2017. december 14. - Szilárda napja
Csütörtök
Min:2°
Max:7°
Péntek
Min:3°
Max:8°
Szombat
Min:0°
Max:5°
Vasárnap
Min:-1°
Max:2°
Hétfő
Min:-1°
Max:2°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Szakmák napja az Eötvösben!
2017-12-04 -
"A munka legfontosabb része a kezdet."- mondja Platon

Valóban a legtöbb kezdet nehéz. Mi is így voltunk ezzel, amikor november 20-án egy pálya-orientációs projektnapot szerveztünk tanulóinknak.

Ez egy teljesen új kezdeményezés. A 2017/2018-as tanévtől kaptak erre lehetőséget az általá-nos iskolák, hogy a tanulók egy tanítás nélküli munkanapon szakmákkal ismerkedjenek. A rendezvénysorozat célja az volt, hogy a gyerekek pályaismerete bővüljön, és életszerű helyze-tekben népszerű, ismert vagy kevésbé ismert foglalkozásokkal találkozzanak.

Partnereink segítségének köszönhetően sok érdekes, változatos programot sikerült összeállíta-nunk számukra.

Az alsó tagozatos gyerekek a Matrica Múzeum munkatársainak segítségével régi mesterségek titkaival ismerkedtek. Az előadók, a régészek és a történészek munkája mellett a plakát és a hirdetés készítés rejtelmeibe is beavatták tanulóinkat. Az izgalmas témák mellett, az ősi kéz-műves mesterségek, a varrónő, a fazekas és a bronzműves szakmák fortélyaival is megismer-kedhettek a kisebbek.

Az érdekes bemutatókat követően a gyerekek elkészíthették saját kézműves "mesterművei-ket", az öltöztetőbabát a agyagfüggőt és a poncolt réz medaliont.
A TS Tech Hungary Kft, amely egy japán-magyar közös vállalat, 5-6. osztályos tanulóinkat fogadta üzemlátogatáson. Itt tájékoztatást kaptak a vállalat működéséről és profiljáról. Bepil-lantást nyerhettek a gyárban a karbantartási, a gyártósori részleg és a logisztikai terület tevé-kenységébe. Kis ajándékkal is kedveskedtek nekik, játékos feladatokat tartalmazó kiadványt kaptak, melyet örömmel forgattak.

7. osztályosaink Budapesten jártak aznap egy pályaválasztási kiállításon, ahol építőipari szakmák bemutatására helyezték a hangsúlyt. A gyakorlati foglalkozás orientált kiállítás nagy tetszést aratott a gyerekek körében.

A 8. osztályosok és egy hetedik osztályunk a "Bűvösvölgy"-ben, egy médiaértési központban tettek látogatást, ahol az újságírás, rádiózás, televíziózás rejtelmeivel ismerkedtek interaktív módon.

Végül az Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnázium és Gimnáziuma a 7.-8.-os diákjaink számára szervezett üzemlátogatást a MOL NyRt-be. A kőolaj feldolgozással, a különböző egyéb termékekkel, és számos különleges foglalkozással ismerkedtek diákjaink.

Az iskola falain belül forgószínpad szerűen önismereti órák zajlottak pszichológusunk segít-ségével, és a rendőri szakmával is ismerkedhetett egy előadás keretében diákjaink egy része.

"Munkánk az önképünk szerves része, nem pusztán pénzkeresési eszköz, amellyel tetőt terem-tünk a fejünk fölé, és megkeressük a mindennapi betevőre valót."

Reméljük Dan Ariely gondolatával egyetértésben, valamint a sok, színes, változatos, progra-mokkal, melyeket összeállítottunk erre a napra sikerült közelebb vinni őket a valódi élethez és a munka világához.

Izsóné Somossy Ilona


LEGFRISSEBB HÍREINK
Város szerte karácsony
2017-12-13
Idén is Vezér Mihály polgármesterrel közösen díszítették fel a főtéren felállított hatalmas fenyőfát a százhalombattai óvodások és kisiskolások december 11-én. A gyerekeknek Mikola Péter előadóművész tartott zenés-táncos műsort, amelyet ők nagyon élveztek.

Számítástechnikai fejlesztés az iskolákban
2017-12-13
Régóta aktuális fejlesztést valósít meg a Klebelsberg Központ a Közép-magyarországi régióban, amelynek 650 köznevelési intézményébe 6,2 milliárd értékben 14 ezer számítógépet, hatezer laptopot és hétezer projektort szállítanak ki december 15-ig. A százhalombattai iskolákba összesen közel 50 millió forintos fejlesztés érkezett. 

Adventi koncert
2017-12-12
A Kőrösi Iskola Bodzabogyók Énekegyüttese és Kisbodzák Kamarakórusa egy rendkívül színvonalas, izgalmas és lélekemelő adventi koncerten énekelt a katolikus templomban a ChorusMatricanus Nőikarral, Násztor Eszterrel és Ávéd János szaxofonművésszel – 2017. december 9-én, szombaton este.

Kötik a bokrétát apró angyalkák
2017-12-12
Kortárs karácsonyi kórusművekből és autentikus népdalokból állított össze kifinomult, egységes és eredeti kompozíciót a Chorus Matricanus Nőikar december 9-i adventi koncertjén a százhalombattai Szent István templomban.

Karácsonyi ajándék az ERSTE-től - Háromszáz millió a sportcsarnokra
2017-12-11
Háromszáz millió forintos támogatást ajánlott fel az új százhalombattai sportcsarnok építésére az ERSTE Bank Hungary Zrt. bankadója terhére. 

Hagyományteremtő regatták
2017-12-11
Első alkalommal rendezték meg a vitorláshajómodellek Mikulás-kupáját és Kék Szalagját a Csónakázó-tavon, Százhalombattán december 9-10-én. 

Fordulatos mérkőzésen döntetlen a Veszprém ellen
2017-12-11
Hetedik helyről várta a folytatást az SZKE a Veszprémi KKFT ellen. Fordulatos mérkőzést láthattak, akik kilátogattak a Városi Szabadidő Központba december 9-én. Százhalombattai KE – Veszprémi KKFT 20-20 (8-13) 

Kupagyőztes lett Imre Milán a junior válogatottal
2017-12-11
Ezüstérmet szerzett Imre Milán, a VUK SE úszója a közép-európai országok junior találkozóján (Central European Countries Junior Meeting) december 8-10-én Romániában.

SZLK évadzáró
2017-12-11
Kétszer 25 perces kispályás meccsel búcsúztatta az évadot a Százhalombattai Labdarúgó Klub a lakótelepi sportközpont "buborékjában" december 8-án.

A kovácsműhely
2017-12-08
A Lakihegy Rádió Százhalombattai Stúdiójában készült el Fazekas István Dévai Bíró Mátyásról, a magyarországi reformáció első nagy alakjáról szóló hangjátéka december 6-án. A kovácsműhely című darabot Dörner György rendezte az Új Színház művészeinek közreműködésével. A tervek szerint karácsonykor mutatja be a Lakihegy, majd további, országos rádiócsatornákon is hallható lesz.

Éljen soká!
2017-12-07
Bográcsban főtt vacsorával, poharazgatással és nótázással ünnepelte fennállását a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja december 4-én. A találkozót a Szent István templom közösségi termében tartották, ahol 15 éve megalakultak.

Sulihét az I-esben
2017-12-07
Sulinapokat tartanak a héten a Százhalombattai I-es Számú Általános Iskolában. A programsorozat évről évre ismétlődő és új elemekből áll, a diákok igényeit felmérve alakítják ki.

A szeretet vámszedői
2017-12-07
Az egyedülálló időskorúak gyakran célpontjai az újra és újra felbukkanó bűnözőknek. Az "unokázós" csalásokra és a trükkös lopásokra hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Mozgalmas év vége a lövészeknél
2017-12-07
Szinte minden hétvégén versenyeznek a Százhalombattai Lövészklub sportolói év végéig. Az országos sportesemények mellett válogatókon és nemzetközi versenyeken is indulnak.

Ígéretes jövő
2017-12-07
Több mint hatszáz érdeklődő számára tartott előadást a MOM Kulturális Központ Nagytermében és 122 ezer forintos támogatásban részesült a MOL Tehetségprogram keretében Násztor Eszter, a százhalombattai Eötvös iskola végzőse ősszel.

Győzelem a Tata otthonában
2017-12-07
Tatai AC – Százhalombattai KE 21-28 (9-14) december 2. A 11. forduló után hat győzelemmel és öt vereséggel, 12 ponttal a tabella hetedik helyén áll a Százhalombattai KE az NB I/B kézilabdabajnokság nyugati

Méhészegyesület alakult Sóskúton
2017-12-07
Közel hetven év után újból térségi méhészegyesület alakult Sóskúton december 1-jén. A szervezetet sóskúti, tárnoki és érdi méhészek hozták létre és további tagok csatlakozását várják a környékről.

A szellem napvilága - karácsonykor is
2017-12-06
Százhalombattán túlkínálat van képzőművészetből, miközben a képek már lakberendezési tárgyként sem divatosak. Sajnos.

Városi advent
2017-12-06
Karácsonyi vásárra és közös fadíszítésekre várja a városlakókat a százhalombattai önkormányzat a főtéren és a városi alközpontokban december folyamán.

Hagyományos ízek, családias környezet - Kipróbáltuk a Harcsa csárdát
2017-12-06
Házias ízek, családias légkör és kiszolgálás, mindez egy klasszikus piros abroszos étteremben. A Harcsa Csárda a minőségi ételek és a halas finomságok kedvelőinek is jó választás. Nemes Dóra írása.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.