2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:19°
Max:31°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Önkormányzat

Sportpéldaképek - Díjazták a tavalyi év kiválóságait
2024-05-30 - A hagyományokhoz híven, rendkívül látványos Sportdíj Gálán adták át – ezúttal 18 kategóriában – a Testnevelési és Sport Elismerő Okleveleket a Városi Sportcsarnokban május 28-án. Az Életmű elismeréseként adható sport oklevelet Károlyi Gábor labdarúgó, edző, szakosztályvezető vehette át.
Vezér Mihály polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy rövidesen megkezdődik a sportcsarnok teljes körű felújítása, amely során légkondicionálttá teszik az épületet. Hozzáette, 40 után várhatóan újabb négy évtizedre kiváló körülményeket tudnak teremteni a sportolók és a szurkolók számára egyaránt.
A gála, hagyományosan jó alkalom arra, hogy a város megmutassa azokat a kiváló teljesítményt nyújtó sportolókat, szakembereket, akik minden korosztály számára példaképül szolgálhatnak. A sikert nem lehet egyedül kivívni, eléréséhez összefogás, kölcsönös bizalom is szükséges. A rendezvény egyúttal ráirányítja a figyelmet a sport fontosságára, amely elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, a hosszabb élet eléréséhez. Az Önkormányzat önként vállalt feladatként a sport területén is igyekszik megadni minden anyagi és infrastrukturális támogatást a jobb életminőség érdekében. Nem véletlenül nyerte el Százhalombatta 1997-ben a "Nemzeti Sportváros" címet, aminek megtartása igen komoly feladat a nagy elvárások teljesítése okán.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy minden évben nagyon nehéz megnevezni a díjazottakat, mert sok kiváló eredmény születik; a Képviselő-testület igyekszik alapos mérlegelés után meghozni a legjobb döntést.

Testnevelési és Sport Elismerő Oklevél adományozható az adott évben kiemelkedő eredményt elért sportolók, sportvezetők és testnevelők részére.
Az oklevél adományozására indítványt tehetnek a városi sportegyesületek elnökei, a fenntartó hozzájárulásával az iskolák igazgatói a testnevelési munkaközösség vezetőinek egyetértésével, valamint az Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai. Az Elismerő Oklevél odaítélésére a Képviselő- testület Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága tesz javaslatot.

A 2023-es évben nyújtott kiváló eredményekért járó elismeréseket Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Lukács Bernadett, Szabó Zoltán, Szalai Attila, Szabó Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők adták át.

Év legjobb sportolója csapatban
Százhalombattai Kézilabda Egyesület NB I./B osztályba feljutott férfi csapata
Vezetőedző Koncsár Gergely

Év legjobb sportolója egyéni fiú arany fokozatban
Szemán Dávid, Százhalombattai Lövész Klub

Év legjobb sportolója egyéni fiú ezüst fokozatban
Juhász Márton, Százhalombattai Lövész Klub

Év legjobb sportolója egyéni fiú bronz fokozatban:
Forrai Csaba, Dunamenti Energia Modellező klub

Év legjobb sportolója egyéni lány arany fokozatban
Soós Dorka, triatlon, Százhalombattai VUK SE

Év legjobb utánpótlás sportolója csapatban
Százhalombattai VUK SE U15-ös labdarúgó csapata

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú arany fokozatban
 Kesztler Gábor úszás, Százhalombattai VUK SE

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú ezüst fokozatban   
Nagy Soma úszás, a Százhalombattai VUK SE

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú bronz fokozatban
Sántha Dávid úszás, Százhalombattai VUK SE

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány arany fokozatban              
Nagy Virág labdarúgás, Százhalombattai VUK SE

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány ezüst fokozatban
Dégi Csenge úszás, Százhalombattai VUK SE

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány bronz fokozatban              
Nagy Eszter, Százhalombattai Lövész Klub

Év legjobb masters sportolója férfi kategóriában
Grátz Benjámin úszás, Száz Halom Városi Úszó Klub

Év legjobb Masters sportolója női kategóriában
Botos Enikő Százhalombatta futónagykövete, SZVISE Atlétika Szakosztály

Év legjobb edzője csapatban
Simon Tamás, VUK SE U16-os labdarúgás csapat

Év legjobb edzője egyénileg
 Kéri Attila elnök, Százhalombattai Lövész Klub

Év legjobb testnevelője
Vértesi-Simó Erzsébet, Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola

Életmű elismeréseként adható sport oklevél
Károlyi Gábor labdarúgó, edző, szakosztályvezető
1968-ban született Zalaegerszegen, édesapja révén költöztek Százhalombattára, aki állást kapott az Arany János Általános Iskolában. A Dunai Kőolajfinomító serdülő 2-es csapatában kezdett focizni 1980-ban, majd 1986-ban bekerült a felnőtt csapatba és NB 3-ban játszott, 1990-ben egy éven át Érden játszott, majd visszatért Százhalombattára.
Csapatával 1992-93-ban megnyerte az NB 3-as bajnokságot, 1993-94-ben NB 2-es társgólkirály lett 19 góllal. Az 1997-98-as szezonban az NB1-es Stadler FC igazolta le.
A TF-en labdarúgó edzői diplomát szerzett 1999-ben, ezután a Százhalombattai Labdarúgó Klub utánpótlás csapatának edzője volt, és visszatért a felnőtt csapatba is. A város Sport és Közrendi Bizottsága kiváló sportteljesítményéért elismerésben részesítette 1999-ben.
Károlyi Gábor 2002-ben ott volt a VUK SE alapításánál, ahol a mai napig edzőként tevékenykedik, illetve ugyanebben az évben a város Testnevelési és Sport díjban részesítette. A Százhalombattai VUK SE Labdarúgó Szakosztályának vezetője 2013 óta; ebben az évben nemzetközi tornát nyert a klub U13-as korosztályával Debrecenben. Újra a Százhalombattai VUK SE felnőtt csapatának edzője lett 2023-ban.

A díjátadó gálát a Masters Academy fergeteges akrobatikus rock and roll bemutatója, a nemzetközi hírű Urban Verbunk virtuóz modern folklór előadása, valamint a többszörös díjnyertes és világsikereket aratott Budapest Varieté artista művészeinek és táncosainak káprázatos produkciója színesítette. (Fotó: Tóth Erzsébet)

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029-es ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adtak át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.