2018. szeptember 18. - Diána napja
Kedd
Min:14°
Max:24°
Szerda
Min:11°
Max:27°
Csütörtök
Min:12°
Max:27°
Péntek
Min:12°
Max:27°
Szombat
Min:14°
Max:18°
Sport

A csapatmunka nagyon fontos
2018-07-11 - A Magyar Judo Szövetség regionális dankollégiumának elnökévé választották Szél Pált július 4-én. Az 5. danos mestert aligha kell bemutatni a százhalombattaiaknak, hiszen tősgyökeres dunafüredi, 26 éve képviseli a városrészt az önkormányzatban, amelyen belül az Ifjúsági, Sport és Közrendi Bizottság elnöke, a városi polgárőrszervezet valamint a polgárőrök országos sportegyesületének vezetője. A Lakihegy Rádióban elhangzott beszélgetés során városi aktualitásokat is megosztott a hallgatókkal.
Az elnöksége alá került budapesti és Pest megyei dankollégium mellett további hét regionális dankollégium működik a sportági szövetségben, amelyek legfontosabb feladata a mestervizsgák szervezése és lebonyolítása. Itthon 5. danig lehet vizsgát szerezni, a fölött az európai judoszövetség ítél a fokozatokról. A nyolctagú dankollégiumban az új elnöknél idősebb és magasabb szintű mesterek is ülnek, amely – mint elmondta – nagy megtiszteltetés számára. Magyarországon a 9. dan a legmagasabb mesterfokozat. Ilyen szintű mester Galla Ferenc, a Testnevelési Egyetem egykori tanszékvezetője. "Mindig úgy biztatott: dolgozz, a munkának mindig megvan a gyümölcse. Azt nem mondta, hogy ötven évet kell várni rá, de megérte ez az ötven év. Ugyanakkor nagy felelősség is a tapasztalat átadása, a vizsgák elbírálása." A hivatalos danvizsgák mellett nemzetközi szintű eredményekkel, illetve ajánlásra történő sportági szintű adományozással is mesterfokozatot szerezhetnek a judosok.

Szél Pál hangsúlyozta, miként az országos polgárőr sportegyesületben betöltött szerepe, a judoszövetségi vezető helye is előnyt jelent majd a városnak. Az országos szintű sportrendezvények ugyanis növelik a város elismertségét, motiválják a helyi sportéletet és bevételt is eredményeznek.

Arra a kérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni sokféle vezetői szerepét saját cége irányításával és a nagycsaláddal, hangsúlyozta, hogy élete minden területén összeszokott csapattal dolgozik, sokan vannak, akikre számíthat. Ezek közül is kiemelte feleségét, aki szintén sportol, mára kétszeres Európa-bajnok giriben (kettlebellben). Számos rendezvényen, versenyen együtt vesz részt a család.

A jövő évben esedékes önkormányzati választással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy számára minden feladata között mindig Dunafüred a legelső, igyekszik a lehető leghamarabb intézkedni, ha a városrész lakói kéréssel, panasszal fordulnak hozzá. A jelenlegi ciklusban két nagy útrekonstrukcióra – a Fogoly utca és a Dunafüredi út felújítására – is sor került, amelyhez hasonló méretű beruházások nem történtek a városban. Hozzátette: szeretné, ha további utcák kerülnének felújításra Dunafüreden. A sportcsarnok-építéssel illetve rekonstrukcióval kapcsolatban elmondta, szerencsétlen időpontban vágott bele a város, amely miatt az 1,2 milliárd TAO támogatás helyett eddig csak csak 300 milliót sikerült összegyűjteni, de nem adták fel, szeretnének állami beruházást a TAO mellé. Nagy szükség lenne az új csarnokra, mivel a jelenlegi már nagyon korszerűtlen, rossz a hőszigetelés, nyáron meleg van, télen pedig sokba kerül a fűtés, beázik a tető. A tervezett új létesítmény modernebb, nagyobb, és energetikailag is sokkal korszerűbb lesz.

A legközelebbi jelentős sportesemény, amelyre Szél Pál és sporttársai készülnek, a szeptember 8-i nyílt magyar giribajnokság lesz, amelynek az I-es iskola ad majd otthont. A sportvezető reméli, hogy a szomszédos országokból és a magyar klubokból is szép számmal érkeznek majd résztvevők, amely nagyobb lendületet adhat a helyi giriéletnek. A versenyek izgalmasak, pörgősek, ezért a közönség számára is érdekesek – mondta, és kiemelte: mindenkinek jó szívvel ajánlja a sportágat, amely egészséges és nagyban hozzájárul a jó erőnléthez, valamint a szép alkathoz. Az edzéseket a SZVISE judoklubban, az Ifjúság úton tartják, de amióta jó idő van, inkább a Dunaparton, mivel a napfénnyel és a jó levegővel semmi sem versenyezhet. (Forrás: Lakihegy Rádió)     

AKTUÁLIS
2018-09-18 - Óvodai dajka-, valamint Pedagógiai és családsegítő munkatársképzés indul szeptemberben Százhalombattán.
2018-09-11 -
2018-09-05 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
A héten mutatják be Rómában Fazekas darabját
2018-09-18
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án, este 7 óra 30 perctől kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia Liszt termében Fazekas István Pilátus éjszakája című történelmi drámája. A magyar szerző művét La notte di Pilato címmel fordították olaszra.

Judo Eb
2018-09-18
Ötödik helyezést ért el 81 kilogrammban Rajkai Róbert, a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület versenyzője a szófiai Judo Junior Európa-bajnokságon szeptember 14-16-án.

Ötvenesek lettek
2018-09-18
Aranylakodalmat ünnepeltek a Dunafüredi Nyugdíjas Klubban Százhalombattán szeptember 17-én. Az önkormányzat nevében Szél Pál és Török Sándor képviselők köszöntötték Garai Józsefet és nejét, Marikát.

Önismereti tréning gyerekeknek
2018-09-18
A résztvevők két nap alatt, tapasztalt önismereti tréner segítségével, közösen járnak be egy utat, amelynek célja, hogy jobban megismerjék saját személyiségüket, erősségeiket, gyengeségeiket, működésüket, reakcióikat, valamint a változtatás lehetőségeit.

Szűz Mária születése a román nemzetiségnél
2018-09-18
Kisboldog asszony, Na?terea Maicii Domnului ünnepet rendez Százhalombatta Város Román Nemzetiségi Önkormányzata szeptember 21-én, pénteken, amelyre szeretettel várják az érdeklődő városlakókat.

Bizottsági ülések
2018-09-18
Jövő héten tartják képviselő-testületi tanácskozást előkészítő üléseiket a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai.

Szerb búcsú
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a nemzetiségi önkormányzat Százhalombattán. Az évtizedek óta fennálló hagyományos rendezvény a görögkeleti szerb templom védőszentjének ünnepét zárja.

Anyaországi látogatás
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szervezett a görög nemzetiségűeknek anyaországi kulturális kirándulást a százhalombattai görög önkormányzat.

Galéria az udvarban
2018-09-17
Tizenötödik alkalommal rendezett festménykiállítást a százhalombattai Hangyássyné Zsuzsa a Battai Napok alatt. A minigalériát ezúttal is saját otthonában, a Vasút utca 70. alatti csodaszép kertben rendezte be. A látogatókat pogácsával és aprósüteménnyel fogadta.

Új forgalmi rend az M0-on
2018-09-17
A Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1 autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik majd a közlekedőket az M0-on. Az autóút déli szektorának rekonstrukciója miatt szükségessé vált forgalomterelések átalakításáról született döntés. 

Kungfu-önvédelem felnőtteknek
2018-09-17
A Százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztálya felvételt hirdetett most alakuló felnőtt csoportjába.

ELMŰ-beruházás
2018-09-17
Egy-egy járdaszakaszt rövid időre teljes szélességében lezárnak az aszfaltburkolat bontásakor és helyreállításakor a lakótelepen folyó kábelcsere során – tájékoztatott a százhalombattai önkormányzat. Erre a technológia-biztonsági előírások betartása, elsősorban a gyalogosok biztonsága érdekében van szükség.

Nem járt a vonat
2018-09-17
Pótlóbuszok szállították az utasokat Százhalombatta és Pusztaszabolcs között tegnap délután, mert leszakadt egy felsővezeték Iváncsán.

A százhalombattai vasútfejlesztésről - tényszerűen
2018-09-17
Közel 10 éve volt, hogy az állam beharangozta az építést. Ezidőtájt szerette volna az önkormányzat az állomás előtti buszvárót újjáépíteni, amiben büfé, újságos, mosdók, jegypénztár is helyet kapott volna. Természetesen fűtött-hűtött épület megvalósításában gondolkodtunk.

Harmadik hely a vitorlás OB-n
2018-09-17
Harmadik helyezést ért el Forrai Csaba a rádió távirányítású vitorlás hajómodellek Országos Bajnokságán F5-E hajóosztályban, Ölbőn szeptember 15-16-án.

Alpolgármesteri fogadóóra
2018-09-14
Fogadóórát tart Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester szeptember 18-án, kedden 14 óra 30-tól 16.30-ig Százhalombattán, az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében.

Viharos augusztus
2018-09-13
Sok riasztást kaptak a battai polgárőrök a Dunán közlekedőkkel kapcsolatban augusztus folyamán. Szerencsére halálos baleset nem történt, de mentésre szükség volt.

Megszállottak klubja - Tízszeres vasember
2018-09-13
Leírni is sok: 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és egy maratoni táv, 42 kilométer futás. Ennyiből áll a hosszútávú triatlon csúcsszáma, vagyis az ironman próba. Ezt teljesítette tízszer egymás után Szabó Zoltán, a SZVISE atlétika-szakosztályának versenyzője a Svájcban rendezett Swiss Ultra nemzetközi versenyen augusztus 15 és 30. között.

Kárpátalja a képzőművészetben
2018-09-13
Kárpátalja a képzőművészetben címmel látható minikiállítás a százhalombattai dr.

Szúnyogirtás
2018-09-13
Évek óta gyérítik a szúnyogokat Százhalombattána a Battai napok hetében, hogy a programokra érkezők komfortosan érezzék magukat. A SZÁKOM a tegnapi napon végzett kémiai gyérítést, amelyet ma este megismétel. A szúnyogpopuláció az esőzések miattegyébként is jelentősen nőtt az előző irtás óta – tájékoztatott Darázs Péter, a Szákom Kft. üzemeltetési munkatársa.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.