2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Civil szféra

Tíz éve mozgásban - Táncos jubileum
2023-06-22 - Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte alapításának 10. évfordulóját a B-Cool Dance Team SE a Barátság Kulturális Központban június 10-én. A rendezvényen felléptek az egyesület tagjai, illetve számos vendégművész; világbajnokok, énekesek és színészek színesítették a produkciót.
Vezér Mihály polgármester köszöntötte a megjelenteket és méltatta a Mészáros Gábor, Lengyel Bonita, Czakó Nicolette által vezetett egyesület munkáját. Elismerését fejezte ki az eredményekért, amikre büszke lehet Százhalombatta.

Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros, amely elnyerte a Magyar TáncSport Szakszövetség Nívódíját 2021-ben.

Az egyesület honlapja szerint a fő oktatási terület az akrobatikus rock and roll, emellett a Hip-Hop és show tánc alapjaival is megismerkedhetnek tanítványok. Mint minden sportágnak, a táncsportnak is egyik célja a versenyzés, azontúl a gyerekek hasznosan tölthetik el szabadidejüket, olyan mozgáskultúrát elsajátítva, amely későbbi életükben is hasznos lehet. Fontos tényező, hogy a sport az egészséges életmódra való nevelés egyik eszköze.
A foglalkozások minden iskolai tanév kezdetétől, szeptember 1-jétől az oktatás végéig, június 15-ig tartanak.
Nyáron napközis és ott alvós táborokat szerveznek a tudás megtartása és a szakmai fejlődés érdekében, nem utolsó sorban segítséget nyújtva a szülőknek a szünidő szervezésében.
A táncosok között az óvodás kortól a felnőttekig minden korosztály megtalálható. Rendszeresen viszik a csapatokat különböző fellépésekre, így helyi társadalmi eseményekre, jótékonysági rendezvényekre.
Az összetartozás érzését és a csapatszellemet erősíti, hogy a gyerekek családjukkal együtt közös programokon vehetnek részt ünnepi alkalmakkor, városi rendezvényeken, kulturális eseményeken.

A jubileum alkalmából Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a Halom Televízió Paletta Plusz című műsorában mesélt az elmúlt 10 év sikereiről és a jövőbeli tervekről.
Gábor már kiskorában elhatározta, hogy saját sportegyesületet hoz létre, ahol gyerekeket taníthat, az álom 2013-ban vált valóra. A névben szereplő "B-Cool" jelentése "légy laza", illetve tágabb értelemben a B-betű a Batta városnévre utal.

Bonita 2009-ben, viszonylag idősen, 9 évesen kezdett táncolni, bár ő számos sikert ért el, azonban az ideális tánckezdés az óvodás évekre tehető a színpadi rutin megszerzése érdekében. A Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület is hozzájárult a tánc népszerűsítéséhez; Szél Pál egykori önkormányzati képviselő segítségével megalakult az önálló táncszakosztály Mészáros Gábor vezetésével, a SZVISE elnöki tisztségét pedig Czakó Nicolette tölti be 2017-től. A klub egyébként atlétikai, judo, rögbi és erőemelő-giri szakosztályokkal is rendelkezik. A B-Cool külön, Mészáros Gábor elnökségével működik, Lengyel Bonita a koreográfus és a főedző, Czakó Nicolette itt PR koordinátor feladatokat lát el.

A járvány kihatott a szakosztályra is, jelentősen csökkent a korábbi mintegy 400 fős összlétszám, jelenleg 150-200 tagot számlálnak. Szeretnék, ha idén szeptembertől friss lendületet véve elérnék a korábbi táncos létszámot, annak fényében, hogy számos új műfajjal bővül a paletta.

A legkomolyabb nemzetközi A kategóriás versenyeken induló páros is jubilál jövőre, ugyanis 2014-ben kezdték a közös táncot. Hosszú út vezetett a sikerekhez, mert Bonita amatőrként eleinte nem nagyon szerepelt versenyeken, ezért nagy ugrás volt rögtön az első nemzetközi megmérettetés. Sosem állt tőle távol az akrobatikus mozgás, ugyanis artista szeretett volna lenni, nem volt számára idegen a gyűrű és a trapéz világa.
Gábor és Bonita jelenleg nem versenyez és nem is edz, sérülés is hátráltatta őket, illetve a tanulmányukra és az egyesületre koncentráltak; a tánccipőt még nem akasztották szögre, inkább a fal mellett van, ami még egy versenyszezont sejtethet.

Sokan talán úgy gondolják, hogy a tánc "lányos sport", pedig az akrobatikus rock and roll rendkívüli fizikai és szellemi felkészültséget igényel. Gábor remek példa a fiúk számára, akik meg is tapasztalhatják az edzéseken, hogy keményen kell készülni a versenyekre, vagy akár csak a bemutatókra is. Magasabb szinten bizony szó szerint fájdalmas út vezet a sikerhez, éppen ezért csak fokozatosan terhelhetőek a táncosok, akik végül eldöntik, hogy a versenyzés felé fordulnak-e. Az igénybevételt jól mutatja, hogy egy két perces profi gyakorlat során, percenként mintegy 200 mozdulatot végeznek a sporttáncosok.

A gálára készülve megnéztek korábbi videókat, amik jól mutatják a mozgásbeli és a ruhák terén való fejlődést a kezdetekhez képest. A remények szerint lesz a Mészáros Gábor-Lengyel Bonita pároshoz hasonlóan magas színvonalon versenyző duó a jövőben. Nagyon büszkék az eltelt 10 évre, az indulásnál gyerekként jelen lévő táncosok több mint fele ma is egyesületi tag, sőt vannak, akik már edzőként tevékenykednek.

Gábor várakozása szerint a következő 10 évben a B-Coll legalább tízszeresére növekszik, még több eredménnyel, elismeréssel, mosollyal és olyan gyerekekkel, akik megtapasztalják a mozgás örömét. A tagok most is olyan közösséget alkotnak, amelyhez jó tartozni, figyelnek, törődnek egymással, ami a mai világban a legfontosabb.
AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.