2019. augusztus 25. - Lajos, Patricia napja
Szombat
Min:20°
Max:24°
Vasárnap
Min:20°
Max:30°
Hétfő
Min:20°
Max:30°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Önkormányzat

Egymillió Ádámnak - "Rettentő nagy terhet hagytunk ott" - írta: CK
2019-01-28 - Minden eddiginél nagyobb összeget, egymillió forintot adtak át a szervezők a százhalombattai Soczó Ádám szüleinek az újévi Freedom-koncerten összegyűlt adományokból a mai napon az óvárosi közösségi házban.
A megjelenteket Sinka László alpolgármester üdvözölte, külön is kiemelve Katona Tamást, a Freedom és a "fantasztikus koncertsorozat zseniális szervezőjét".

"Óriási volt" – nyilatkozott a január 13-ai jótékonysági koncertről Vezér Mihály polgármester, fővédnök. A rendezvénysorozat "minden évben ajándék" a városnak és a környéken élőknek. Felemelő élmény, társadalmi eseményként pedig Százhalombattai szomszédi, kollegiális kapcsolatrendszerét is erősíti. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a rendezvény már hatodik alkalommal nemes célt is szolgál. Mint mondta, biztos abban, hogy Ádám gyógyulásához hozzájárul a jelentős figyelem is, amely az elmúlt hetekben rá irányult.

Katona Tamás, szervező kiemelte, hogy a koncerteken rendezett gyűjtés annak idején Sinka László ötlete volt. Hálás az évről évre növekvő támogatásért a városnak és az önkormányzatnak, valamint annak a mintegy ötven személynek, akik nagyon sok önkéntes munkával járulnak hozzá, hogy a koncertek szervezése, látványa, hangtechnikája tökéletes legyen. A zenekar és a szólisták már több ponton kötődnek Százhalombattához. Szívesen jönnek, és jó hírét viszik a városnak. Nagy öröm számára, hogy megismerhette a Soczó-családot, és külön öröm, hogy nekik adhatja át az eddigi legnagyobb támogatást. Első alkalommal fordult elő, hogy a közönség nemcsak pénzt, hanem üzeneteket, jókívánságokat is dobott az adománygyűjtő dobozokba, amiket szintén átadott Soczóéknak. Köszönetét fejezte ki Hangyássy Zsuzsának is, akik két festményt ajándékozott a kihirdetett célra. Az egyik képet elárverezték, a másikat Soczóék kapták meg.

A koncerten és a festményből összejött 950 ezer forintot az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület (ÉSZKE) egészítette ki egymillióra. A szervezet nevében Ádám Erika köszöntötte a Soczó-házaspárt.

Soczóné Éva könnyes szemmel mondott köszönetet. Korábban nem sikerült eljutnia a Freedom újévi koncertjére, amely után úgy érezte, bármekkora összeget is kapnak, nem lehet felülmúlni azt a lelki feltöltődést, amit éreztek, amelyből azóta is "táplálkoznak". "Hatalmas energiákat éreztünk, rettentő nagy terhet hagytunk ott." Hozzátette, 12 éve érzik a város támogatását, sosem maradtak magukra nehézségeikkel, küzdelmükben. Ígérte, a lehető legjobb formában használják fel az összeget. Ádámnak jelenleg erősödnie kell, de bízik benne, hogy márciusban folytatódhat a rehabilitációja.   

A harminc éves fiatalember 2006-ban szenvedett súlyos balesetet. Állapotán sokat javított egy speciális RTSM kezelés, amelynek lényege, hogy mágneses térrel stimulálják az idegsejteket. Egyebek mellett ennek a költségei miatt szorul a család támogatásra, mivel Soczóné Éva a fia ápolása miatt nem tud munkát vállalni. Ádámnak november végén volt egy súlyos rohama, amely miatt újabb komoly műtéten esett át.

Soczóék a fiuk 16 évesen készített saját rajzaival díszített bonbonokkal fejezték ki hálájukat az önkormányzat és a szervezők, közreműködők képviselőinek, az édesapa, Soczó László pedig szájharmonikán játszott el két népszerű dalt.

Sinka László azt is bejelentette a megjelenteknek, hogy a tervek szerint április 1-jétől a Korshak Kft. fogja üzemeltetni az óvárosi és a dunafüredi közösségi házakat. A szakmai irányítással többek között Takács Pétert, Nagy Rozált és Őri Ildikót bízták meg. Szeretnék, hogy az épületek valódi közösségi házként funkcionáljanak, ahol a közösségi értékeken, a helyi embereken és csoportokon, a közösségi élet támogatásán, fellendítésén van a hangsúly. (Fotó: Pap Miklós)


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.