2019. május 26. - Fülöp, Evelin napja
Vasárnap
Min:17°
Max:26°
Hétfő
Min:15°
Max:21°
Kedd
Min:13°
Max:22°
Szerda
Min:9°
Max:14°
Csütörtök
Min:8°
Max:11°
Önkormányzat

Folytatja az egyeztetést a város
2019-03-12 - Annak ellenére, hogy az önkormányzat számos intézkedéssel próbálta megoldani a problémát, még mindig nem nyílt biztonságos gyalogos-kerékpáros átjáró a Batta Tudományos és Technológiai Parkba az Iparos úti átjáró lezárása óta. Az eddig megtett lépésekről Vezér Mihály polgármester tájékoztatott. 
A beruházó tavaly augusztus végén zárta le az Iparos úti vasúti átjárót, amelyet a vasútfejlesztési projekt részeként átépítenek. Elvileg ennek elkészültéig – 2020-ig - csak a 6-os út felől lehet megközelíteni az ipari parkot, amely a gyalogosan vagy kerékpárral bejáró munkavállalók számára nagy kerülőt jelent és nem is biztonságos. A kialakult helyzet miatt Vezér Mihály polgármester Százhalombatta Város Önkormányzata nevében eddig három levelet küldött a beruházó NIF ZRT. részére, egy alkalommal pedig az országgyűlési képviselő segítségét is kérte levélben az ügyben.

A NIF ZRT. részéről egy esetben érkezett válaszlevél e-mailen, amelyben a beruházó képviselője személyes találkozóra hívta az önkormányzat vezetőit. Erre tavaly szeptember 28-án került sor a NIF ZRT. központi épületében, Budapesten. A megbeszélés eredményeként arról született megállapodás, hogy mindkét fél, tehát az önkormányzat és a beruházó is vizsgálja a lehetséges megoldásokat.

A NIF nem sajtónyilvános lakossági tájékoztatót tartott a vasútfejlesztésről június 21-én, amelyen Vezér Mihály polgármester és Oláh M. Zoltán főépítész kérdései alapján kiderült, hogy az előzőleg ismert tervekkel ellentétben a NIF nem vezeti át a vasútállomás elé tervezett aluljárót az ipari parkba. Az önkormányzat jelenleg szeretné saját forrásából tovább építeni azt, hogy lehetővé tegye az ipari park könnyebb gyalogos és kerékpáros megközelítését.

Vezér Mihály először augusztus 24-én, majd szeptember 5-én, végül pedig szeptember 18-án írt levelet a NIF képviselőinek arról, hogy az ipari parkban dolgozókat milyen lehetetlen helyzetbe hozza az Iparos úti átjáró lezárása, kérve, hogy a beruházó mielőbb nyissa meg az átjárót vagy biztosítson másik biztonságos gyalogos, illetve kerékpáros utat az ipari parkba. Közben ugyanezt a problémát Bóna Zoltán képviselőnek is jelezte levélben szeptember 17-én, tőle is segítséget kérve. A többszöri írásos megkeresés hatására jött létre a fent említett találkozó a NIF székhelyén.

Az önkormányzat a gyalog, illetve biciklivel bejáró munkavállalók érdekében az ipari parkban működő cégek vezetőit is személyes egyeztetésre hívta a Polgármesteri Hivatalba szeptember 20-án. A megbeszélésen több megegyezés is született, amelyek alapján az önkormányzat minden olyan feladatot teljesített, amelyet felvállalt.

A megbeszéltek szerint elkészítette és kiküldte az érintettek részére az ipari park területén működő cégek adatait tartalmazó "tudástérképet". Begyűjtötte és összesítette az esetlegesen indításra kerülő buszjáratok tervezéséhez szükséges adatokat. Felvette a kapcsolatot egy jogi képviselővel a közös érdekképviselet létrehozásának érdekében. Az ipari park területén működő cégek vezetőit személyre szólóan, levélben tájékoztatta az elvégzett feladatokról.

Alternatív megoldást keresve az önkormányzat levélben kereste meg a kivitelező SZE-Konzorcium képviselőjét október 18-án, és az aluljáró meghosszabbítására, valamint egy ideiglenes gyalogos felüljáró építésére vonatkozó előzetes költségbecslést, illetve az általa végzett további vizsgálatok eredményeiről szóló tájékoztatást kért tőle.  

A kivitelező SZE-Konzorcium a válaszlevelét október 31-én küldte el, amelyben arról tájékoztatott, hogy - illetékesség hiányában - a felvetett problémák megoldásának feladatait átadta a megrendelő NIF Zrt.-nek, mivel a szerződésükben foglaltak szerint ők nem kompetensek ez ügyben. A NIF-től azonban egyelőre nem érkezett ez ügyben válaszlevél, állásfoglalás.

Vezér Mihály arról tájékoztatott, hogy az érintett városlakók érdekében az önkormányzat folytatja a több irányú egyeztetést, és mielőbb megoldást szeretnének találni az ipari park biztonságos gyalogos és kerékpáros megközelítésére. Kiemelte: a városlakókat továbbra is folyamatosan tájékoztatni fogja a megtett intézkedésekről és azok eredményéről, valamint a vasútfejlesztéssel kapcsolatos útlezárásokról, menetrendváltozásokról és egyéb aktualitásokról.


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-05-23 -
2019-05-20 -
2019-05-17 - Nyolc mázsa horogérett pontyot helyez ki a Benta-patakba a Dubics Tamás Horgász Egyesület Százhalombattán május 24-én, pénteken. A torkolat kivételével tilos horgászni a patakban 24-én reggel 8 órától 25-én, szombaton reggel 6 óráig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Vasárnap kezdődik a kvízjáték
2019-05-24
Izgalmas, Százhalombatta múltjával és jelenével foglalkozó kvízjátékon játszhatnak a városlakók május 26-ától.

Versenyről versenyre futnak
2019-05-24
Szép eredményekkel tértek haza a SZVISE Atlétika szakosztályának sportolói az elmúlt időszak versenyeiről.

Diákolimpiát nyert a Kőrösi judokája
2019-05-23
Aranyérmet szerzett diák "A" korosztályban, -66 kilogrammban Engler Ádám, a Százhalombattai Körösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános iskola tanulója a Zalaegerszegen megrendezett judodiákolimpián május 18-án.  

Összbírói Értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken
2019-05-23
A Budapest Környéki Törvényszék (BKT) 2019. május 22-én Összbírói Értekezletet tartott, amelyet évértékelő sajtótájékoztató előzött meg.

Babacsomag az önkormányzattól
2019-05-22
Hamarosan elindul a hatmillió forint összértékű, szociális alapú babaprogram Százhalombattán. Az állami családbarát intézkedések kiegészítéseként – polgármesteri kezdeményezésre a születési támogatás is bekerült a város szociális ellátórendszerébe.

Battai érmek a kick-box világkupán
2019-05-22
Kisbajcsi Hajnalka ezüstérmet, Gál Edina pedig bronzérmet szerzett a budapesti kick-boksz világkupán május 16-18-án. A 25th Hungarian Kick-boxing World Cup 2019-en 39 ország, 284 csapat, 1 661 versenyző vett részt, tizenkét tatamin és három ringben zajlottak a küzdelmek.

Fel kell készülni a vízelvezetésre
2019-05-21
A betemetett esővízelvezető árkok visszaállítására és rendszeres karbantartására, valamint a társasházi épületek megfelelő vízszigetelésére hívta fel a figyelmet az önkormányzat az özönvízszerű esőzések kapcsán Százhalombattán. 

Ledönteni a falakat
2019-05-21
Nagy sikert aratott a Felhőjárók Mozdulatszínház a 29. alkalommal megrendezett Tartóshullám – Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét Fesztiválon, amit április 30-a és május 4-e között rendeztek a Monostori Erődben, Komáromban.

Érmek a BVSC Kupáról
2019-05-21
Tíz versenyzővel képviseltette magát a Százhalombattai VUK SE Úszószakosztálya a XVIII. BVSC Kupa Nemzetközi Úszóversenyen május 19-20-án, Budapesten.

Shane Birley: Légy te is menő blogger és vlogger 10 lépésben!
2019-05-21
Boldog-boldogtalan blogol vagy vlogol, azaz írott vagy videó-naplót készít és tölt fel az internetre.

Profi VB-re készülhet a battai triatlonos
2019-05-21
A professzionális mezőnyben indulhat a 70.3 világbajnokságon Eberhardt Annamária szeptember 7-én a franciaországi Nizzában. A Százhalombattai VUK SE triatlonistája a Vietnamban rendezett 70.3 Ázsia-bajnokságon elért hetedik helyével teljesítette a kvótát az elmúlt hétvégén.

OMNYE a Benelux napsütésben
2019-05-20
Miközben az itthoniak áztak-fáztak a májusi "aranyesőzésben", az OMNYE 46 fős csoportja bejárta a németországi közép-Rajna vidéket és a Benelux országok legszebb városait.

Korai felismerés, egészséges fejlődés
2019-05-20
Három civil szervezet projektje közül messze a legtöbb szavazatot a Szülők Fóruma Egyesület "Tente, baba, tente" programja nyerte a százhalombattai nagyáruházban szervezett vásárlói voksoláson 2018 nyarán.

Rajt-célgyőzelem
2019-05-20
4 óra 20 perces idővel rajt-célgyőzelmet aratott féltávon Arany Gitta, a VUK SE Triatlon szakosztályának versenyzője a grazi triatlonversenyen május 11-én. 

Újabb színházi bemutató
2019-05-20
Az élet kapuja címmel jelent meg Herczeg Ferenc nagyszabású történelmi regénye1920-ban, amely azt taglalja, hogy miért nem jött létre Európában a teljes keresztényi összefogás a török veszedelemmel szemben. A három alkalommal is Nobel-díjra jelölt regényt az Újszínház felkérésére a Százhalombattán élő Fazekas István írta színpadra.

Újdonságok a könyvtárban
2019-05-20
Jamagucsi Szango: Szamurájok hajnala Teresa Driscoll: Rajtad a szemem B.

Új környezetszépítő verseny
2019-05-20
Idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is versenyezni lehet Százhalombattán. Az országosan hetedik éve meghirdetett programra Vezér Mihály polgármester hívta fel a városlakók figyelmét a négy helyszínen megrendezett virágosztáson május 16-17-én.

Fontos győzelem
2019-05-20
5:3 arányban nyert a VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Szigethalom együttese ellen május 19-én.

Csúcsdöntögetők
2019-05-20
Két új országos csúcsot is úszott a  dr. Huszár Tibor, Kőhalmi András, Tóth Csaba, Tóth György összeállítású férfi váltó a hétvégén  Ausztriában megrendezett nemzetköz szenior úszóversenyen.

Gyémántminősítések az országos versenyen
2019-05-20
Minden százhalombattai csoport és szólista a legkiválóbb minősítésben, Gyémánt Dalosmadár Díjban részesült az Országos Pünkösdi Népdalünnepen május 17-én, Tökölön.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.