOL Dunai Finomító és a Százhalombatta felé vezető Olajmunkás út a mai naptól – tájékoztatott a NIF.

Jogi tanácsadás
2020-03-27
Telefonon történő megbeszéléssel Továbbra is igénybe lehet a Városi Családsegítő és Gondozási Központ ingyenes jogi tanácsadását Százhalombattán.

Így ne őrülj bele a bezártságba - A 4 legjobb tipp home office-hoz
2020-03-27
Nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megváltozott az életünk. A tavasz első heteit általában pont, hogy a szabadban töltenénk, ehelyett most otthonról dolgozunk, a gyerekek sem járnak be az iskolába, és a szükséges minimumnál többet nem hagyjuk el a lakást. Most mindenki közös érdeke, hogy otthon maradjunk, na de hogy csináljuk ezt jól? Például nem is gondolnánk, mennyire fontos a megfelelő ruhák megtalálása ebben az időszakban. A Fashion Days webshop ehhez küldött tippeket.

Hosszabb távon tervezik a gondoskodást
2020-03-27
Ülésezett a képviselő-testület Védőmaszkban és gumikesztyűben, egymástól biztonságos távolságot tartva ülésezett a százhalombattai képviselő-testület március 27-én. A városüzemeltetés sürgető feladatai mellett számos kérdést megvitattak a járványügyi veszélyhelyzet kapcsán. Az ülésen valamennyi képviselő megjelent.

Egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők
2020-03-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére többször használatos egészségügyi maszkokat varrnak az óvónők Százhalombattán. A gyártás a mai napon kezdődött el, a cél mintegy kétszáz  önkormányzati dolgozó és a város teljes lakosságának a folyamatos ellátása.

Életvitelszerűen fosztogattak
2020-03-27
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 26-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást. L.B.

Imával és tapssal mondanak köszönetet - A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye
2020-03-26
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) hálásan köszöni az Operatív Törzs vezetőinek, tagjainak, a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek – az egészségügyben dolgozóktól a rendfenntartókig mindenkinek – lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját.

Ingyenes fertőtlenítés az ovikban
2020-03-26
Ingyenes fertőtlenítést végeznek vállalkozók Pest megyei közintézményekben. Százhalombattán a Menikini Magyarország-Twist Ökoautomosó, a DURR és az Uszi-Car gumiszervizek végeztek ózonos tisztítást a Szivárvány oviban, valamint a Pitypangos Óvoda két telephelyén.

Fog nélkül még lehet élni
2020-03-26
Az egészségügyi kormányzat és az országos tisztifőorvos által kiadott utasítások értelmében a fogászati és szájsebészeti járóbetegellátásban határozatlan ideig kizárólag a sürgős beavatkozásokat lehet elvégezni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden intézményben megtiltotta az elektív (ütemezett, halasztható) műtéteket, majd az országos tisztifőorvos a nem sürgős fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat is felfüggesztette március 17-én. A magánklinikák jelentős része bezárt, az állami ellátás eddig sem volt elégséges. Mi lesz a fogmegtartó kezelésekkel? Erről beszélgettünk dr. Lászlófy Csaba szájsebész és implantológus szakorvos, igazságügyi szakértővel.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.