2019. február 15. - Kolos napja
Péntek
Min:0°
Max:1°
Szombat
Min:-2°
Max:9°
Vasárnap
Min:-2°
Max:9°
Hétfő
Min:-1°
Max:6°
Kedd
Min:-2°
Max:5°
Sport

A csapatmunka nagyon fontos
2018-07-11 - A Magyar Judo Szövetség regionális dankollégiumának elnökévé választották Szél Pált július 4-én. Az 5. danos mestert aligha kell bemutatni a százhalombattaiaknak, hiszen tősgyökeres dunafüredi, 26 éve képviseli a városrészt az önkormányzatban, amelyen belül az Ifjúsági, Sport és Közrendi Bizottság elnöke, a városi polgárőrszervezet valamint a polgárőrök országos sportegyesületének vezetője. A Lakihegy Rádióban elhangzott beszélgetés során városi aktualitásokat is megosztott a hallgatókkal.
Az elnöksége alá került budapesti és Pest megyei dankollégium mellett további hét regionális dankollégium működik a sportági szövetségben, amelyek legfontosabb feladata a mestervizsgák szervezése és lebonyolítása. Itthon 5. danig lehet vizsgát szerezni, a fölött az európai judoszövetség ítél a fokozatokról. A nyolctagú dankollégiumban az új elnöknél idősebb és magasabb szintű mesterek is ülnek, amely – mint elmondta – nagy megtiszteltetés számára. Magyarországon a 9. dan a legmagasabb mesterfokozat. Ilyen szintű mester Galla Ferenc, a Testnevelési Egyetem egykori tanszékvezetője. "Mindig úgy biztatott: dolgozz, a munkának mindig megvan a gyümölcse. Azt nem mondta, hogy ötven évet kell várni rá, de megérte ez az ötven év. Ugyanakkor nagy felelősség is a tapasztalat átadása, a vizsgák elbírálása." A hivatalos danvizsgák mellett nemzetközi szintű eredményekkel, illetve ajánlásra történő sportági szintű adományozással is mesterfokozatot szerezhetnek a judosok.

Szél Pál hangsúlyozta, miként az országos polgárőr sportegyesületben betöltött szerepe, a judoszövetségi vezető helye is előnyt jelent majd a városnak. Az országos szintű sportrendezvények ugyanis növelik a város elismertségét, motiválják a helyi sportéletet és bevételt is eredményeznek.

Arra a kérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni sokféle vezetői szerepét saját cége irányításával és a nagycsaláddal, hangsúlyozta, hogy élete minden területén összeszokott csapattal dolgozik, sokan vannak, akikre számíthat. Ezek közül is kiemelte feleségét, aki szintén sportol, mára kétszeres Európa-bajnok giriben (kettlebellben). Számos rendezvényen, versenyen együtt vesz részt a család.

A jövő évben esedékes önkormányzati választással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy számára minden feladata között mindig Dunafüred a legelső, igyekszik a lehető leghamarabb intézkedni, ha a városrész lakói kéréssel, panasszal fordulnak hozzá. A jelenlegi ciklusban két nagy útrekonstrukcióra – a Fogoly utca és a Dunafüredi út felújítására – is sor került, amelyhez hasonló méretű beruházások nem történtek a városban. Hozzátette: szeretné, ha további utcák kerülnének felújításra Dunafüreden. A sportcsarnok-építéssel illetve rekonstrukcióval kapcsolatban elmondta, szerencsétlen időpontban vágott bele a város, amely miatt az 1,2 milliárd TAO támogatás helyett eddig csak csak 300 milliót sikerült összegyűjteni, de nem adták fel, szeretnének állami beruházást a TAO mellé. Nagy szükség lenne az új csarnokra, mivel a jelenlegi már nagyon korszerűtlen, rossz a hőszigetelés, nyáron meleg van, télen pedig sokba kerül a fűtés, beázik a tető. A tervezett új létesítmény modernebb, nagyobb, és energetikailag is sokkal korszerűbb lesz.

A legközelebbi jelentős sportesemény, amelyre Szél Pál és sporttársai készülnek, a szeptember 8-i nyílt magyar giribajnokság lesz, amelynek az I-es iskola ad majd otthont. A sportvezető reméli, hogy a szomszédos országokból és a magyar klubokból is szép számmal érkeznek majd résztvevők, amely nagyobb lendületet adhat a helyi giriéletnek. A versenyek izgalmasak, pörgősek, ezért a közönség számára is érdekesek – mondta, és kiemelte: mindenkinek jó szívvel ajánlja a sportágat, amely egészséges és nagyban hozzájárul a jó erőnléthez, valamint a szép alkathoz. Az edzéseket a SZVISE judoklubban, az Ifjúság úton tartják, de amióta jó idő van, inkább a Dunaparton, mivel a napfénnyel és a jó levegővel semmi sem versenyezhet. (Forrás: Lakihegy Rádió)     

AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Napirenden a költségvetés
2019-02-07
A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.