2021. március 07. - Tamás napja
Vasárnap
Min:-8°
Max:7°
Hétfő
Min:0°
Max:8°
Kedd
Min:0°
Max:5°
Szerda
Min:0°
Max:7°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Szolgáltatás
Lapozás:
Online ügyfélszolgálat a Szákomnál
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
Elhárítják a közvilágítási hibát
2021-03-02 - Meghibásodott földkábelt cserélnek a Damjanich utca 200 m-es szakaszán, az Erkel Ferenc krt. és a Hága László utca között.
Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01 - A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.
Áramszünet
2021-02-27 - Szünetel a szolgáltatás a villamos hálózaton végzett munkálatok miatt Százhalombattán több helyen, március 22-e és április 1-je között, a felsorolt utcákban.
Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25 - Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.
Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24 - Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.
Márciusi buszbérlet vásárolható a múzeumban
2021-02-24 - A százhalombattai Matrica Múzem február 24-től árusítja a márciusi VOLÁNBUSZ-buszbérleteket, hétköznap 9-16 óráig.
Újdonságok a könyvtárban
2021-02-22 - Nádas Péter: Az élet sója John Buchan: 39 lépcsőfok Szentesi Éva: a legfontosabbat utoljára hagytam Colleen Hoover: November 9. Almási Kitti: Ki vagy Te?
Áramszünet
2021-02-03 - Az ELMŰ tájákozatatása szerint a villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.
Áramszünet
2021-01-11 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.
Véradás
2021-01-11 - Véradás lesz a Barátság Kulturális Központban 2021. január 15-én, pénteken 13.00 és 18.00 óra között.
Visszavárják a könyvtári könyveket
2021-01-04 - Hogy a népszerű regények újból kölcsönözhetővé váljanak, lehetőséget biztosít a kölcsönzésben lévő dokumentumok visszajuttatására  a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán. A dokumentumokat január 31-ig hétköznap 8 és 10, valamint 14 és 16 óra között az előadóterem kijelölt ablakában (a református templommal szemben) lehet leadni.
Január 7-ig használhatók a decemberi bérletek
2020-12-17 - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedése szerint   a 2020. december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ járatain.
Ünnepi szemétszállítás
2020-12-17 - Közzétette az ünnepi szemétszállítás időpontjait és a Hulladékudvar ünnepi nyitvatartását a Szákom Kft. Százhalombattán. 
Nem áll meg a busz az ABC áruháznál
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
Ünnepi kisokos
2020-12-14 - A Kormány döntése értelmében január 11-ig továbbra is érvényesek a korlátozások, a karácsonyi időszak szabályairól pedig – beleértve az üzletek december 24-ei nyitvatartását – december 21-én tesznek bejelentést.
Bérelhető Parkolóhelyek a városközpontban
2020-12-07 - Parkolóhelyeket lehet bérelni a SZÁKOM kezelésében levő hatvan férőhelyes önkormányzati mélygarázsban, a Szent István téren, Százhalombattán.
Megújul az internetes vasúti jegyvásárlás
2020-12-04 - A MÁV-csoport fejlesztési terveiben hangsúlyos szerepet kap az eddigieknél kényelmesebb, gyorsabb, korszerűbb jegyvásárlás feltételeinek biztosítása, ezért a december 13-i menetrendváltástól egy vadonatúj Elvira jegyértékesítési rendszert használhatnak a vonattal utazók a menetjegyek megvásárlásához. Az új menetrendi időszakra a pénztárakban és a MÁV appon a jegyek már megválthatók.
Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án
2020-11-27 - A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként.
Az első óra az időseké a postán
2020-11-26 - Az ország összes postáján elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek a nyitást követő egy órában mától. A Magyar Posta az időseknek azt javasolja, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelétől pedig türelmet kér.
Harminc nap internet
2020-11-24 - Internetes szolgáltatókat kérdeztünk meg arról, hogyan jelezhetik ügyfeleik, ha élni szeretnének a kormányrendeletben lehetővé tett 30 napos ingyenes internetszolgáltatással. Egyelőre a Telekomtól és a DIGI-től kaptunk választ. Cikkünket frissítjük.
Áprilisig érvényesek az utazási kedvezményre jogosító igazolványok
2020-11-20 - A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz  meghosszabbította a november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.
Gyermekorvosi ellátás - Továbbra is javasolt a távkonzultáció
2020-11-16 - A rendelői találkozások számának csökkentése érdekében továbbra is azt kérik a szülőktől a százhalombattai gyermekorvosok, hogy viszonylag enyhe betegség esetén éljenek a távkonzultációs lehetőségekkel.
Karanténkönyvcsomag a könyvtárból
2020-11-16 - A járványhelyzet miatt elrendelt látogatási tilalom alatt is biztosítja olvasói számára a dokumentumokhoz való hozzáférést a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán. A Karantén-könyvcsomag elnevezésű új szolgáltatás legfeljebb húsz dokumentum - könyv, hangoskönyv, folyóirat, diafilm -  kölcsönzését teszi lehetővé egyszeri alkalommal.
Díjmentesen válthatók vissza a bérletek
2020-11-16 - Eltekint a kezelési költség felszámításától a novemberben érvényes dolgozói és diákbérletek visszaváltásakor a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz – közölte a MÁV.
Csoportos órák egyénre szabva
2020-11-04 - Tovább színesítette a különféle mozgásformák kínálatát, bővítette edzésrendjét az Omega Sportcentrum Százhalombattán. Minden szolgáltatásból ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a november 14-ei nyílt napon.
Családi bölcsőde a korábbi óvodaépületben
2020-11-02 - Ismerős arcokra és több évtizedes múltra, működő hagyományokra épülő családi bölcsőde nyitotta meg kapuit Százhalombattán október végén a Szent László úti korábbi óvodaépületben.
Omega - mindenkinek
2020-10-22 - A színes lehetőségeknek köszönhetően hónapról hónapra megtelnek az Omega Sportcentrum csoportos órái, és egyre többen veszik igénybe a komplexumot különböző céges és családi rendezvények helyszíneként is. Az ehhez kapcsolódó lehetőségekről előző lapszámunkban írtunk. A "Mindent az Omegáról"-sorozatunk most a játszó, a kávézó és a bowling bemutatásával folytatódik.
Folyamatos a betegellátás a SZEK-ben
2020-10-19 - Rendkívüli biztonsági intézkedések léptek életbe a Százhalom Egészségügyi Központban, miután az egynapos sebészeten dolgozó egyik orvos koronavírustesztje pozitív lett. A biztonságos működés és folyamatos betegellátás érdekében új megoldásokat is bevezettek a védekezés terén – mondta el a HTV-nek dr. Berzéki Ferenc igazgató.
Rendezvények alfától omegáig
2020-10-06 - Mostanra sokan megismerték és egyre többen látogatják a tavasszal újranyitott Omega Sportcentrum csoportos óráit – a köredzést, a gyerektornát, a fitfightot, a beautyrobicot, a piloxingot, a kangoo-t, a karatét, a kick-boxot, az alakformáló tornát és a walk energie-t –, de azt talán kevesebben tudják, hogy a létesítmény rendezvényeknek is helyszínt biztosít. Pedig számtalan különböző családi és céges eseménynek – a többi között gyerek és felnőtt születésnapnak, csapatépítő programnak, sőt legénybúcsúnak – adott otthont az elmúlt hónapok során.
Újdonságok a könyvtárban
2020-10-05 - Bergsveinn Birgisson: A fekete viking Sophie Mackintosh: Kék sorsjegy Lackfi jános: Száll a kakukk a fészre Guillermo Cabrera Infante: Trükkös tigristrió Barbara Pease-Allan Pease: Testbeszéd a munkahelyen Szlafkai Éva: Élj kreatívan!
Értő segítség - Szakfordító iroda nyílik Százhalombattán
2020-09-21 - A százhalombattai Turiné Zdenkó Andrea már egészen korán, általános iskolás korában eldöntötte, hogy nyelvekkel szeretne foglalkozni. Első diplomáját az ELTE-n szerezte német-orosz szakos nyelvtanárként, majd néhány – de szakmailag releváns – kitérő után a szakfordítói piacon találta meg a helyét.
Tovább szigorítják a maszkhasználatot
2020-09-21 - Már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az utasok által használt állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz a maszk használata szeptember 21-től.
Durván a duplája a lom
2020-09-21 - Egyelőre nincsenek számok, de nagyjából a megszokott mennyiség duplája került utcára az őszi lomtalanítás során Százhalombattán.
Kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam
2020-09-16 - Október 3-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül. A négyhónapos képzést követően a gyerekek februárban állhatnak először szolgálatba.
Fokozott fertőtlenítés a vonatokon és a buszokon
2020-09-11 - Újra minden nap elvégezteti az emeltszintű fertőtlenítéseket személyszállító járművein a nemzetközi, a budapesti elővárosi és a fővárost érintő távolsági járatokon a MÁV-START. A Volánbusz az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítja, valamint fokozott tisztítást rendelt el az autóbusz-állomásokon a járványügyi készültség ideje alatt – tájékoztatott a vasúttársaság.
Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban
2020-09-11 - Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon – tájékoztatott a MÁV. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.
Szigorít a MÁV-START és a Volánbusz: szeptember 15-től leszállítják a maszk nélkül utazókat
2020-09-10 - Május 4. óta a közösségi közlekedési eszközökön mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Jelenleg még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, szeptember 15-től viszont szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók. A hónap közepétől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain – közölte a MÁV.
Megnyitja kapuit a színitanoda
2020-09-08 - Újra indul a Thália Batta Tanoda színészképző oktatása szeptember 19-én szombaton 10 órakor Százhalombattán, a Zenálkó Etel Közösségi Házban.
Biztonságos szolgáltatás
2020-09-07 - A szokásos karbantartás és felújítás után, a járványhelyzetre való tekintettel szigorú szabályok mellett nyitottak ki az uszodák Százhalombattán szeptember elsején.
Gyengült a forint ma reggelre
2020-09-07 - 0.01%-ot gyengült a forint hétfő reggel 8 órára az euróval szemben.
Egy méret mindenkinek? Leendő és gyakorló szülőknek
2020-09-07 - Mindenki szeretne könnyedén és hatékonyan beszélgetni gyermekével, mint ahogy azt is, hogy feszültségmentesen és nyugodtan teljenek otthon a hétköznapok. Ehhez kínál segítséget Nagy Lajos tréner, coach és Erdélyi Bernadett tréner százhalombattai gyakorlati képzése. Az első alkalomra szeptember 19-én, szombaton 10-től 16 óráig kerül sor az Erőmű út 50. alatt.
Marad a védekezés
2020-09-02 - Egyelőre zavartalanul látogatható a Százhalom Egészségügyi Központ. A minisztérium meghosszabbította az eredetileg augusztus 31-i határidővel lejáró telefonos gyógyszerfelírási lehetőséget. A részletekről dr. Berzéki Ferenc, a SZEK főigazgatója tájékoztatott a Halom TV-ben.
Már csak két helyen lehet buszbérletet venni
2020-09-01 - A korábbi négy helyett már csak két helyen lehet VOLÁNBUSZ-bérletet vásárolni Százhalombattán, az Óvárosban és a Hotel Trainingben ugyanis megszűnt ez a lehetőség. 
A legjobb DIY mosogatószer, amitől minden edény csillogni fog
2020-08-31 - A tisztítószerek többsége egészségügyi és környezetvédelmi kockázatot jelent, bizonyítottan sok kárt, betegséget okozhatnak. Megmutatjuk a vegyi anyagok nélküli kézi mosogatószer receptjét.
Vágányzári menetrend
2020-08-31 - Pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrendben, illetve kerülő útirányon közlekednek egyes vonatok a 40a jelű Budapest - Pusztaszabolcs (- Dunaújváros) útvonalon szeptember 11-től 30-áig – tájékoztatott a MÁV.
Testkamerát hordanak a jegyvizsgálók
2020-08-31 - A támadások megelőzése érdekében augusztus 31-től kötelező lesz a testkamera használata a vasúti jegyvizsgálók számára a bántalmazásokban leginkább érintett budapesti elővárosi vasútvonalak kijelölt járatain, naponta közel 250 vonaton.
Ingyenes jogsegély pszichiátriai jogsértések esetén
2020-08-31 - Huszonöt éve működtet ingyenes jogsegélyszolgálatot Magyarországon az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Alapítvány olyan személyek számára, akik pszichiátriai kezelés során szenvedtek sérelmet.
Lomtalanítás
2020-08-31 - Lomtalanítási akciót hirdetett a SZÁKOM Kft. Százhalombattán, a kertes városrészekben szeptember 17-18-19-re, azaz csütörtök, péntek, szombatra.
Lapozás:
További híreink
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2021-02-22
Felhívások
Képtárak

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál

XII. Százhalombattai Shooting Open

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók

Sportlövészet - Hatalmas battai siker a szombathelyi OB-n

Adomány az Élelmiszerbanknak
ROVATAINK
Rovataink:
AKTUÁLIS
2021-03-05 - Garai Gábor gondolatait adjuk közre. A szerző 33 éves, Diósjenőről érkezett Százhalombattára 1 éve. 
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
HÍREINK
Véradás
2021-03-06
Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.

Érkeznek a gépjárműadós határozatok
2021-03-05
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. 

Tájékoztató az oltási programról
2021-03-05
Tisztelt Százhalombattaiak! Tájékoztatok minden városlakót, hogy a háziorvosok városunkban is nagy erőkkel szervezik és végzik az oltási program alapján sorra kerülő regisztrált személyek Covid-19 elleni oltását.

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik
2021-03-04
A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorosok esetében pedig bukósisak használatát ellenőrzi országosan a rendőrség március 8-a és 14-e között.

Számítógépekkel segít az Önkormányzat a háziorvosoknak
2021-03-04
Összesen mintegy 3 millió forint értékben, nyolc darab korszerű számítógép és az adminisztrációt könnyítő irodai programcsomagok beszerzéséről döntött Vezér Mihály polgármester. A gépeket napokon belül üzembe helyezik a Százhalom Egészségügyi Központban – hangzott el a március 4-ei tájékoztatón.

További járványügyi szigorítások
2021-03-04
A koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozások lépnek életbe – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz március 8-tól. A döntéseket szakemberekkel való egyeztetés alapján hozták meg. A nyitás várhatóan ütemezetten, március 22-én megkezdődhet.

Új mobiltelefonos alkalmazás - minden egy helyen
2021-03-03
"OkosBatta" elnevezéssel, elkészült Százhalombatta mobiltelefonos applikációja, amely számos hasznos, a mindennapi életben fontos információt tartalmaz – hangzott el  a  március 3-i tájékoztatón. Az általános tartalmakon túl, a regisztrációt követően a felhasználó időpontot tud foglalni a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadására.

Újabb iskolabezárás Százhalombattán
2021-03-02
Távoktatásra tért át az Eötvös iskola március 2-tól, miután több pedagógus covid-tesztje pozitív lett.

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen
2021-03-02
31:19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón
2021-03-02
Szoros meccsen, 26:29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap
2021-03-02
Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

Sikeres intézményvezetői pályázatok
2021-03-01
Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01
Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01
A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál
2021-03-01
Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Újabb öt év
2021-03-01
Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását
2021-02-26
A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25
Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24
A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24
Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.