2024. április 13. - Ida napja
Szombat
Min:14°
Max:23°
Vasárnap
Min:14°
Max:26°
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:7°
Max:14°
Szerda
Min:6°
Max:10°
Civil szféra

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27 - Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.
Vezér Mihály polgármester, az ÉSZKE elnöke, elmondta, hogy esedékes volt már az állomás megkopott kerítésének lefestése, amivel a mentők munkája iránti megbecsülésüket is szerették volna kifejezni. A battai állomás 60 éves jubileumát ünnepli, ezért is indokolt volt a felújítás. Példaértékű az együttműködés az Önkormányzat és a mentőszolgálat között, a város – bár nem lenne feladata – sok eszközzel támogatja a munkát, ami révén magasabb színvonalúvá válik az ellátás.

A festés egyúttal jó alkalom a csapatépítésre, az ÉSZKE ugyanis – az országos trenddel ellentétben – sok fiatal taggal bővült az elmúlt években. Ebben szerepe van annak is, hogy a polgármester még a covid előtt a város működésével kapcsolatos közéleti ismeretterjesztő sorozatot indított, mintegy 40 fiatal részvételével, sokukkal pedig megmaradt a kapcsolat. Általánosságban elmondható, hogy szükséges megismerni a lakosság véleményét és ezt figyelembe véve kell meghozni a döntéseket –tette hozzá Vezér Mihály.

Szólt arról is, hogy folytatódnak az ÉSZKE részéről a városszépítő csapatépítő programok, a település különböző részein játszóeszközöket festenek újra, illetve szemétszedést is terveznek. Fontos üzenet, hogy a fenntartható fejlődést szolgálja a régebbi eszközök karbantartása a korlátlan fogyasztás helyett. A köztéri rongálóknak is példaként állhat továbbá, hogy a lokálpatrióta közösség mindig helyreállítja, amit a felelőtlen egyének tönkretesznek, aminek nyomán talán felhagynak ezen cselekedetekkel.

Vezér Mihály Újtelep-Urbárium képviselőjeként elmondta azt is, hogy várhatóan egy hónapon belül átadják a SZISZKI mellett, önkormányzati forrásból épülő 350 méter hosszú, iskolai testnevelés órára és tömegsportra is használható futópályát. A modern borításra felfestik a 400 méteres távjelzőt is, illetve ivókutat is elhelyeznek a pálya mellett.

A városrészben az Önkormányzat megbízásából egy battai vállalkozó lefestette a Városkapu Üzletház mellett vezető kerékpárútnál lévő lekopott kerítést, ami már nagyon zavarta a városképet.

A polgármester elmondta azt is, hogy minden városrészt igyekszik folyamatosan fejleszteni az Önkormányzat a költségvetés adta lehetőségek függvényében. Jelentős projektek a közlekedés biztonságát szolgáló beruházások; a meglévők mellett 12 új lézeres okos zebra lesz – a Damjanich úton minden átkelőt ilyenné alakítanak, illetve az Erkel körutat keresztező új kerékpárúton is két okos zebra segíti majd a közlekedést. Két új modern zebra létesül a Vasút utcában az uszoda részlegnél és a Városi Sportcsarnoknál, továbbá négy sebességmérőt helyeznek ki a városban.

Az igényekhez igazodva fejlesztik a közvilágítást, valamint folyamatos a csapadékvíz elvezetés kiépítése, példaként említette az óvárosi Hajós és a dunafüredi Vidra utcát.

Vezér Mihály emlékeztetett, hogy a büdzsé lehetővé tette már idén, hogy 2500 diák számára fejenként 40 forint iskolakezdési támogatást biztosítsanak; folyamatos az igények teljesítése.

Nagy hangsúlyt fektet a város a magas színvonalú egészségügyi ellátás fenntartására is; jelentős eredmény, hogy két fiatal fogorvos veszi át az idősebb kollégák praxisát. A szakemberek a gyermekeket is el tudják látni, így nem kell ezt a szolgáltatást a fővárosban igénybe venni a jövőben. A százhalombattai iskoláskorba lépő gyermekek számára már hosszú évek óta ingyenes a szemészeti és az ortopédiai szűrés, ezekhez jön most az ilyen célú fogászati ellátás.
Előkészítés alatt áll, hogy a SZEK-ben a hiányszakmában dolgozó orvosok az ellátásban végzett munkájukért cserébe adott óraszámot "leműthetnek" az egynapos sebészeten, illetve ezen felül az egészségügyi központnak fizetve itt további magán műtéteket is végezhetnének. A konstrukció révén bővül az ingyenes betegellátási lehetőség, csökken a várakozás, illetve javul az egynapos sebészet kapacitás kihasználtsága – mondta el Vezér Mihály.

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Kristóf nyuszi visszatért
2024-03-29
Húsvétváró ünnepségen köszöntötte az óvodásokat és a kisiskolásokat az Önkormányzat a főtéren, ahová a gyerekek nagy örömére idén is eljött Kristóf nyuszi. Mindenkit megvendégeltek pogácsával és üdítővel, a felhőtlen szórakozást a Kalap Jakab együttes zenés, táncos műsora tette teljessé.

Nem emelkednek a gyermekétkeztetés térítési díjai - Képviselő-testületi összefoglaló
2024-03-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete március 27-én tartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban. Jogszabályi előírásnak eleget téve, felülvizsgálatra kerültek a szociális ellátások ellenértékeként megállapított intézményi térítés díjai, valamint a gyermekétkeztetés térítési díjai, azonban azok továbbra is változatlanul maradnak, az Önkormányzat nem kívánja azokat emelni.

Nyitva van az Aranykapu 4.
2024-03-27
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium negyedik alkalommal is nagy szeretettel várta a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket március 21-én.

Hello DUFI, Viszlát kérdések! - Tudja meg mi történik MOL Dunai Finomítóban a Hello DUFI lakossági appon keresztül
2024-03-25
Kíváncsi, hogy mi történik Százhalombattán a MOL-nál, mert a finomító környezetében él? Tudni szeretné, mik a legfrissebb hírek és a legfontosabb események?

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.