2020. szeptember 24. - Gellért napja
Csütörtök
Min:15°
Max:25°
Péntek
Min:17°
Max:20°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:15°
Hétfő
Min:8°
Max:20°
Szolgáltatás
Lapozás:
Értő segítség - Szakfordító iroda nyílik Százhalombattán
2020-09-21 - A százhalombattai Turiné Zdenkó Andrea már egészen korán, általános iskolás korában eldöntötte, hogy nyelvekkel szeretne foglalkozni. Első diplomáját az ELTE-n szerezte német-orosz szakos nyelvtanárként, majd néhány – de szakmailag releváns – kitérő után a szakfordítói piacon találta meg a helyét.
Tovább szigorítják a maszkhasználatot
2020-09-21 - Már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az utasok által használt állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz a maszk használata szeptember 21-től.
Durván a duplája a lom
2020-09-21 - Egyelőre nincsenek számok, de nagyjából a megszokott mennyiség duplája került utcára az őszi lomtalanítás során Százhalombattán.
Kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam
2020-09-16 - Október 3-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül. A négyhónapos képzést követően a gyerekek februárban állhatnak először szolgálatba.
Fokozott fertőtlenítés a vonatokon és a buszokon
2020-09-11 - Újra minden nap elvégezteti az emeltszintű fertőtlenítéseket személyszállító járművein a nemzetközi, a budapesti elővárosi és a fővárost érintő távolsági járatokon a MÁV-START. A Volánbusz az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítja, valamint fokozott tisztítást rendelt el az autóbusz-állomásokon a járványügyi készültség ideje alatt – tájékoztatott a vasúttársaság.
Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban
2020-09-11 - Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon – tájékoztatott a MÁV. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.
Szigorít a MÁV-START és a Volánbusz: szeptember 15-től leszállítják a maszk nélkül utazókat
2020-09-10 - Május 4. óta a közösségi közlekedési eszközökön mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Jelenleg még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, szeptember 15-től viszont szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók. A hónap közepétől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain – közölte a MÁV.
Megnyitja kapuit a színitanoda
2020-09-08 - Újra indul a Thália Batta Tanoda színészképző oktatása szeptember 19-én szombaton 10 órakor Százhalombattán, a Zenálkó Etel Közösségi Házban.
Biztonságos szolgáltatás
2020-09-07 - A szokásos karbantartás és felújítás után, a járványhelyzetre való tekintettel szigorú szabályok mellett nyitottak ki az uszodák Százhalombattán szeptember elsején.
Gyengült a forint ma reggelre
2020-09-07 - 0.01%-ot gyengült a forint hétfő reggel 8 órára az euróval szemben.
Egy méret mindenkinek? Leendő és gyakorló szülőknek
2020-09-07 - Mindenki szeretne könnyedén és hatékonyan beszélgetni gyermekével, mint ahogy azt is, hogy feszültségmentesen és nyugodtan teljenek otthon a hétköznapok. Ehhez kínál segítséget Nagy Lajos tréner, coach és Erdélyi Bernadett tréner százhalombattai gyakorlati képzése. Az első alkalomra szeptember 19-én, szombaton 10-től 16 óráig kerül sor az Erőmű út 50. alatt.
Marad a védekezés
2020-09-02 - Egyelőre zavartalanul látogatható a Százhalom Egészségügyi Központ. A minisztérium meghosszabbította az eredetileg augusztus 31-i határidővel lejáró telefonos gyógyszerfelírási lehetőséget. A részletekről dr. Berzéki Ferenc, a SZEK főigazgatója tájékoztatott a Halom TV-ben.
Már csak két helyen lehet buszbérletet venni
2020-09-01 - A korábbi négy helyett már csak két helyen lehet VOLÁNBUSZ-bérletet vásárolni Százhalombattán, az Óvárosban és a Hotel Trainingben ugyanis megszűnt ez a lehetőség. 
A legjobb DIY mosogatószer, amitől minden edény csillogni fog
2020-08-31 - A tisztítószerek többsége egészségügyi és környezetvédelmi kockázatot jelent, bizonyítottan sok kárt, betegséget okozhatnak. Megmutatjuk a vegyi anyagok nélküli kézi mosogatószer receptjét.
Vágányzári menetrend
2020-08-31 - Pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrendben, illetve kerülő útirányon közlekednek egyes vonatok a 40a jelű Budapest - Pusztaszabolcs (- Dunaújváros) útvonalon szeptember 11-től 30-áig – tájékoztatott a MÁV.
Testkamerát hordanak a jegyvizsgálók
2020-08-31 - A támadások megelőzése érdekében augusztus 31-től kötelező lesz a testkamera használata a vasúti jegyvizsgálók számára a bántalmazásokban leginkább érintett budapesti elővárosi vasútvonalak kijelölt járatain, naponta közel 250 vonaton.
Ingyenes jogsegély pszichiátriai jogsértések esetén
2020-08-31 - Huszonöt éve működtet ingyenes jogsegélyszolgálatot Magyarországon az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Alapítvány olyan személyek számára, akik pszichiátriai kezelés során szenvedtek sérelmet.
Lomtalanítás
2020-08-31 - Lomtalanítási akciót hirdetett a SZÁKOM Kft. Százhalombattán, a kertes városrészekben szeptember 17-18-19-re, azaz csütörtök, péntek, szombatra.
Díjmentesen visszatéríti a szeptemberre váltott nemzetközi jegyeket a vasúttársaság
2020-08-31 - A magyar kormány által tegnapi napon hozott nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti a szeptemberre szóló nemzetközi jegyek árát, célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.
Teljes hidratálás és feltöltés - Kipróbáltuk a liftinges feltöltő kezelést
2020-08-24 - Mielőtt végleg elkeserednénk, vagy drasztikusabb beavatkozásra adnánk a fejünket (vagyis az arcunkat), adjunk egy esélyt a hipermodern kozmetikai hatóanyagokkal történő kezeléseknek. Feltöltés az arcnak, feltöltődés az egész testnek (és léleknek). Hajdu Anna kozmetikájában jártunk. (Nemes Dóra írása)
Augusztus 20-án és a négynapos hosszú hétvégén változik a közlekedési rend
2020-08-17 - A vonatközlekedés is igazodik az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez.
Még mindig időpontot kell egyeztetni a rendelőben
2020-08-14 - Továbbra is kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni szakorvosi, háziorvosi, illetve házi gyermekorvosi ellátás keretében a Százhalombattai Egészségügyi Központban – olvasható a SZEK honlapján (szakrendelo.battanet.hu). Kérik, hogy a rendelőben kizárólag a megadott időpontban jelenjenek meg a betegek.
Egy méret mindenkinek? Kommunikációs és konfliktuskezelési tréning gyakorló és leendő szülőknek
2020-08-10 - Egy család - mint minden rendszer - olyan egyedi jellemzőkkel bír, amelyekkel tagjai külön-külön nem rendelkeznek.  A családra jellemző egyedi problémák  egyedi megoldásokat kívánnak. Ugyanakkor a változás, változtatás létrehozásához szükséges szabályszerűségek és eszközök nagyon is hasonlóak.
Ismét kinyitott a NAV Kresz Géza utcai Központi ügyfélszolgálata
2020-07-22 - Ismét a (1132 Budapest) Kresz Géza utca 13-15. szám alatti irodaházban fogadja ügyfeleit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának felújított központi ügyfélszolgálata július 20-tól.
Újra itt a nyár
2020-06-30 - Nyaraláskor sok kérdés felmerül azzal kapcsolatban, hogy mi pakolható a bőröndbe, és mi nem, például a fürdőruha és a naptej mellé. Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, nem árt tisztában lenni pár egyszerű szabállyal, így sok kellemetlenség, felesleges adminisztráció vagy pluszköltség megspórolható. Mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt vihet magával és hozhat be az utazó, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például házikedvencével szeretne nyaralni? Ezekre a kérdésekre is választ talál a NAV közleményében.
Csak a táboroknak nyitnak ki a közösségi házak
2020-06-26 - A hivatalos veszélyhelyzet megszüntetése után, fokozatosan és szigorú biztonsági intézkedések mellett újra kinyitják a dunafüredi és az óvárosi közösségi házat Százhalombattán júliustól.
Kinyit a könyvtár
2020-06-22 - Újból megnyitja kapuját az olvasók előtt a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán ma déltől.
Lomtalanítás a lakótelepen
2020-06-22 - A közös képviselőkkel történt előzetes igényfelmérés alapján megkezdi a lomtalanítást a SZÁKOM Kft. a lakótelepi övezetekben július 1-jétől Százhalombattán. Az egyes társasházakat érintő részletekről, a tervezett időpontokról a közös képviselők tudnak tájékoztatást adni.
Nyílt nap az Omegában
2020-06-22 - Egész napos ingyenes programokkal várják az érdeklődőket az Omega Sportcentrum nyílt napján Százhalombattán június 28-án, vasárnap.
Nyit a könyvtár
2020-06-19 -
Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket
2020-06-19 - Július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezeti az egyéni vállalkozók nyilvántartását, az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegédet használhatják.
Fehéríts vegyszermentesen!
2020-06-17 - A tisztítószerek többsége egészségügyi és környezetvédelmi kockázatot jelent, de optikai fehérítők, klór és más káros vegyi anyag nélkül is ragyogóan tiszta, hófehér ruhákat varázsolhatunk.
Diákként dolgozni
2020-06-17 - A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.
Szúnyoggyérítés
2020-06-15 - Földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor Százhalombattán június 17-én, szerdán, a napnyugta utáni órákban (esőnap június 18.) – tájékoztatott a Műszaki Iroda.
Szúnyoggyérítés
2020-06-15 - Földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor Százhalombattán június 17-én, szerdán, a napnyugta utáni órákban (esőnap június 18.) – tájékoztatott a Műszaki Iroda.
Kinyitott a SZÁKOM ügyfélszolgálata
2020-06-09 - Közel három hónap szünet után újra működik a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata június 8-ától, ahol – szigorú biztonsági intézkedések mellett – személyes ügyintézésre is lehetőség nyílik.
Bezárt a strand
2020-06-09 -
Pedagógiai, családsegítő és dajkaképzés
2020-06-08 - Kedves Érdeklődők, Leendő Hallgatók!Biztosan értesültek már az OKJ-s rendszerű képzés hamarosan életbe lépő változásairól. Még van egy kis idő végig gondolni, hogy szeretne-e gyermekekkel foglalkozni. Örömmel tölti el, ha látja saját, vagy más kisgyermeke fejlődését? Mit gondol, elég "csak" szeretni a gyermeket, vagy jó, ha tudjuk, mire van szüksége, hogyan segíthetünk neki?
Újranyit a Magnólia patika
2020-06-04 - Több mint két hónap zárvatartás után újranyit a Magnólia Gyógyszertár Százhalombattán június 8-án, hétfőn.
Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02 - Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.
Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29 - A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 
Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28 - Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  
Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28 - Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.
Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28 - Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.
Elkezdődött a szúnyoggyérítés
2020-05-22 - Megkezdte a szúnyogok irtását a Szákom Kft. Százhalombattán ezen a héten. Elsőként biológiai gyérítésre kerül sor, a jövő héten pedig - ha az idő is engedi - kémiai irtást végeznek.
Pünkösdkor is viszik a szemetet
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
Újranyitott az Omega
2020-05-20 - Ismét megnyitotta kapuit az óvárosi Omega Sportcentrum május közepén.
Áramszünet
2020-05-20 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz június 16-án, 10 és 14 óra között Százhalombattán az alábbi helyszíneken – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.  Amennyiben a munkálatokat a fenti időpont előtt befejezik, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják.
Lapozás:
Képtárak

Több mint sportcentrum

OB-t rendeztek a battai modellezők

"Csak" értelmes, alkotó, gazdag és igaz világlátású emberek

Modellezés - Előkelő helyek az OB-n

Hajómodellezők Orfűn
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2020-09-21 -
2020-09-14 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete szeptember 17-én, csütörtökön 9 órától a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban.
2020-09-11 -
HÍREINK
Szebb, tágasabb, modernebb
2020-09-24
Több árusítóhellyel, bővebb árukínálattal várja a vásárlókat a felújított százhalombattai piac. A szeptember 23-ai átadó ünnepségen Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Vezér Mihály polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot, jelen volt többek között Nagy Balázs alpolgármester és több önkormányzati képviselő.

SZKE - Üllő VKSK 35-13 (11-7)
2020-09-22
III. osztályú férfi serdülő kézilabda-mérkőzés, szeptember 19.

Hét művész kapta meg a Széchenyi-örökség okmányát
2020-09-22
Idén először adta át a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az általa alapított Széchenyi-örökség Okmánya elismerést hét művésznek, köztük a Százhalombattán élő Jókai-díjas drámaírónak, Fazekas Istvánnak szeptember 21-én a Nemzeti Múzeumban.

Több mint sportcentrum
2020-09-22
Hivatalosan is átadták az Omega Sportcentrumot Százhalombattán szeptember 21-én. A széles körű szolgáltatást nyújtó létesítmény pár hónapja nyílt meg újból Óvárosban, az Erőmű út 14. szám alatt. A fogadással egybekötött ünnepélyes eseményen részt vett többek között Vezér Mihály, polgármester és Szabó Gábor, a városrész ökormányzati képviselője.

Értő segítség - Szakfordító iroda nyílik Százhalombattán
2020-09-21
A százhalombattai Turiné Zdenkó Andrea már egészen korán, általános iskolás korában eldöntötte, hogy nyelvekkel szeretne foglalkozni. Első diplomáját az ELTE-n szerezte német-orosz szakos nyelvtanárként, majd néhány – de szakmailag releváns – kitérő után a szakfordítói piacon találta meg a helyét.

Száz kilométeres háziverseny
2020-09-21
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a huszonharmadik alkalommal megrendezett Kékes Csúcsfutáson szeptember 19-én.

Úszás - Battai éremeső
2020-09-21
Öt arany-, tizennégy ezüst- és hat bronzéremmel zárták a VUK SE úszói a saját rendezésű Jövő Bajnokai és Utánpótlás Strandversenyt szeptember 19-20-án Százhalombattán.

OB-t rendeztek a battai modellezők
2020-09-21
A százhalombattai Dunementi Energia Modellező Klub rendezte meg a rádiótávirányítású vitorlás hajómodellek országos bajnokságát MM hajóosztályban szeptember 19-én a sukorói evezős pályán.

Országos első
2020-09-21
Első helyen végzett Nádasy Gergely, a Százhalombattai VUK SE teniszezője a MINOREX Kupa 1. kategóriás, kiemelt F18-as országos versenyen, amit Budapesten rendeztek szeptember 12-14-én.

Tovább szigorítják a maszkhasználatot
2020-09-21
Már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az utasok által használt állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz a maszk használata szeptember 21-től.

Megérdemelt győzelem
2020-09-21
4:0 arányú győzelmet aratott a VUK SE U17-es labdarúgócsapata Pécelen a Pest megyei I. osztályú bajnokság harmadik fordulójában szeptember 20-án. A több alapemberét is nélkülöző battai gárda végig irányította a mérkőzést, és az első félidőben kihagyott helyzetek után a második játékrészben gólra váltotta a lehetőségeit.

Döntetlen a megyei I. osztályú férfi kézilabda-bajnokságban
2020-09-21
SZKE II-DKSK- Domony 30:30 (9:16)

Magabiztos győzelem az első hazai meccsen
2020-09-21
SZÁZHALOMBATTAI KE - ÜLLŐI VKSK 31:24 (17:10) Nagyjából 7 hónap szünet után játszhatott a csapat újra bajnoki mérkőzést hazai pályán. Az Üllői VKSK nagyon kellemetlen és az utolsó percig küzdő ellenfélnek bizonyult. Ráadásul legutóbb az SZKE hazai pályán nagyon gyenge teljesítménnyel kikapott tőlük, szóval volt miért revansot vennie. 

Szüret a Dirty Canvas-nél
2020-09-21
Több tehetségkutató és utcazenei fesztiválon is kiugróan szerepelt a 2017-ben alapított Dirty Canvas zenekar. A fiatalokból álló,  blues ihlette, akusztik unplag formáció százhalombattai énekes-gitárosa, Huff Zalán hivatásos zenésznek készül. Tehetségéről sokan meggyőződhettek különféle kulturális eseményeken.

Durván a duplája a lom
2020-09-21
Egyelőre nincsenek számok, de nagyjából a megszokott mennyiség duplája került utcára az őszi lomtalanítás során Százhalombattán.

Gyermeknap és diaszpóra napja a RONÖ-nál
2020-09-18
A gyermeknapot és a külföldön élő románok napját is megrendezte a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat augusztusban – számolt be Zimmermann Krisztina, elnök.

Börtönbe megy a férfi, aki vendégségben szexuálisan zaklatott egy nőt, majd tévedéssel magyarázta tettét
2020-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék mint másodfokú bíróság 2020. szeptember 18-án ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit szexuális erőszak bűntette miatt a Váci Járásbíróság 2020. március 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletében 2 év szabadságvesztésre ítélt, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Negyedére faragták a deficitet - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-09-18
Sikerült az év eleji 1,2 milliárdos költségvetési hiányt 300 millióra csökkenteni Százhalombattán – mondta el Vezér Mihály polgármester a képviselő-testület tegnapi ülésén, amelyen elfogadták a költségvetési rendelet módosítását. A városvezető köszönetet mondott minden intézmény- és cégvezetőnek, a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, a felügyelő és külső bizottsági tagoknak, valamint a képviselőknek a kitartó, szakmai együttműködésért. A városi tartalékvagyona év végére eléri a 4 milliárd forintot. Vezér Mihály a lakosság megértését is megköszönte a költségcsökkenést célzó elkerülhetetlen pénzügyi szigorítások miatt. "Most a hosszútávú jövőért hozunk rövidtávú áldozatot" – mondta.

Brutálisan megölte feleségét, mert azt hitte az ördög beszél hozzá - kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság
2020-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. szeptember 17-én távmeghallgatás útján megtartott nyilvános előkészítő ülést követő tárgyaláson ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt.

Tanulásmódszertan-projektnapok a SZISZKI-ben
2020-09-18
Egy lemorzsolódást preventáló VEKOP-projektben vesz részt az Érdi SZC minden iskolája.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.