2019. április 22. - Csilla, Noémi napja
Hétfő
Min:11°
Max:21°
Kedd
Min:7°
Max:10°
Szerda
Min:9°
Max:19°
Csütörtök
Min:12°
Max:23°
Péntek
Min:10°
Max:24°
Önkormányzat

Egymillió Ádámnak - "Rettentő nagy terhet hagytunk ott" - írta: CK
2019-01-28 - Minden eddiginél nagyobb összeget, egymillió forintot adtak át a szervezők a százhalombattai Soczó Ádám szüleinek az újévi Freedom-koncerten összegyűlt adományokból a mai napon az óvárosi közösségi házban.
A megjelenteket Sinka László alpolgármester üdvözölte, külön is kiemelve Katona Tamást, a Freedom és a "fantasztikus koncertsorozat zseniális szervezőjét".

"Óriási volt" – nyilatkozott a január 13-ai jótékonysági koncertről Vezér Mihály polgármester, fővédnök. A rendezvénysorozat "minden évben ajándék" a városnak és a környéken élőknek. Felemelő élmény, társadalmi eseményként pedig Százhalombattai szomszédi, kollegiális kapcsolatrendszerét is erősíti. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a rendezvény már hatodik alkalommal nemes célt is szolgál. Mint mondta, biztos abban, hogy Ádám gyógyulásához hozzájárul a jelentős figyelem is, amely az elmúlt hetekben rá irányult.

Katona Tamás, szervező kiemelte, hogy a koncerteken rendezett gyűjtés annak idején Sinka László ötlete volt. Hálás az évről évre növekvő támogatásért a városnak és az önkormányzatnak, valamint annak a mintegy ötven személynek, akik nagyon sok önkéntes munkával járulnak hozzá, hogy a koncertek szervezése, látványa, hangtechnikája tökéletes legyen. A zenekar és a szólisták már több ponton kötődnek Százhalombattához. Szívesen jönnek, és jó hírét viszik a városnak. Nagy öröm számára, hogy megismerhette a Soczó-családot, és külön öröm, hogy nekik adhatja át az eddigi legnagyobb támogatást. Első alkalommal fordult elő, hogy a közönség nemcsak pénzt, hanem üzeneteket, jókívánságokat is dobott az adománygyűjtő dobozokba, amiket szintén átadott Soczóéknak. Köszönetét fejezte ki Hangyássy Zsuzsának is, akik két festményt ajándékozott a kihirdetett célra. Az egyik képet elárverezték, a másikat Soczóék kapták meg.

A koncerten és a festményből összejött 950 ezer forintot az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület (ÉSZKE) egészítette ki egymillióra. A szervezet nevében Ádám Erika köszöntötte a Soczó-házaspárt.

Soczóné Éva könnyes szemmel mondott köszönetet. Korábban nem sikerült eljutnia a Freedom újévi koncertjére, amely után úgy érezte, bármekkora összeget is kapnak, nem lehet felülmúlni azt a lelki feltöltődést, amit éreztek, amelyből azóta is "táplálkoznak". "Hatalmas energiákat éreztünk, rettentő nagy terhet hagytunk ott." Hozzátette, 12 éve érzik a város támogatását, sosem maradtak magukra nehézségeikkel, küzdelmükben. Ígérte, a lehető legjobb formában használják fel az összeget. Ádámnak jelenleg erősödnie kell, de bízik benne, hogy márciusban folytatódhat a rehabilitációja.   

A harminc éves fiatalember 2006-ban szenvedett súlyos balesetet. Állapotán sokat javított egy speciális RTSM kezelés, amelynek lényege, hogy mágneses térrel stimulálják az idegsejteket. Egyebek mellett ennek a költségei miatt szorul a család támogatásra, mivel Soczóné Éva a fia ápolása miatt nem tud munkát vállalni. Ádámnak november végén volt egy súlyos rohama, amely miatt újabb komoly műtéten esett át.

Soczóék a fiuk 16 évesen készített saját rajzaival díszített bonbonokkal fejezték ki hálájukat az önkormányzat és a szervezők, közreműködők képviselőinek, az édesapa, Soczó László pedig szájharmonikán játszott el két népszerű dalt.

Sinka László azt is bejelentette a megjelenteknek, hogy a tervek szerint április 1-jétől a Korshak Kft. fogja üzemeltetni az óvárosi és a dunafüredi közösségi házakat. A szakmai irányítással többek között Takács Pétert, Nagy Rozált és Őri Ildikót bízták meg. Szeretnék, hogy az épületek valódi közösségi házként funkcionáljanak, ahol a közösségi értékeken, a helyi embereken és csoportokon, a közösségi élet támogatásán, fellendítésén van a hangsúly. (Fotó: Pap Miklós)


Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
2019-04-17 -
2019-04-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Szalagkorlátnak ütközött
2019-04-15
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradóra a 6-os főút 33-as kilométerénél, Ercsi közelében.

Áramszünet az ipari parkban
2019-04-15
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken Százhalombattán május 8-án, szerdán 8 órától 12.30-ig – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.

Országos csúcsot döntött Kőhalmi András
2019-04-15
Országos csúcsot döntött 50 méter mellúszásban Kőhalmi András,  a Százhalombattai VUK SE versenyzője az V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóversenyen április 14-én, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.