2018. december 15. - Valér napja
Péntek
Min:0°
Max:0°
Szombat
Min:-1°
Max:0°
Vasárnap
Min:-4°
Max:0°
Hétfő
Min:-5°
Max:0°
Kedd
Min:-10°
Max:0°
Programajánló
Programajánló
2018-08-28 -
Szeptember 1-9. (szombattól vasárnapig): Érdi Napok – Szeptember 1. (szombat): Gyerekprogramok a Múzeumkertben – 10-16 óráig: kézműves sarok, népi játékok, népi játszótér, ugrálóvár, paintball lövészet, bungee trambulin, tapadókorongos íjászat, távirányítós versenyautó pályák, vizes játékok, ládavasút – 10-17 óráig: előadások, táncbemutatók – Koncertek és bemutatók a főtéri Fesztiválszínpadon 10 órától – 10 óra: a Metronóm Dobiskola bemutatója – 11.30-tól: Rebelfools koncert – 13 óra: Rocksystem koncert – 14 óra: Masters flashmob – 14.25-kor: JP Dance flashmob – 15.30-tól: Ocho Macho koncert – 17.30-kor: salsa flashmob – 17.50-kor: zumba flashmob – 18.30-kor: Kiscsillag koncert – 21.20-kor: tűzijáték – 21.30-tól: Irie Maffia koncert – Szeptember 4. (kedd) 18 óra: Érdi Jazzfesztivál – Jazz & Irodalom: Grecsó Krisztián és László Attila zenés irodalmi estje (www.erdijazzfesztival.hu) – Szeptember 5. (szerda) 13.30-kor: Író-olvasó és Gyermekirodalmi író-olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával – 17 óra: Kaleidoszkóp (Hűvösvölgyi Ildikó és Szabó Gyula Győző előadóestje) – Szeptember 6. (csütörtök) 18 óra: Érdi Jazzfesztivál – Jazz a könyvtárban: Czirják Csaba Trió (Csuka Zoltán Zenei Könyvtár, Érd, Alsó u. 27.) – Szeptember 7. (péntek) 19 óra: Érdi Jazzfesztivál – Szabadtéri koncert: Hajdu Klára feat. Fekete-Kovács Kornél (Magyar Földrajzi Múzeum kertje) – Szeptember 8. (szombat) Szüreti mulatság – Interaktív egzotikus állatsimogató, szüreti népi játszóudvar, helyi tánccsoportok bemutatója – 10.30-kor Muzsikás Péter koncertje – 11.30-kor: Mollini Bűvész Show – 14 óra: A Portéka Gyermekszínpad "Vásári komédia" című előadása – 13-16 óráig: Lovaskocsis szüreti felvonulás kisbíróval az ófaluban és a városközpontban élőzenével – 15 és 18 órakor: Vezetett pincelátogatás – 16 óra: Népviseletes ünnepi felvonulás – 16.10-kor: Ünnepélyes megnyitó és szőlőáldás – 16.20-kor: Szőlőfeldolgozás, friss mustkóstolás – 16.30-kor: A Forrás Néptáncegyüttes "Mezőföldi képeskönyv" című táncszínházi előadása – 17.30-kor: Szüret Szépe-választás (eredményhirdetés) – 18 óra: Időutazó Rock Band (élő koncert) – 20.15-kor: Bohemian Betyars (élő koncert) – 21.30-tól: Szüreti utcabál Dj Gangoval – Szeptember 9. (vasárnap) 19 óra: Érdi Jazzfesztivál – Szabadtéri koncert: Balázs Elemér Group (a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében) – Az Érdi Napok alatt Tápai Nóra textilművész kiállítása látható az Érdi Galériában (Alsó u. 2.) – www.szepesmk.hu/index.php/fesztivalok/erdi-napok/erdi-napok-2018
Szeptember 8. (szombat) 10-17 óráig: Zenés középkori családi nap – Szabadtéri játékok, sárkánykereső játék, gyógyteák kóstolója, árusok – Zenél: Bordó Sárkány Régizene Rend – 12 órakor: korabeli ételek kóstolója (800 forint adagonként) – A program ingyenes! – Régészeti Park (Százhalombatta)
Szeptember 9. (vasárnap) 20 órakor: Proseccós éjszakák – A Batta Balett Stúdió és a Hubay Jenő Ifjúsági Zenekar zenés, táncos estje a Szent István téren, Százhalombattán
Szeptember 14-15-16. (péntektől vasárnapig): XXV. Battai Napok
Szeptember 29. (szombat) 16 óra: Ünnepi hangverseny a Zene Világnapja tiszteletére – Klasszikus zenei élmény kicsiknek és nagyoknak – Műsor: A. Vivaldi: Ősz, W. A. Mozart: Exsultate, jubilate – motetta, M. Marais: A párizsi Szent Genovéva templom harangjai, W. A. Mozart: Egy kis éji zene – Közreműködik: Jónás Krisztina (szoprán), Vitárius Piroska (hegedű), Kallai Nóra (viola da gamba) Savaria Barokk Zenekar – Belépődíj: 500 forint családonként – BKK Színházterem
Szeptember 30. (vasárnap) 16 óra: "Találkozások" – A százhalombattai Liszt Ferenc Vegyeskar ingyenes jubileumi programja a Zene Világnapja alkalmából – Kiállítás, vetítés, beszélgetés – BKK előtere
 

AKTUÁLIS
2018-12-14 -
2018-12-14 - A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.
2018-12-13 - Nyilvános pályázat keretében, 5 évre bérbe adja a százhalombattai önkormányzat a Kodály sétány 26. alatti 50 négyzetméteres helyiséget.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Szilveszteri futás
2018-12-14
A Sporthalom Kft. idén is várja a városlakókat közös, vidám, aktív óévbúcsúztatásra december 31-én, hétfő délután a Szent István téren.

Tánc: múlt, jelen, jövő
2018-12-14
Karácsonyváró műsorral ünnepelte alapításának 15. évfordulóját a Pesovár Ferenc Néptánc Suli december 9-én Százhalombattán. A gálaest második felében Levelek Kárpátaljáról címmel mutatta be közös táncszínházi előadását a Forrás Néptáncegyüttes és a Kárpátalja Táncegyüttes.

Két év haladékot kaptak a kúttulajdonosok
2018-12-14
Megszületett a döntés az engedély nélkül fúrt kutak engedélyeztetése ügyében. A belügyminisztériumi javaslatcsomagról december 12-én határozott az Országgyűlés. Két évvel meghosszabbították az engedélyeztetés határidejét.

Fokozott közbiztonság - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-12-14
A közbiztonság javítása érdekében az önkormányzat megállapodást kötött a szabadidős járőrszolgálatra az Érdi Rendőrkapitányság Százhalombattai Rendőrőrsével. A képviselő-testület a többi között döntött a szociális területen működő egyesületek támogatásáról, terv készül az Erkel körúti kerékpárút meghosszabbítására, valamint jubileumi sorozattal ünnepli Százhalombatta a várossá nyilvánítás 50. évfordulóját.

Volt egyszer egy Százhalom
2018-12-14
Az idén húsz éves Faluvédő Egylet tizennégy család élettörténetét bemutató kötetet adott ki Volt egyszer egy Százhalom címmel. A kötet bemutatójára december 7-én, a Zenálkó Etel Közösségi Házban került sor. Az érdeklődőket Sinka László alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, jó, hogy vannak köztünk olyanok, akik mernek vállalni valamit és tesznek is érte.

Családias karácsony
2018-12-14
Ünnepi hangulatban telt a december 13-i klubdélután az Óvárosi Nyugdíjas Klubban. A tagokat Sinka László alpolgármester, Klimsa Arthúr képviselő, valamint ovisok köszöntötték a közelgő ünnepek alkalmából a Zenálkó Etel Közösségi Házban.

Több helyen intenzív havazás lassíthatja a közlekedést
2018-12-14
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország jelentős részére intenzív havazás és helyenként hófúvás veszélye miatt. A Magyar Közút a következő napokban minden emberi és gépi erőforrásával, 12 órás váltott műszakokban dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, ahol szükségeslehetséges, a megelőző sószórásról is gondoskodik. A közlekedőktől azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról.

Több mint négyezren vettek részt a tüdőszűrésen
2018-12-13
Több mint négyezer városlakó élt az ingyenes tüdőszűrés lehetőségével, amelyet az idei évben is biztosított az önkormányzat Százhalombattán. A vizsgálatokat a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet mobil szűrőszolgálata végezte el október 29. és november 29. között a Százhalom Egészségügyi Központban.  

Óvárosi advent
2018-12-13
Óvárosban Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője várta közös fenyődíszítésre a városlakókat a Szent László téren december 12-én.

Fővárosi fellépés
2018-12-13
A Hagyományok Háza szervezésében a Corvin Téri Vásárban énekelt a százhalombattai Kőrösi iskola Bodzabogyók Énekegyüttese Násztorné Réczey Éva vezetésével.

Csapatmunka az ügyfelekért
2018-12-13
Karácsonyi köszöntésre hívta az önkormányzat a város volt és jelenlegi köztisztviselőit a Szekeres József Konferencia és Rendezvény Központba december 11-én. A város nevében Vezér Mihály polgármester kívánt kellemes ünnepeket nekik.

Mikulás-kupa
2018-12-12
Jó hangulatú versenyen mérték össze tudásukat a VUK SE növendékei a Városi Sportuszodában Százhalombattán december 8-án. A résztvevőket Vezér Mihály polgármester köszöntötte.

Harminc év és egy nagyon szép szakma
2018-12-12
December 1-jén volt harminc éve, hogy Pintérné Krizsán Erika a mai Százhalom Egészségügyi Központ, akkor Városi Egészségügyi Intézmény dolgozója lett. A kerek évforduló alkalmából beszélgettünk vele a rendelő és a szakma változásairól, közösség iránti elkötelezettségről és segítő szándékról, azokról az értékekről, amelyek valakit megtarthatnak egy úton.

Város szerte karácsony
2018-12-11
Ragyogó napsütésben díszítették fel a város karácsonyfáját az óvodások és a kisiskolások a Szent István téren december 10-én délelőtt Százhalombattán.

Utánpótlásfoci
2018-12-10
Negyedik helyen végzett a Százhalombattai VUK SE U11-es labdarúgócsapata a december 9-én, Törökbálinton megrendezett Aréna Mikulás Kupán.

Aranyos diákok a Tudósakadémián
2018-12-10
Mintegy 300 tehetséges biológus között a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium kiválóságai is meghívást kaptak a Szegedi Tudósakadémiára. Az intézmény tanulói negyedik alkalommal vehettek részt az egyik legrangosabb országos középiskolai szakmai rendezvényen.

Ranglistavezetők a szeniorúszók
2018-12-10
Három arany-, három ezüst- és négy bronzérmet hozott el a százhalombattai VUK SE négy fős csapata  arról az évzáró szenior úszóversenyről, amelyet december 8-án rendeztek Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában.

Tókerülő vitorlás modellek
2018-12-10
Szép battai sikerek születtek a Csónakázó-tó hagyományos "Kék szalag" versenyén december 9-én. Forró Krisztián II., Forrai István VII., Kunvári Sándor pedig VIII. helyen végzett. Előző nap rendezték a szintén megszokott évvégi Mikulás Kupát MM hajóosztályban, amelyben a helyi modellezők nem voltak érdekeltek.

Befejeződött a Szent István templom rekonstrukciója
2018-12-07
Kívül-belül megújult a százhalombattai Szent István templom az elmúlt hónapokban. A munkálatok – amelyek során gyakorlatilag teljeskörű felújítást végeztek – mintegy négy és fél hónapig tartottak, a kivitelező MAVIT Kft. határidőre, november végén adta át az épületet.

Minden, ami kicsit vagy nagyon régi - Kipróbáltuk a Sandi Antik üzletét
2018-12-05
Nem lehet észrevétlenül elsétálni az újonnan nyílt régiség-antikvitás üzlet mellett a Városkapu üzletházban. Nem emlékszem, hogy valaha működött volna hasonló a városunkban. Kirakata és kínálata impozáns, mesés, titokzatos és csábító. Nemes Dóra írása.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.