2019. január 17. - Antal és Antónia napja
Szerda
Min:1°
Max:1°
Csütörtök
Min:0°
Max:10°
Péntek
Min:-3°
Max:3°
Szombat
Min:-6°
Max:0°
Vasárnap
Min:-7°
Max:-1°
Önkormányzat

Városszerte karácsony
2017-12-13 - Idén is Vezér Mihály polgármesterrel közösen díszítették fel a főtéren felállított hatalmas fenyőfát a százhalombattai óvodások és kisiskolások december 11-én. A gyerekeknek Mikola Péter előadóművész tartott zenés-táncos műsort, amelyet ők nagyon élveztek.
A fadíszítést kakaóparti követte a BKK-ban. Az iskolai és óvodai gyerekküldöttségek az intézményvezetők és felkészítő pedagógusok kíséretében érkeztek, hogy előadják rövid karácsonyi műsorukat. A résztvevőknek Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait. A hagyományos ajándékcsomagokat minden ovis és iskolás az intézményi karácsonyi ünnepségen veheti át.   

Gyönyörű karácsonyi dalokkal, forralt borral, teával és szaloncukorral várták az ünneplőket a településrészek közös fadíszítésein Urbáriumban, Dunafüreden és Óvárosban december 11-12-én. Az évszakhoz képest enyhe, ám szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt és saját díszekkel ékesítették a településrészek karácsonyfáját. A közösségi ünnepléseken új dalokból összeállított karácsonyi műsort adott elő a Canticum Novum Vegyeskar dr. Csehák Izolda vezetésével. Vezér Mihály polgármester valamennyi ünnepségen részt vett. Megköszönte a kórusnak, hogy "elhozzák a szívük melegét", egyúttal gratulált nekik ahhoz a városi kitüntetéshez, amelyet jövő év elején, a Magyar Kultúra Napján vehetnek majd át. A fadíszítéseken megjelent képviselők – Klimsa Arthur, Pap Miklós, Török Sándor, Sinka László és Szél Pál – családi körben, békességben, szeretetben eltöltött kellemes ünnepeket és az új évre mindenek előtt jó egészséget, sok örömet, sikert kívántak a résztvevőknek.

Idén első alkalommal ünnepeltek együtt a még aktívan dolgozó és nyugdíjas köztisztviselők a számukra rendezett karácsonyi ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban december 12-én. Vezér Mihály polgármester külön köszönetet mondott az egykori kollégáknak, akiktől "a szakma szépségét, az ügyfélszeretetet tanulták" és a jelenlegi kollégáknak is, akiknek jó pihenést kívánt az év végére. Köszöntőjében kiemelte, hogy a karácsony a csodavárás és az ajándékozás időszaka is, de "ne feledjük, hogy szeretteinknek a nyugodt, egymásra odafigyelő, együtt töltött idő a legnagyobb ajándék!" A köztisztviselőknek Sasvári Sándor és lánya, Sasvári Léna adott műsort, amit ünnepi ebéd és pezsgőzés követett.

Nemcsak a közintézményekben, hanem a civil szervezetekben és klubokban is megünnepelték a karácsonyt városszerte. A rendezvényeken szaloncukorcsomagokat, sóbarlangbérleteket adtak át az önkormányzat vezetői. A Rákbetegek Klubja Bérescseppet és C vitamint kapott – mondta el Török Sándor szakbizottsági elnök.

A dunafüredi közösségi házban havonta egy alkalommal találkoznak a BMK Nyugdíjas Klub tagjai. A város "legifjabb" nyugdíjas közössége a művelődési központ korábbi munkatársaiból alakult, vezetője Takács Péter egykori igazgató. Az év utolsó összejövetele természetesen náluk is a karácsonyi készülődés jegyében telt, az önkormányzat nevében Török Sándor köszöntötte őket.

Karácsonyi és évbúcsúztató klubnapot tartottak a Dunamenti Erőmű nyugdíjasai is. A jó hangulatú beszélgetések mellett sokan táncoltak is az óvárosi közösségi házban. Az eseményt disznótoros vacsorával koronázták meg. Feltűnt a Mikulás, aki mindenkinek hozott egy apró ajándékot, és megtisztelte az eseményt Sinka László alpolgármester.
Az Őszidő Nyugdíjas Klub december 8-án ünnepelte 15. születésnapját. A város legnépesebb nyugdíjas közösségével együtt ünnepelt Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester. A Cser János vezette klub élete nagyon mozgalmas. Tagjai rendszeres színházlátogatók, részt vesznek sportrendezvényeken, de ha kell, szemetet gyűjtenek vagy a Summerfest külföldi vendégeinek készítenek süteményeket. Fontos számukra az igényes, tartalmas közösségi élet.

Óriási kondérban főztek töltött káposztát a Városi Nyugdíjas Klub idei utolsó összejövetelén. Az önkormányzat ajándékait Sinka László alpolgármester vitte el a klubtagok számára.

Török Sándor, Szél Pál, Vezér Mihály és Sinka László is részt vett a Dunafüredi Nyugdíjas Klub ünnepi klubnapján, amelyen a közösség fennállásának harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek. (Fotó: HTV és Pap Miklós)


AKTUÁLIS
2019-01-11 - Lezárják a főtéri parkoló gyógyszertár előtti részét a január 13-i, vasárnapi jótékonysági koncert miatt Százhalombattán. A lezárás reggel 8-tól délután 5-ig tart. A szervezők az autósok megértését és türelmét kérik.
2019-01-11 -
2018-12-18 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sajtónyilatkozat
2019-01-16
A Százhalombattai MSZP szervezete a családok, munkavállalók érdekeit szemelőt tartva az országos összefogást erősítendő felhívással fordulnak Százhalombatta lakosaihoz.

Nyitott csoportajtó
2019-01-16
Hagyomány a százhalombattai Kipp-Kopp oviban, hogy évszakonként  más-más kreativitást fejlesztő tevékenységeket kínálnak a nagycsoportosoknak.

Hogyan tovább?
2019-01-16
Huszonnyolc előadó vett részt a SZISZKI második alkalommal megrendezett pályaorientációs projektnapján január 11-én Százhalombattán. A diákok első kézből szerezhettek információt a legkülönbözőbb szakmákról, egyetemi, főiskolai vagy OKJ-s képzésekről, külföldi munkavállalásról, vállalkozásindításáról, de akár a továbbtanulás költségeiről vagy az egyes szakmákban várható fizetésekről is.

Megérkezett az első baba
2019-01-16
Kovács Zsombor az első százhalombattai újszülött 2019-ben. Január 8-án, 8 óra 5 perckor született 52 centiméter hosszúsággal és 3180 grammos súllyal.

Jelöltállításra kérik a diákokat
2019-01-15
Megjelent a Stádium-díjjal kapcsolatos első felhívás, amelyben arra kérik a Kárpát-medencében élő diákokat az alapítók, hogy állítsanak jelölteket. Az elismerést a múlt évben hozta létre a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a százhalombattai székhelyű Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap.

Ketten döntőzhetnek a diákolimpián
2019-01-15
Ismét Százhalombattán rendezték meg a Pest Megyei Úszó Diákolimpia döntőjét január 12-én. Kellner Gábor (képünkön) és Soós Dorka továbbjutott az országos döntőbe.

Sikerült az év a falmászóknak
2019-01-15
Filmbe illően sikerült 2018. a Batta Extreme Sport Club mászó szakosztályának. Harangi János csatlakozása motivációval és edzői szakértelemmel lendítette fel a fiatalok munka- és versenykedvét.

Mi történt tavaly?
2019-01-15
Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.

Elutasítják a durva beszédet
2019-01-15
Lapunkhoz is eljuttatta a közbeszéd eldurvulása ellen tiltakozó közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. A szöveg az alábbiakban olvasható.

Újdonságok a könyvtárban
2019-01-15
Dr. Devorah Heitner: Képernyőtudatos család Dr. Csernus Imre: A harcos - Életrajz és lélekrajz Majtényi György: Egy forint a krumplis lángos Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek Stefano Mancuso: Zöld forradalom - a növények már feltalálták a jövőnket Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századraAleksandra Artymowska: 80 böngészővel a Föld körül Tom Watson: Pálcikacica és a nagyváros Colin Stuart: Az atom és az anyag varázslatos világa Aino Havukainen-Sami Toivonen: Tatu és Patu, a nyomozók Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

Békés, nyugodt év vége
2019-01-15
Közbiztonsági szempontból nyugodtan telt az adventi és az ünnepi időszak Százhalombattán, december hónapban bűncselekményről nem érkezett bejelentés a helyi rendőrök felé. Békésen, jó hangulatban és rendőri intézkedés nélkül zajlott le a szilveszteri utcabál is – tájékoztatott Kucsera Csaba rendőr százados, a rendőrőrs vezetője.

Ajtócsere
2019-01-15
Tudja-e a tisztelt olvasó, hogy meddig tart egy bejárati ajtó cseréje?

Gyászhír
2019-01-15
Megrendüléssel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Eszenyei Gyula Zsolt építészmérnök életének 72. évében, 2019. január 6-án elhunyt. Temetése január 25-én, 11 órakor lesz a százhalombattai temetőben. A gyászoló család

Ugye, eljössz még?
2019-01-15
Felemelő zenei és közösségi élményben volt része a már tizedik alkalommal megrendezett Újévi FREEDOM Koncert teltházas közönségének január 13-án, vasárnap a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban, Százhalombattán. A Freedom zenekar különböző formációi mellett Takáts Tamás énekes és Gyenes Béla szaxofonművész lépett fel. A rendezvény fővédnöke a hagyományoknak megfelelően Vezér Mihály polgármester volt.

Tisztelt Százhalombattai Polgárok!
2019-01-14
A mögöttünk álló közös sikerek és eredmények adta jóérzéssel kívánom, hogy a 2019. esztendő mindenki számára az előrelépés és a boldogulás időszaka legyen. Bár köztudottan az év első napjaiban hajlamosak és kénytelenek vagyunk inkább a jövőre koncentrálni, úgy gondolom, hogy érdemes ilyenkor egy kis időre megállni és visszatekinteni az elmúlt esztendőre. A visszatekintés nemcsak abban segít nekünk, hogy megállapítsuk az elmúlt év különböző szempontú szaldóit, de komoly támpontként szolgál abban is, hogy reális célokat tűzzünk ki a jövőre vonatkozóan.

Kupagyőztes teniszező
2019-01-14
Egyéniben és párosban is első helyezett lett L18-ban Dávid Cintia, a Százhalombattai VUK SE teniszezője a január 12-14-én rendezett Budapest Park Kupán.

Terv szerint halad a vasútfejlesztés
2019-01-11
A tervezett ütemezésnek megfelelően haladnak a fejlesztő munkálatok a Százhalombatta-Pusztaszabolcs közötti vasúti vonalszakaszon. A teljes vágányzár mellett végezhető kivitelezés 2019 nyarán várható. Pontos időpontjáról megelőzően informálni fogják a lakosságot - tájékoztatta a Hírtükröt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Táncos lábú futár
2019-01-11
A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, Baricz Dezső felkérésére Mészáros Gábor, a százhalombattai B-Cool Dance Team vezetője szállította ki a karácsonyi cipős dobozba csomagolt ajándékokat és élelmiszeradományt év végén a Családok Átmeneti Otthonába.

Újabb ingyenes tanfolyam
2019-01-10
Rekordidő alatt betelt a Hamvas Béla Városi Könyvtár által meghirdetett ingyenes internetes tanfolyam tavaly decemberben. A nagy érdeklődésre tekintettel új csoportot indítanak február 25-28. között.

Mire számítsunk 2019-ben?
2019-01-08
Áfa, adózás, minimálbér, cafeteria, családi adókedvezmény, diákhitel – összegyűjtöttük a legfontosabb és a legtöbbeket érintő, január elsején hatályba lépett jogszabály-változásokat.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.