2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás

Óváros egyenértékű figyelmet igényel
2014-09-25 - Az árvízvédelem, a csapadékvíz-elvezetés, a munkahelyteremtés és a közellátás javítása – ezek voltak az ÉSZKE óvárosi lakossági fórumának legfontosabb témái szeptember 24-én. Sinka László alpolgármester, aki a településrész képviselője szeretne lenni, nemcsak komfortosabbá, hanem elevenebbé is tenné az óvárosi mindennapokat.
A találkozóra megtelt a közösségi ház nagyterme. Az érdeklődőket Vezér Mihály polgármester köszöntötte. Türelmet kért az Erőmű úti körforgalom-építés befejezéséig. Hangsúlyozta: hónapokat csúszott a kivitelezés az önkormányzat hibáján kívül, a feltárás során talált közművezetékek hosszadalmas és bonyolult kiváltása miatt. Kiemelte: eredményes és konstruktív négyéves ciklust zárt a képviselő-testület. Rengeteget fejlődött a város, amelyhez nemcsak a saját forrásainkat használtuk, hanem jelentős részben magántőkét és pályázati támogatást. Mindeközben több mint 8,1 milliárd forinttal nőtt az önkormányzat és több mint 1,4 milliárddal az önkormányzati cégek vagyona.

Sinka László, aki születése óta ezer szállal kötődik Óvároshoz és az ott élőkhöz, kiemelte: Százhalombatta legnagyobb településrésze, a város "bölcsője" a többi településrésszel egyenértékű figyelemre tart igényt.

Az alpolgármester 25 évig irányította a hazai röplabda, majd kézi-labdaszövetséget főtitkárként, illetve elnökként. Huszonegy évig tevékenykedett a Magyar Olimpiai Bizottságban, illetve hét évet annak elnökségében és 16 évig az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottságában, amelynek munkájában tiszteletbeli tagként ma is aktívan részt vesz. Kiterjedt hazai és nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatrendszerét a kezdetektől igyekezett szülővárosa érdekében mozgósítani, amit az önkormányzat 2008-ban Díszpolgári cím odaítélésével ismert el. Hisz a csapatmunkában, valamint abban, hogy a város jó hírnevéért, pozitív külső-belső megítéléséért dolgozni a mindenkori önkormányzat egyik fontosabb feladata. Az aktuális teendők között a munkahelyteremtést helyezi előre, különösen a nők tekintetében. Ugyanakkor úgy véli, tenni kell az ifjúságért is. El kell fogadni a korosztály megváltozott igényeit, partnerként kell kezelni őket, hogy jól érezzék magukat "itthon" és kötődjenek a városhoz.
Óvárossal kapcsolatban kiemelte a "szellemi hídépítés" szükségességét, a településrész értékőrző szerepét, amelyet sokkal inkább tudatosítani kell a felnövekvő generációkban is. Valódi közösséget, élő, lüktető hétköz- és ünnepnapokat szeretne teremteni a "faluban" együttműködve mindazokkal, akik ezt hasonlóan fontosnak tartják. Úgy véli, javítani kell a közlekedési morálon, sürgősen meg kell oldani a gyerekek biztonságos és kényelmes iskolába jutását, valamint azt is, hogy a közellátás – üzletek, gyógyszertár, játszóterek - terén ne érezzék magukat "mostohagyereknek" az óvárosiak. Sürgősen meg kell oldani a csapadékvíz-elvezetés hiányosságait, meg kell szüntetni az illegális rákötések okozta visszafolyásokat. Élni kell a Duna-part kínálta nagyszerű lehetőségekkel és előre kell lépni az árvízvédelem területén. Ezt a két utóbbi célkitűzést azonban csak nagyon sok egyeztetéssel, hosszú távú együttműködéssel lehet elérni, mivel a folyópart és az ártér nem a város tulajdona, hanem a vízügyi hatóságé.

A fórumon sokan megerősítették ezeket a felvetéseket és konkrét javaslatokat is tettek a városrész fejlesztése, illetve a kisebb-nagyobb gondok megoldása érdekében.

A rendezvényen megjelent Kiss László úszó szövetségi kapitány is, aki újabb humoros választási szlogennel rukkolt elő – "Haladjunk Sinka Lászlóval, óvárosi zászlóval!" -, ismét nagy derültséget keltve.
Az ÉSZKE következő fórumára szeptember 29-én 17 órakor kerül sor a Városkapu Üzletház előtt. A házigazda Vezér Mihály polgármester, Urbárium-Újtelep önkormányzati képviselője lesz.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.