2017. szeptember 23. - Tekla napja
Szombat
Min:10°
Max:15°
Vasárnap
Min:9°
Max:16°
Hétfő
Min:8°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:22°
Szerda
Min:12°
Max:20°
Szolgáltatás
Lapozás:
Újdonságok a HBVK-ban
2017-09-19 - Han Kang: Növényevő Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk - gyermekként a második világháborúban Dr. Yael Adler: Bőrügyek Esterházy Péter: Rubens és a nemeuklideszi asszonyok Sediánszky Nóra: Tékozló PárizsKiss Ottó: Ne félj, Apa!
Macskaivartalanítási akció
2017-09-14 - Idén is macskaivartalanítási akciót hirdetett dr. Brauswetter Viktor Százhalombattán. Az állatorvos szeptember közepétől október közepéig közel 40 százalékos kedvezménnyel ivartalanítja a macskákat.
Változások a vonatközlekedésben
2017-09-08 - Jelentős változásokra kell számítani a Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok szeptember elsején kezdődött pályafelújítása miatt.
Újdonságok a könyvtárban
2017-09-06 - Felnőtt könyvek •    Chad Harbach: A védekezés művészete •    Lauren Fern Watt: Egy kutya bakancslistája •    Jenny Erpenbeck: megy, ment, elment •    Dr. H.
Visszaesett az ingatlanpiaci lendület Százhalombatta környékén?
2017-09-05 - A tanévkezdés mintegy 10 százalékkal emeli az ingatlanpiac forgalmát, ami elsősorban a kiadó és eladó lakások iránti érdeklődés bővülésében észlelhető. A pozitív képhez hozzátartozik a területek között tátongó szakadék, ami esősorban a keleti és nyugati régiók viszonylatában észlelhető.
Módosított autóbusz-menetrend
2017-08-30 - Két járat menetrendjét is módosították a Kelenföld-Százhalombatta állomások közötti, szeptember 1-je és október 23-a közötti vágányzár miatt, amelyre vasúti pályafelújítás miatt volt szükség.
Kézműves és egyedi - Kipróbáltuk a Marcsi Mézes ajándéktárgyait
2017-08-18 - Születésnap, ballagás, esküvő, keresztelő, húsvét, karácsony - bármilyen alkalomról vagy spontán köszönetnyilvánításról, meglepetésről legyen szó, az egyedi ajándék mindig jó választás. Nemes Dóra írása.
Újdonságok a könyvtárban
2017-08-18 - •    Ransom Riggs: A különlegesek regéi •    Szendi Gábor: Párbajok nélkül •    Philip Zimbardo: Pszichológia mindenkinek •    Cselenyák Imre: Áldott az a bölcső -Arany János életregénye •    Sarah Lark: A tűzhegy legendája •    Jeanette Winterson: Az időszakadék •    Tittel Kinga: Mesélő Budapest •    Kertész Erzsi: Fény Sebestyén •    Lackfi János: Élni hogy kell?
Menetrendmódosítás
2017-08-18 - A Kelenföld – Százhalombatta állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 1-jétől október 23-ig.
Nem változott a befizetés helye
2017-08-17 - Bár a százhalombattai Gazdasági Ellátó Intézmény beolvadt a Városi Családsegítő és Gondozási Központba, a közétkeztetés befizetési helye nem változott. Készpénzben, utalvánnyal és bankkártyával továbbra is az Ifjúság út 7. alatt, a Polgárok Házában lehet rendezni a számlát.
Folytatódik a vasútfelújítás
2017-08-14 - Pályafelújítás miatt módosított menetrend szerint közlekednek az elővárosi vonatok a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon október 23-ig. Jelenleg az Érd és Százhalombatta közötti, szeptember 1-jétől pedig a Kelenföld és Százhalombatta közötti szakaszon zajlik rekonstrukció.
Új sebész a szakrendelőben
2017-08-07 - Dr. Völgyi Réka személyében új szakorvos rendel a Százhalom Egészségügyi Központban július óta. A 37 éves hasi sebész dr. Solymosi Attila orvosigazgató felkérésére érkezett, akivel tíz éve dolgoznak együtt – korábban a Szent István, jelenleg a Szent Imre kórházban.
Módosított menetrend
2017-07-31 - Módosított menetrend szerint közlekednek az elővárosi vonatok az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon augusztus 31-ig.
Vakációs bérletakció a vasútnál
2017-07-28 - A korlátlan utazást biztosító 60 napos diákbérlet augusztus 1-jéig kapható - Idén is népszerűek a MÁV-START kedvezményes Vakáció bérletei: a 60 napig érvényes változatot augusztus elsejéig lehet megvásárolni. Azok a diákok, akik élnek a vasúttársaság által felkínált lehetőséggel, egészen szeptember végéig korlátlanul utazhatnak a belföldi vonatokon.Az eddigi adatok alapján 44 százalékkal ugrott meg az értékesített bérletek száma az előző évhez képest.
Ingyenes szakmai képzések a SZISZKI-ben
2017-07-28 - INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEKA SZISZKI-BEN
Mire jó az EU-kártya?
2017-07-26 - Utazás előtt egy dologról talán hajlamosak vagyunk megfeledkezni: mi lesz, ha baleset vagy betegség miatt orvosi ellátásra szorulunk egy idegen országban?
Módosított menetrend
2017-07-17 - Az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt módosított menetrend szerint közlekednek az elővárosi vonatok a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon július 28-ig.
Csak strandidő legyen!
2017-06-27 - Teljes kapacitással üzemel a százhalombattai strand június 10-e óta. Az első néhány hét tapasztalatairól és az aktualitásokról Fekete Lászlót, a VSZK vezetőjét kérdeztük. 
Újdonságok a könyvtárban
2017-06-26 - Esterházy Péter: Drámák Zsuffa Tünde: Paprika rummal Dennis Lehane: Az éjszaka törvénye Sosan Bordo: Boleyn Anna Alfie Kohn: Az elkényeztetett gyermek legendája Wendy Paris: Válás harc nélkül Komjáthy István: Botond Alan Snow: A jó, a rossz és a sajt (Doboztrollok 3.) Neil Gaiman: Szerencsére a tej Papírszínház - módszertani kézikönyv Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
Új tengerparti vonat indul az újonnan épült magyar-szlovén vasútvonalon
2017-06-22 - Péntek este gördül ki az első SEA←YOU Istria vonat a Déli pályaudvarról - Új vasútvonalon, új tengerparti vonat indul az Isztriára. A most kiépült "Mediterrán" vasúti szállítási folyosó lehetőséget nyújt arra, hogy Budapest csomóponti szerepe erősödjön a nemzetközi idegenforgalomban. A magyar és a szlovén állami vasúttársaság nyáron naponta indít hálókocsis vonatot az Adriai-tengerhez, így még többen választják majd a magyarországi tranzitútvonalat. Az első SEA←YOU Istria elnevezésű vonat június 23-án, 20:30-kor fut ki a Déli pályaudvarról.
Ötvenszázalékos utazási kedvezmény az orfűi fesztiválra
2017-06-20 - A MÁV-START és a GYSEV június 20-24. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű Fesztiválra utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a pécsi vasútállomásra.
Módosított menetrend
2017-06-19 - Az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt módosított menetrend szerint közlekednek az elővárosi vonatok a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon július 28-ig.  Hirdetmény  
A kitűnőknek ingyenes a gyermekvasút
2017-06-15 - Nem kell fizetniük az utazásért a budapesti kisvasúton péntektől június végéig azoknak az általános- és középiskolásoknak, akik a jegyváltáskor bemutatják kitűnő bizonyítványukat.
Stresszoldás, fejlesztés gyerekeknek
2017-06-13 - Stresszoldás - június 24-25-én 9-től 12 óráig Százhalombattán
Újdonságok a könyvtárban
2017-06-13 - Fazekas István: Véred a vers (válogatáskötet) Véghelyi Balázs: Zene nélkül Nádas Péter: Világló részletek I.-II.
Nyári szünet az uszodában
2017-06-13 - Bezárt a Szalai János Uszoda Százhalombattán június 10-én.
Féláron utazhatunk vonattal a vizes vb-re
2017-06-13 - A 17. FINA Világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba szurkolni, annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet a MÁV-START Zrt.-vel kötött a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. A vasúttársaság jelentős segítséget nyújt a 3500 önkéntes és az augusztusban induló Masters vb-re akkreditáltak utaztatásában is.
Módosított menetrend
2017-06-13 - Az Érd – Százhalombatta állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a hirdetményen szereplő vonatok a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon június 17-től július 28-ig.
Mire figyeljünk? - Úti tippek a gondtalan családi pihenéshez
2017-06-07 - Nincs annál rosszabb, mint amikor egy váratlan betegség beárnyékolja a régvárt családi nyaralást vagy kirándulást. Némi felkészüléssel azonban nagy eséllyel megelőzhetjük, hogy a kikapcsolódásra szánt idő a négy fal között teljen.
Stresszoldás, fejlesztés gyerekeknek
2017-06-01 - Stresszoldás - június 24-25., Százhalombatta A tréningen a kineziológiában is használt stresszoldó technikákat sajátíthatják el a gyerekek, amelyekkel könnyebben és hatékonyabban érvényesülhetnek az iskolában, a tanulásban, de a társas kapcsolataikban is.
Újdonságok a könyvtárban
2017-06-01 - Ransom Riggs: A különlegesek regéi Kristin Hannah: Fülemüle Yuval Noah Harari: Homo Deus – A holnap rövid története Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk – Gyermekként a második világháborúban Nógrádi György: Negyven év alatt a Föld körül Kopp Mária – Skrabski Árpád: A boldogságkeresés útjai Johanna Hakkila: Napsütötte Múminvölgy Max Wainewright: Kódgép 1-3. Programozási útmutató lépésről lépésre Max Wainewright: Kódgép – Kézikönyv szülőknek és tanároknak Sarah Andersen: Felnőni kiábrándítóHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
Pünkösdi változások a vonatközlekedésben
2017-06-01 - A májusi vasúti bérletek két nappal tovább, június 7-én éjfélig érvényesek. A pünkösdimunkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: június 4-én az ünnepnapi, 5-én a vasárnapi, 6-án, kedden pedig a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. 
Heti három
2017-06-01 - A korábbi öt helyett heti három napra csökkenti a nyitva tartást a Fővárosi Vízművek százhalombattai ügyfélszolgálata július 1-jétől.
Ismét szúnyogirtás
2017-06-01 - Megfelelő időjárás esetén földi, kémiai szúnyoggyérítést végez a Szákom Kft. ma és holnap, napnyugta után Százhalombattán.
Módosított menetrend
2017-05-29 - A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek június 16-ig. 
Egyensúly és megújulás - Kipróbáltuk a gyógymasszázst
2017-05-25 - Bármilyen masszázs képes a stresszoldásra, felfrissítésre, az általános egészség és jó közérzet elősegítésére, fenntartására, de ha kisebb-nagyobb – mozgásszervi, ízületi, de akár belszervi – panaszunk van, a gyógymasszázs az ideális választás. Nemes Dóra írása.
Mikor hívjuk a 112-t és mikor ne?
2017-05-25 - A mentők segélyhívó száma 104, a rendőrségé 107, a tűzoltóké 105, az általános segélyhívószám pedig 112. Ennek a jogszerű használatáról adott ki lakossági tájékoztatót a rendőrség.
Ne a szelektív szigetre!
2017-05-24 - Bár a százhalombattaiak egyre környezettudatosabban kezelik a hulladékot, még mindig sokan viszik a háztartási vagy a veszélyes vegyi frakciót a szelektív gyűjtőszigetekre. Pedig elkerülhető lenne a város elcsúfítása és szennyezése.
Szúnyoggyérítés
2017-05-18 - Elkezdődik a szúnyoggyérítés Százhalombattán. Az első földi biológiai irtásra jövő héten, május 22-26. között kerül sor. 
Nem változnak az árak
2017-05-17 - A hivatalos szezonkezdést június 10-re tervezik, de részlegesen már május 27-től látogatható a Városi Strand Százhalombattán.
Újdonságok a könyvtárban
2017-05-12 - Susan Bordo: Boleyn Anna Julie Lythcott-Haims: Hogyan neveljük felnőtté?
Határon innen és túl - Meddig mehet el a másik?
2017-05-11 - A hosszú távú, elkötelezett párkapcsolatokról és a családon belüli szerepek határairól hallhattak az érdeklődők Bogdán Bence pszichológus Egy-pár-kapcsolat című előadássorozatának harmadik, egyben utolsó állomásán április 20-án a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Így látja a kocsmablogger
2017-05-11 - Százhalombatta azért is fontos állomás a blogisztikus önéletrajzomban, mert onnét kaptam az első vidéki meghívást akkor még idegen követőtől, Pétertől. Ő ott él és figyelembe ajánlotta a kedvenc helyét, az eleve rokonszenvesen kreatív nevű E-Battát.
Bevallás automatikusan
2017-05-11 - Az új internetes e-SZJA felületen keresztül – amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról elérhető – a legegyszerűbb átnézni, elfogadni vagy akár kiegészíteni az szja-bevallási tervezetet. Az 1+1 százalékról dönteni is ezen lehet a leggyorsabban hiba nélkül. A rendszer használatához csupán ügyfélkapus regisztráció szükséges, így akinek még nincs, nem késő ügyfélkaput nyitni.
Elkezdődött a vasútfejlesztés
2017-05-09 - Több mint 51 milliárd forintból korszerűsítik a Kelenföld-Százhalombatta közötti, 20,5 kilométeres vasúti vonalszakaszt. A fejlesztésnek köszönhetően 2020 végétől óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok – adta hírül az MTI és a NIF.
Módosult a vasúti menetrend
2017-05-08 - A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon pályakorszerűsítést végeznek. A vonatok menetrendje módosult június 16-ig.
Újdonságok a könyvtárban
2017-05-04 - Erdős Virág: Világító testek Hector Garcia – Francesc Miralles: Ikigai Jenny Erpenbeck: Megy, ment, elment Paulus Hochgatterer: Az élet édessége Grétsy László: Nyelvi játékaink nagykönyve Julie Lythcott-Haims.
Életképek természetesen - Kipróbáltuk az Art Eva Photo-t
2017-05-03 - Az életben számtalan olyan pillanat vagy helyzet adódik, amit szeretnénk megörökíteni, vagy amikor profi fényképekre van szükségünk. Ha elképzeléseinkben – a képzett és tapasztalt szakemberen, a professzionális felszerelésen és a művészi utómunkán felül – a fényképek természetessége is fontos szempont, akkor Szabó Évánál a legjobb kezekben (vagyis a legjobb szemekben) vagyunk. Nemes Dóra írása.
Idén is kötelező az eboltás
2017-05-03 - A százhalombattai ebtulajdonosok két állatorvosi rendelőben is eleget tehetnek a jogszabálynak, amely szerint évente kell a kutyákat veszettség ellen oltani és féregteleníteni.
Májusi térítési díjak
2017-04-27 - A tájékoztató letölthető innen!
Lapozás:
Képtárak

Kárpátalján gyűjtenek a hulladékkommandósok

Tompa Mihály az ismerősöd?

Kulináris közösségi élmények

Második lett Forrai Csaba

Emléktábla Istvánfi Csaba professzornak
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2017-09-21 - Tanácskozást tart a százhalombattai képviselő-testület jövő héten, szeptember 26-án, kedden 9 órakor.
2017-09-21 - A Barátság Kulturális Központ pályázatot hirdet MŰVELŐDÉSSZERVEZŐ munkakör betöltésére.
2017-09-19 - A kerékpáromat keresem, amellyel szeptember 1-jén elestem Dunafüreden.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kárpátalján gyűjtenek a hulladékkommandósok
2017-09-21
Idén második alkalommal, több mint 30 kárpátaljai településre kiterjedő hulladékgyűjtő akció indult el Tiszta Kárpátalja! elnevezéssel szeptember 15-én Beregszászon. Az eseményre a százhalombattai Hulladékkommandó önkéntesei is meghívást kaptak dr. Grezsa Istvántól, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztosától.

Román Diaszpóra Napja
2017-09-21
A százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat 2011 óta minden évben megrendezi a Román Diaszpóra Napját augusztus végén, amelyre idén augusztus 26-án került sor.

Téli gumikat kapott a Hulladékkommandó
2017-09-21
Három garnitúra téli autógumi-abroncsot ajándékozott a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatnak a Hankook Tire Magyarország Kft. Az adományt szeptember 19-én vették át a civil szervezet tagjai.

Kisboldogasszony a RONÖ-nál
2017-09-21
Idén is megemlékezett Kisboldogasszony napjáról a százhalombattai román nemzetiségi önkormányzat (RONÖ) szeptember 9-én a Szerb templomban.

Tompa Mihály az ismerősöd?
2017-09-20
Átütő és megérdemelt sikert aratott Kovácsné Pázmándy Ágnes lelkész-könyvtáros a százhalombattai Tompa Mihály Emléknapon szeptember 20-án. Facebook profilt hozott létre a méltatlanul elfeledett és igazán talán sosem értett költő számára. Azon keresztül mutatta be "adatlapját", "albumait" és "ismerőseit" – a középiskolások pedig meglehetősen lájkolták!

Fantasztikus élmény volt a Magyar Népdal Napja
2017-09-19
A Csík Zenekar és az Oscar-díjas Bakáts téri általános iskola kórusa mellett a százhalombattai Bodzavirág Kórus és Bodzabogyók Énekegyüttes is részt vett abban a több száz fős zenei produkcióban, amely a Magyar Népdal Napja alkalmából valósult meg Martonvásáron és Székesfehérváron szeptember 15-17-én.

Kulináris közösségi élmények
2017-09-19
Három kategóriában összesen húsz csapat ragadott fakanalat a Battai Napok hagyományos, népszerű főzőversenyén szeptember 10-én.

Könyvjelző - Ransom Riggs: A különlegesek regéi
2017-09-19
A Gyűrűk Ura óta rendre jelennek meg az épp aktuális kortárs irodalomban az egyre újabb és újabb világokat teremtő történetek. Nem mindenkinek sikerül meghódítani az olvasókat, de akad néhány említésre méltó hős, Ruminitől Harry Potterig. Ransom Riggs ideje 2011-ben jött el, amikor megjelent "eredeti fotókkal" illusztrált sorozata első kötete, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.

Ismét elnökké választották Pap Miklóst
2017-09-19
Ellenszavazat nélkül választották meg Pap Miklóst a százhalombattai Fidesz élére újabb két évre a szervezet legutóbbi közgyűlésén.

Két új nemzetközi projekt az Aranyban
2017-09-19
Alig telt el néhány hét az előző két Erasmus pályázat lezárása óta, máris két új projekt indul a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

Újdonságok a HBVK-ban
2017-09-19
Han Kang: Növényevő Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk - gyermekként a második világháborúban Dr. Yael Adler: Bőrügyek Esterházy Péter: Rubens és a nemeuklideszi asszonyok Sediánszky Nóra: Tékozló PárizsKiss Ottó: Ne félj, Apa!

Biztonsági tanácsok időseknek
2017-09-19
Az idősek világnapja alkalmából tisztelettel adunk néhány jó tanácsot idősebb honfitársaink részére, áldozattá válásuk megelőzése érdekében.

Nagy várostakarítás
2017-09-18
Több mint százan gyűjtöttek hulladékot Százhalombattán a TeSzedd országos nagytakarítási akció keretében szeptember 16-án.

Változó környezet, folyamatos együttműködés
2017-09-18
Miként a tavalyi évben, idén is jelentősen hozzájárult a Battai Napok sikeréhez a Dunamenti Erőmű Zrt. Az Erőmű egészségügyi szűrőbuszban ingyenes méréseket végeztek és bemutatókat tartottak, de a nagyszínpadi produkciók megvalósulását is támogatta a nagyvállalat. Bár az iparág számára jelentős változásokat hozott, nehéz időszakot jelentett az elmúlt tíz év, a várossal való folyamatos együttműködést nagyon fontosnak tartják – nyilatkozta Lehőcz Balázs vezérigazgató.   

Szoros meccsen kapott ki az SZKE
2017-09-18
A Telekom Veszprém U20 csapatát fogadta az Százhalombattai Kézilabda Egyesület a szezon első bajnoki mérkőzésén szeptember 16-án Százhalombattán. Százhalombattai KE – Telekom Veszprém U20 31:34 (14:13)

Gólyatábor 2017
2017-09-18
Az idei gólyatábort teljesen másképp éltem meg IDB-sként, mint tavaly gólyaként.

Hétvégi házi feladatok...
2017-09-18
A nyaralók és hétvégi házak sajnos sok esetben válnak a bűnelkövetők célpontjává, mert a tulajdonosok ősszel és télen ritkán látogatják házaikat, kieső helyen vannak, nincsenek jelen a szomszédok sem.

Zánka
2017-09-18
Erzsébet tábor (Csak egy vélemény a több százból)

Varrodai találkozó
2017-09-18
Varrodai találkozó volt a Csónakházban augusztus 27-én. Szécsényiné Zsuzsa, Tóth Józsefné és Berta Kati szervezte. Mindenki mozgósítva volt, mindenki szólt mindenkinek. Nagy volt a várakozás, nagyon sokan 40 éve nem láttuk egymást.

Elkezdődött a tekebajnokság
2017-09-18
A várakozásoknak megfelelően, 5:1 arányban arattak győzelmet a Battai Gurítók első őszi mérkőzésükön, amelyen az Obsitos I.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.