2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Civil szféra

Jubileumi születésnap
2023-04-08 - Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az egykori erőműves dolgozók alkotta százhalombattai DERT Nyugdíjas Klub.
Az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester – aki több mint 40 évig maga is a vállalatnál dolgozott – ajándékkal és tortával köszöntötte a nyugdíjas munkatársakat, akikkel számos élményt felidéztek. Örömét fejezte ki, hogy sokan részt vettek ünnepségen, olyan kollégák is, akik nem látogatják rendszeresen a klubot, illetve nem battai lakosok. Kiemelte, hogy a szervezet tagjai a kezdetektől fogva összetartó közösséget alkotnak. A klub élén négyen voltak eddig; Ékes Jánosné, Éva lemondásáig több mint 20 évig volt vezető, majd Tallér József és Engelthaler József sajnálatos elhalálozása után közel három éve Indig Györgyné, Elvira vezeti a közösséget. A váltások mindig befolyással bírnak a tagságra is, az utóbbi időszakot ismét élénk aktivitás jellemzi. Török Sándor reményét fejezte ki, hogy ha kisebb létszámmal is, de a mostani dolgozók továbbviszik a klubot. Az Erőműben jelenleg visszafogottabb a termelés, mint korábban, azonban a vállalat vezetése folyamatos beruházásokat valósít meg; bővül a napelempark és a tavaly átadott akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszer, illetve új technológiák bevezetésén is gondolkodnak.

Indig Györgyné klubvezető múltidéző keretében elevenítette fel az elmúlt 30 év eseményeit. Kuhl Tibor, az 1963-ban induló Dunamenti egykori vezérigazgatója kérte fel a szakszervezetet, hogy alakítson klubot a nyugdíjas dolgozók számára azzal a céllal, hogy tudják tartani a kapcsolatot a korábbi munkatársakkal. A jelenlegi 90 fős taglétszámból, körülbelül 50-en látogatják a közösségi alkalmakat. A rendszeres találkozók mellett, akár fürdőzéssel egybekötött városnéző kirándulásokat, táncos esteket is szerveznek. Elvira számára nem okoz nehézséget a klub vezetése, minden tag ismeri egymást, az összetartó közösségben családias a légkör.

Ékes Jánosné –, aki korábban 23 évig volt a klub vezetője – a kezdetek kapcsán felidézte, hogy szakszervezeti bizottsági dolgozóként segítette a megalakulást. Mint mondta, nagyon sok nyugdíjas munkatárs volt már 1993-ra, akiket az Erőmű körlevélben kérdezett meg arról, hogy igénylik-e a klub létrejöttét; 91 főtől érkezett igenlő válasz – sajnos közülük már csak egy tag él. A találkozókat havonta tartották, az akkor még vállalati tulajdonban lévő városi klubban, az Erőmű sokáig étellel is segítette az alkalmakat. Nagy igény volt a közös programok iránt, sokat kirándultak, több napra ingyenesen vehették igénybe ellátással az egykori vállalati üdülőt, ahol a zene mellett megfeledkezhettek az életkorról. Szólt arról is, hogy nagyon fontos, hogy a mostani elhidegültebb társadalmi viszonyok között is érezzék az idősek az összetartozás erejét, szükséges az egymás felé fordulás, a másokkal való törődés.

Vezér Mihály polgármester a város honlapján és közösségi oldalán emlékezett meg a születésnapról. "A jubileum alkalmából köszöntöttük a Dunamenti Erőmű Nyugdíjas Klubot! A nagy múltú jól összeszokott tagság egy kedves ünnepség keretében emlékezett vissza az elmúlt 30 év legfontosabb történéseire. A DERT-nek fontos szerepe volt városunk fejlődésében, és nagyon jó, hogy az egykori munkatársak kapcsolata mind a mai napig tart. Egy klub erőssége, ha összetartó, és nagy hangsúlyt fektet a kezdetektől a közösség ünnepére, a találkozására, a múlt ápolására. Polgármesterként is örömmel támogatom a nyugdíjas klubokat, igyekszem személyesen is részt venni a legfontosabb eseményeiken. Nagyon sokat köszönhetünk ennek a generációnak, amiért tisztelet és megbecsülés jár nekik. Az Önkormányzat nevében egy kedves ajándékcsomaggal és születésnapi tortával járultunk hozzá az ünnephez. Szívből gratulálok a jubileumhoz, kívánom, hogy éljenek meg együtt sok közös évet, közös élményekkel! Isten éltesse Önöket!"

A jubileumi rendezvényt a Szironta Csengettyű Együttes műsora, valamint zene és tánc színesítette.
AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.