2018. október 15. - Teréz napja
Hétfő
Min:11°
Max:21°
Kedd
Min:7°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:21°
Csütörtök
Min:9°
Max:21°
Péntek
Min:11°
Max:20°
Önkormányzat

Városszerte karácsony
2017-12-13 - Idén is Vezér Mihály polgármesterrel közösen díszítették fel a főtéren felállított hatalmas fenyőfát a százhalombattai óvodások és kisiskolások december 11-én. A gyerekeknek Mikola Péter előadóművész tartott zenés-táncos műsort, amelyet ők nagyon élveztek.
A fadíszítést kakaóparti követte a BKK-ban. Az iskolai és óvodai gyerekküldöttségek az intézményvezetők és felkészítő pedagógusok kíséretében érkeztek, hogy előadják rövid karácsonyi műsorukat. A résztvevőknek Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait. A hagyományos ajándékcsomagokat minden ovis és iskolás az intézményi karácsonyi ünnepségen veheti át.   

Gyönyörű karácsonyi dalokkal, forralt borral, teával és szaloncukorral várták az ünneplőket a településrészek közös fadíszítésein Urbáriumban, Dunafüreden és Óvárosban december 11-12-én. Az évszakhoz képest enyhe, ám szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt és saját díszekkel ékesítették a településrészek karácsonyfáját. A közösségi ünnepléseken új dalokból összeállított karácsonyi műsort adott elő a Canticum Novum Vegyeskar dr. Csehák Izolda vezetésével. Vezér Mihály polgármester valamennyi ünnepségen részt vett. Megköszönte a kórusnak, hogy "elhozzák a szívük melegét", egyúttal gratulált nekik ahhoz a városi kitüntetéshez, amelyet jövő év elején, a Magyar Kultúra Napján vehetnek majd át. A fadíszítéseken megjelent képviselők – Klimsa Arthur, Pap Miklós, Török Sándor, Sinka László és Szél Pál – családi körben, békességben, szeretetben eltöltött kellemes ünnepeket és az új évre mindenek előtt jó egészséget, sok örömet, sikert kívántak a résztvevőknek.

Idén első alkalommal ünnepeltek együtt a még aktívan dolgozó és nyugdíjas köztisztviselők a számukra rendezett karácsonyi ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban december 12-én. Vezér Mihály polgármester külön köszönetet mondott az egykori kollégáknak, akiktől "a szakma szépségét, az ügyfélszeretetet tanulták" és a jelenlegi kollégáknak is, akiknek jó pihenést kívánt az év végére. Köszöntőjében kiemelte, hogy a karácsony a csodavárás és az ajándékozás időszaka is, de "ne feledjük, hogy szeretteinknek a nyugodt, egymásra odafigyelő, együtt töltött idő a legnagyobb ajándék!" A köztisztviselőknek Sasvári Sándor és lánya, Sasvári Léna adott műsort, amit ünnepi ebéd és pezsgőzés követett.

Nemcsak a közintézményekben, hanem a civil szervezetekben és klubokban is megünnepelték a karácsonyt városszerte. A rendezvényeken szaloncukorcsomagokat, sóbarlangbérleteket adtak át az önkormányzat vezetői. A Rákbetegek Klubja Bérescseppet és C vitamint kapott – mondta el Török Sándor szakbizottsági elnök.

A dunafüredi közösségi házban havonta egy alkalommal találkoznak a BMK Nyugdíjas Klub tagjai. A város "legifjabb" nyugdíjas közössége a művelődési központ korábbi munkatársaiból alakult, vezetője Takács Péter egykori igazgató. Az év utolsó összejövetele természetesen náluk is a karácsonyi készülődés jegyében telt, az önkormányzat nevében Török Sándor köszöntötte őket.

Karácsonyi és évbúcsúztató klubnapot tartottak a Dunamenti Erőmű nyugdíjasai is. A jó hangulatú beszélgetések mellett sokan táncoltak is az óvárosi közösségi házban. Az eseményt disznótoros vacsorával koronázták meg. Feltűnt a Mikulás, aki mindenkinek hozott egy apró ajándékot, és megtisztelte az eseményt Sinka László alpolgármester.
Az Őszidő Nyugdíjas Klub december 8-án ünnepelte 15. születésnapját. A város legnépesebb nyugdíjas közösségével együtt ünnepelt Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester. A Cser János vezette klub élete nagyon mozgalmas. Tagjai rendszeres színházlátogatók, részt vesznek sportrendezvényeken, de ha kell, szemetet gyűjtenek vagy a Summerfest külföldi vendégeinek készítenek süteményeket. Fontos számukra az igényes, tartalmas közösségi élet.

Óriási kondérban főztek töltött káposztát a Városi Nyugdíjas Klub idei utolsó összejövetelén. Az önkormányzat ajándékait Sinka László alpolgármester vitte el a klubtagok számára.

Török Sándor, Szél Pál, Vezér Mihály és Sinka László is részt vett a Dunafüredi Nyugdíjas Klub ünnepi klubnapján, amelyen a közösség fennállásának harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek. (Fotó: HTV és Pap Miklós)


AKTUÁLIS
2018-10-15 -
2018-10-12 - Tisztelt Olvasóink! Félreértésre adhat okot, hogy egy korábbi cikkünkhöz érkezett hozzászólás nyomán megjelent az online felületen a "Battán is lesz közjegyző" című 2008 - as írás, amelynek tartalma most már nem aktuális.
2018-10-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Erasmusnap az Aranyban
2018-10-15
Az Erasmus Napok nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium az október 13-i rendhagyó munkanapon. A programban a világ 37 országában vettek részt oktatási intézmények és szervezetek.

Kick-box ezüst
2018-10-15
Gál Edina (8. kyu, képünkön balra) képviselte a Százhalombattai Kick-box SE-t a kilencedik alkalommal megrendezett Intersport Kupán október 14-én Budaörsön.

Zavartalan lesz a bérletárusítás
2018-10-12
Részmunkaidős nyugdíjast alkalmaz a százhalombattai Hotel Training annak érdekében, hogy zavartalan legyen a buszbérletárusítás – tájékoztatott Ádám Erika szállodaigazgató.

Több mint ötven első jogsit támogat az önkormányzat idén
2018-10-12
Összesen 2,1 millió forintot fordít a százhalombattai önkormányzat a fiatalok első jogosítványának támogatására az idei évben.

Fazekas István: A pillanat érkezése
2018-10-12
A Széchenyi Istvánról szóló monodráma itt is olvasható. 

KSH-felmérés kezdődik
2018-10-12
Adatgyűjtést végez a lakosság körében a Központi Statisztikai Hivatal Százhalombattán mától december 6-ig. A felmérés a magánlakást bérlők körülményeire vonatkozik, a magánbérleti szektor nagyságának, gazdasági súlyának feltárására irányul.

Lakossági tájékoztató
2018-10-11
Lakossági tájékoztatót tart Sinka László alpolgármester, óvárosi képviselő október 15-én 17 órától a Zenálkó Etel Közösségi Ház nagytermében. Tervezett témák: Óvárosi posta, Duna-part rendezése.

Alpolgármesteri fogadóóra
2018-10-11
Fogadóórát tart Sinka László alpolgármester, óvárosi képviselő október 15-én, 15.30-tól 17 óráig a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében.

Köszönjük, SZIKE!
2018-10-11
A SZIKE 35 éve van jelen Százhalombatta kulturális életében. Tagjai mindig elhivatottan képviselték a fiatalok közösségépítését - főként művészeti területek bevonásával. Jelenleg is színes, kreatív programokra várják a fiatalokat, és alig akad kulturális esemény a városban, amelyhez ne tennének hozzá valami fontosat. 

Magyar Népdal Napja
2018-10-11
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola több tanulója is részt vett a Magyar Népdal Napja rendezvénysorozaton Martonvásáron szeptember 15-én.

Találkozások
2018-10-11
Ezzel a címmel tartottak ünnepi megemlékezést a jelenlegi és régi kórustagok, családtagok, barátok, ismerősök a Liszt Ferenc Vegyeskar fennállásának 45. évfordulója alkalmából szeptember 30-án Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban.

Újdonságok a könyvtárban
2018-10-11
Gál Zsuzsa: Új szelek fújnak Alice Walker: Bíborszín M.

Krimitudósok
2018-10-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 9. b osztályos, háromfős csapata képviselte az Érdi Rendőrkapitányság területét a 8. alkalommal megrendezett "Krimit tud?" vetélkedő regionális elődöntőjében október 8-án a fővárosi Rendőrpalotában.

Változik a vonatok közlekedési rendje a következő két hétvégén
2018-10-11
A munkanap-áthelyezés és az október 23-i ünnepnap miatt változik a vonatok menetrendje két egymást követő hétvégén – tájékoztatott a MÁV.

Posta az Óvárosban - teljesülhet az óvárosiak vágya - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-10-10
A Szent László út 17. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban kerül sor az új óvárosi postahivatal kiépítésére. Az épületet a Magyar Posta Zrt. részére térítésmentesen adja használatba Százhalombatta Város Önkormányzata a lakossági közszolgáltatás érdekében. A megállapodás aláírása után a kivitelezési munkákat a Szákom Kft. végzi. Egyebek mellett erről határozott a százhalombattai Képviselő-testület október 3-i ülésén.

Hatodik hely az Ifjúsági Olimpián
2018-10-10
Hozta a papírformát Ilyés Laura Vanda, a Százhalombattai VUK SE úszója legesélyesebb számában, 200 méter háton az Ifjúsági Olimpián, Buenos Aires-ben október 9-én – nyilatkozta a Hírtükörnek Bodrogi Viktor, edző.

Közvélemény-kutatás
2018-10-10
Tisztelt Városlakók! Az önkormányzat megbízása alapján közvélemény-kutatást végez Százhalombattán a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között.

Dráma Széchenyiről
2018-10-09
A pillanat érkezése címmel Gróf Széchenyi Istvánról írt monodrámát Fazekas István. A színdarab ősbemutatója a Protestáns Szabadegyetemen, Harkányban lesz november 13-án.

Kipp - Kopp hét a Kipp - Kopp Oviban!
2018-10-09
2018. szeptember 24. – szeptember 29.     Szeptember utolsó napjaiban, óvodánkban ismét megrendezésre került az egy hétig tartó Kipp – Kopp hét.

Erzsébet kirándulás Zánkán
2018-10-08
2018. szeptember 26-án, szerdán, közel 100 tanuló várta izgatottan azokat a buszokat, amelyek a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolától indulva – kísérő pedagógusaikkal együtt – elvitte őket Zánkára, az Erzsébet táborba. Iskolánk több éve pályázik az Erzsébet táborokban való részvételre.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.