2024. július 15. - Henrik, Roland napja
Hétfő
Min:23°
Max:37°
Kedd
Min:23°
Max:36°
Szerda
Min:22°
Max:37°
Csütörtök
Min:20°
Max:36°
Péntek
Min:23°
Max:34°
Civil szféra

Aranyszívek
2024-06-15 - A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.
Az ünnepségen megjelent Sinka László alapítványi elnök, önkormányzati képviselő, Török Sándor alpolgármester, Szabó Gábor önkormányzati képviselő – akiknek ismét bizalmat szavaztak a választók, illetve Szél Pál újonnan megválasztott önkormányzati képviselő.

A gátőrházban tartott június 12-i jeles nap alkalmából nyitottá tették a műhelyeket, hogy a megjelentek betekinthessenek a munkafolyamatokba, megismerhessék az ott készült fonott, szőtt és kézműves termékeket.

Sinka László alapítványi elnök köszönetet mondott a munkatársak áldozatos szolgálatáért és a "csodás, idilli" közösségért, amelyhez nagyon jó tartozni; mindig különleges, felemelő érzés belépni a gátőrházba – tette hozzá. Köszönetét fejezte ki a támogatóknak és az önkénteseknek, akik példája nyomán egyre többen segítik a szervezet tevékenységét. Szólt arról is, hogy néhány önkéntessel együtt hamarosan felújítják a kerti színpad tetejét, amit sokakhoz hasonlóan jó szívvel végeznek. Mint mondta, az Önkormányzat is kiemelt figyelmet fordít az alapítványi tevékenység támogatására. Mindenki megajándékozottnak érezheti magát, aki valamilyen módon részese lehet a szervezet életének – fogalmazott az elnök.
Sinka László a sajtó kérdésére tiszteletre és elismerésre méltónak nevezte, ahogy az összefogott kollektíva  emberi értéket teremtve gondoskodik az ellátottakról. A munkatársak kiváló körülmények között, jó szívvel, lélekkel dolgoznak, amit nem lehet iskolában megtanulni, ezt az adottságot csak az elhivatottak tudják kibontakoztatni.
Kölcsönös az együttműködés az Önkormányzattal, az alapítvány – külön tevékenységként – zökkenőmentesen vette át a betegszállítást, a legjobb szolgáltatást nyújtva ezen a területen is. A város a jövőben is elkötelezetten támogatja a szervezetet, amely köszönettel fogadja további cégek, személyek felajánlását, önkéntes munkáját – mondta el Sinka László.

Török Sándor alpolgármester felidézte, hogy az alapító Baranyi Pálné, Erzsike hozta létre az szervezetet, aminek megalakulása és működése neki is mindig szívügye volt. Négy képviselő is megjelent az ünnepségen, ami azt jelzi, hogy az város a jövőben is az alapítvány mellett áll, sőt, hosszú távra is "nagyratörő", új lehetőséget biztosító, egyelőre meglepetés terven gondolkodnak együtt.

Az Aranyszív Díjat idén Molnár Piroska önkéntes munkatárs vehette át, a díjazottat Sinka László és Török Sándor egy-egy virágcsokorral köszöntötte. Piroska több éve segíti az alapítvány munkáját, nagyon jó kapcsolatot ápol a foglalkoztatottakkal, akikkel kirándul, sétál, de besegít a fejlesztésekbe és a bedolgozói munkába is. Aktív résztvevője a mindennapoknak a fiatalokkal való beszélgetések révén is.

Az ellátottak titkos szavazatai alapján kiosztották az Aranyszív Plakettet is, amellyel minden évben egy férfi egy hölgy foglalkoztatottat díjaznak, ezúttal Ofella Margit és Horváth László vehette át az elismerést.

A nappali ellátásban lévő fiatalok közül a féléves munkavégzés értékelés nyomán Volárovits Ágnes és Petrován Oszkár részesült ajándékcsomagban.

Hagyományteremtő szándékkal alapították meg idén a Boldogság Kék Madara elismerést azon kolléga részére, aki a legtöbb boldog pillanatot hozta a fiatalok szavazása alapján; a díjat elsőként Noszticsné Dócs Terézia vehette át.

Átadták az alapítvány számára a helyi vállalkozások és egyesületek által szervezett első Tavi Pikniken gyűjtött pénzadományokat is; a Kanyó Zsolt és Dani Gábor által lebonyolított tombolán 196 ezer forint, a Mészáros Gábor vezetette B-Cool Dance jótékonysági akcióján pedig a családok révén 56 ezer forint gyűlt össze.

Czeczon Zsuzsa intézményvezető lapunknak elmondta, ezúttal is nagy izgalommal, együtt készültek, hogy megvendégeljék a támogatókat, segítőket. Az egyik önkéntes munkatárs és az ellátottak által közösen készített ízletes bogrács egytálétellel, házi limonádéval és süteménnyel kínálták a vendégeket, akiket a házigazda foglalkoztatottak kísértek a rendezvényterembe.
Sokan segítik folyamatosan önkéntes fizikai munkával, tárgyi és élelmiszer felajánlással, rendezvényszervezéssel, sportolási lehetőséggel –judo, meridián torna, strandfürdőzés –, pénzügyi forrással is az alapítványt. Kiemelt támogató az Önkormányzat, a Dunamenti Erőmű, illetve bedolgozói lehetőséget biztosít a Biobubi, a Toyo Seat, egy-egy vállalkozás révén pedig kártyacsomagolás, ékszer-előfűzés és kulcstartók felkarikázása is folyik.
Szeretnének minél több élményt adni a fiataloknak, ezt szolgálják a rendszeres közösségi programok, városi séták, a környékbeli településekre szervezett kirándulások. Az önálló életvitelt segíti – az üzemlátogatások mellett – a Budapestre vonatozás, illetve a fővárosi tömegközlekedés használata. A közösségi tevékenység része a tavaly újrakezdett intenzív zöldség-, fűszer- és gyümölcstermesztés is.
Zsuzsa szerint nem teher az itt végzett munka, a kollégák szívből teszik a dolgukat, ezért is működhet ilyen hatékonyan az alapítvány.AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Junior Európa-bajnoki ezüstérem
2024-07-10
A dobogó második fokára állhatott fel Zilahy Boróka a Százhalombattai VUK SE triatlonistája a Portugáliában megrendezett Triatlon Európa-bajnokságon, junior tereptriatlonban.

Egyházi vezetők a Reménység Szigetén
2024-07-09
"Imádságban kell hordoznunk magyarságunk jövőjét!" – fogalmazott a Százhalombattán élő dr. Fazekas István református lelkész, aki a magyarországi Erdélyi Gyülekezet vezető lelkipásztora. Az ő kezdeményezésére július 6-án a budapesti Reménység Szigetén együttműködési megállapodás jött létre Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, valamint az Erdélyi Gyülekezet vezetősége között.  

Felújítások és karbantartás
2024-07-05
Több munkálat is zajlik Százhalombattán a nyár folyamán – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal.

Véget ért az óvodai szemészeti és ortopédia szűrővizsgálat
2024-07-04
Az Önkormányzat megbízásából ortopédiai és szemészeti szűrővizsgálatot végeztek az iskoláskorú óvodások körében májusban.

A virágos Százhalombattáért - Lezárult a jelentkezés
2024-07-04
Szép számmal jelentkeztek a Tiszta udvar – Rendes Ház versenyre. Az idén környezetünk szépítéséhez 25.000 tő egynyári virággal járult hozzá önkormányzatunk.

Kiváló tanulmányi és versenyeredmények - Elismerés a legjobbaknak
2024-07-03
A hagyományokhoz híven az Önkormányzat idén is díjazásban részesítette a kiváló és kitűnő tanulókat, illetve azokat a diákokat, akik kiemelkedően szerepeltek a tanulmányi versenyeken. Közel 200 tanuló és mintegy 50 felkészítő pedagógus munkáját ismerték el könyvutalvánnyal, illetve pénzjutalommal a június 26-i városi rendezvényen a konferencia központban.

A világ legjobb táncosai
2024-07-03
Duplán bearanyozódtak a százhalombattai Masters Academy Sportegyesület táncosai az MTMSZ-WDA Világbajnokságon, miután a Christmas Vibes és a Retro Disco csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott – tájékoztatott a klub.

Óváros szépségei művészszemmel
2024-07-02
Hangyássyné Zsuzsa helyi festőművész vezetésével a Képzőművészek Érdi Alkotói Közössége (KÉK) 20 tagja 5 napon keresztül alkotnak Százhalombattán, az Óvárosi Szerb Közösségi Klubban (Szent László út. 86.). Hétfőtől péntekig 9-16 óráig folyik a művészeti munka.

Húsz perc küzdelem az életért
2024-07-02
Az Érdi Rendőrkapitányság három rendőre sikeresen tartott életben egy eszméletét vesztett férfit Százhalombattán június 16-án.

Arany- és ezüstérem a modellvitorlás kupán
2024-07-02
Forrai Csaba és Kunvári Sándor a dobogó első, illetve a második fokára állhatott a Kassán megrendezett Szlovák Bajnokság június 29-30-i, harmadik és negyedik fordulóján.

Hősies futóest
2024-07-02
Sikeresen teljesítették a Hősök Tere Futóest távjait a SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai, akikhez egyesületen kívüli százhalombattai futók is csatlakoztak június 29-én.

Emlékezés a hagyományteremtőre - Táblaavatás az Óvárosi Búcsún
2024-07-01
A megszokottak szerint széles programkínálattal várta az érdeklődőket a háromnapos Óvárosi Búcsú június végén. A rendezvény keretében felavatták Csupics Demeter kultúrmissziót betöltő szerb tanító emléktábláját, amelyet a Zenálkó Etel Művelődési Ház falán helyeztek el, több kiválóság táblája mellé.

Köszönet és hála a Köztisztviselőknek!
2024-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a város vezetése nevében a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak a magas színvonalú, lelkiismeretes munkáért, amelyet a város szolgálatában nap, mint nap végeznek.

Hulladékból nyert energia - megkérdeztük a MOHU-t az új beruházás terveiről
2024-07-01
Mint ismeretes, az állam helyett a MOL vállalata, a MOHU Zrt. vette át az országos hulladékgazdálkodási feladatokat 2023 július 1-jétől. A cél hosszabb távon a rendszer minél hatékonyabb üzemeltetése, az újrahasznosítás növelése, illetve a lerakás jelentős csökkentése, aminek része egy zártrendszerű, környezetkímélő hulladékhasznosító-mű megépítése, melynek ideális helyszíne Százhalombatta – Szendrői Márton, a MOHU beruházási igazgatója tájékoztatta lapunkat a várható fejlesztésről, illetve megkérdeztük, hogy ez az itt lakók számára mit jelenthet.

Jutalmazásban részesültek az életmentők - Képviselő-testületi összefoglaló
2024-06-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta az I. félévi záró ülését. A tárgyalt 11 napirend közül kiemelkedő jelentőséggel bírt a költségvetési rendelet módosítása, valamint a volt Százszorszép Óvoda ingatlan idősek gondozóházává történő kialakításával kapcsolatos döntések meghozatala.  A Képviselő-testület köszönetet mondott a Sporthalom Kft. két munkatársának és három érdi rendőrnek, akik újraélesztettek egy, a strandnál szívinfarktust kapott férfit.

Beleszületni az öko-tudatos társadalomba...
2024-06-22
2007-ben, amikor az Arany János Iskolaként az első Környezetvédelmi Konferenciát szerveztük, 7. éve hirdettük meg az Országos Környezetvédelmi Pályázatot Középiskolásoknak, akkor városunk támogatásával. Iskolánkban tehát ma már 24. éve profilként működik ez a terület, melynek lényegét azóta is hirdetjük, terjesztjük és beépítjük mindannyiunk életébe.

Világkávézó az Egyes Iskolában - avagy szülő-pedagógus párbeszéd másképpen
2024-06-22
A városban egyedülálló módon, World Café (Világkávézó) összejövetelt szervezett az "egyesiskola" tanári kara június elejére, amelyre az érdeklődő szülők mellett személyes meghívást kaptak az iskola osztályainak szülői munkaközösség vezetői, az iskola pedagógusai.

Több, mint félszáz szenior úszóérem
2024-06-22
51 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület a június14-16 között, Gyulán megrendezett LIV. Országos Szenior Úszóbajnokság Dr. Regele Károly Emlékversenyen – tájékoztatott Tejes István a klub alelnöke.

Világbajnok battai táncosok
2024-06-22
Az IndeepenDance Mozgásstúdió két csapata is világbajnok lett a horvátországi Pulában, 20 ország részvételével rendezett májusi megmérettetésen.

Kiemelkedő kajakos eredmények
2024-06-22
17 érmet szereztek a Dunafüredi Vízisport Klub kajakosai a Sukorón megrendezett Wichmann Tamás Regionális Akadémia Kupán június 9-én. A battai klub utánpótlás versenyzői remekül teljesítettek a kajak-kenu Európa-bajnokság betétfutamain is – tájékoztatott Nyári Bendegúz vezetőedző.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.