2018. április 19. - Emma napja
Csütörtök
Min:17°
Max:25°
Péntek
Min:12°
Max:19°
Szombat
Min:8°
Max:19°
Vasárnap
Min:9°
Max:21°
Hétfő
Min:11°
Max:19°
Önkormányzat

Városszerte karácsony
2017-12-13 - Idén is Vezér Mihály polgármesterrel közösen díszítették fel a főtéren felállított hatalmas fenyőfát a százhalombattai óvodások és kisiskolások december 11-én. A gyerekeknek Mikola Péter előadóművész tartott zenés-táncos műsort, amelyet ők nagyon élveztek.
A fadíszítést kakaóparti követte a BKK-ban. Az iskolai és óvodai gyerekküldöttségek az intézményvezetők és felkészítő pedagógusok kíséretében érkeztek, hogy előadják rövid karácsonyi műsorukat. A résztvevőknek Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait. A hagyományos ajándékcsomagokat minden ovis és iskolás az intézményi karácsonyi ünnepségen veheti át.   

Gyönyörű karácsonyi dalokkal, forralt borral, teával és szaloncukorral várták az ünneplőket a településrészek közös fadíszítésein Urbáriumban, Dunafüreden és Óvárosban december 11-12-én. Az évszakhoz képest enyhe, ám szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt és saját díszekkel ékesítették a településrészek karácsonyfáját. A közösségi ünnepléseken új dalokból összeállított karácsonyi műsort adott elő a Canticum Novum Vegyeskar dr. Csehák Izolda vezetésével. Vezér Mihály polgármester valamennyi ünnepségen részt vett. Megköszönte a kórusnak, hogy "elhozzák a szívük melegét", egyúttal gratulált nekik ahhoz a városi kitüntetéshez, amelyet jövő év elején, a Magyar Kultúra Napján vehetnek majd át. A fadíszítéseken megjelent képviselők – Klimsa Arthur, Pap Miklós, Török Sándor, Sinka László és Szél Pál – családi körben, békességben, szeretetben eltöltött kellemes ünnepeket és az új évre mindenek előtt jó egészséget, sok örömet, sikert kívántak a résztvevőknek.

Idén első alkalommal ünnepeltek együtt a még aktívan dolgozó és nyugdíjas köztisztviselők a számukra rendezett karácsonyi ünnepségen a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban december 12-én. Vezér Mihály polgármester külön köszönetet mondott az egykori kollégáknak, akiktől "a szakma szépségét, az ügyfélszeretetet tanulták" és a jelenlegi kollégáknak is, akiknek jó pihenést kívánt az év végére. Köszöntőjében kiemelte, hogy a karácsony a csodavárás és az ajándékozás időszaka is, de "ne feledjük, hogy szeretteinknek a nyugodt, egymásra odafigyelő, együtt töltött idő a legnagyobb ajándék!" A köztisztviselőknek Sasvári Sándor és lánya, Sasvári Léna adott műsort, amit ünnepi ebéd és pezsgőzés követett.

Nemcsak a közintézményekben, hanem a civil szervezetekben és klubokban is megünnepelték a karácsonyt városszerte. A rendezvényeken szaloncukorcsomagokat, sóbarlangbérleteket adtak át az önkormányzat vezetői. A Rákbetegek Klubja Bérescseppet és C vitamint kapott – mondta el Török Sándor szakbizottsági elnök.

A dunafüredi közösségi házban havonta egy alkalommal találkoznak a BMK Nyugdíjas Klub tagjai. A város "legifjabb" nyugdíjas közössége a művelődési központ korábbi munkatársaiból alakult, vezetője Takács Péter egykori igazgató. Az év utolsó összejövetele természetesen náluk is a karácsonyi készülődés jegyében telt, az önkormányzat nevében Török Sándor köszöntötte őket.

Karácsonyi és évbúcsúztató klubnapot tartottak a Dunamenti Erőmű nyugdíjasai is. A jó hangulatú beszélgetések mellett sokan táncoltak is az óvárosi közösségi házban. Az eseményt disznótoros vacsorával koronázták meg. Feltűnt a Mikulás, aki mindenkinek hozott egy apró ajándékot, és megtisztelte az eseményt Sinka László alpolgármester.
Az Őszidő Nyugdíjas Klub december 8-án ünnepelte 15. születésnapját. A város legnépesebb nyugdíjas közösségével együtt ünnepelt Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester. A Cser János vezette klub élete nagyon mozgalmas. Tagjai rendszeres színházlátogatók, részt vesznek sportrendezvényeken, de ha kell, szemetet gyűjtenek vagy a Summerfest külföldi vendégeinek készítenek süteményeket. Fontos számukra az igényes, tartalmas közösségi élet.

Óriási kondérban főztek töltött káposztát a Városi Nyugdíjas Klub idei utolsó összejövetelén. Az önkormányzat ajándékait Sinka László alpolgármester vitte el a klubtagok számára.

Török Sándor, Szél Pál, Vezér Mihály és Sinka László is részt vett a Dunafüredi Nyugdíjas Klub ünnepi klubnapján, amelyen a közösség fennállásának harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek. (Fotó: HTV és Pap Miklós)


Nyári táborok
2018-04-17 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
AKTUÁLIS
LEGFRISSEBB HÍREINK
Titokfotel - Rázós múlt
2018-04-19
Kedves Fati, biztos, hogy minden rosszat, ami történt velünk, elő kell rángatni a múltból és foglalkozni kell vele? Nem lehet, hogy vannak dolgok, amiket jobb örökre elfelejteni és továbblépni? Judit

Pest megyei elnök lett Szalai Attila
2018-04-19
Száz százalékos támogatással a százhalombattai Szalai Attilát választották a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest megyei szervezete elnökének. A tisztújításra a korábbi vezető lemondása után került sor.

Tárgyalásos úton szeretnének megegyezni
2018-04-18
Félpályás útlezárással tiltakoztak tegnap délelőtt a dolgozók a Mol Dunai Finomító északi portája előtt, az Olajmunkás úton, Százhalombattán, mivel a bértárgyalások során nem született megállapodás.

Háromból három
2018-04-18
Megkezdte szereplését a százhalombattai nő labdarúgócsapat a tavaszi évadban április 15-én. A kuparendszerben szervezett megyei első osztályú bajnokságban itthon játszhatták le az első három meccsüket.

Nyolcvanezer lépés a kedvetekért
2018-04-17
Huszonöten teljesítették az idei Eötvös-futás mintegy 80 kilométeres távját Soós Elekkel április 13-án. A százhalombattai sportember kilencedik alkalommal futott, hogy tiszteletét fejezze ki egykori iskolájának és jó példát mutasson a tanulóifjúságnak.

Nagyszerűen kezdték a szezont a triatlonosok
2018-04-17
A VUK SE triatlonszakosztálya számára a megyei úszó diákolimpia volt az év első versenye, amely még bőven az alapozást frissítette fel január 21-én a százhalombattai sportuszodában. Soós Dorka 100 méter gyorsúszásban indult és kiváló egyéni csúccsal nyert.

Versek szárnyán
2018-04-16
Nemcsak a Magyar Költészet Napjáról, hanem a Könyvtárosok Világnapjáról is megemlékeztek az idei Városi Vers- és Prózamondó Verseny díjátadó gáláján, Százhalombattán április 14-én.

Két mérkőzésen négy pont - Megyei labdarúgás
2018-04-16
A 16 csapatos tabella 10. helyén várja a folytatást a Százhalombattai Labdarúgó Klub a Pest megyei első osztályú bajnokságban.

Komolyan vesszük a gyerekeket
2018-04-16
Megható és családias ünnepségen emlékeztek meg a Szivárvány Óvodában az alapítás negyven éves jubileumáról április 12-én. Az összejövetelen részt vettek az egykori és jelenlegi kollégák, vezetők, a társintézmények, valamint az önkormányzat képviselői.

Értékes helyek a nemzetközi szeniorkupán
2018-04-16
Egy arany-, öt ezüst- és két bronzérmet, valamint több pontszerző negyedik és hatodik helyet értek el a százhalombattai versenyzők a Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszó  Egyesületek Kupáján április 14-15-én a budapesti Tüske uszodában.

Plázázik a NAV
2018-04-16
Az szja-bevallás benyújtási határidejéig több alkalommal is várják az ügyfeleket a NAV munkatársai a Bécsi úti Eurocenterben és a Váci úti Duna Plazában. A rögtönzött ügyfélfogadási helyeken a NAV munkatársai a bevallással kapcsolatos teendőkben segítenek.  

Próbanyelvvizsga az Aranyban
2018-04-16
Ötvenhét diák tett ingyenes közép-, illetve felsőfokú írásbeli próbanyelvvizsgát angolból a Languagecert Nyelvvizsgaközpont közreműködésével a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban márciusban. A diákok az éles vizsgával teljesen megegyező feladatokat kaptak, amelyeket a vizsgaközpont javítótanárai értékeltek.

Sportnagyhatalom vagyunk
2018-04-13
"Kiváló fiaink és lányaink váltják valóra a város hosszútávú sportkoncepcióját, védik meg a Nemzeti Sportváros büszke címet, képviselik a sport példamutató, közösségépítő- és megtartó értékét és Százhalombattát". Így köszöntötte az év sportolóit Vezér Mihály polgármester az április 11-ei Sportgálán, a Városi Sportcsarnokban.

Ünnepelték Pesten a Pilátus éjszakáját
2018-04-13
A teltházas közönség hosszan ünnepelte Fazekas István Pilátus éjszakája című drámáját április 11-én az Újszínházban.

Melléképület égett
2018-04-13
Kigyulladt egy húsz négyzetméteres műhely csütörtökön délelőtt Százhalombattán, a Széchenyi utcában - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Tervezetből bevallás
2018-04-13
Az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a webes felületen, s a papíralapú postázás is folyamatos. A tervezetet érdemes átnézni, s szükség esetén módosítani, majd véglegesíteni. A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésére kötelezettek kivételével – május 22-e után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek és az áfafizetésére kötelezetteknek ugyanis mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetet a tevékenységükből származó adatokkal.

Így lásson, aki látni akar
2018-04-12
Csoóri Sándor-emlékesttel ünnepelték a Magyar Költészet Napját Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban április 11-én. A műsorban közreműködött a Magyar Rádió Énekkara, Császár Angéla és Rubold Ödön színművész, Fundák Kristóf, Sánta Gergely és Berecz István táncos, Navratil Andrea népdalénekes, valamint a Parapács zenekar.

Bandi bácsi fája
2018-04-12
Tavaly elhunyt önkénteséről, Krisztics Andrásról nevezte el a CBA melletti oxyfát a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.

A búvár próbája a merülés - Kipróbáltuk a búvárkodást
2018-04-11
A vizek, tengerek élővilágának megismerése már nem csak a kutatók, felfedezők kiváltsága. Bárki elkezdheti a számára szimpatikus búvárklubban. Bár a búvárkodás ma is az extrém sportok közé tartozik, a szabályok betartásával és egy jó társasággal mindenki számára elérhető.

Jogosítványpályázat
2018-04-11
Idén is támogatja a százhalombattai önkormányzat a fiatalok B kategóriás járművezető engedélyének megszerzését. A képviselő-testület 1,6 millió forintot különített el erre a célra.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.