2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna napja
Kedd
Min:18°
Max:20°
Szerda
Min:18°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:31°
Péntek
Min:19°
Max:31°
Szombat
Min:19°
Max:32°
Civil szféra
Lapozás:
Szárazföldön és vízen
2018-08-08 - Családi napot tartottak a százhalombattai polgárőrök július 8-án, amelyre a környékbeli polgárőr-egyesületek is meghívást kaptak. A sportvetélkedővel tarkított egész napos program finom vacsorával zárult.
Bárhol járunk
2018-07-23 - Különdíjjal ismerték el a százhalombattai Házi Tamás Tápai Mónikáról szóló kisfilmjét a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon május 25-én Gödöllőn.
Polgárőr nyár
2018-07-11 - A június sem a nyugalom jegyében telt el a százhalombattai polgárőröknél.
Ez az igazi érzékenyítés
2018-06-28 - A Magyar Szín-Játékos Szövetség ezüst minősítését és a fesztiváldíjat is elhozta a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház a vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválról, amelyet június 21-24-én rendeztek meg.
Aranyszív
2018-06-19 - Tizenötödik alkalommal rendezte meg Aranyszív-napi ünnepségét a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 16-án. A gálán Aranyszív-díjjal tüntetik ki azokat, akik országosan vagy helyi szinten kiemelkedően segítik a fogyatékkal élő emberek életét.
Csillagtúrák Ausztriában, Salzburg környékén
2018-06-15 - A varázslatos Salzkammergut ragyogóan kék vizű tavaival, alpesi jellegű hegyeivel, sóbányáival, barlangjaival méltán Ausztria legnépszerűbb turisztikai célpontja. A különböző méretű szebbnél szebb tavak számtalan lehetőséget kínálnak a látogatóknak, legyen az hajókázás, fürdőzés vagy csak ücsörgés valamelyik tó partján. A gyönyörű, változatos hegyvidéki táj tavasztól őszig vonzza a természet szerelmeseit.
Ők már tudják
2018-06-05 - Nyolc alsó tagozatos osztálynak tartott játékos foglalkozást a Százhalombattai Hulladékkommandó két fiatal, de annál lelkesebb tagja június elsején az Eötvös iskolában. A fő téma az ökológiai lábnyom volt.
Ajtót nyitottak
2018-05-31 - Hálásan köszönjük Nyíri Gábornak és kollégáinak, Sátor Lászlónak, Bérczes Zoltánnak és Soós Györgynek, hogy ajtót nyitottak nemcsak két műhelyünk között, hanem a lelkünkhöz is.
Biztonságosan az iskolába
2018-05-28 - A biztonságos és szabályos közlekedés alapjait sajátíthatták el a nagycsoportosok a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda idei utolsó ovizsaru foglalkozásán május 25-én, pénteken.
Gólyahíres Családok Országos találkozója
2018-05-28 - Idén is összegyűlnek a százhalombattai Gólyahír Egyesület segítségével nyíltan örökbefogadó családok hagyományos éves találkozójukra június elején Balatonszabadi- Sóstón, a gyermektáborban. Ilyenkor hétszáznál is többen találkoznak, a gyerekek csecsemőtől 18 éves korig minden korosztályt képviselnek.
Ellopták
2018-05-28 - Három darab kisállatok befogására használatos, önműködő csapdát tulajdonítottak el ismeretlenek Dunafüreden május 17-19 között.
A közbiztonság közös érdek
2018-05-23 - Ismét városunkban került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség nagyszabású rendezvénye, amelyen a nemzetvédelmi egyetemről érkezett professzorok előadását hallgathatták meg a résztvevők május 18-án.
Ercsiben is járőröznek
2018-05-11 - Az önkormányzat felkérésére a szomszédos Ercsiben is megkezdte környezetvédelmi munkáját a százhalombattai Hulladékkomandó Társadalmi Járőrszolgálat május 2-án. A civil szervezet legfontosabb feladata az illegális hulladéklerakás megfékezése lesz. Az első bejárást a rendőrség, a polgárőrség és a vadásztársaság képviselőivel közösen tartotta.
Árvízvédelmi gyakorlat
2018-05-10 - Összehangolt árvízvédelmi gyakorlaton vettek részt a százhalombattai polgárőrök az Érdi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében a Duna Kossuth Lajos utcai szakaszán április folyamán. A gyakorlatban részt vettek katasztrófavédelem tűzoltói és vezetői, a battai önkéntes tűzoltók, a rendőrség, a honvédség, a közterületfelügyelet és az Arany János iskola diákjai.
Háromnapos kiránduláson a Dunamenti nyugdíjasok
2018-05-03 - Évente többször is kirándulnak együtt, sőt, több napos kirándulásokat is szerveznek a Dunamenti Erőmű Nyugdíjas Klubjának tagjai. Két évvel ezelőtt kétnapos látogatást tettek a Zemplénben, amelynek részeként a Bodrogon hajóztak Sárospataktól és Tokajig.  Olyan jól érezték magukat, hogy már akkor felvetődött egy háromnapos kirándulás ötlete.
Battai döntős
2018-04-25 - Lendvai Eszter, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hatodikosa is tovább jutott a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának országos döntőjébe. A Budapest környéki régiós fordulót, amelyre 17 iskolából érkeztek a résztvevők, tizenötödik alkalommal rendezte az Arany János iskola.
A nulladik hónaptól a kamaszkorig
2018-04-25 - Az emberi személyiség fejlődése a fogantatással kezdődik. Ettől a pillanattól kell megkapnia minden gyereknek minden támogatást ahhoz, hogy egészséges, testileg, lelkileg, szellemileg ép felnőtté váljon. Idén is erről a segítségről, a hozzá kapcsolódó kihívásokról és tudományos aktualitásokról szólt a Szülők Fóruma Egyesület Születéstől felnőttkorig konferenciája április 20-án Törökbálinton.
Fagyos március
2018-04-25 - Szokatlan faladatot láttak el a százhalombattai polgárőrök március elején. A befagyott Csónakázó-tónál ügyeltek, hogy senki ne menjen a veszélyes jégre. A balesetek elkerülése érdekében szinte folyamatos volt a jelenlétük.
Pest megyei elnök lett Szalai Attila
2018-04-19 - Száz százalékos támogatással a százhalombattai Szalai Attilát választották a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest megyei szervezete elnökének. A tisztújításra a korábbi vezető lemondása után került sor.
Bandi bácsi fája
2018-04-12 - Tavaly elhunyt önkénteséről, Krisztics Andrásról nevezte el a CBA melletti oxyfát a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Ismét Születéstől felnőttkorig - Minden harmadik gyereket zaklatják az internetes térben
2018-04-11 - Ráadásul például az online megszégyenítés hatványozottan árt, mivel nagyon sok tanú előtt zajlik. A digitális szülők és a digitális gyermekkor, de sok egyéb fejlődés-, illetve neveléslélektani aktualitás is szóba kerül a Születéstől felnőttkorig elnevezésű konferencián április 20-án Törökbálinton. A százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület tizenharmadik alkalommal hirdette meg az ingyenes tanácskozást, amelyre nemcsak a szakembereket, hanem a szülőket és a leendő szülőket is nagy szeretettel várják.
A legjobb orvosság
2018-04-05 - A gyaloglást nevezte a legjobb orvosságnak Hippokratész, az orvostudomány megalapítója. A séta ráadásul a legegyszerűbb és legolcsóbb mozgásforma is. Ezt emelte ki Cser János klubvezető, aki rendszeres közös sétát hirdetett az időseknek Százhalombattán április 4-én.
Alapítványi sikerek
2018-04-05 - Az iskolai hangosításhoz szükséges keverőpultot, hangszórókat és mikroportokat, valamint a technika órákon használt satukat vásárolt az Aranykapu Alapítvány a februári Aranybál bevételéből. A jótékonysági rendezvényből több mint félmillió forintos eredmény maradt, amelyből jutalmazták az Aranyhéten pályázó diákokat és az osztálykirándulásokat is támogatni szeretnék – mondta el Czakó Nicolette alapítványi titkár.
Születéstől felnőttkorig
2018-03-26 - Tizenharmadik alkalommal szervezik meg neveléslélektani, pedagógiai konferenciájukat a százhalombattai Szülők Fóruma egyesület és partnerei április 20-án Törökbálinton.
Arccal a természet felé
2018-03-26 - Hetedik alkalommal szervezete meg a nemzetközi Föld Órája akció százhalombattai eseményét a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat március 24-én. Délelőtt négy köbméter hulladékot szedtek össze önkéntesek a vezetésükkel.
Ismét séta az egészségért
2018-03-20 - Az őszi városi gyaloglás után újból közös sétára várja az idősebb érdeklődőket a NYOSZ (Magyar Nyugdíjasok Országos Egyesületeinek Szövetsége) április 4-én Százhalombattán.
Mozgalmas február a polgárőröknél
2018-03-15 - Számos eseményt biztosítottak a százhalombattai polgárőrök, akiket vízimentéshez is riasztottak az elmúlt hónapban - derül ki a szervezet februári beszámolójából.
Fényképek és Mozart
2018-03-07 - Mozart volt a témája az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete februári klubnapjának. A közösségben visszatérő vendég dr. Csehák Izolda karnagy, aki a halhatatlan zeneszerző életét és munkásságát mutatta be.
Ki a jó?
2018-03-02 - Több százhalombattai diákot is díjazott a Kovács István Alapítvány a 2017-es évben, akik kiemelkedő tanulmányi eredményükkel és sportsikereikkel érdemelték ki az elismerést. A 2016-ban létrehozott szervezet fő célkitűzése, hogy az érdi általános és középiskolákban tanuló, kiemelkedő tanulmányi-, sport-, művészeti és közösségi munkát végző diákokat támogassa, valamint hozzájáruljon a kajak-kenusport tehetséggondozásához. A "Kiajó" díjátadó ünnepségen tíz diák és tizenhét kajakos részesült elismerésben a Művészetek Palotájában február 12-én.
Alkotó energia
2018-02-27 - Harmadik helyezést ért el a Paksi Atomerőmű Alkotóenergia elnevezésű hobbipályázatán a százhalombattai Cser János. Az Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője gyermekkora óta készít játékokat, használati és dísztárgyakat.
Csak élni kell vele
2018-02-20 - A betegségek megelőzéséről és gyógyításáról tart előadást a Barátság Kulturális Központban Szabó Gyuri bácsi március 20-án. A 90 éves "természettudós" még a nagyanyjától tanulta a népi gyógyászatot, és a család úgy tartja számon, hogy ő a huszonegyedik gyógyító a generációk sorában.
Háromszázan az Aranybálon
2018-02-20 - Közel háromszázan vettek részt az Arany János iskola alapítványi bálján Százhalombattán február 10-én. A mulatság a hajnali órákig tartott. A bevétellel az intézménybe járó diákokat támogatja az Aranykapu Alapítvány.
Önkéntesek a vizekért
2018-02-12 - Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a vízparti élőhelyek tisztítását a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a Víz Világnapja alkalmából március 24-én. Az eseményhez bárki csatlakozhat.
Enni adok
2018-02-05 - Enni adok ételdobozt helyeztek ki önkéntesek Százhalombattán, a Polgármesteri Hivatal Arany János utca felőli odalán február 3-án. A dobozba bárki tehet élelmiszert és el is vehet onnan.
Játék a tűzzel?
2018-01-09 - A pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos tudnivalókat is megosztotta a Városi Polgárőrség aktuális, évvégi-éveleji beszámolójában.
Év vége az OMNYE-nál
2017-12-20 - Buda Dénes, a DKV-s Dolgozók Lapja volt főszerkesztője tartott rendhagyó lapszemlét az újság 1989-1991 közötti számaiból az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének idei utolsó klubnapján. 
Polgárőr-lövészverseny
2017-12-20 - Országos polgárőr-lövészversenyt rendezett december 16-án Százhalombattán az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Sportlövők Szövetsége.
Országos elismerés a Felhőjáróknak
2017-12-19 - A százhalombattai Sérültekért Alapítvány Felhőjárók Drámacsoportja adott műsort a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. karácsonyi ünnepségén december 18-án Budapesten. A kormányzati családpolitikában közreműködő társaság az általa alapított díjjal is kitüntette a mozgásukban vagy értelmükben akadályozott amatőr művészeket.
Éljen soká!
2017-12-07 - Bográcsban főtt vacsorával, poharazgatással és nótázással ünnepelte fennállását a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja december 4-én. A találkozót a Szent István templom közösségi termében tartották, ahol 15 éve megalakultak.
Méhészegyesület alakult Sóskúton
2017-12-07 - Közel hetven év után újból térségi méhészegyesület alakult Sóskúton december 1-jén. A szervezetet sóskúti, tárnoki és érdi méhészek hozták létre és további tagok csatlakozását várják a környékről.
Lövészverseny
2017-12-06 - Százhalombattán, az I-es Számú Általános Iskolában rendezik meg az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Sportlövők Szövetsége első Országos Karácsonyi Polgárőr Lövészversenyét december 16-án, szombaton, 11 órától.
Az év végi rendezvényekre készülnek a polgárőrök
2017-12-05 - A sok feladatot hozó évet az ünnepi rendezvények biztosításával zárják a százhalombattai polgárőrök.
Ünnepek a Családok Átmeneti Otthonában
2017-12-01 - A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen szervez adománygyűjtő akciót a Családok Átmeneti Otthona Százhalombattán december 8-9-én, pénteken és szombaton a TESCO-ban.
Húsz éves a NYUPEK
2017-11-28 - Húsz évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg a Nyugdíjas Pedagógus Klub Százhalombattán. A jubileum alkalmából ünnepséget szerveztek november 21-én, amelyen Vezér Mihály polgármester is részt vett.
Tanulságos felújítások
2017-11-17 - A pénz mellett kitartás és türelem is szükséges a társasházfelújításhoz. A meglevő pályázati rendszereknél kedvezőbbnek tűnik a támogatott hitel és a lakástakarék, a szakemberhiány pedig ezen a területen is akadályt jelent. Nagyjából ezekkel a tanulságokkal szolgált a Kodály 10-12. és az Eötvös 6-8. alatti társasházak ősszel befejezett felújítása Százhalombattán. A részletekről Budai Barbara közös képviselő beszélt.
Séta az egészséges tüdőért
2017-11-15 - Közel százan vettek részt a Tüdőgyulladás Világnapjára szervezett közös sétán Százhalombattán november 12-én.
Országos elismerések és rendezvények
2017-11-14 - Három százhalombattai polgárőrt tüntettek ki az október 23-a alkalmából rendezett országos megemlékezésen, és országos polgárőr-emlékfutást, valamint képzéssel egybekötött akadályversenyt is rendeztek a százhalombattai polgárőrök októberben.
Méltóság mezeje a Gátőrházban
2017-11-06 - Virághagymákat ültettek a Sérültekért Alapítvány és a Gondoskodás 2000. Ápolási Szolgálat tagjai november 2-án a százhalombattai Gátőrházban. Sorrendben ez az ágyás a negyedik "méltóság mezeje" a városban.
Őrségváltás az OMNYE-nál
2017-10-31 - Sziva Miklóst választották meg az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete új elnökének október 19-én. Nádasy István nyolc évig irányította a szervezetet, mandátuma az alapszabály értelmében lejárt.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
Felhívások
Képtárak

Táncol a világ

Óvár Regatta

Középkori kavalkád

Győzelem a Kék szalagon

Ölbői regatta
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2018-08-13 - Előre nem látott műszaki problémák, akadályok miatt csúszik a felújítás a Dunafüredi úton, Százhalombattán.
2018-08-13 -
2018-08-08 - Több bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban a rendőrségre egy férfival kapcsolatban, aki a százhalombattai városközpontban zaklat járókelőket.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Új csapatban - teljes gázzal előre!
2018-08-21
A KSM Schumacher Racing Teamhez szerződött a százhalombattai gokartversenyző, Kovács Zsombor augusztus elején. Új feladatai azonnal Németországba szólították, emiatt édesapját, menedzserét, Kovács Tibort értük el.

Táncol a világ
2018-08-15
A szélsőséges időjárás miatt meghiúsult ugyan a Summerfest hagyományos, hivatalos fesztiválkezdetének számító nyitóceremónia, de az ünnepélyes zászlófelvonásra és az azt követő menettáncra a megszokott tömeg látogatott ki a Rendezvényközpont parkolójába Százhalombattán, augusztus 14-én. A jubileumi, 25. nyitóceremóniát a kedd esti szélvihar és felhőszakadás miatt másnapra, augusztus 15-ére halasztották a szervezők.

Fiatalok a fiatalokért
2018-08-13
Kezdetét vette a 25. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Százhalombattán augusztus 12-én. Ahogy az minden évben lenni szokott, az Önkéntes Ördögök lelkes csapata is munkába állt, hogy sokszor "láthatatlan", háttérmunkájával idén is hozzájáruljon a sikeres, zökkenőmentes lebonyolításhoz. Jelenleg is aktív, illetve "öregönkéntesekkel" beszélgettünk.

Óvár Regatta
2018-08-13
Első helyezést ért el Garay György a rádió távirányítású vitorlás hajómodellek F5-M hajóosztályában rendezett 22. Óvár Regatta – Báger-tó Kupán, Mosonmagyaróváron augusztus 11-12-én.

Vishen Lakhiani: A csodálatos elme kódja
2018-08-13
Saját bevallása szerint nem született rendkívülinek.

Hatodik hely a korosztályos OB-n
2018-08-13
Hatodik helyezést ért el a Százhalombattai VUK SE L14 teniszcsapata a Korosztályos Magyar Bajnokságon, Budapesten augusztus 6-7-én.

Európa Brüsszelből - Színesebb, mint gondolnád
2018-08-10
Nemcsak a politikai paletta létező összes árnyalata, hanem a kultúra sokszínűsége is meglepő az Európai Unió brüsszeli központjában. Erről számolt be Molnár Levente, aki az Európa Parlamentben gyakornokoskodott az elmúlt fél évben.

Szoláriumok Porschéja, szalonok Dubaja
2018-08-08
Kipróbáltuk az új Megasun szoláriumstúdiót

Szárazföldön és vízen
2018-08-08
Családi napot tartottak a százhalombattai polgárőrök július 8-án, amelyre a környékbeli polgárőr-egyesületek is meghívást kaptak. A sportvetélkedővel tarkított egész napos program finom vacsorával zárult.

Hogyan és hová lehet klímát szerelni?
2018-08-08
A homlokzati klímaberendezés, más néven légkondicionáló elhelyezésére nem kell építési engedélyt kérni, de jó, ha tudjuk, ez nem azt jelenti, hogy bárhová, bármilyen módon elhelyezhetjük a forró napokon enyhülést adó készülékünket.

Szegeden folytatja Dalibor atya
2018-08-07
Szegeden folytatja papi hivatását Dalibor Milenkovic szerb ortodox lelkész. Az atya szentmisén búcsúzott a százhalombattai hívektől és a várostól augusztus 2-án.

Tanártovábbképzés Southamptonban
2018-08-07
Köznevelési mobilitási pályázat keretében, az Erasmus + támogatásával módszertani továbbképzésen vettem részt az angliai Southamptonban 2018 júliusában.

Menetrendváltozás!
2018-08-07
A Kelenföld és Érd felső állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon augusztus 27-től szeptember 2-ig és szeptember 22-től 23-ig - tájékoztatott a MÁV-START Zrt.

Szenior úszás Három bajnoki cím - irány az EB!
2018-08-06
Egyéni csúccsal három számban – 50 méter mell és gyors, valamint 100 méter mellúszásban – is magyar bajnok lett Kőhalmi András az augusztus első hétvégéjén, Gyulán megrendezett Szenior Úszó Országos Bajnokságon.

Esti mesék lázadó lányoknak
2018-08-02
Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány? Hogy miként írja be a nevét a történelembe? Hogyan forgassa fel a világot, hogy aztán példaképként meséljék életét a jövő lányainak? Talán ilyesmikről álmodozott az a 100 különleges nő, akiknek portréját most egy-egy oldalpáron ismerhetjük meg a Móra Kiadó könyvéből.

Római bemutató
2018-07-31
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia színháztermében Fazekas István Pilátus éjszakája című színdarabja.

Nagyon fontos örömet szerezni
2018-07-31
Nyilván szép számmal akadnak százhalombattaiak, akik a Summerfest idejére veszik ki a nyári szabadságukat, de olyan, aki az elmúlt huszonöt évben mindig így tett, aligha. Kivéve Dobos Ágit, aki az első Summerfesttől az utolsóig mindegyiken részt vett, sőt, mindig egy hónappal korábban kezdi a fesztiválozást. A Summerfest és a város "élő intézményével", PR-osával, sajtószóvivőjével negyed század legszebb emlékeit elevenítettük fel. 

Nem utazik Glasgowba Ilyés Laura
2018-07-31
Bár a Százhalombattai VUK SE mindössze tizenhat éves klasszisa bekerült a magyar úszók EB-keretébe, betegsége miatt lemondott a glasgow-i szereplésről.

Ezrek szívébe írta bele a nevét
2018-07-30
Életének 67. évében július 29-én reggel elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke. A 2000-ben létrejött civil szervezet több mint 900 újszülött nyílt örökbefogadásában működött közre és több ezer nőnek segített – kelengyével, anyaotthoni elhelyezéssel, tanácsadással – abban, hogy fel tudja vállalni nem tervezett gyermeke nevelését. Mórucz Lajosné betegségét, fizikai fájdalmait nap mint nap leküzdve, fáradhatatlanul dolgozott az egyesületért, az anyákért, a gyerekekért és a gyermekre vágyó családokért. Váratlanul, otthonában hunyt el. Óriási hiány marad utána. 

Judo - Az EB-re és a VB-re is utazhat Rajkai Robi
2018-07-30
Sikerrel zárta a junior válogatóversenyek utolsó állomását, a berlini judo Európa Kupát a Százhalombattai Városi Ifjúsági SE korosztályos válogatott versenyzője, Rajkai Róbert.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.