2018. október 15. - Teréz napja
Hétfő
Min:11°
Max:21°
Kedd
Min:7°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:21°
Csütörtök
Min:9°
Max:21°
Péntek
Min:11°
Max:20°
Civil szféra
Lapozás:
Ökumenikus családi nap
2018-10-03 - Harmadik alkalommal rendeztek ökumenikus családi napot a százhalombattai keresztény felekezetek a Kőrösi iskolában szeptember utolsó hétvégéjén. A programon részt vettek a Hit Gyülekezete, a szerb ortodox, a katolikus és a református gyülekezet tagjai is.
Különleges ajándék
2018-10-02 - Százezer forintot adományozott a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületnek a VUK SE. A támogatás abból a pénzből származik, amelyet Andrés Iniesta, a Barcelona labdarúgójának aláírt mezéért kaptak egy gyűjtőtől – hangzott el egy tegnapi közös sajtótájékoztatón.
Gyűjtést szervez a SZISZKI
2018-09-27 - A budapesti Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon javára várják a segítséget – olvasható a százhalombattai Széchenyi szakgimnázium és gimnázium felhívásában.
Már csak két nap
2018-09-27 - Már csak két napig tart a Gólyahír Egyesület adománygyűjtő kampánya, amelynek célja egy családbarát központ kialakítása. A százhalombattai civil szervezetnek kevesebb, mint 600 ezer forint hiányzik a kitűzött 7 millió forinthoz.
Napközis tábor autista és nem autista gyermekeknek a DEA alapítvánnyal
2018-09-24 - A városban lakó pervazív fejlődési zavarral küzdő gyermekek és a régió többi autista, illetve egyéb problémával élő gyermeke számára szerveztünk napközi jellegű tábort 2018-ban a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. jóvoltából.
Galéria az udvarban
2018-09-17 - Tizenötödik alkalommal rendezett festménykiállítást a százhalombattai Hangyássyné Zsuzsa a Battai Napok alatt. A minigalériát ezúttal is saját otthonában, a Vasút utca 70. alatti csodaszép kertben rendezte be. A látogatókat pogácsával és aprósüteménnyel fogadta.
Viharos augusztus
2018-09-13 - Sok riasztást kaptak a battai polgárőrök a Dunán közlekedőkkel kapcsolatban augusztus folyamán. Szerencsére halálos baleset nem történt, de mentésre szükség volt.
További segítségre van szükség
2018-09-11 - Több mint egymillió forint gyűlt össze eddig annak a felhívásnak a hatására, amelyet Sinka László alpolgármester tett közzé júniusban egy Százhalombattán élő, mozgásában korlátozott tanárnő érdekében.
Négy csepp szeretet
2018-09-11 - Négy csepphintát vásárolt az Óvárosi Falusi Közösség a Pitypangos Óvoda óvárosi tagóvodájának abból a pénzből, amely a Szent László Napokon tartott süteményvásáron gyűlt össze. Az újszerű hintákat már át is adták a gyerekeknek – mondta el Szabó Gábor.
Gránitszív
2018-09-10 - Több százan búcsúztatták Mórucz Lajosnét, a Gólyahír Egyesület alapító elnökét Százhalombattán, a művelődési központ mögötti parkban szeptember 8-án. A civil szervezet egy szív alakú gránittömböt állított és egy fát ültetett a "Gólyamama" emlékére.
A Piac térre került az Enni adok doboz
2018-09-10 - "Fogadd örökbe az Enni adok dobozt egy napra!" - ezzel a felhívással fordult a Re-Formáló Egyesület az iskolai osztályokhoz. Az egyesület azt kéri, hogy a gyerekek hozzanak otthonról élelmiszert, amelyet csoportosan, szervezetten helyezzenek el a településükön található ételdobozba. A százhalombattai iskoláscsoportok ezt immár a Piac téren tehetik meg.
Eseménydús nyár a kommandónál
2018-09-05 - A Százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat tartalmas nyaráról, országhatárokon átívelő tevékenységéről számolt be Tápai Mónika, a civil szervezet vezetője.
Mozdulj a hospice-ért!
2018-09-05 - Közösségi megmozdulással szeretné felhívni a figyelmet az életük végén járó, gyógyíthatatlan betegekre és ellátásuk jelentőségére a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat Százhalombattán. Tizenharmadik alkalommal szervezi meg a "Mozdulj meg a hospice-ért" akciót a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapja alkalmából október 19-én, pénteken, 17 órakor a Csónakázó-tónál.
A mi szakmánkra kevesebb figyelem jut
2018-08-22 - Magyar Ezüst Érdemkeresztet vett át az államalapítás ünnepe alkalmából Schmidt Monika, a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület elnöke Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárától Budapesten, augusztus 17-én. Schmidt Monika harminc éve foglalkozik sérült gyermekek és fiatal felnőttek fejlesztésével.
Szárazföldön és vízen
2018-08-08 - Családi napot tartottak a százhalombattai polgárőrök július 8-án, amelyre a környékbeli polgárőr-egyesületek is meghívást kaptak. A sportvetélkedővel tarkított egész napos program finom vacsorával zárult.
Bárhol járunk
2018-07-23 - Különdíjjal ismerték el a százhalombattai Házi Tamás Tápai Mónikáról szóló kisfilmjét a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon május 25-én Gödöllőn.
Polgárőr nyár
2018-07-11 - A június sem a nyugalom jegyében telt el a százhalombattai polgárőröknél.
Ez az igazi érzékenyítés
2018-06-28 - A Magyar Szín-Játékos Szövetség ezüst minősítését és a fesztiváldíjat is elhozta a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház a vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválról, amelyet június 21-24-én rendeztek meg.
Aranyszív
2018-06-19 - Tizenötödik alkalommal rendezte meg Aranyszív-napi ünnepségét a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 16-án. A gálán Aranyszív-díjjal tüntetik ki azokat, akik országosan vagy helyi szinten kiemelkedően segítik a fogyatékkal élő emberek életét.
Csillagtúrák Ausztriában, Salzburg környékén
2018-06-15 - A varázslatos Salzkammergut ragyogóan kék vizű tavaival, alpesi jellegű hegyeivel, sóbányáival, barlangjaival méltán Ausztria legnépszerűbb turisztikai célpontja. A különböző méretű szebbnél szebb tavak számtalan lehetőséget kínálnak a látogatóknak, legyen az hajókázás, fürdőzés vagy csak ücsörgés valamelyik tó partján. A gyönyörű, változatos hegyvidéki táj tavasztól őszig vonzza a természet szerelmeseit.
Ők már tudják
2018-06-05 - Nyolc alsó tagozatos osztálynak tartott játékos foglalkozást a Százhalombattai Hulladékkommandó két fiatal, de annál lelkesebb tagja június elsején az Eötvös iskolában. A fő téma az ökológiai lábnyom volt.
Ajtót nyitottak
2018-05-31 - Hálásan köszönjük Nyíri Gábornak és kollégáinak, Sátor Lászlónak, Bérczes Zoltánnak és Soós Györgynek, hogy ajtót nyitottak nemcsak két műhelyünk között, hanem a lelkünkhöz is.
Biztonságosan az iskolába
2018-05-28 - A biztonságos és szabályos közlekedés alapjait sajátíthatták el a nagycsoportosok a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda idei utolsó ovizsaru foglalkozásán május 25-én, pénteken.
Gólyahíres Családok Országos találkozója
2018-05-28 - Idén is összegyűlnek a százhalombattai Gólyahír Egyesület segítségével nyíltan örökbefogadó családok hagyományos éves találkozójukra június elején Balatonszabadi- Sóstón, a gyermektáborban. Ilyenkor hétszáznál is többen találkoznak, a gyerekek csecsemőtől 18 éves korig minden korosztályt képviselnek.
Ellopták
2018-05-28 - Három darab kisállatok befogására használatos, önműködő csapdát tulajdonítottak el ismeretlenek Dunafüreden május 17-19 között.
A közbiztonság közös érdek
2018-05-23 - Ismét városunkban került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség nagyszabású rendezvénye, amelyen a nemzetvédelmi egyetemről érkezett professzorok előadását hallgathatták meg a résztvevők május 18-án.
Ercsiben is járőröznek
2018-05-11 - Az önkormányzat felkérésére a szomszédos Ercsiben is megkezdte környezetvédelmi munkáját a százhalombattai Hulladékkomandó Társadalmi Járőrszolgálat május 2-án. A civil szervezet legfontosabb feladata az illegális hulladéklerakás megfékezése lesz. Az első bejárást a rendőrség, a polgárőrség és a vadásztársaság képviselőivel közösen tartotta.
Árvízvédelmi gyakorlat
2018-05-10 - Összehangolt árvízvédelmi gyakorlaton vettek részt a százhalombattai polgárőrök az Érdi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében a Duna Kossuth Lajos utcai szakaszán április folyamán. A gyakorlatban részt vettek katasztrófavédelem tűzoltói és vezetői, a battai önkéntes tűzoltók, a rendőrség, a honvédség, a közterületfelügyelet és az Arany János iskola diákjai.
Háromnapos kiránduláson a Dunamenti nyugdíjasok
2018-05-03 - Évente többször is kirándulnak együtt, sőt, több napos kirándulásokat is szerveznek a Dunamenti Erőmű Nyugdíjas Klubjának tagjai. Két évvel ezelőtt kétnapos látogatást tettek a Zemplénben, amelynek részeként a Bodrogon hajóztak Sárospataktól és Tokajig.  Olyan jól érezték magukat, hogy már akkor felvetődött egy háromnapos kirándulás ötlete.
Battai döntős
2018-04-25 - Lendvai Eszter, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hatodikosa is tovább jutott a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának országos döntőjébe. A Budapest környéki régiós fordulót, amelyre 17 iskolából érkeztek a résztvevők, tizenötödik alkalommal rendezte az Arany János iskola.
A nulladik hónaptól a kamaszkorig
2018-04-25 - Az emberi személyiség fejlődése a fogantatással kezdődik. Ettől a pillanattól kell megkapnia minden gyereknek minden támogatást ahhoz, hogy egészséges, testileg, lelkileg, szellemileg ép felnőtté váljon. Idén is erről a segítségről, a hozzá kapcsolódó kihívásokról és tudományos aktualitásokról szólt a Szülők Fóruma Egyesület Születéstől felnőttkorig konferenciája április 20-án Törökbálinton.
Fagyos március
2018-04-25 - Szokatlan faladatot láttak el a százhalombattai polgárőrök március elején. A befagyott Csónakázó-tónál ügyeltek, hogy senki ne menjen a veszélyes jégre. A balesetek elkerülése érdekében szinte folyamatos volt a jelenlétük.
Pest megyei elnök lett Szalai Attila
2018-04-19 - Száz százalékos támogatással a százhalombattai Szalai Attilát választották a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest megyei szervezete elnökének. A tisztújításra a korábbi vezető lemondása után került sor.
Bandi bácsi fája
2018-04-12 - Tavaly elhunyt önkénteséről, Krisztics Andrásról nevezte el a CBA melletti oxyfát a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Ismét Születéstől felnőttkorig - Minden harmadik gyereket zaklatják az internetes térben
2018-04-11 - Ráadásul például az online megszégyenítés hatványozottan árt, mivel nagyon sok tanú előtt zajlik. A digitális szülők és a digitális gyermekkor, de sok egyéb fejlődés-, illetve neveléslélektani aktualitás is szóba kerül a Születéstől felnőttkorig elnevezésű konferencián április 20-án Törökbálinton. A százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület tizenharmadik alkalommal hirdette meg az ingyenes tanácskozást, amelyre nemcsak a szakembereket, hanem a szülőket és a leendő szülőket is nagy szeretettel várják.
A legjobb orvosság
2018-04-05 - A gyaloglást nevezte a legjobb orvosságnak Hippokratész, az orvostudomány megalapítója. A séta ráadásul a legegyszerűbb és legolcsóbb mozgásforma is. Ezt emelte ki Cser János klubvezető, aki rendszeres közös sétát hirdetett az időseknek Százhalombattán április 4-én.
Alapítványi sikerek
2018-04-05 - Az iskolai hangosításhoz szükséges keverőpultot, hangszórókat és mikroportokat, valamint a technika órákon használt satukat vásárolt az Aranykapu Alapítvány a februári Aranybál bevételéből. A jótékonysági rendezvényből több mint félmillió forintos eredmény maradt, amelyből jutalmazták az Aranyhéten pályázó diákokat és az osztálykirándulásokat is támogatni szeretnék – mondta el Czakó Nicolette alapítványi titkár.
Születéstől felnőttkorig
2018-03-26 - Tizenharmadik alkalommal szervezik meg neveléslélektani, pedagógiai konferenciájukat a százhalombattai Szülők Fóruma egyesület és partnerei április 20-án Törökbálinton.
Arccal a természet felé
2018-03-26 - Hetedik alkalommal szervezete meg a nemzetközi Föld Órája akció százhalombattai eseményét a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat március 24-én. Délelőtt négy köbméter hulladékot szedtek össze önkéntesek a vezetésükkel.
Ismét séta az egészségért
2018-03-20 - Az őszi városi gyaloglás után újból közös sétára várja az idősebb érdeklődőket a NYOSZ (Magyar Nyugdíjasok Országos Egyesületeinek Szövetsége) április 4-én Százhalombattán.
Mozgalmas február a polgárőröknél
2018-03-15 - Számos eseményt biztosítottak a százhalombattai polgárőrök, akiket vízimentéshez is riasztottak az elmúlt hónapban - derül ki a szervezet februári beszámolójából.
Fényképek és Mozart
2018-03-07 - Mozart volt a témája az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete februári klubnapjának. A közösségben visszatérő vendég dr. Csehák Izolda karnagy, aki a halhatatlan zeneszerző életét és munkásságát mutatta be.
Ki a jó?
2018-03-02 - Több százhalombattai diákot is díjazott a Kovács István Alapítvány a 2017-es évben, akik kiemelkedő tanulmányi eredményükkel és sportsikereikkel érdemelték ki az elismerést. A 2016-ban létrehozott szervezet fő célkitűzése, hogy az érdi általános és középiskolákban tanuló, kiemelkedő tanulmányi-, sport-, művészeti és közösségi munkát végző diákokat támogassa, valamint hozzájáruljon a kajak-kenusport tehetséggondozásához. A "Kiajó" díjátadó ünnepségen tíz diák és tizenhét kajakos részesült elismerésben a Művészetek Palotájában február 12-én.
Alkotó energia
2018-02-27 - Harmadik helyezést ért el a Paksi Atomerőmű Alkotóenergia elnevezésű hobbipályázatán a százhalombattai Cser János. Az Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője gyermekkora óta készít játékokat, használati és dísztárgyakat.
Csak élni kell vele
2018-02-20 - A betegségek megelőzéséről és gyógyításáról tart előadást a Barátság Kulturális Központban Szabó Gyuri bácsi március 20-án. A 90 éves "természettudós" még a nagyanyjától tanulta a népi gyógyászatot, és a család úgy tartja számon, hogy ő a huszonegyedik gyógyító a generációk sorában.
Háromszázan az Aranybálon
2018-02-20 - Közel háromszázan vettek részt az Arany János iskola alapítványi bálján Százhalombattán február 10-én. A mulatság a hajnali órákig tartott. A bevétellel az intézménybe járó diákokat támogatja az Aranykapu Alapítvány.
Önkéntesek a vizekért
2018-02-12 - Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a vízparti élőhelyek tisztítását a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a Víz Világnapja alkalmából március 24-én. Az eseményhez bárki csatlakozhat.
Enni adok
2018-02-05 - Enni adok ételdobozt helyeztek ki önkéntesek Százhalombattán, a Polgármesteri Hivatal Arany János utca felőli odalán február 3-án. A dobozba bárki tehet élelmiszert és el is vehet onnan.
Játék a tűzzel?
2018-01-09 - A pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos tudnivalókat is megosztotta a Városi Polgárőrség aktuális, évvégi-éveleji beszámolójában.
Lapozás:
Képtárak

Találkozások

OB-t nyert a battai modellező

Köszöntés az Idősek Gondozóházában

Ökumenikus családi nap

SZISZKI-pentaton
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2018-10-15 -
2018-10-12 - Tisztelt Olvasóink! Félreértésre adhat okot, hogy egy korábbi cikkünkhöz érkezett hozzászólás nyomán megjelent az online felületen a "Battán is lesz közjegyző" című 2008 - as írás, amelynek tartalma most már nem aktuális.
2018-10-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Erasmusnap az Aranyban
2018-10-15
Az Erasmus Napok nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium az október 13-i rendhagyó munkanapon. A programban a világ 37 országában vettek részt oktatási intézmények és szervezetek.

Kick-box ezüst
2018-10-15
Gál Edina (8. kyu, képünkön balra) képviselte a Százhalombattai Kick-box SE-t a kilencedik alkalommal megrendezett Intersport Kupán október 14-én Budaörsön.

Zavartalan lesz a bérletárusítás
2018-10-12
Részmunkaidős nyugdíjast alkalmaz a százhalombattai Hotel Training annak érdekében, hogy zavartalan legyen a buszbérletárusítás – tájékoztatott Ádám Erika szállodaigazgató.

Több mint ötven első jogsit támogat az önkormányzat idén
2018-10-12
Összesen 2,1 millió forintot fordít a százhalombattai önkormányzat a fiatalok első jogosítványának támogatására az idei évben.

Fazekas István: A pillanat érkezése
2018-10-12
A Széchenyi Istvánról szóló monodráma itt is olvasható. 

KSH-felmérés kezdődik
2018-10-12
Adatgyűjtést végez a lakosság körében a Központi Statisztikai Hivatal Százhalombattán mától december 6-ig. A felmérés a magánlakást bérlők körülményeire vonatkozik, a magánbérleti szektor nagyságának, gazdasági súlyának feltárására irányul.

Lakossági tájékoztató
2018-10-11
Lakossági tájékoztatót tart Sinka László alpolgármester, óvárosi képviselő október 15-én 17 órától a Zenálkó Etel Közösségi Ház nagytermében. Tervezett témák: Óvárosi posta, Duna-part rendezése.

Alpolgármesteri fogadóóra
2018-10-11
Fogadóórát tart Sinka László alpolgármester, óvárosi képviselő október 15-én, 15.30-tól 17 óráig a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében.

Köszönjük, SZIKE!
2018-10-11
A SZIKE 35 éve van jelen Százhalombatta kulturális életében. Tagjai mindig elhivatottan képviselték a fiatalok közösségépítését - főként művészeti területek bevonásával. Jelenleg is színes, kreatív programokra várják a fiatalokat, és alig akad kulturális esemény a városban, amelyhez ne tennének hozzá valami fontosat. 

Magyar Népdal Napja
2018-10-11
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola több tanulója is részt vett a Magyar Népdal Napja rendezvénysorozaton Martonvásáron szeptember 15-én.

Találkozások
2018-10-11
Ezzel a címmel tartottak ünnepi megemlékezést a jelenlegi és régi kórustagok, családtagok, barátok, ismerősök a Liszt Ferenc Vegyeskar fennállásának 45. évfordulója alkalmából szeptember 30-án Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban.

Újdonságok a könyvtárban
2018-10-11
Gál Zsuzsa: Új szelek fújnak Alice Walker: Bíborszín M.

Krimitudósok
2018-10-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 9. b osztályos, háromfős csapata képviselte az Érdi Rendőrkapitányság területét a 8. alkalommal megrendezett "Krimit tud?" vetélkedő regionális elődöntőjében október 8-án a fővárosi Rendőrpalotában.

Változik a vonatok közlekedési rendje a következő két hétvégén
2018-10-11
A munkanap-áthelyezés és az október 23-i ünnepnap miatt változik a vonatok menetrendje két egymást követő hétvégén – tájékoztatott a MÁV.

Posta az Óvárosban - teljesülhet az óvárosiak vágya - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-10-10
A Szent László út 17. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban kerül sor az új óvárosi postahivatal kiépítésére. Az épületet a Magyar Posta Zrt. részére térítésmentesen adja használatba Százhalombatta Város Önkormányzata a lakossági közszolgáltatás érdekében. A megállapodás aláírása után a kivitelezési munkákat a Szákom Kft. végzi. Egyebek mellett erről határozott a százhalombattai Képviselő-testület október 3-i ülésén.

Hatodik hely az Ifjúsági Olimpián
2018-10-10
Hozta a papírformát Ilyés Laura Vanda, a Százhalombattai VUK SE úszója legesélyesebb számában, 200 méter háton az Ifjúsági Olimpián, Buenos Aires-ben október 9-én – nyilatkozta a Hírtükörnek Bodrogi Viktor, edző.

Közvélemény-kutatás
2018-10-10
Tisztelt Városlakók! Az önkormányzat megbízása alapján közvélemény-kutatást végez Százhalombattán a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között.

Dráma Széchenyiről
2018-10-09
A pillanat érkezése címmel Gróf Széchenyi Istvánról írt monodrámát Fazekas István. A színdarab ősbemutatója a Protestáns Szabadegyetemen, Harkányban lesz november 13-án.

Kipp - Kopp hét a Kipp - Kopp Oviban!
2018-10-09
2018. szeptember 24. – szeptember 29.     Szeptember utolsó napjaiban, óvodánkban ismét megrendezésre került az egy hétig tartó Kipp – Kopp hét.

Erzsébet kirándulás Zánkán
2018-10-08
2018. szeptember 26-án, szerdán, közel 100 tanuló várta izgatottan azokat a buszokat, amelyek a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolától indulva – kísérő pedagógusaikkal együtt – elvitte őket Zánkára, az Erzsébet táborba. Iskolánk több éve pályázik az Erzsébet táborokban való részvételre.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.