2019. február 18. - Bernadett napja
Hétfő
Min:-4°
Max:9°
Kedd
Min:-1°
Max:7°
Szerda
Min:0°
Max:9°
Csütörtök
Min:3°
Max:8°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Önkormányzat

Egymillió Ádámnak - "Rettentő nagy terhet hagytunk ott" - írta: CK
2019-01-28 - Minden eddiginél nagyobb összeget, egymillió forintot adtak át a szervezők a százhalombattai Soczó Ádám szüleinek az újévi Freedom-koncerten összegyűlt adományokból a mai napon az óvárosi közösségi házban.
A megjelenteket Sinka László alpolgármester üdvözölte, külön is kiemelve Katona Tamást, a Freedom és a "fantasztikus koncertsorozat zseniális szervezőjét".

"Óriási volt" – nyilatkozott a január 13-ai jótékonysági koncertről Vezér Mihály polgármester, fővédnök. A rendezvénysorozat "minden évben ajándék" a városnak és a környéken élőknek. Felemelő élmény, társadalmi eseményként pedig Százhalombattai szomszédi, kollegiális kapcsolatrendszerét is erősíti. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a rendezvény már hatodik alkalommal nemes célt is szolgál. Mint mondta, biztos abban, hogy Ádám gyógyulásához hozzájárul a jelentős figyelem is, amely az elmúlt hetekben rá irányult.

Katona Tamás, szervező kiemelte, hogy a koncerteken rendezett gyűjtés annak idején Sinka László ötlete volt. Hálás az évről évre növekvő támogatásért a városnak és az önkormányzatnak, valamint annak a mintegy ötven személynek, akik nagyon sok önkéntes munkával járulnak hozzá, hogy a koncertek szervezése, látványa, hangtechnikája tökéletes legyen. A zenekar és a szólisták már több ponton kötődnek Százhalombattához. Szívesen jönnek, és jó hírét viszik a városnak. Nagy öröm számára, hogy megismerhette a Soczó-családot, és külön öröm, hogy nekik adhatja át az eddigi legnagyobb támogatást. Első alkalommal fordult elő, hogy a közönség nemcsak pénzt, hanem üzeneteket, jókívánságokat is dobott az adománygyűjtő dobozokba, amiket szintén átadott Soczóéknak. Köszönetét fejezte ki Hangyássy Zsuzsának is, akik két festményt ajándékozott a kihirdetett célra. Az egyik képet elárverezték, a másikat Soczóék kapták meg.

A koncerten és a festményből összejött 950 ezer forintot az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület (ÉSZKE) egészítette ki egymillióra. A szervezet nevében Ádám Erika köszöntötte a Soczó-házaspárt.

Soczóné Éva könnyes szemmel mondott köszönetet. Korábban nem sikerült eljutnia a Freedom újévi koncertjére, amely után úgy érezte, bármekkora összeget is kapnak, nem lehet felülmúlni azt a lelki feltöltődést, amit éreztek, amelyből azóta is "táplálkoznak". "Hatalmas energiákat éreztünk, rettentő nagy terhet hagytunk ott." Hozzátette, 12 éve érzik a város támogatását, sosem maradtak magukra nehézségeikkel, küzdelmükben. Ígérte, a lehető legjobb formában használják fel az összeget. Ádámnak jelenleg erősödnie kell, de bízik benne, hogy márciusban folytatódhat a rehabilitációja.   

A harminc éves fiatalember 2006-ban szenvedett súlyos balesetet. Állapotán sokat javított egy speciális RTSM kezelés, amelynek lényege, hogy mágneses térrel stimulálják az idegsejteket. Egyebek mellett ennek a költségei miatt szorul a család támogatásra, mivel Soczóné Éva a fia ápolása miatt nem tud munkát vállalni. Ádámnak november végén volt egy súlyos rohama, amely miatt újabb komoly műtéten esett át.

Soczóék a fiuk 16 évesen készített saját rajzaival díszített bonbonokkal fejezték ki hálájukat az önkormányzat és a szervezők, közreműködők képviselőinek, az édesapa, Soczó László pedig szájharmonikán játszott el két népszerű dalt.

Sinka László azt is bejelentette a megjelenteknek, hogy a tervek szerint április 1-jétől a Korshak Kft. fogja üzemeltetni az óvárosi és a dunafüredi közösségi házakat. A szakmai irányítással többek között Takács Pétert, Nagy Rozált és Őri Ildikót bízták meg. Szeretnék, hogy az épületek valódi közösségi házként funkcionáljanak, ahol a közösségi értékeken, a helyi embereken és csoportokon, a közösségi élet támogatásán, fellendítésén van a hangsúly. (Fotó: Pap Miklós)


AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Napirenden a költségvetés
2019-02-07
A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.