2018. július 21. - Dániel napja
Szombat
Min:21°
Max:29°
Vasárnap
Min:17°
Max:25°
Hétfő
Min:17°
Max:24°
Kedd
Min:16°
Max:26°
Szerda
Min:19°
Max:27°
Önkormányzat

Városszerte karácsony
2017-12-13 - Idén is Vezér Mihály polgármesterrel közösen díszítették fel a főtéren felállított hatalmas fenyőfát a százhalombattai óvodások és kisiskolások december 11-én. A gyerekeknek Mikola Péter előadóművész tartott zenés-táncos műsort, amelyet ők nagyon élveztek.
A fadíszítést kakaóparti követte a BKK-ban. Az iskolai és óvodai gyerekküldöttségek az intézményvezetők és felkészítő pedagógusok kíséretében érkeztek, hogy előadják rövid karácsonyi műsorukat. A résztvevőknek Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait. A hagyományos ajándékcsomagokat minden ovis és iskolás az intézményi karácsonyi ünnepségen veheti át.   

Gyönyörű karácsonyi dalokkal, forralt borral, teával és szaloncukorral várták az ünneplőket a településrészek közös fadíszítésein Urbáriumban, Dunafüreden és Óvárosban december 11-12-én. Az évszakhoz képest enyhe, ám szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt és saját díszekkel ékesítették a településrészek karácsonyfáját. A közösségi ünnepléseken új dalokból összeállított karácsonyi műsort adott elő a Canticum Novum Vegyeskar dr. Csehák Izolda vezetésével. Vezér Mihály polgármester valamennyi ünnepségen részt vett. Megköszönte a kórusnak, hogy "elhozzák a szívük melegét", egyúttal gratulált nekik ahhoz a városi kitüntetéshez, amelyet jövő év elején, a Magyar Kultúra Napján vehetnek majd át. A fadíszítéseken megjelent képviselők – Klimsa Arthur, Pap Miklós, Török Sándor, Sinka László és Szél Pál – családi körben, békességben, szeretetben eltöltött kellemes ünnepeket és az új évre mindenek előtt jó egészséget, sok örömet, sikert kívántak a résztvevőknek.

Idén első alkalommal ünnepeltek együtt a még aktívan dolgozó és nyugdíjas köztisztviselők a számukra rendezett karácsonyi ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban december 12-én. Vezér Mihály polgármester külön köszönetet mondott az egykori kollégáknak, akiktől "a szakma szépségét, az ügyfélszeretetet tanulták" és a jelenlegi kollégáknak is, akiknek jó pihenést kívánt az év végére. Köszöntőjében kiemelte, hogy a karácsony a csodavárás és az ajándékozás időszaka is, de "ne feledjük, hogy szeretteinknek a nyugodt, egymásra odafigyelő, együtt töltött idő a legnagyobb ajándék!" A köztisztviselőknek Sasvári Sándor és lánya, Sasvári Léna adott műsort, amit ünnepi ebéd és pezsgőzés követett.

Nemcsak a közintézményekben, hanem a civil szervezetekben és klubokban is megünnepelték a karácsonyt városszerte. A rendezvényeken szaloncukorcsomagokat, sóbarlangbérleteket adtak át az önkormányzat vezetői. A Rákbetegek Klubja Bérescseppet és C vitamint kapott – mondta el Török Sándor szakbizottsági elnök.

A dunafüredi közösségi házban havonta egy alkalommal találkoznak a BMK Nyugdíjas Klub tagjai. A város "legifjabb" nyugdíjas közössége a művelődési központ korábbi munkatársaiból alakult, vezetője Takács Péter egykori igazgató. Az év utolsó összejövetele természetesen náluk is a karácsonyi készülődés jegyében telt, az önkormányzat nevében Török Sándor köszöntötte őket.

Karácsonyi és évbúcsúztató klubnapot tartottak a Dunamenti Erőmű nyugdíjasai is. A jó hangulatú beszélgetések mellett sokan táncoltak is az óvárosi közösségi házban. Az eseményt disznótoros vacsorával koronázták meg. Feltűnt a Mikulás, aki mindenkinek hozott egy apró ajándékot, és megtisztelte az eseményt Sinka László alpolgármester.
Az Őszidő Nyugdíjas Klub december 8-án ünnepelte 15. születésnapját. A város legnépesebb nyugdíjas közösségével együtt ünnepelt Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester. A Cser János vezette klub élete nagyon mozgalmas. Tagjai rendszeres színházlátogatók, részt vesznek sportrendezvényeken, de ha kell, szemetet gyűjtenek vagy a Summerfest külföldi vendégeinek készítenek süteményeket. Fontos számukra az igényes, tartalmas közösségi élet.

Óriási kondérban főztek töltött káposztát a Városi Nyugdíjas Klub idei utolsó összejövetelén. Az önkormányzat ajándékait Sinka László alpolgármester vitte el a klubtagok számára.

Török Sándor, Szél Pál, Vezér Mihály és Sinka László is részt vett a Dunafüredi Nyugdíjas Klub ünnepi klubnapján, amelyen a közösség fennállásának harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek. (Fotó: HTV és Pap Miklós)


Felhivások
2018-06-18 -
Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
AKTUÁLIS
2018-07-18 - Idén új helyszínen - Dunaharasztin - és új támogatói háttérrel valósul meg a ROXIGET ROCKZENEI FESZTIVÁL ÉS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY. A tehetségkutató versenyre idén is elsősorban a közép-magyarországi régióból várják az amatőr rockzenekarok jelentkezését augusztus 1-jéig.
2018-07-17 - Évek óta rendezvényünk népszerű helyszíne a borfalu, ezért az idei évben is kinyílnak a kapui. Tekintse meg ajánlatunkat és jelentkezzen még ma!
2018-07-03 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Alpolgármesteri fogadóóra
2018-07-20
Fogadóórát tart Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester július 23-án(hétfőn), 14 óra 30-tól 16 óra 30-ig az Óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104-es telefonszámon lehet egyeztetni.

Második hely az OB-n
2018-07-18
Második helyet szerzett Schulek János százhalombattai modellező a rádió-távirányítású vitorlás hajómodellek F5-10 hajóosztályának hétvégén rendezett országos bajnokságán, Balatonlellén.

Remek formában Rajkai Robi
2018-07-18
Öt győzelemmel első helyen végzett a rendkívül erős, 32 ország 380 versenyzőjét felvonultató mezőnyben Rajkai Róbert a nemzetközi junior válogató versenyek negyedik fordulójában július 14-15-én Pakson.

Bűnmegelőzési program a Rendőr Múzeumban
2018-07-18
Kihelyezett bűnmegelőzési előadáson vettek részt a százhalombattai Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai a fővárosi Rendőr Múzeumban július 12-én. A programot az érdi rendőrök szervezték, az ismertetőt Daka Béla nyugalmazott rendőr alezredes tartotta.

Utazás Romániában
2018-07-18
Eljött a várva várt nap! Reggel, hajnali 4 órakor elindultunk Románia felé. Hosszú út állt előttünk, de a vidám társasággal röpült az idő. Kisebb pihenőkkel megérkeztünk Borszékre, első és második napi szállásunkra. Erdélynek  e nagyhírű gyógyhelye a keleti Kárpátoknak nyugatról kelet felé vonuló egyik kis völgyében fekszik. Nem hiába hívják Erdélyben bor-víznek a jó minőségű ásványvizet, "mert annak úgy kell gyöngyöznie mint a bornak"

Átadták az Érdi Rendőrkapitányság új épületét
2018-07-12
Ünnepélyes keretek között adták át az Érdi Rendőrkapitányság új, korszerű épületét július 11-én, szerdán.

Lecserélik
2018-07-11
Eltömítette a környező fákról lehulló szennyeződés a Göncz Árpád téri Pitypang szökőkút műanyag fúvókáit Százhalombattán, emiatt a látványos szórófejet le kellett szerelni.

Polgárőr nyár
2018-07-11
A június sem a nyugalom jegyében telt el a százhalombattai polgárőröknél.

A csapatmunka nagyon fontos
2018-07-11
A Magyar Judo Szövetség regionális dankollégiumának elnökévé választották Szél Pált július 4-én. Az 5. danos mestert aligha kell bemutatni a százhalombattaiaknak, hiszen tősgyökeres dunafüredi, 26 éve képviseli a városrészt az önkormányzatban, amelyen belül az Ifjúsági, Sport és Közrendi Bizottság elnöke, a városi polgárőrszervezet valamint a polgárőrök országos sportegyesületének vezetője. A Lakihegy Rádióban elhangzott beszélgetés során városi aktualitásokat is megosztott a hallgatókkal.

Szedje és cserélje!
2018-07-11
Kivontak több Valsartan-alapanyagú vérnyomáscsökkentőt A Valsartan nevű alapanyaggal Magyarországon közel 200 ezer beteget kezelnek, vagyis a magas vérnyomásos betegek mintegy 30 százalékát érinti a kivonás. Ugyanakkor nem mindenkit, mert több olyan Valsartan-alapanyagú, de  más kombinációjú készítmény is van, amelyek minősége megfelelő és továbbra is forgalmazhatók.

Még egy kicsit iskolázzunk??
2018-07-11
Talán elkéstem egy kicsit, hiszen sokak számára már "tombol" a nyár, de nem tudom letenni a tollamat, amíg nem írok büszkén, intézményvezetőként az Arany János Iskoláról! Júniusban a sok érettségiző (117 diák) elég hosszasan bizonyította tudását, majd záróértekezlet a nevelőtestület felé a tanév összegzése és vége. .....mindenki megkezdte jól megérdemelt pihenését június 30-án.Az iskolában se gyerekek, se pedagógusok, csak papírok és emlékek az üres termek, kiürült folyosók falai között.

A köztisztviselőket ünnepelték
2018-07-10
A százhalombattai Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait köszöntötték, valamint elismerő okleveleket is átadtak a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban június 29-én.

Emlékezzünk Mátyás királyra
2018-07-09
Álljunk meg egy percre, és főhajtással emlékezzünk Mátyás királyra július 10-én 12 órakor, a gépjárművet vezetők pedig rövid dudaszóval demonstrálják, hogy a mai napig aktuális a nagy uralkodó szellemisége. Bakk István PhS, a Kanonok Alapítvány elnöke kezdeményezte a megemlékezést a Mátyás emlékév alkalmából.        

EB-ezüst és további érmek
2018-07-09
Az összes hátszámban rajthoz állt, nagyszerűen szerepelt és a dobogóra is állhatott Ilyés Laura Vanda, a Százhalombattai VUK SE úszója élete harmadik, egyben utolsó ifjúsági Európa-bajnokságán, amelyet Helsinkiben rendeztek július 4-8-án.

Bababarát szoba várja az édesanyákat a Hotel Trainingben
2018-07-09
Kényelmesen és praktikusan berendezett helyiség várja ezentúl az édesanyákat és a séta vagy ügyintézés közben megéhezett gyermeküket a Hotel Trainingben. Vezér Mihály polgármester adta át július 2-án azt a baba-mama szobát, ahol a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az anyukák.

Szent László király útján
2018-07-09
Nagyszalonta, Nagyvárad, Kolozsvár, Tordai-hasadék, Marosvásárhely, Nyárádszentlászló, Korond, Székelyudvarhely, Bögöz, Segesvár, Gyulafehérvár, Déva, Arad...

Két győzelem a hétvégén
2018-07-09
Két versenyen is dobogós helyeket szereztek a százhalombattai hajómodellezők az elmúlt hétvégén.

Közvélemény-kutatás az élhető városért - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-07-04
A város vonzerejének, lakosságmegtartó képességének növelésére, a civil társadalom önszerveződő tevékenységének erősítésére, az itt élők életminőségének javítására irányuló eszközök, módszerek feltérképezése a célja annak a közvélemény-kutatásnak, amelynek előkészítéséről döntés született a százhalombattai képviselő-testület június 27-i ülésén.  A kutatás lehetőséget biztosít arra, hogy a város vezetése konkrét adatokra alapozva aktualizálja Százhalombatta közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiáját.

Két első hely a szlovák regattán
2018-07-03
Mindkét versenyszámban elsőséget szerzett Forrai Csaba azon a szlovákiai vitorlás hajómodellversenyen, amelyet a Tátra által körülölelt tavon,Ruzomberokban (Rózsahegyen) rendeztek június 30-án és július 1-jén. 

Teke - Győzelem az utolsó mérkőzésen
2018-07-03
4:2 arányú győzelmet arattak a Battai Gurítók a tavaszi szezon utolsó mérkőzésén, így az elmúlt évhez hasonlóan a bajnokság hetedik helyén végeztek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.