2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Sportszerű ígéret
2014-09-18 - Simicskó István, sportért felelős államtitkár tartott választási fórumot Százhalombattán szeptember 16-án. Arra biztatta a résztvevőket, szavazzanak októberben a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeire és Szabó Zoltán polgármesterjelöltre, aki hiteles, tisztességes, jó ember. A kormánypolitikus szerint jogos igény, hogy a város központi támogatást szeretne az Arany János iskola új tornaterméhez.
Szabó Zoltán elmondta, Százhalombattán kiemelkedőek a sportolási lehetőségek, de nagy szükség lenne még egy teremre a labdás sportágak fejlődése, a mindennapos testnevelés körülményeinek biztosítása érdekében. Felkérte az államtitkárt, hogy adja át az előkészített oklevelet és könyvet Fekete Éva testneveléstanárnak, aki azok közé tartozik, akik legtöbbet tettek a város sportéletéért, valamint Grátz Benjámin úszónak, aki augusztusban arany- és ezüstérmet szerzett a kínai ifjúsági olimpián.

Bóna Zoltán, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője szerint az országgyűlési és EP választáson elért sikerek után a pártszervezet kiugró eredményeket érhet el a városban október 12-én is. Amit a kormányzat a mindennapok könnyítéséért tett, az magáért beszél.

Simicskó István hangsúlyozta, nemcsak a képviselő-testületi mandátum, hanem a vele járó felelősség is megnő egy évvel. Helyi párttársainak "nehéz terepen" kell helytállniuk, és nem lesz "könnyű a csata", de az "igazi harcművész" az erősebb ellenfelet is le tudja győzni. A választókat arra kérte, csak a tettek alapján ítéljenek, és kiemelte, a politika legfontosabb feladatának a közösségért történő kiállást tartja. Ha a FIDESZ-KDNP kormány tervei sikerülnek, a bankok közel ezermilliárd forintot fizetnek vissza a devizahiteleseknek, és folytatódik a rezsicsökkentés is, mert a multiknak is ki kell venniük a részüket a közös terhekből. A pártszövetség a "lelki adósságot" is igyekezett törleszteni, amikor a trianoni évfordulót a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította és kettős állampolgárságot adott a külhoni magyaroknak. A magyarok önbecsüléséért és megélhetéséért akár az EU-val is meg kell küzdeni. A kormány eredményei között említette, hogy 1,8 millióról 4,122 millióra nőtt a foglalkoztatottak létszáma, és megvédte a közmunkaprogramot, mert szerinte tartást ad az embernek, ha nem segélyből, hanem munkából él. A kormánynak a településeken "együttműködő szövetségesekre, hiteles, tisztességes, jó emberekre" van szüksége, és szerinte ilyen a százhalombattai Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Szabó Zoltán.

Szűkebb szakterületére térve gratulált a város sportban elért eredményeihez. Beszámolt a kormány sportbarát intézkedéseiről, a 16 kiemelt olimpiai sportág eddig sosem látott mértékű támogatásáról. Mint mondta, 2020-ig 135 milliárdot fordítanak a programra, aminek keretében a szakszövetség ígérete szerint az atlétikában megötszörözik az utánpótlás-sportolók létszámát, és olyan ösztöndíjat, illetve fizetést biztosítanak a kiemelkedő versenyzőknek, valamint edzőknek, amely itthon tartja, illetve hazahúzza őket. A TAO támogatás keretében az öt látványsportág már az első évben 30 millió forintot kapott, amely mostanra 50 millióra nőtt. Mint mondta, a "sportoló nemzet" víziója, amelyet célul tűztek ki, nemcsak egészségesebb és szebb embereket jelent, hanem olyan közösséget, ahol mindenki "a fair play szabályai szerint játszik". A sport nagyban hozzájárulhat egy olyan jövő építéséhez, amely a "szeretet civilizációja".

A kormány kétszer 30 milliárd forintot szán tornaterem-építésre, amely programba akár az Arany János iskola és a városi labdás egyesületek számára létesítendő csarnok is beleférhet. Simicskó István azt mondta, személyesen jogosnak tartja és támogatja az igényt, de nagyon sok hátrányos helyzetű településen sincsenek meg a mindennapos testnevelés feltételei. Hozzátette, uniós forrás bevonását, illetve a TAO támogatás ez irányú felhasználását is lehetségesnek tartja. Hozzászólásokra reagálva, a MOL Dunai Finomítóból történt elbocsátások és az üzem jövője kapcsán hangsúlyozta: a kormány a foglalkoztatást továbbra is prioritásként kezeli, ő maga pedig gazdasági területen is az emberközpontú politika híve.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.