2022. január 17. - Antal és Antónia napja
Hétfő
Min:1°
Max:6°
Kedd
Min:0°
Max:4°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-1°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Szolgáltatás

Árrobbanás a fővárosi agglomerációban: drágábbak a házak Százhalombattán, mint Budapesten?
2021-12-30 - Tavaly novemberhez képest az eladásra kínált házak átlagos négyzetméter árai egy év alatt országosan valamivel több, mint egyötödével nőttek. Megvizsgáltuk Százhalombatta és környékének, valamint a főváros agglomerációjában található települések árváltozásait, ugyancsak 2020 novemberéhez képest. Ön tudja, hogy a közelben mi drágább Budapestnél?
Szigetszentmiklóson 38%-os a drágulás 
A főváros és vonzáskörzetének ingatlanpiacát megvizsgálva az utóbbi egy évben megállapíthatjuk, hogy többé-kevésbé hasonló tendencia jellemző erre a területre, mint ami az országos adatokból látható. Százhalombattán idén novemberben átlagosan 22%-kal kellett többet fizetni a kertes házakért, mint tavaly ugyanekkor, ami négyzetméterenként 120 ezer forinttal magasabb vételárat jelent. Az Ingatlannet.hu novemberi statisztikái szerint a budapesti használt házak adásvétele idén 23%-kal magasabb átlagos áron zajlott, mint 2020 azonos hónapjában.
 
Van, ahol alig nőttek az árak
Voltak olyan települések is, ahol csak alig nőttek az árak, sőt, volt, ahol idén ősz végén kevesebbet kérnek a kertes házakért, mint tavaly ugyanekkor. Szigetszentmártonon például egy esztendő alatt csupán egyszámjegyű volt a kínálati ár növekedésének aránya, az elmúlt 12 hónapban ugyanis összesen 9,5%-kal emelkedett az átlagos négyzetméterár, így idén ősszel 349 ezer Ft/m2-es átlagos áron vásárolhat családi házat az, aki a Pest megyei községben szeretne ingatlanhoz jutni.
 
Ezeken a településeken olcsóbban vásárolhatunk házat, mint tavaly
A törökbálinti, illetve ercsi házak pedig egyaránt kb. 6%-kal lettek olcsóbbak tavaly november óta. Az aktuális adatok alapján rendre 564, illetve 271 ezer Ft/m2-es átlagos árra kell számítania annak, aki ezeken a településeken vásárolna kertes házat. A fővárosi agglomerációhoz tartozó Törökbálinton egyébként 2020 novemberében 600 ezer Ft fölé kúsztak a négyzetméter árak, így akkor mintegy 40 ezer forinttal magasabb árszínvonal mellett kínálták a használt házakat ott, mint Budapesten. 2021 elejétől azonban egyre távolodtak a két város árai, így aktuálisan kb. 120 ezer forinttal kell többet fizetni egy budapesti négyzetméterért, a törökbálinti házak egy négyzetméteréhez képest.
 
Aranyárú kertes házak a fővárosi vonzáskörzetben
A közelmúltban nem Törökbálint volt az egyetlen agglomerációs település, ahol a kertes házak árai lekörözték a fővárosi árszínvonalat: a százhalombattai használt házakat ugyanis 2021 augusztusában és októberében is több tízezer forinttal magasabb átlagos négyzetméter áron kínálták, mint a budapesti ingatlanokat. Ekkor 680 ezer forint körüli négyzetméter árak voltak jellemzőek a battai piacon, amely novemberre 656 ezer Ft/m2-es átlagos árra mérséklődött, a fővárosi 689 ezer forintos négyzetméter árakkal szemben. 
Ezen kívül a budaörsi házakra is jellemző, hogy átlagosan négyzetméterenként 20-50 ezer forinttal magasabb kínálati áron vásárolhatóak, mint a fővárosi családi házak. Ez a különbség ugyanakkor az utóbbi fél évben 70-75 ezer forintra duzzadt, hiszen a Budaörsön kapható ingatlanok négyzetméter ára idén szeptemberben átlépte a 700 ezer forintot, novemberben pedig már 764 ezer forintot kérnek egy négyzetméterért. A vizsgált települések közül itt ér tehát a legkevesebbet a pénzünk. 35 millió forintért mindössze egy 46 négyzetméteres házat lehetne vásárolni az agglomeráció legnépesebb településén.
 
Mennyit ér 35 millió forint a vizsgált településeken, illetve Pest megyében?
Azoknak az ingatlan vásárlása előtt állóknak, akik önerőből szeretnének ekkora összeget az adásvételre előteremteni, 13 évig és 1 hónapig kellene a mediánbért teljes egészében félretenniük.

Pest megyében, ahol tavaly novemberhez képest az idei év azonos hónapjában 31%-kal drágultak az eladásra kínált ingatlanok, az átlagos árak alapján 35 millió forintért egy 69,6 négyzetméteres kertes házat tudnánk vásárolni. Ugyanekkora összeg Százhalombattán egy 53, Budapesten 50, a térségben legolcsóbbnak számító Ercsin pedig 129 m2-es házhoz juttathatja a leendő vevőket.

AKTUÁLIS
2022-01-06 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-12-16 - Isten ajándéka - Fazekas István gondolatai  
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
Az első baba
2022-01-13
Kovács Kitti Sára az idei év első százhalombattai babája; Kitti Sára 3340 grammal és 56 cm-el látta meg a napvilágot január 3-án 18 óra 30 perckor. Az újszülöttet és a szülőket, Mojzer Georgina Zsuzsannát és Kovács Kristófot Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban.

Bara környéki fák gallyazásáról II.
2022-01-12
Nemrég tettük közzé, hogy az ELMŰ a saját területén, az áramszolgáltatás biztonsága érdekében, törvényi kötelezettségét teljesítve veszélyes fákat gallyazott.

Örökös Zöld Óvoda lett a Százhalombattai Kipp- Kopp Óvoda
2022-01-12
Örömmel értesültem arról, hogy a Földművelési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Örökös Zöld Óvoda" pályázaton az óvoda elnyerte és jogosulttá vált az "Örökös Zöld Óvoda" cím használatára.

Mozgalmas december - polgárőr beszámoló
2022-01-11
A megszokott feladatokon kívül rengeteg tennivaló volt a decemberi hónapban. Sok volt a rendezvénybiztosítás, melyek eseménymentesen zajlottak le.

Legszebb dolog a barátság...
2022-01-10
Süsü énekel a legszebb emberi érzésről, a barátságról, Csukás István történetében. Mi pedig, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának tanítói és diákjai, szintén barátsággal invitáltuk városunk általános iskoláinak harmadikos tanulóit egy komplex vetélkedőre 2021 őszén.

Tájékoztató a Bara parti fakivágásokról
2022-01-06
Sok tévhit kering a történtekkel kapcsolatban, amely tájékozatlanságból, rosszindulatból fakad.

A jövő hősei
2022-01-04
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata - akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

Előzzük meg a petárdabaleseteket
2021-12-30
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. 

Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a 2022. évben
2021-12-27
A SZÁKOM Kft. honlapján közzétette a 2022. évi szelektív hulladékgyűjtés időpontjait.

Csaló telefonívás egy bank nevében!
2021-12-27
"Egyik reggel a +36 1 636 6666 számról hívott az OTP Bank nevében telefonáló egyik – férfi –csaló. Mivel a beszélgetés nagyon tanulságos volt, megosztjuk annak legfontosabb tapasztalatait.

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program a MOL-nál
2021-12-27
A MOL Közgyűlése jóváhagyta a Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) elindítását: ennek megfelelően a vállalat maximum 180 milliárd forintnyi részvényt értékesíthet a KMRP szervezetek részére, valamint támogatást nyújthat a működési költségekhez. A Program finanszírozása munkavállalói hozzájárulásából és kötvények kibocsátásából valósulhat meg.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán
2021-12-27
Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként. A most aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik.

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21
Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.

"Téli Ünnepekre várva"- VII. Román Bál
2021-12-18
"Téli ünnepekre várva" "- VII. Román Bál címmel rendezték meg 2021. december 4-én a hetedik hagyományőrző román bált a Klub Sirályban a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

Tisztelt Százhalombattaiak!
2021-12-18
Önkormányzatunk az utóbbi időben több megkeresést is kapott a MÁV és a VOLÁNBUSZ menetrendi csatlakozás problémáiról.

Áramszünet
2021-12-18
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta több utcájában január 13, 25 és 27-én.

Egyedülálló háziorvosi praxis program Százhalombattán
2021-12-17
Az Önkormányzat új, példa nélküli háziorvos utánpótlási, egyben mentorálási támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok a városban praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után. Első körben két praxis továbbörökítését jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Köszönet az áldozatos munkáért
2021-12-16
Pentz Istvánné, a százhalombattai Idősek Gondozóháza vezetője kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet Százhalombattán. Az oklevelet és a virágcsokrot Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás
2021-12-16
Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton, ahol a kutyafuttató kerítésére és a KRESZ táblákra is kerültek díszek. Az önkormányzati képviselő ajándékozást is szervezett.

Advent az Óvárosban
2021-12-16
Az Óvárosi Falusi Közösség tagjai idén először készítettek adventi koszorút, melyet elhelyeztek a Szent László szobor elé. Az első gyertya az első adventi vasárnapon, november 28-án került meggyújtásra közös imádság keretén belül.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.