2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Civil szféra

Olivér ajándéka - Csodák márpedig léteznek!
2024-03-22 - Teljesült a betegséggel küzdő Olivér vágya, hogy egy speciális számítógéppel tarthassa a kapcsolatot a külvilággal, illetve online folytathassa tanulmányait a kórházban.
A 16 éves, Százhalombattán élő fiú nyirokrendszeri betegségre kapott kezeléseket tavaly, aminek mellékhatásként végül csontvelő transzplantációra volt szükség idén februárban. Olivér steril kórházi szobában gyógyul, jó hír, hogy megindult a sejtképződés a napokban.
Mint Olivér édesanyjától, Beatrixtől megtudtam, hosszas vívódás után hozták meg a döntést, hogy vállalják az átültetést. A transzplantáció új kihívásokkal járt, és az addig is beszűkült otthoni élettér tovább korlátozódott. Olivér már tavaly is otthonról, online tartotta a kapcsolatot barátaival és iskolájával, a beavatkozás után azonban folyamatos intézményi ellátás szükséges az immunrendszere felépüléséig.
 
A kórházba nem vihetett magával hagyományos, ventillátoros számítógépet, mert az kórokozókat juttathat a levegőbe. Sokat aggódtak emiatt, mert nem volt esély egy ilyen drága, speciális gép beszerzésére.
 
A segítség azonban filmbe illő módon, Digitális Batman révén érkezett....
 
Az előzményekhez tartozik, hogy Kámán Zsuzsa, a százhalombattai Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője még decemberben érdeklődött, hogy tudnak-e – akár nagyobb anyagi terhet jelentő kérésben – segíteni. Beatrix említést tett a nagy szomorúságot okozó, megoldhatatlannak tűnő problémáról, hiszen Olivér boldogulása mindenek felett álló szempont számára.
 
Az ügy azután nem sokkal később váratlan fordulatot vett; Kámán Zsuzsa felfigyelt egy rádióinterjúra, amelyben a Digitális Batman csoport alapítója, Pintér Zsolt nyilatkozott. A beszélgetésből kiderült, hogy a csapat önkéntes adakozói már sok családnak segítettek számítástechnikai eszközökkel.
 
Zsuzsa a riport nyomán emailben megkereste a Digitális Batmant, amely nem tétlenkedett, és a napokban a kórházban átadta Olivérnek a speciális, nagy teljesítményű laptopot, sőt, még egy értékes mobil telefonnal is megajándékozta.
 
A Szombathelyen élő Pintér Zsolt négy éve, a covid idején hozta létre magánkezdeményezésként a Digitális Batman csoportot, azzal a céllal, hogy digitális eszközökkel segítse az online térbe kényszerült családokat. A kezdeményezés azóta is él, az elmúlt négy év mérlege: több száz eszköz, több millió forint értékben, több száz boldog gyerek és szülő, országossá nőtt akciók, hírességek, egyedi felajánlások. A csoport Facebook oldallal és honlappal is rendelkezik, ezeken minden lényeges információ megtalálható.
 
Zsolt lapunknak elmondta, hogy az Olivérnek vásárolt fél millió forint értékű gép ára mindössze öt perc alatt gyűlt össze néhány nagyobb és több kisebb értékű felajánlásból. A liciten meghirdetett egy aláírt Azahriah pólót, illetve egy körmendi és egy szombathelyi kosárlabda csapat mezét is. A nagylelkű adakozóknak köszönhetően egy napon belül még egy új telefon ára is összegyűlt.
 
A beszélgetés során felmerült a kérdés, hogy mi motiválta Zsoltot annak idején, hogy útjára indítsa a csoportot. Nos, szegény körülmények között élt kisgyerekként, és őt is sokan segítették; talán ezért is érez empátiát mások iránt. Örömmel tölti el, ha segíthet, különösen annak fényében, hogy az orvosok és egészségügyi szakemberek három éve visszaadták az életét egy súlyos szívinfarktus után. Egy napon múlt az élete, ezért is véli úgy, hogy sokkal többet kapott vissza, mint, amit ő bármikor is adhatott, vagy adhat.
Beatrix szerint nem csak fantasztikus összefogásnak lehettek tanúi, hanem az álom megvalósulásán túl, külön jóleső érzés a velük való törődést kifejező összefogás. A család köszönetet mond Kámán Zsuzsának, Pintér Zsoltnak és minden szíves adományozónak.
 
Szerkesztőségünk mielőbbi gyógyulást kíván Olivérnek!
 
Kovács Attila

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.