2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:17°
Max:19°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Választás

Óváros egyenértékű figyelmet igényel
2014-09-25 - Az árvízvédelem, a csapadékvíz-elvezetés, a munkahelyteremtés és a közellátás javítása – ezek voltak az ÉSZKE óvárosi lakossági fórumának legfontosabb témái szeptember 24-én. Sinka László alpolgármester, aki a településrész képviselője szeretne lenni, nemcsak komfortosabbá, hanem elevenebbé is tenné az óvárosi mindennapokat.
A találkozóra megtelt a közösségi ház nagyterme. Az érdeklődőket Vezér Mihály polgármester köszöntötte. Türelmet kért az Erőmű úti körforgalom-építés befejezéséig. Hangsúlyozta: hónapokat csúszott a kivitelezés az önkormányzat hibáján kívül, a feltárás során talált közművezetékek hosszadalmas és bonyolult kiváltása miatt. Kiemelte: eredményes és konstruktív négyéves ciklust zárt a képviselő-testület. Rengeteget fejlődött a város, amelyhez nemcsak a saját forrásainkat használtuk, hanem jelentős részben magántőkét és pályázati támogatást. Mindeközben több mint 8,1 milliárd forinttal nőtt az önkormányzat és több mint 1,4 milliárddal az önkormányzati cégek vagyona.

Sinka László, aki születése óta ezer szállal kötődik Óvároshoz és az ott élőkhöz, kiemelte: Százhalombatta legnagyobb településrésze, a város "bölcsője" a többi településrésszel egyenértékű figyelemre tart igényt.

Az alpolgármester 25 évig irányította a hazai röplabda, majd kézi-labdaszövetséget főtitkárként, illetve elnökként. Huszonegy évig tevékenykedett a Magyar Olimpiai Bizottságban, illetve hét évet annak elnökségében és 16 évig az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottságában, amelynek munkájában tiszteletbeli tagként ma is aktívan részt vesz. Kiterjedt hazai és nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatrendszerét a kezdetektől igyekezett szülővárosa érdekében mozgósítani, amit az önkormányzat 2008-ban Díszpolgári cím odaítélésével ismert el. Hisz a csapatmunkában, valamint abban, hogy a város jó hírnevéért, pozitív külső-belső megítéléséért dolgozni a mindenkori önkormányzat egyik fontosabb feladata. Az aktuális teendők között a munkahelyteremtést helyezi előre, különösen a nők tekintetében. Ugyanakkor úgy véli, tenni kell az ifjúságért is. El kell fogadni a korosztály megváltozott igényeit, partnerként kell kezelni őket, hogy jól érezzék magukat "itthon" és kötődjenek a városhoz.
Óvárossal kapcsolatban kiemelte a "szellemi hídépítés" szükségességét, a településrész értékőrző szerepét, amelyet sokkal inkább tudatosítani kell a felnövekvő generációkban is. Valódi közösséget, élő, lüktető hétköz- és ünnepnapokat szeretne teremteni a "faluban" együttműködve mindazokkal, akik ezt hasonlóan fontosnak tartják. Úgy véli, javítani kell a közlekedési morálon, sürgősen meg kell oldani a gyerekek biztonságos és kényelmes iskolába jutását, valamint azt is, hogy a közellátás – üzletek, gyógyszertár, játszóterek - terén ne érezzék magukat "mostohagyereknek" az óvárosiak. Sürgősen meg kell oldani a csapadékvíz-elvezetés hiányosságait, meg kell szüntetni az illegális rákötések okozta visszafolyásokat. Élni kell a Duna-part kínálta nagyszerű lehetőségekkel és előre kell lépni az árvízvédelem területén. Ezt a két utóbbi célkitűzést azonban csak nagyon sok egyeztetéssel, hosszú távú együttműködéssel lehet elérni, mivel a folyópart és az ártér nem a város tulajdona, hanem a vízügyi hatóságé.

A fórumon sokan megerősítették ezeket a felvetéseket és konkrét javaslatokat is tettek a városrész fejlesztése, illetve a kisebb-nagyobb gondok megoldása érdekében.

A rendezvényen megjelent Kiss László úszó szövetségi kapitány is, aki újabb humoros választási szlogennel rukkolt elő – "Haladjunk Sinka Lászlóval, óvárosi zászlóval!" -, ismét nagy derültséget keltve.
Az ÉSZKE következő fórumára szeptember 29-én 17 órakor kerül sor a Városkapu Üzletház előtt. A házigazda Vezér Mihály polgármester, Urbárium-Újtelep önkormányzati képviselője lesz.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.