2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Civil szféra

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27 - Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.
Vezér Mihály polgármester, az ÉSZKE elnöke, elmondta, hogy esedékes volt már az állomás megkopott kerítésének lefestése, amivel a mentők munkája iránti megbecsülésüket is szerették volna kifejezni. A battai állomás 60 éves jubileumát ünnepli, ezért is indokolt volt a felújítás. Példaértékű az együttműködés az Önkormányzat és a mentőszolgálat között, a város – bár nem lenne feladata – sok eszközzel támogatja a munkát, ami révén magasabb színvonalúvá válik az ellátás.

A festés egyúttal jó alkalom a csapatépítésre, az ÉSZKE ugyanis – az országos trenddel ellentétben – sok fiatal taggal bővült az elmúlt években. Ebben szerepe van annak is, hogy a polgármester még a covid előtt a város működésével kapcsolatos közéleti ismeretterjesztő sorozatot indított, mintegy 40 fiatal részvételével, sokukkal pedig megmaradt a kapcsolat. Általánosságban elmondható, hogy szükséges megismerni a lakosság véleményét és ezt figyelembe véve kell meghozni a döntéseket –tette hozzá Vezér Mihály.

Szólt arról is, hogy folytatódnak az ÉSZKE részéről a városszépítő csapatépítő programok, a település különböző részein játszóeszközöket festenek újra, illetve szemétszedést is terveznek. Fontos üzenet, hogy a fenntartható fejlődést szolgálja a régebbi eszközök karbantartása a korlátlan fogyasztás helyett. A köztéri rongálóknak is példaként állhat továbbá, hogy a lokálpatrióta közösség mindig helyreállítja, amit a felelőtlen egyének tönkretesznek, aminek nyomán talán felhagynak ezen cselekedetekkel.

Vezér Mihály Újtelep-Urbárium képviselőjeként elmondta azt is, hogy várhatóan egy hónapon belül átadják a SZISZKI mellett, önkormányzati forrásból épülő 350 méter hosszú, iskolai testnevelés órára és tömegsportra is használható futópályát. A modern borításra felfestik a 400 méteres távjelzőt is, illetve ivókutat is elhelyeznek a pálya mellett.

A városrészben az Önkormányzat megbízásából egy battai vállalkozó lefestette a Városkapu Üzletház mellett vezető kerékpárútnál lévő lekopott kerítést, ami már nagyon zavarta a városképet.

A polgármester elmondta azt is, hogy minden városrészt igyekszik folyamatosan fejleszteni az Önkormányzat a költségvetés adta lehetőségek függvényében. Jelentős projektek a közlekedés biztonságát szolgáló beruházások; a meglévők mellett 12 új lézeres okos zebra lesz – a Damjanich úton minden átkelőt ilyenné alakítanak, illetve az Erkel körutat keresztező új kerékpárúton is két okos zebra segíti majd a közlekedést. Két új modern zebra létesül a Vasút utcában az uszoda részlegnél és a Városi Sportcsarnoknál, továbbá négy sebességmérőt helyeznek ki a városban.

Az igényekhez igazodva fejlesztik a közvilágítást, valamint folyamatos a csapadékvíz elvezetés kiépítése, példaként említette az óvárosi Hajós és a dunafüredi Vidra utcát.

Vezér Mihály emlékeztetett, hogy a büdzsé lehetővé tette már idén, hogy 2500 diák számára fejenként 40 forint iskolakezdési támogatást biztosítsanak; folyamatos az igények teljesítése.

Nagy hangsúlyt fektet a város a magas színvonalú egészségügyi ellátás fenntartására is; jelentős eredmény, hogy két fiatal fogorvos veszi át az idősebb kollégák praxisát. A szakemberek a gyermekeket is el tudják látni, így nem kell ezt a szolgáltatást a fővárosban igénybe venni a jövőben. A százhalombattai iskoláskorba lépő gyermekek számára már hosszú évek óta ingyenes a szemészeti és az ortopédiai szűrés, ezekhez jön most az ilyen célú fogászati ellátás.
Előkészítés alatt áll, hogy a SZEK-ben a hiányszakmában dolgozó orvosok az ellátásban végzett munkájukért cserébe adott óraszámot "leműthetnek" az egynapos sebészeten, illetve ezen felül az egészségügyi központnak fizetve itt további magán műtéteket is végezhetnének. A konstrukció révén bővül az ingyenes betegellátási lehetőség, csökken a várakozás, illetve javul az egynapos sebészet kapacitás kihasználtsága – mondta el Vezér Mihály.

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.