2019. március 21. - Benedek napja
Csütörtök
Min:3°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:14°
Szombat
Min:2°
Max:15°
Vasárnap
Min:3°
Max:17°
Hétfő
Min:5°
Max:14°
Önkormányzat

Folytatja az egyeztetést a város
2019-03-12 - Annak ellenére, hogy az önkormányzat számos intézkedéssel próbálta megoldani a problémát, még mindig nem nyílt biztonságos gyalogos-kerékpáros átjáró a Batta Tudományos és Technológiai Parkba az Iparos úti átjáró lezárása óta. Az eddig megtett lépésekről Vezér Mihály polgármester tájékoztatott. 
A beruházó tavaly augusztus végén zárta le az Iparos úti vasúti átjárót, amelyet a vasútfejlesztési projekt részeként átépítenek. Elvileg ennek elkészültéig – 2020-ig - csak a 6-os út felől lehet megközelíteni az ipari parkot, amely a gyalogosan vagy kerékpárral bejáró munkavállalók számára nagy kerülőt jelent és nem is biztonságos. A kialakult helyzet miatt Vezér Mihály polgármester Százhalombatta Város Önkormányzata nevében eddig három levelet küldött a beruházó NIF ZRT. részére, egy alkalommal pedig az országgyűlési képviselő segítségét is kérte levélben az ügyben.

A NIF ZRT. részéről egy esetben érkezett válaszlevél e-mailen, amelyben a beruházó képviselője személyes találkozóra hívta az önkormányzat vezetőit. Erre tavaly szeptember 28-án került sor a NIF ZRT. központi épületében, Budapesten. A megbeszélés eredményeként arról született megállapodás, hogy mindkét fél, tehát az önkormányzat és a beruházó is vizsgálja a lehetséges megoldásokat.

A NIF nem sajtónyilvános lakossági tájékoztatót tartott a vasútfejlesztésről június 21-én, amelyen Vezér Mihály polgármester és Oláh M. Zoltán főépítész kérdései alapján kiderült, hogy az előzőleg ismert tervekkel ellentétben a NIF nem vezeti át a vasútállomás elé tervezett aluljárót az ipari parkba. Az önkormányzat jelenleg szeretné saját forrásából tovább építeni azt, hogy lehetővé tegye az ipari park könnyebb gyalogos és kerékpáros megközelítését.

Vezér Mihály először augusztus 24-én, majd szeptember 5-én, végül pedig szeptember 18-án írt levelet a NIF képviselőinek arról, hogy az ipari parkban dolgozókat milyen lehetetlen helyzetbe hozza az Iparos úti átjáró lezárása, kérve, hogy a beruházó mielőbb nyissa meg az átjárót vagy biztosítson másik biztonságos gyalogos, illetve kerékpáros utat az ipari parkba. Közben ugyanezt a problémát Bóna Zoltán képviselőnek is jelezte levélben szeptember 17-én, tőle is segítséget kérve. A többszöri írásos megkeresés hatására jött létre a fent említett találkozó a NIF székhelyén.

Az önkormányzat a gyalog, illetve biciklivel bejáró munkavállalók érdekében az ipari parkban működő cégek vezetőit is személyes egyeztetésre hívta a Polgármesteri Hivatalba szeptember 20-án. A megbeszélésen több megegyezés is született, amelyek alapján az önkormányzat minden olyan feladatot teljesített, amelyet felvállalt.

A megbeszéltek szerint elkészítette és kiküldte az érintettek részére az ipari park területén működő cégek adatait tartalmazó "tudástérképet". Begyűjtötte és összesítette az esetlegesen indításra kerülő buszjáratok tervezéséhez szükséges adatokat. Felvette a kapcsolatot egy jogi képviselővel a közös érdekképviselet létrehozásának érdekében. Az ipari park területén működő cégek vezetőit személyre szólóan, levélben tájékoztatta az elvégzett feladatokról.

Alternatív megoldást keresve az önkormányzat levélben kereste meg a kivitelező SZE-Konzorcium képviselőjét október 18-án, és az aluljáró meghosszabbítására, valamint egy ideiglenes gyalogos felüljáró építésére vonatkozó előzetes költségbecslést, illetve az általa végzett további vizsgálatok eredményeiről szóló tájékoztatást kért tőle.  

A kivitelező SZE-Konzorcium a válaszlevelét október 31-én küldte el, amelyben arról tájékoztatott, hogy - illetékesség hiányában - a felvetett problémák megoldásának feladatait átadta a megrendelő NIF Zrt.-nek, mivel a szerződésükben foglaltak szerint ők nem kompetensek ez ügyben. A NIF-től azonban egyelőre nem érkezett ez ügyben válaszlevél, állásfoglalás.

Vezér Mihály arról tájékoztatott, hogy az érintett városlakók érdekében az önkormányzat folytatja a több irányú egyeztetést, és mielőbb megoldást szeretnének találni az ipari park biztonságos gyalogos és kerékpáros megközelítésére. Kiemelte: a városlakókat továbbra is folyamatosan tájékoztatni fogja a megtett intézkedésekről és azok eredményéről, valamint a vasútfejlesztéssel kapcsolatos útlezárásokról, menetrendváltozásokról és egyéb aktualitásokról.


AKTUÁLIS
2019-03-20 - A Nagytétény-Diósd – Pusztaszabolcs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40a Budapest – Pusztaszabolcs [– Dunaújváros] vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek április 1-től 18-ig.
2019-03-13 - A százhalombattai önkormányzat elkészíttette a város településszerkezeti és szabályozási tervének módosítására vonatkozó javaslatát.
2019-03-12 - Ne váljon a csalók áldozatává! Időskorú hozzátartozóink tőlünk sokszor távol élnek. Jóindulatuk, jóhiszeműségük, segítőkészségük és esetenként életkorukból adódóan egészségi állapotuk miatt kiemeleten veszélyeztettek a különféle jogsértésekkel szemben.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Szemészeti szűrés az ovikban
2019-03-19
Az idei évben is teljes körű szemészeti szűrővizsgálatot szervez az önkormányzat a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek számára Százhalombattán.

Új sportpálya a Kőrösiben
2019-03-19
Hamarosan elkészül a százhalombattai Kőrösi sportiskola új kézilabda-, illetve focipályája, amelyet közel egy hónapja kezdtek építeni az iskola udvarán a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásából.

Zöld szív
2019-03-19
Kiemelkedően szerepeltek a százhalombattai Pitypangos Óvoda növendékei a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom 30. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

Több mint 25 ezer zseton
2019-03-19
Négyszázezer forintos adományt nyert a Százhalombattai Szivárvány Óvoda a Tesco civil szervezeteket és intézményeket támogató pályázatán.

Szemétszedés az Urbáriumban
2019-03-19
Szemétszedésre várja a városrész lakóit a víz világnapja alkalmából Vezér Mihály polgármester, Urbárium települési képviselője március 22-én, pénteken 14 órától.

Új vezető az Idősek Otthonában
2019-03-19
Pentz Istvánné megbízott szervezeti egység vezető látja el az Idősek Otthona, valamint az Időskorúak Gondozóháza szakmai felügyeletét február 23-ától. Az új vezető megbízása egy évre szól.

Zöld szíves óvoda- zöld szíves óvodásokkal
2019-03-19
Örömmel tájékoztatok minden kedves érdeklődő olvasót az alábbi sikereinkről.

Elkészültek az adóbevallási tervezetek
2019-03-18
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. A tervezetek az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek, áfás magánszemélyeknek támpontként szolgálnak a bevallás beadásához.

Kimaxolta Békéscsabát
2019-03-18
Hét számból hetet nyert meg a XXII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen Horváth Csenge, a Százhalombattai VUK SE úszója március 16-17-én Békéscsabán.

Közbiztonsági gyermekrajzpályázat
2019-03-18
"Veszélyesnek látom" címmel hirdettek alkotói versenyt az Érdi Rendőrkapitányság, a kataszrófavédelmi kirendeltség, az önkormányzat, ifjúsági önkormányzat, valamint tankerületi központ együttműködésében a kapitányság illetékességi területén élő diákok számára.

Modellezés - Totális elsőség az Észak Adria Trófea Kupán
2019-03-18
Forrai Csaba egyéniben, a Dunamenti Energia Modellező Klub pedig csapatban győzött F5-IOM hajóosztályban a tavalyi Észak Adria Trófea Kupán, amelynek díjátadását az idei versenysorozat első fordulóján, március 17-én adták át.

Ismét magyar bajnok Rajkai
2019-03-18
Megnyerte a 81 kilogrammos súlycsoportot Rajkai Róbert, a SZVISE judósa a junior országos bajnokságon, Győrött március 16-án.

Vidámságban nem volt hiány - Nagy farsangi buli az OMNYÉ-nál
2019-03-14
A télbúcsúztatás, a tavaszvárás jó alkalom egy igazi mulatságra.  Az "olajos" nyugdíjasok március 9-én (igaz, már húshagyó kedd után) tartották a hagyományos farsangi estjüket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.