2018. július 17. - Endre, Elek napja
Hétfő
Min:20°
Max:20°
Kedd
Min:19°
Max:27°
Szerda
Min:19°
Max:22°
Csütörtök
Min:19°
Max:25°
Péntek
Min:16°
Max:27°
Önkormányzat

Közvélemény-kutatás az élhető városért - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-07-04 - A város vonzerejének, lakosságmegtartó képességének növelésére, a civil társadalom önszerveződő tevékenységének erősítésére, az itt élők életminőségének javítására irányuló eszközök, módszerek feltérképezése a célja annak a közvélemény-kutatásnak, amelynek előkészítéséről döntés született a százhalombattai képviselő-testület június 27-i ülésén.  A kutatás lehetőséget biztosít arra, hogy a város vezetése konkrét adatokra alapozva aktualizálja Százhalombatta közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiáját.
Huszonnégy előterjesztést tárgyalt a képviselő-testület a tanácskozáson, amelyek közül 18 a polgármester, három a Sporthalom Kft. ügyvezetőjének előterjesztése volt, továbbá két önálló képviselői indítvány is érkezett Szalai Attilától. Számos – a városban működő egyesületektől, intézményektől érkező – kérelem megtárgyalására került sor a költségvetési rendelet módosítása során. A képviselő-testület elfogadta második féléves munkatervét is.
 
Napirend előtt
Több képviselő is köszönetét fejezte ki a Műszaki Iroda vezetőjének és dolgozóinak az elmúlt időszakban tapasztalt gyors és hatékony munkavégzésükért. Kiemelték a Pannónia utcában telepített forgalomcsillapító rendkívül gyors kivitelezését.
Szabó Attila hangsúlyozta, hogy a műszaki megoldások mellett a gépjárművezetők közlekedési kultúráján is javítani kellene.  

Szalai Attila ismét felhívta a figyelmet egyes fiatalok közterületen megnyilvánuló felháborító viselkedésére, és továbbra is kiemeli a szülők felelősségét.

Pap Miklós kérte a polgármestert, hogy – tekintettel a Tesco akadozó ellátottságára – egyeztessen az áruházlánccal a várost érintő terveiről, és vegye fel a kapcsolatot más áruházláncok – például az Aldi, illetve a Lidl - vezetőségével egy esetleges üzletnyitás lehetőségéről.

Sinka László az Óvárosi Szent László Napok méltatása után felhívta a figyelmet a Bedegi Krisztina tanárnő részére szervezett adománygyűjtésre. Kérte a képviselők és a lakosság támogatását.

Vezér Mihály tájékoztatást adott a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz felújításának aktuális helyzetéről. Beszélt a Százhalombatta-Ercsi elágazás vonalszakasz és a százhalombattai állomás átalakításáról, környezetének fejlesztéséről, korszerűsítéséről.

A kivitelezés időszaka alatt a vasúti közlekedést fenn kell tartani, a menetrendváltozásokról a MÁV és a Volán jogszabályi kötelezettségeinek megfelelően tájékoztatja az utazó közönséget.

A vasútfejlesztés és állomáskorszerűsítés tervezett határideje 2020 vége. A polgármester kiemelte, hogy a beruházás a város számára új lehetőségeket is teremt, katalizátorként hat majd a településfejlesztési lehetőségek kihasználására a Városkapu út és az Ipari Park térségében. Jelezte, hogy a jövőben minden képviselő-testületi ülésen folyamatosan be kíván számolni a beruházás aktuális helyzetről.  
 
A közelgő Semmelweis Nap alkalmából tiszteletét és megbecsülését fejezte ki az egészségügyben dolgozók iránt. A méltatáshoz Török Sándor is csatlakozott.
Vezér Mihály megragadta az alkalmat, hogy kiemelje a járóbeteg-szakellátás és az egynapos sebészet fejlesztésének, beruházásainak szükségességét és fontosságát, amelynek köszönhetően a Százhalom Egészségügyi Központ még színvonalasabb szolgáltatást nyújthat a jövőben.

2020-ban 50 éves városunk
Százhalombatta 2020-ban ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. A képviselő-testület munkacsoport felállításáról döntött, amelynek feladata a részletes programtervezet összeállítása az év második felében. A programok kiválasztása során ügyelnek majd a különböző korosztályok igényeire is.

Bababarát helyiség a Trainingben
Százhalombattai kismamák, édesapák és nagyszülők írták alá azt a levelet, amelyben Százhalombatta Város Önkormányzatát kérték a város központjában baba-mama szoba kialakítására. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta egy olyan helyiség kialakítását, ahol az édesanyák nyugodt körülmények között táplálhatják gyermekeiket. Több lehetőség közül végül a Hotel Trainingre esett a választás, ahol 24 órás portaszolgálat működik, így az édesanyák a nap bármely szakában igénybe vehetik a hotel által felajánlott zuhanyzóval, vécével felszerelt, két fotellel, pelenkázóval berendezett, komfortos földszinti szobát, ahol kényelmesen etethetik babáikat.

Egyeztetések az Óvárosi Posta ügyében
Évek óta érzékelhető az óvárosi lakosság igénye a városrészben működő postahivatal beindítására. Bár a postai telephely nyitása állami feladat, Vezér Mihály és Sinka László mellett több képviselő is támogatja az ügyet. Megállapodás esetén az önkormányzat vállalja az új postai telephely teljes körű felújítását, kialakítását, amelyre a képviselő-testület 15 millió forint céltartalékot különített el. Az ügyben további egyeztetésekre kerül még sor.

Gépjárműmentessé válik a Csónakázó-tó
Az utóbbi években jelentősen megnőtt a Csónakázó-tó látogatottsága a zöldövezeti pihenésre és kikapcsolódásra vágyók körében, amely miatt megnövekedett a gépjárműforgalom. A zavartalan pihenés biztosítása, valamint a balesetveszély és a környezeti terhelés kiküszöbölése érdekében július 15-től minden eddigi irányból korlátozzák a gépjárművel történő behajtást. A jövőben a gépjárművel érkezők a Városi Sportközpont előtt parkolhatnak.

Fejlesztések a Sporthalom Kft.-nél
Régóta jelentkező igény a teniszpályák mellé lelátó építése, amely nemzetközi és hazai versenyek színvonalas lebonyolítását teszi lehetővé, továbbá fontos feladat a nagyrendezvényekhez szükséges megfelelő infrastruktúra biztosítása is. A képviselő-testület anyagi támogatást biztosított egy 180 ülőhelyes lelátó, minőségi hangosítás és megfelelő világítás kiépítéséhez, járdarekonstrukcióhoz, illetve bírói székek és ivóvízkutak telepítéséhez.
 
A P. Dussmann Kft. nyerte a közétkeztetést
Érvényes közbeszerzési pályázaton nyerte el a P. Dussmann Kft. a százhalombattai gyermek-, diák- és felnőtt közétkeztetési feladatok ellátását július 1-jétől a következő négy évre. Nagy Balázs kiemelte, hogy Török Sándorral és Kovács Lajossal együtt többször, bejelentés nélkül ellenőrzik majd a szolgáltatás színvonalát, az ételek minőségét. Erre bíztatta többi képviselőtársát is.

Változás az egészségügyben
Mivel a jelenlegi, 2007 óta üzemelő röntgenkészülék a terhelés és a használati idő miatt akadozva, igen lassan működik, még az idén közbeszerzési pályázatot írnak ki egy új, digitális röntgenrendszer beszerzésére a lakosság színvonalasabb ellátása érdekében. Ezzel egyidejűleg az egynapos sebészeti részleg bővítését is megkezdik.

Működési segítség a SZIKE-nek
Egymillió forintos támogatást kap a Százhalombattai Ifjúsági Közművelődési Egyesület (SZIKE) az idei zavartalan működés biztosítására. A döntést az egyesület városi közéletben kifejtett – ifjúságot támogató –tevékenysége, munkássága indokolta.

Kiegészítő támogatások
Az elmúlt időszakban több városi intézménynél jelentkeztek rendkívüli kiadásokkal járó karbantartási, fejlesztési igények. Az Idősek Átmeneti Gondozóházában szükségessé vált a napellenző cseréje, a Napsugár Óvodában a tetőszigetelés, javíttatni kell a bölcsőde teraszát és a Barátság Kulturális Központban keletkezett viharkárokat, valamint a Városi Strand területén is több hibaelhárítási munka elvégzése esedékes. A képviselő-testület valamennyi felmerült költségre biztosította a fedezetet.

További támogatást kap működésének biztonságos fenntartásához a Szülők Fóruma Egyesület, a Sérültekért Alapítvány, valamint a Dubics Tamás Horgász Egyesület.
A városi sportélet előmozdításának érdekében több sportegyesület is további támogatásban részesült. A Százhalombattai Kézilabda Egyesület, a Százhalombattai Labdarúgó Klub és a B-Cool Dance Team is megkapta a kért támogatást.
 
A Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület és a Százhalombattai Kézilabda Egyesület közös kérelmet nyújtottak be TAO-s fejlesztésük önrészének biztosításához. Ebben a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola udvarán található kosárlabda pálya műanyag burkolattal való lefedésére, az Óvárosi Sportközpont területén és a Lehel úti játszótér területén egy-egy streetball félpálya megépítésére, valamint a Sportpark területén lévő betonos kézilabda pálya szintén műanyag burkolattal való ellátására pályáztak. A Képviselő-testület vállalta, hogy ezeknek kivitelezésére 30%-os önrészt biztosít azzal, hogy az összegből a kézilabda egyesületre eső részt – 4.762.550 Ft – céltartalékba helyezi, melynek felszabadítására abban az esetben kerül sor, ha a Százhalombattai Kézilabda Egyesület számára a TAO által biztosított összeg (összköltség 70 %-a) igazoltan a rendelkezésére áll.
 
Százhalombatta infrastrukturális fejlesztésére a költségvetésből külön pénzösszeg került elkülönítésre, amit az utak állapotának javítására és a közvilágítás kiépítésére kívánnak fordítani. A közvilágítás fejlesztését tervezik a Pannónia és a Hága László úton, a Lehel utca és a Géza fejedelem útja közötti játszótérnél, valamint az Árpád utca elején. Új parkoló épül a Madách Imre utca és a Százhalom Egészségügyi Központ mellett. Parkolók és járda kialakítását tervezik a Gesztenyés út és a Csokonai utca előtti szakaszon. Parkolót alakítanak ki az Erkel Ferenc körút és a Damjanich út kereszteződésénél. Teljes hosszában felújítják a Gesztenyés út Madách Imre utca és Vörösmarty utca közötti szakaszát. Rekonstrukciót terveznek a Göncz Árpád park és a Százhalom Egészségügyi Központ közötti járdaszakaszon. Felújítják a Polgármesteri Hivatal melletti közlekedési alépítmény tartószerkezetét.

Mivel a város kiemelt figyelmet fordít a közbiztonságra, a képviselő-testület megszavazta a Százhalombattai Közbiztonsági Egyesület Polgárőr Szervezete és az Érdi Rendőrkapitányság Százhalombattai Rendőrőrsének működésére kért támogatást.

Előzetes
Szalai Attila indítványa alapján döntöttek arról, hogy a következő ülésen tárgyalnak a régi kenyérgyár területének rendezéséről, illetve megvizsgálják, hová lehet erdősávot és növényeket telepíteni a városban.

Zárt ajtók mögött született döntés a "Közösségért Díjak" odaítéléséről, amelyeket a Battai Napokon adnak majd át, valamint további öt évre meghosszabbították Janovszky Károly, a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízását.

Az egyes határozatok megtekinthetők a város honlapján: www.battanet.hu

Felhivások
2018-06-18 -
Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
Nyári táborok
2018-04-17 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
AKTUÁLIS
2018-07-03 -
2018-07-03 -
2018-06-27 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete a mai napon.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Átadták az Érdi Rendőrkapitányság új épületét
2018-07-12
Ünnepélyes keretek között adták át az Érdi Rendőrkapitányság új, korszerű épületét július 11-én, szerdán.

Lecserélik
2018-07-11
Eltömítette a környező fákról lehulló szennyeződés a Göncz Árpád téri Pitypang szökőkút műanyag fúvókáit Százhalombattán, emiatt a látványos szórófejet le kellett szerelni.

Polgárőr nyár
2018-07-11
A június sem a nyugalom jegyében telt el a százhalombattai polgárőröknél.

A csapatmunka nagyon fontos
2018-07-11
A Magyar Judo Szövetség regionális dankollégiumának elnökévé választották Szél Pált július 4-én. Az 5. danos mestert aligha kell bemutatni a százhalombattaiaknak, hiszen tősgyökeres dunafüredi, 26 éve képviseli a városrészt az önkormányzatban, amelyen belül az Ifjúsági, Sport és Közrendi Bizottság elnöke, a városi polgárőrszervezet valamint a polgárőrök országos sportegyesületének vezetője. A Lakihegy Rádióban elhangzott beszélgetés során városi aktualitásokat is megosztott a hallgatókkal.

Szedje és cserélje!
2018-07-11
Kivontak több Valsartan-alapanyagú vérnyomáscsökkentőt A Valsartan nevű alapanyaggal Magyarországon közel 200 ezer beteget kezelnek, vagyis a magas vérnyomásos betegek mintegy 30 százalékát érinti a kivonás. Ugyanakkor nem mindenkit, mert több olyan Valsartan-alapanyagú, de  más kombinációjú készítmény is van, amelyek minősége megfelelő és továbbra is forgalmazhatók.

Még egy kicsit iskolázzunk??
2018-07-11
Talán elkéstem egy kicsit, hiszen sokak számára már "tombol" a nyár, de nem tudom letenni a tollamat, amíg nem írok büszkén, intézményvezetőként az Arany János Iskoláról! Júniusban a sok érettségiző (117 diák) elég hosszasan bizonyította tudását, majd záróértekezlet a nevelőtestület felé a tanév összegzése és vége. .....mindenki megkezdte jól megérdemelt pihenését június 30-án.Az iskolában se gyerekek, se pedagógusok, csak papírok és emlékek az üres termek, kiürült folyosók falai között.

A köztisztviselőket ünnepelték
2018-07-10
A százhalombattai Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait köszöntötték, valamint elismerő okleveleket is átadtak a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban június 29-én.

Emlékezzünk Mátyás királyra
2018-07-09
Álljunk meg egy percre, és főhajtással emlékezzünk Mátyás királyra július 10-én 12 órakor, a gépjárművet vezetők pedig rövid dudaszóval demonstrálják, hogy a mai napig aktuális a nagy uralkodó szellemisége. Bakk István PhS, a Kanonok Alapítvány elnöke kezdeményezte a megemlékezést a Mátyás emlékév alkalmából.        

EB-ezüst és további érmek
2018-07-09
Az összes hátszámban rajthoz állt, nagyszerűen szerepelt és a dobogóra is állhatott Ilyés Laura Vanda, a Százhalombattai VUK SE úszója élete harmadik, egyben utolsó ifjúsági Európa-bajnokságán, amelyet Helsinkiben rendeztek július 4-8-án.

Bababarát szoba várja az édesanyákat a Hotel Trainingben
2018-07-09
Kényelmesen és praktikusan berendezett helyiség várja ezentúl az édesanyákat és a séta vagy ügyintézés közben megéhezett gyermeküket a Hotel Trainingben. Vezér Mihály polgármester adta át július 2-án azt a baba-mama szobát, ahol a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az anyukák.

Szent László király útján
2018-07-09
Nagyszalonta, Nagyvárad, Kolozsvár, Tordai-hasadék, Marosvásárhely, Nyárádszentlászló, Korond, Székelyudvarhely, Bögöz, Segesvár, Gyulafehérvár, Déva, Arad...

Két győzelem a hétvégén
2018-07-09
Két versenyen is dobogós helyeket szereztek a százhalombattai hajómodellezők az elmúlt hétvégén.

Két első hely a szlovák regattán
2018-07-03
Mindkét versenyszámban elsőséget szerzett Forrai Csaba azon a szlovákiai vitorlás hajómodellversenyen, amelyet a Tátra által körülölelt tavon,Ruzomberokban (Rózsahegyen) rendeztek június 30-án és július 1-jén. 

Teke - Győzelem az utolsó mérkőzésen
2018-07-03
4:2 arányú győzelmet arattak a Battai Gurítók a tavaszi szezon utolsó mérkőzésén, így az elmúlt évhez hasonlóan a bajnokság hetedik helyén végeztek. 

Egyéni csúccsal a dobogóra
2018-07-03
Két számban, 50 gyorson és 50 mellen állt rajthoz, és mindkettőben egyéni csúcsot úszott Kőhalmi András, a Százhalombattai VUK SE szenior úszója az Arena Slovakian Masters Cup versenyen, Somorján a hétvégén.

Ez az igazi érzékenyítés
2018-06-28
A Magyar Szín-Játékos Szövetség ezüst minősítését és a fesztiváldíjat is elhozta a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház a vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválról, amelyet június 21-24-én rendeztek meg.

Nézegess képeket arról, hogy épül Magyarország egyik legnagyobb naperőműve!
2018-06-28
Budapesttől mindössze néhány kilométerre már javában épül a MET Csoport 17,6 megawattos fotovoltaikus erőműve Százhalombattán, amely elkészültekor az ország egyik legnagyobb naperőműve lesz. A Dunai Solar Park beruházás 40 hektáron, részben a társaság tulajdonában álló Dunamenti Erőmű, részben egy egykori halgazdaság területén valósul meg. Az itthoni viszonylatban példátlan méretű építkezésen jártunk.

Tankerületi pedagógusnap
2018-06-27
Hagyományteremtő rendezvényen búcsúztatták az idei tanévet az Érdi Tankerület pedagógusai június 25-én a százhalombattai kulturális központban. Ünnepi műsor keretében adta át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, illetve a Miniszteri Elismerő Okleveleket a tankerület iskoláiban dolgozóknak Sárközi Márta tankerületi igazgató. Egy új, tankerületi díj kiosztására is sor került.

Szünetel az ügyfélfogadás a kapitányságon
2018-06-27
Egyéb szolgálati feladatok miatt szünetel az ügyfélfogadás engedélyügyekben az Érdi Rendőrkapitányságon július 11-én, szerdán.

Dobogós szereplés a táncversenyen
2018-06-27
Két első, két második, egy harmadik és egy negyedik helyet szereztek az SZTC Táncszakosztály tagjai a Dance Universum nemzetközi táncversenyen június 10-én Kecskeméten. A népes mezőnyben csak a csoportos formációjuk csúszott le a dobogóról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.