2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:20°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Önkormányzat

Új szintre lépett a tenisz-infrastruktúra
2024-05-19 - Modern konténer klubházat adtak át a VUK SE Teniszszakosztályának pályáinál a Városi Szabadidőközpontban. A beruházás 20 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg. A 11 méter hosszú konténeregységben fűthető öltözőket, mosdókat, valamint egy edzői helyiséget alakítottak ki.


Szabó Zoltán önkormányzati képviselő, a szakosztály tagja emlékezetett, hogy már régóta megfogalmazódott a teniszezők részéről az igény. Egyeztetést kezdeményezett Vezér Mihály polgármesterrel, aki támogatta az elképzelést, és a Képviselő-testület egyhangúlag megszavazta a szükséges forrást.
Szólt arról is, hogy nagy büszkeségre ad okot, hogy többször is kiérdemelték a "Megye Legeredményesebb Szakosztálya" címet. Kevés olyan klub van, ahol a nők és férfiak is eredményesek egyéni, vagy páros csapatbajnokságokon. Nagy múltja van a battai tenisznek, nagyon sok rangos nemzetközi és korosztályos versenyt rendezett a szakosztály, amiben óriási érdeme van Dénes Tibor vezetőedzőnek. Jelentős volt a nemrég lebonyolított megyei diákolimpia, szép helyi sikerekkel, a legjobbak továbbjutottak az országos döntőbe. A komoly munkát az is mutatja, hogy Dénes Tibor irányításával általános iskolásként 5 éven keresztül az egyesületben edzett Marozsán Fábián, aki a jelenleg a világranglista 36. helyén áll.
Örömteli, hogy nagyon sok tehetséges fiatal választja ezt a rendkívül kombinatív, sokáig űzhető sportot. A felnőttek mellett az utánpótlás korosztály is ott van a legjobbak között az európai versenyeken is. Tóth Edit edző is kiváló munkával segíti a gyerekek fejlődését – tette hozzá a képviselő.
Az új klubház nagyon nagy előrelépés, mert kiváló körülmények között fogadhatják az országos és a városi versenyek résztvevőit. Országosan is példaértékű, hogy hat pályával rendelkezik a szakosztály.
Szabó Zoltán köszönetet mondott Katona István klubelnöknek, hogy a vezetésével zajló kivitelezés nyomán kiváló minőségben valósult meg a beruházás.

Katona István a VUK SE elnöke köszönetét fejezte ki a döntéshozóknak, hogy az ügy mellé álltak és biztosították a szükséges forrást, illetve Szabó Zoltánnak a kezdeményezésért. A most felavatott klubház egy régi, kisméretű raktárnak használt konténert vált fel, amelyben nem voltak öltözők és mosdóhelyiségek. Hozzátette, többször pályáztak a beruházásra, azonban sikertelenül. Méltatta az olimpiai kvótát szerző Marozsán Fábián eredményességét, arra buzdítva a fiatalokat, hogy hasonló sikereket érjenek el.

Dénes Tibor szakosztályvezető, vezetőedző köszönetet mondott az Önkormányzat támogatásáért. Felidézte, hogy 37 éve dolgozik a százhalombattai teniszéletben, azóta dédelgetett nagy álom valósult most meg a klubház átadásával. A szakosztály igyekszik további szép eredményekkel meghálálni a létesítményt.

"Jó ide lejönni, mert itt mindig zajlik az élet, ahogy egy Nemzeti Sportvároshoz illik" – kezdte beszédét Török Sándor alpolgármester. Mint mondta, nehéz összeszámolni milyen 100 milliós nagyságrendben fordított pénzügyi forrást sportra a város az elmúlt évben. Példaként említette a vállalatok több, mint 1 milliárdos társasági adó támogatásával felépült, az iskolai testnevelési óráknak is helyet adó kosárcsarnokot, amely felszerelését és spotszerellátását az Önkormányzat segítette. Megépült egy kisméretű műves focipálya, ami sátorborítást is kapott, elkezdődik rövidesen egy hasonló nagyobb pálya kialakítása is a VSZK területén. A város támogatta az új lőtér-beruházást, amihez a lövészklub is rendkívül sok önkéntes munkával járult hozzá.
Az alpolgármester emlékeztetett, hogy a már említett klasszis teniszező mellett, Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó is Battán kezdett sportolni. Kiválóan szerepel a lövész klub, a férfi kézilabdacsapat ismét feljut az NB I/B osztályba, továbbá nagyon eredményes a kosárlabda egyesület is. A fiatal tenisz generációnak azt kívánta, hogy hasonlóan méltó módon képviselje Százhalombattát a sportéletben. Elismeréssel szólt a Dénes Tibor vezette szakosztályban folyó munkáról.
Török Sándor arról is beszélt, hogy bár a gazdasági válság miatt nem épülhet meg az állam által finanszírozott új sportcsarnok, azonban az Önkormányzat teljesen felújítja, modernizálja és nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmassá teszi a Városi Sportcsarnokot, aminek a környezete is megújul.

Nagy Balázs alpolgármester szerint a város régi adósságát törlesztette a teniszszakosztály felé. Az Önkormányzat egyébként is kiemelten támogat minden sportágat, legyen szó akár létesítményekről, vagy egyéb működési támogatásról.  A sajtónak kiemelte azt is, hogy a sportba fektetett összeg többszörösen megtérül azáltal, hogy egészségesebb lesz a lakosság, így társadalmi szinten jelentősen kevesebb pénzt kell gyógyításra fordítani.  A mindenkori városvezetés célja ezért az kell, hogy legyen, hogy minél több gyermek és felnőtt sportoljon, amihez meg kell teremteni az infrastrukturális feltételeket; ebben élen az Önkormányzat.
Emlékezetett, hogy több beruházás történt csak az elmúlt ciklusban. Teljes mértékben állami támogatással megvalósult a kosárcsarnok, amit az Arany iskola is igénybe vehet. Az Önkormányzat futópályát épített Urbáriumban, támogatást nyújtott az új lőtér kialakításához. Nagyon fontos városi beruházás volt az Eötvös iskola udvarán a megújult többfunkciós pálya, illetve – Szabó Zoltán képviselő kezdeményezésére – komplett atlétikapálya épült a Kőrösi iskolában 350 millió forint állami támogatásból. Nagy Balázs hozzátette, létesítmények fenntartásán keresztül – spotcsarnok, két uszoda, strand – évente milliárdos nagyságrendű támogatást nyújt a város a helyi sportegyesületeknek.

Sinka László önkormányzati képviselő, tanácsnok a sajtónak elmondta, hogy minden megvalósult sportlétesítmény nagyon komoly értéket teremt. Megadatott számára, hogy több, mint 60 éve követheti nyomon a fejlesztéseket, beruházásokat, amik mindig örömteli események voltak. Felidézte, hogy előrelépés volt például már az is, amikor a futballpálya mészporral való csíkozását egy tolható szerkezettel végezhették a kézi szórás helyett. Újabb lépés volt, amikor az 1-es iskola udvarán elkészült a csodás salakos kézilabdapályája a korábbi kohósalakos helyett, illetve sorban jöttek a további városi létesítmények. A most átadott klubház a mai kor követelményeinek megfelelő, kulturált elhelyezést biztosít az egyesületi és az országból érkező teniszezők számára.
A város mindig igyekszik fejleszteni a sportéletet, ami megmutatkozik abban is, hogy kiváló olimpikon versenyzők nevelkedtek Százhalombattán. Marozsán Fábián részt vehet az idei párizsi ötkarikás játékokon, korábban pedig ez megadatott Bodrogi Viktor és Grátz Benjámin úszóknak, Hegedős Róbert kajakozónak és Joó Éva sportlövőnek.(Fotó:Tóth Erzsébet)


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.