2021. március 07. - Tamás napja
Vasárnap
Min:-8°
Max:7°
Hétfő
Min:0°
Max:8°
Kedd
Min:0°
Max:5°
Szerda
Min:0°
Max:7°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Civil szféra
Lapozás:
Véradás
2021-03-06 - Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.
Hitből pajzsot - új rész
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
Aktív hónap
2021-03-02 - Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.
Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01 - Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.
Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24 - A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.
Próbák nélkül
2021-02-22 - A Batta Balett Stúdió csakúgy, mint a többi tánccsoport, próbák nélkül maradt az elmúlt időszakban, az online felületen pedig egyre fogy a gyerekek elszántsága.
A KÉSZ elnökségének nagyböjti üzenete
2021-02-19 - A húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-e volt. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére készülnek hitben való elmélyüléssel, kiengesztelődéssel és lemondással.
Civil licit az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány javára
2021-02-19 - A Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány segítségével, az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabda csapata jótékony célú árverésre ajánl fel, egy, a játékosok által aláírt felnőtt vízilabdát.
Megerősített szolgálat - polgárőrségi beszámoló
2021-02-15 - Több – főként nappal elkövetett - vagyon elleni bűncselekmény történt januárban, amit a rendőrség nagy erőkkel kíván felgöngyölíteni. A százhalombattai polgárőrség, reagálva az esetekre, megerősítette a nappali szolgálatot is – tájékoztatott a civil szervezet.
Pszichiátriai szerek viselkedési problémákra?
2021-02-08 - Ha gyermeke "tanulási problémára" vagy "viselkedési rendellenesség" miatt pszichiátriai szereket szed, és úgy érzi, hogy a gyermek állapota semmit sem változott vagy rosszabbodott emiatt, keresse az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt. Az alapítványtól ingyenes tájékoztató kiadvány is kérhető a hiperaktivitás témájában.
Legyél te is covid-harcos
2021-02-01 - Adománykampányt indított Vöröskereszt a Pest megyei szervezetek járványügyi védekezésének támogatására, amely során covid-harcos ajándékokkal lepik meg a felajánló segítő angyalokat.
Huszonnégy karácsony
2020-12-18 - Huszonnégy rászoruló százhalombattai család számára ajánlott fel karácsonyi vacsorát és ebédet a dunafüredi GastROCKitchen Pub & Restaurant üzemeltetője, Hampó Orsolya. Aki nem tud érte menni, annak ki is szállítják az ünnepi menüt.
Átalakított szolgálat - polgárőségi beszámoló
2020-12-02 - Minden Szentek (Halottak Napja) ünnepével kezdődött a novemberi szolgálat, amely alatt napi 24 órában ügyelt a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet. Nem történt vagyonelleni bűncselekmény vagy sírrongálás, lopás a temetőben és az ahhoz tartozó parkolóban az ünnepi hétvégén.
Megkapták az állampolgárságot
2020-11-24 - Megszerezte a magyar állampolgárságot Dinh Van Hoan és családja. Az erről szóló dokumentumokat Török Sándor alpolgármester adta át a vietnámi származású házaspárnak november 12-én a városházán. Az ünnepélyes eseményen Klimsa Arthúr, a család barátja is részt vett.  
Sokan azzal szembesülnek, hogy senkit sem érdekel a helyzetük
2020-11-09 - Háromszor fél óra - nagyjából ennyi törődés jut sok súlyosan beteg, magára hagyatott idős embernek, akikre a járványhelyzet még elviselhetetlenebb terheket ró. Elsősorban őket támogatja a Délután Alapítvány ingyenesen hívható lelkisegélyszolgálata, amit több mint két évtizede működtet a civil szervezet. Milyen a pandémiával járó korlátozások lelki hozadéka? Erről is beszélgettünk Horgas Judit szerkesztővel, íróval, az alapítvány munkatársával. 
Díszcserjéket ültettek
2020-11-09 - Hatvanöt díszcserjét ültetett a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a város különböző részein a TESCO civil pályázatának köszönhetően az elmúlt hétvégén. Megszépült a Körösi Csoma Sándor iskola sövénye, az Urbárium egyik játszótere, az óvárosi Pitypangos Óvoda mögötti terület, valamint a Duna utcai játszótér Dunafüreden.  
Aktív szolgálat - polgárőrségi beszámoló
2020-11-05 - A nagysikerű Batta Bringa biztosításával kezdte az októbert a Városi Polgárőrség. A rendezvény balesetmentesen zajlott le, a koviddal kapcsolatos előírások betartásával. 
Önkéntesek jelentkezését várják az ültetéshez
2020-11-02 - Kiülteti a TESCO támogatásával vásárolt díszcserjéket a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat november 6-8-án. Az akcióhoz segítők jelentkezését is várják.
Nyugodt volt a szeptember
2020-10-05 - A szokásosnál nyugodtabban telt a szeptember a Városi Polgárőrség számára Százhalombattán.
Nyugodtabb de, dolgos hónap - polgárőr beszámoló
2020-09-03 - Viszonylag nyugalomban telt az augusztusi hónap a többi hónaphoz képest. Az előző hónapokban sok panasz érkezett a Csónakázó tónál történő sorozatos hangoskodás és rongálások miatt! Rendszeresen ellenőriztük a területet a rendőrséggel egyetemben. Történt rendőrségi intézkedés is.
Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06 - Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.
Önkéntesek a tónál
2020-06-15 - A padokat és az asztalokat, valamint a nemrégiben kihelyezett tájékoztató táblák vaselemeit festették át a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat tagjai június 6-án délelőtt a Környezetvédelmi Világnap alkalmából.
Új mikrobuszt kaptak a Felhőjárók
2020-06-15 - Saját mikrobuszán szárnyalhat tovább a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház. A társulatot fenntartó Sérültekért Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumának nyolc millió forintos támogatásával vásárolt meg egy kilenc személyes Ford Transitot.
Megemlékezés a Georgiades-fánál
2020-06-10 - Georgiades Gáborra, az egykori alapítóra emlékezett a Dunai Finomító Természetbarát Szakosztálya június 7-én a százhalombattai Kálvin parkban, a legendás természetbarát tiszteletére 2018-ban ültetett emlékfánál. A megemlékezésen családtagok, túratársak és barátok vettek részt.
Besegít a táboroztatásba A Remény Bajnoka
2020-06-08 - Tíz-tíz ezer forinttal járul hozzá a százhalombattai gyerekek nyári táboroztatásához A Remény Bajnoka Alapítvány. A pályázatra a szülők jelentkezhetnek, a támogatást közvetlenül a szervezőknek utalják – mondta el dr. Bercziné dr. Fazekas Olga, a kuratórium elnöke június 8-án.
Ránk szabott idő
2020-06-08 - Ötvenhárom beszélgetésből álló interjúkötetet jelentetett meg az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete (OMNYE) Százhalombatta várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmából. A kőolajfinomító és a város meghatározó személyiségeit bemutató portrék eredetileg a Százhalombattai Hírtükör Premier plán sorozatában láttak napvilágot 2005 és 2013 között.
Polgárőrök szárazon és vízen
2020-06-05 - A május is a járványhelyzettel kapcsolatos védekezéssel, ellenőrzéssel és karitatív tevékenységgel telt el a százhalombattai polgárőrök számára.
Száz másodperc emlékezés
2020-05-29 - A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.
Gyermeknapi sorsolás
2020-05-22 - A Városi Gyermeknapi a járványhelyzet miatt elmarad, de Szalai Attila, önkormányzati képviselő több vállalkozás támogatásával ajándéksorsolást rendez a gyerekeknek.
Tablet az alapítványtól
2020-05-11 - Húsz darab új, Lenovo táblagépet adott át rászoruló diákoknak A Remény Bajnoka Alapítvány Százhalombattán május 11-én.
Folyamatosan lehet pályázni A Remény Bajnoka Alapítványnál
2020-05-11 - Havi ötvenezer forintos támogatásra pályázhatnak A Remény Bajnoka Alapítványnál azok a százhalombattai magánszemélyek, akiknek március 16-a után megszűnt a munkaviszonyuk, vagy legalább felére csökkent a munkaidejük, valamint azok az egyéni vállalkozók, akik a veszélyhelyzet miatt csökkentett munkaidőben, illetve egyáltalán nem tudják végezni tevékenységüket.
Remény Bajnoka - pályázati kiírás
2020-05-08 - A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
Fokozottan járőröznek a polgárőrök
2020-05-06 - A koronavírus járvány határozta meg a százhalombattai polgárőrök tevékenységét áprilisban. Szolgálati idejük közel háromszorosára emelkedett a megszokotthoz képest – olvasható beszámolójukban. A gépjárműves járőrözés mellett több lett a kerékpáros és gyalogos járőrórák száma, és a Dunán is elkezdődtek az ellenőrzések a horgászszezon kezdetével.
Vöröskeresztes önkéntesek az Országos Mentőszolgálatnál
2020-04-27 - Vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek teljesítenek COVID-19 mintavételi ügyintézést és diszpécseri szolgálatot az Országos Mentőszolgálatnál Budapesten és Pest megyében – tájékoztatott a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei szervezete.
Önkéntes lelkisegély-szolgálatot indított a százhalombattai pszichológus
2020-04-03 - Önkéntes lelkisegély-szolgálatot ajánlott fel a városlakók számára Bogdán Bence tanácsadó szakpszichológus Százhalombattán. Célja, hogy hozzáértő támogatást kapjanak, akik nehezebben viselik a bezártság és a bizonytalanság miatti feszültséget.
Ingyenes fertőtlenítés az ovikban
2020-03-26 - Ingyenes fertőtlenítést végeznek vállalkozók Pest megyei közintézményekben. Százhalombattán a Menikini Magyarország-Twist Ökoautomosó, a DURR és az Uszi-Car gumiszervizek végeztek ózonos tisztítást a Szivárvány oviban, valamint a Pitypangos Óvoda két telephelyén.
A Föld Óráját is otthon tölthetjük - Kreatív megoldásokat várnak a szervezők
2020-03-17 - A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a március 28-ra tervezett Föld Órája rendezvény a Szent István téren, Százhalombattán – tájékoztatott a szervező Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Szemétszedés helyett alkotópályázat
2020-03-17 - A járványveszély miatt törölte a március 21-re meghirdetett vízvilágnapi önkéntes takarítást a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Közel a segítség - Önkéntes felajánlások, közösségi összefogás
2020-03-16 - Sok más városlakóhoz hasonlóan a Facebookon ajánlotta fel segítségét a koronavírus-járvány idejére Szabó Gábor és Szalai Attila önkormányzati képviselő.
Ismét nagy lekapcsolás
2020-03-09 - Idén kilencedik alkalommal tartják meg a Föld Órája akciót Százhalombattán március 28-án, szombaton este fél kilenctől fél tízig. Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétül városunk főtere. A gyertyafényes rendezvény hangulatát tűzzsonglőrök és százhalombattai önkéntes fellépők színesítik. A megemlékezést ezúttal is a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat kezdeményezte és szervezi. Az esemény fővédnöke Vezér Mihály polgármester, aki személyesen is részt vesz a rendezvényen.
Víznapi szemétszedés
2020-03-09 - Ismét szemétszedésre várja a környezettudatos városlakókat a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat március 21-én, szombaton a Duna-partra. A civil szervezet 2008 óta minden évben tisztító akciót hirdet a Víz világnapja alkalmából.
Döntöttek a vásárlók
2020-03-06 - Lezárult a Tesco "Ön választ, mi segítünk!" elnevezésű versenye február közepén. Az áruházlánc idén 43,4 millió forinttal járul hozzá összesen 182 helyi közösségi kezdeményezéshez. A százhalombattai áruházban lezajlott szavazás eredményeként a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 400, a Szivárvány Óvoda pedig 200 ezer forintos támogatásban részsült.
Polgárőrbeszámoló
2020-03-04 - Több olyan rendezvény került lebonyolításra februárban Százhalombattán, amely nagymértékben befolyásolta a Déli lakótelep hétköznapjait és hétvégéjét. A rendezvényeket a Városi Polgárőrség biztosította.
Jótékonysági gála
2020-02-05 - Megtelt a nézőtér, mintegy százan vettek részt a Batta Balett Stúdió jótékonysági gáláján a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban február 1-jén. A zenés, táncos, irodalmi összeállítás kedvezményezettje a súlyos balesetet szenvedett Soczó Ádám volt, akinek gyógykezeléséhez pénzadományokkal, illetve süteményvásárlással járulhattak hozzá a jelenlévők.
Országos szakmai elismerés Tápai Mónikának
2020-02-04 - Környezet Védelméért Díjat vett át Tápai Mónika, a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat alapító elnöke a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségétől február 1-jén.
Esélyegyenlőség és környezetvédelem
2020-01-20 - Két százhalombattai szervezet, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat és a Szivárvány Óvoda Puha Fészek Alapítványa is részt vesz a Tesco szavazós szponzorációjában Százhalombattán január 20-a és február 16-a között.
Rendezvények hónapja
2020-01-09 - Számos ünnepi rendezvény adott feladatot a százhalombattai polgárőröknek december folyamán. 
Felhőjárások
2019-12-17 - Közel húsz éve tart drámapedagógiai fejlesztő foglalkozásokat a százhalombattai Sérültekért Alapítványnál Szélpál Stefi és Rédli Éva. A beszélgetésekből és mozgásos játékokból az évek során koreográfiák, majd színpadi produkciók születtek. Így jött létre a Felhőjárók Mozdulatszínház.
Közel egy tonna adomány
2019-12-17 - Két nap alatt mintegy 950 kiló tartós élelmiszeradományt gyűjtöttek a Vöröskereszt munkatársai Százhalombattán, a Tesco áruházban december 6-7-én.
Adománygyűjtés a Tescoban
2019-12-04 - Tartós élelmiszeradományt gyűjtenek a Tesco áruházban a Családok Átmeneti Otthonában és a Hajléktalanszállóban élők számára Százhalombattán december 6-án és 7-én, pénteken és szombaton a Vöröskereszt munkatársai.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2021-02-22
Felhívások
Képtárak

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál

XII. Százhalombattai Shooting Open

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók

Sportlövészet - Hatalmas battai siker a szombathelyi OB-n

Adomány az Élelmiszerbanknak
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2021-03-05 - Garai Gábor gondolatait adjuk közre. A szerző 33 éves, Diósjenőről érkezett Százhalombattára 1 éve. 
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
HÍREINK
Véradás
2021-03-06
Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.

Érkeznek a gépjárműadós határozatok
2021-03-05
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. 

Tájékoztató az oltási programról
2021-03-05
Tisztelt Százhalombattaiak! Tájékoztatok minden városlakót, hogy a háziorvosok városunkban is nagy erőkkel szervezik és végzik az oltási program alapján sorra kerülő regisztrált személyek Covid-19 elleni oltását.

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik
2021-03-04
A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorosok esetében pedig bukósisak használatát ellenőrzi országosan a rendőrség március 8-a és 14-e között.

Számítógépekkel segít az Önkormányzat a háziorvosoknak
2021-03-04
Összesen mintegy 3 millió forint értékben, nyolc darab korszerű számítógép és az adminisztrációt könnyítő irodai programcsomagok beszerzéséről döntött Vezér Mihály polgármester. A gépeket napokon belül üzembe helyezik a Százhalom Egészségügyi Központban – hangzott el a március 4-ei tájékoztatón.

További járványügyi szigorítások
2021-03-04
A koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozások lépnek életbe – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz március 8-tól. A döntéseket szakemberekkel való egyeztetés alapján hozták meg. A nyitás várhatóan ütemezetten, március 22-én megkezdődhet.

Új mobiltelefonos alkalmazás - minden egy helyen
2021-03-03
"OkosBatta" elnevezéssel, elkészült Százhalombatta mobiltelefonos applikációja, amely számos hasznos, a mindennapi életben fontos információt tartalmaz – hangzott el  a  március 3-i tájékoztatón. Az általános tartalmakon túl, a regisztrációt követően a felhasználó időpontot tud foglalni a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadására.

Újabb iskolabezárás Százhalombattán
2021-03-02
Távoktatásra tért át az Eötvös iskola március 2-tól, miután több pedagógus covid-tesztje pozitív lett.

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen
2021-03-02
31:19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón
2021-03-02
Szoros meccsen, 26:29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap
2021-03-02
Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

Sikeres intézményvezetői pályázatok
2021-03-01
Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01
Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01
A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál
2021-03-01
Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Újabb öt év
2021-03-01
Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását
2021-02-26
A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25
Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24
A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24
Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.