2024. július 15. - Henrik, Roland napja
Hétfő
Min:23°
Max:37°
Kedd
Min:23°
Max:36°
Szerda
Min:22°
Max:37°
Csütörtök
Min:20°
Max:36°
Péntek
Min:23°
Max:34°
Önkormányzat

Városvezetői megbízatás
2024-06-20 - Átvették megbízólevelüket az újonnan megválasztott önkormányzati és szerb nemzetiségi önkormányzati képviselők június 20-án, megbízatásuk október 1-jével kezdődik. A román nemzetiségi önkormányzati képviselők esetében későbbi időpontban kerül sor a megbízólevelek átadására.
Mint ismeretes, az ÉSZKE színeiben kihívó nélkül indult jelenlegi polgármester, Vezér Mihály nyolcadik ciklusát kezdheti majd meg a város élén. Az új Képviselő-testületnek 5 ÉSZKE, 2 FIDESZ, 2 MVJ és 2 független tagja lesz.
Egyéni választókerületi mandátumot szerzett Nagy Balázs János, FIDESZ-KDNP, Szalai Dániel Attila, ÉSZKE, Szalai Attila, független, Szabó Attila, MVJ, Török Sándor, ÉSZKE, Sinka László, ÉSZKE, Vezér Mihály, ÉSZKE, Szabó Gábor Sándor, független.  
A kompenzációs listákról a Képviselő-testületbe jutott Szél Pál, ÉSZKE, Lukács Bernadett, FIDESZ-KDNP, Horváth Júlia Petra, MVJ.
A Szerb Nemzetiségi Önkormányzat képviselői Csupics Nikola, Dujmov Dejan és Radován György lettek.
A Román Nemzetiségi Önkormányzatban Zimmermann Krisztina Szimona, Bogai Ferenc és Kovács András szerzett mandátumot.

Majer Istvánné a Helyi Választási Bizottság elnöke az eredmények ismertetése előtt elmondta, feszített munkával járó, különleges helyzetet teremtett, hogy egyszerre kellett lebonyolítani a helyi és a nemzetiségi önkormányzati, valamint az európai parlamenti választást.
Az előkészítés során és a választás napján is elsődleges feladat volt a választások tisztaságának és törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, illetve az eredmények megállapítása.
A 2024-es választások jogszerűen, a törvényeknek megfelelően zajlottak le Százhalombattán – tájékoztatott Majer Istvánné.
Az elnök gratulált a megválasztott képviselőknek, köszönetet mondott a Helyi Választási Bizottság, a Szavazatszámláló Bizottságok és a Helyi Választási Iroda tagjainak, illetve minden közreműködőnek a kitartó, felelősségteljes, magas szakmai színvonalú munkáért.

Vezér Mihály polgármester virágcsokorral mondott köszönetet a Helyi Választási Bizottság tagjainak és dr. Horváth Ágota aljegyzőnek, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetőjének, illetve külön köszönetét fejezte ki a távollévő dr. Turbucz Sándor jegyzőnek, a HVI vezetőjének a precíz, áldozatos munkáért, ami nyomán ezúttal is törvényesen és zökkenőmentesen zajlott le a különösen is megterhelő összevont választás.

A polgármester a sajtó kérdésére rendkívül meghatónak nevezte, hogy nyolcadik ciklusát kezdheti meg a választók minden eddiginél nagyobb arányú bizalmat kifejező támogatása nyomán. Mint mondta, az 1990 októberében kapott első felhatalmazáskor nem gondolta volna, hogy ilyen hosszú ideig töltheti be a tisztséget.
Sok nehézséggel kellett megküzdeni az elmúlt időszakban a covidjárvány, az energia- és gazdasági válság, valamint az ukrajnai háború okán. Nagy kihívást jelentett két alkalommal is, hogy rendkívüli eljárás keretében a polgármestereknek egyedül kellett ellátni a Képviselő-testület munkáját, költségvetést alkotni, beszámolót elfogadni. Meg kellett szervezni a járvány elleni védekezést, ami számos, komfortzónát korlátozó helyi és központi intézkedéssel járt; ezeket fegyelmezetten betartották a városlakók. Zavart okozott az is, hogy a magas energiaárak miatt olykor csak szakaszosan lehetett működtetni az intézményeket. A nehéz időszakban látható volt az összefogás ereje, az óvónők maszkot varrtak, a VUK önkéntesei pedig kézbesítették azokat; Százhalombattán ezúttal is megmutatkozott az egymás iránti szolidaritás, ami megerősítette a közösséget.
Vezér Mihály reményét fejezte ki, hogy békés, testi-lelki és tényleges építkezésre is alkalmas időszak következik, sok elmaradt fejlesztést megvalósíthatnak.  A két legfontosabb beruházás a következő ciklus első felében – uniós közbeszerzési eljárás kiírása után – az új gondozóházi részleg kialakítása, illetve a Városi Sportcsarnok teljes körű felújítása, modernizálása.


  AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Junior Európa-bajnoki ezüstérem
2024-07-10
A dobogó második fokára állhatott fel Zilahy Boróka a Százhalombattai VUK SE triatlonistája a Portugáliában megrendezett Triatlon Európa-bajnokságon, junior tereptriatlonban.

Egyházi vezetők a Reménység Szigetén
2024-07-09
"Imádságban kell hordoznunk magyarságunk jövőjét!" – fogalmazott a Százhalombattán élő dr. Fazekas István református lelkész, aki a magyarországi Erdélyi Gyülekezet vezető lelkipásztora. Az ő kezdeményezésére július 6-án a budapesti Reménység Szigetén együttműködési megállapodás jött létre Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, valamint az Erdélyi Gyülekezet vezetősége között.  

Felújítások és karbantartás
2024-07-05
Több munkálat is zajlik Százhalombattán a nyár folyamán – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal.

Véget ért az óvodai szemészeti és ortopédia szűrővizsgálat
2024-07-04
Az Önkormányzat megbízásából ortopédiai és szemészeti szűrővizsgálatot végeztek az iskoláskorú óvodások körében májusban.

A virágos Százhalombattáért - Lezárult a jelentkezés
2024-07-04
Szép számmal jelentkeztek a Tiszta udvar – Rendes Ház versenyre. Az idén környezetünk szépítéséhez 25.000 tő egynyári virággal járult hozzá önkormányzatunk.

Kiváló tanulmányi és versenyeredmények - Elismerés a legjobbaknak
2024-07-03
A hagyományokhoz híven az Önkormányzat idén is díjazásban részesítette a kiváló és kitűnő tanulókat, illetve azokat a diákokat, akik kiemelkedően szerepeltek a tanulmányi versenyeken. Közel 200 tanuló és mintegy 50 felkészítő pedagógus munkáját ismerték el könyvutalvánnyal, illetve pénzjutalommal a június 26-i városi rendezvényen a konferencia központban.

A világ legjobb táncosai
2024-07-03
Duplán bearanyozódtak a százhalombattai Masters Academy Sportegyesület táncosai az MTMSZ-WDA Világbajnokságon, miután a Christmas Vibes és a Retro Disco csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott – tájékoztatott a klub.

Óváros szépségei művészszemmel
2024-07-02
Hangyássyné Zsuzsa helyi festőművész vezetésével a Képzőművészek Érdi Alkotói Közössége (KÉK) 20 tagja 5 napon keresztül alkotnak Százhalombattán, az Óvárosi Szerb Közösségi Klubban (Szent László út. 86.). Hétfőtől péntekig 9-16 óráig folyik a művészeti munka.

Húsz perc küzdelem az életért
2024-07-02
Az Érdi Rendőrkapitányság három rendőre sikeresen tartott életben egy eszméletét vesztett férfit Százhalombattán június 16-án.

Arany- és ezüstérem a modellvitorlás kupán
2024-07-02
Forrai Csaba és Kunvári Sándor a dobogó első, illetve a második fokára állhatott a Kassán megrendezett Szlovák Bajnokság június 29-30-i, harmadik és negyedik fordulóján.

Hősies futóest
2024-07-02
Sikeresen teljesítették a Hősök Tere Futóest távjait a SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai, akikhez egyesületen kívüli százhalombattai futók is csatlakoztak június 29-én.

Emlékezés a hagyományteremtőre - Táblaavatás az Óvárosi Búcsún
2024-07-01
A megszokottak szerint széles programkínálattal várta az érdeklődőket a háromnapos Óvárosi Búcsú június végén. A rendezvény keretében felavatták Csupics Demeter kultúrmissziót betöltő szerb tanító emléktábláját, amelyet a Zenálkó Etel Művelődési Ház falán helyeztek el, több kiválóság táblája mellé.

Köszönet és hála a Köztisztviselőknek!
2024-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a város vezetése nevében a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak a magas színvonalú, lelkiismeretes munkáért, amelyet a város szolgálatában nap, mint nap végeznek.

Hulladékból nyert energia - megkérdeztük a MOHU-t az új beruházás terveiről
2024-07-01
Mint ismeretes, az állam helyett a MOL vállalata, a MOHU Zrt. vette át az országos hulladékgazdálkodási feladatokat 2023 július 1-jétől. A cél hosszabb távon a rendszer minél hatékonyabb üzemeltetése, az újrahasznosítás növelése, illetve a lerakás jelentős csökkentése, aminek része egy zártrendszerű, környezetkímélő hulladékhasznosító-mű megépítése, melynek ideális helyszíne Százhalombatta – Szendrői Márton, a MOHU beruházási igazgatója tájékoztatta lapunkat a várható fejlesztésről, illetve megkérdeztük, hogy ez az itt lakók számára mit jelenthet.

Jutalmazásban részesültek az életmentők - Képviselő-testületi összefoglaló
2024-06-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta az I. félévi záró ülését. A tárgyalt 11 napirend közül kiemelkedő jelentőséggel bírt a költségvetési rendelet módosítása, valamint a volt Százszorszép Óvoda ingatlan idősek gondozóházává történő kialakításával kapcsolatos döntések meghozatala.  A Képviselő-testület köszönetet mondott a Sporthalom Kft. két munkatársának és három érdi rendőrnek, akik újraélesztettek egy, a strandnál szívinfarktust kapott férfit.

Beleszületni az öko-tudatos társadalomba...
2024-06-22
2007-ben, amikor az Arany János Iskolaként az első Környezetvédelmi Konferenciát szerveztük, 7. éve hirdettük meg az Országos Környezetvédelmi Pályázatot Középiskolásoknak, akkor városunk támogatásával. Iskolánkban tehát ma már 24. éve profilként működik ez a terület, melynek lényegét azóta is hirdetjük, terjesztjük és beépítjük mindannyiunk életébe.

Világkávézó az Egyes Iskolában - avagy szülő-pedagógus párbeszéd másképpen
2024-06-22
A városban egyedülálló módon, World Café (Világkávézó) összejövetelt szervezett az "egyesiskola" tanári kara június elejére, amelyre az érdeklődő szülők mellett személyes meghívást kaptak az iskola osztályainak szülői munkaközösség vezetői, az iskola pedagógusai.

Több, mint félszáz szenior úszóérem
2024-06-22
51 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület a június14-16 között, Gyulán megrendezett LIV. Országos Szenior Úszóbajnokság Dr. Regele Károly Emlékversenyen – tájékoztatott Tejes István a klub alelnöke.

Világbajnok battai táncosok
2024-06-22
Az IndeepenDance Mozgásstúdió két csapata is világbajnok lett a horvátországi Pulában, 20 ország részvételével rendezett májusi megmérettetésen.

Kiemelkedő kajakos eredmények
2024-06-22
17 érmet szereztek a Dunafüredi Vízisport Klub kajakosai a Sukorón megrendezett Wichmann Tamás Regionális Akadémia Kupán június 9-én. A battai klub utánpótlás versenyzői remekül teljesítettek a kajak-kenu Európa-bajnokság betétfutamain is – tájékoztatott Nyári Bendegúz vezetőedző.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.