2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:17°
Max:19°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Választás

Sportszerű ígéret
2014-09-18 - Simicskó István, sportért felelős államtitkár tartott választási fórumot Százhalombattán szeptember 16-án. Arra biztatta a résztvevőket, szavazzanak októberben a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeire és Szabó Zoltán polgármesterjelöltre, aki hiteles, tisztességes, jó ember. A kormánypolitikus szerint jogos igény, hogy a város központi támogatást szeretne az Arany János iskola új tornaterméhez.
Szabó Zoltán elmondta, Százhalombattán kiemelkedőek a sportolási lehetőségek, de nagy szükség lenne még egy teremre a labdás sportágak fejlődése, a mindennapos testnevelés körülményeinek biztosítása érdekében. Felkérte az államtitkárt, hogy adja át az előkészített oklevelet és könyvet Fekete Éva testneveléstanárnak, aki azok közé tartozik, akik legtöbbet tettek a város sportéletéért, valamint Grátz Benjámin úszónak, aki augusztusban arany- és ezüstérmet szerzett a kínai ifjúsági olimpián.

Bóna Zoltán, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője szerint az országgyűlési és EP választáson elért sikerek után a pártszervezet kiugró eredményeket érhet el a városban október 12-én is. Amit a kormányzat a mindennapok könnyítéséért tett, az magáért beszél.

Simicskó István hangsúlyozta, nemcsak a képviselő-testületi mandátum, hanem a vele járó felelősség is megnő egy évvel. Helyi párttársainak "nehéz terepen" kell helytállniuk, és nem lesz "könnyű a csata", de az "igazi harcművész" az erősebb ellenfelet is le tudja győzni. A választókat arra kérte, csak a tettek alapján ítéljenek, és kiemelte, a politika legfontosabb feladatának a közösségért történő kiállást tartja. Ha a FIDESZ-KDNP kormány tervei sikerülnek, a bankok közel ezermilliárd forintot fizetnek vissza a devizahiteleseknek, és folytatódik a rezsicsökkentés is, mert a multiknak is ki kell venniük a részüket a közös terhekből. A pártszövetség a "lelki adósságot" is igyekezett törleszteni, amikor a trianoni évfordulót a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította és kettős állampolgárságot adott a külhoni magyaroknak. A magyarok önbecsüléséért és megélhetéséért akár az EU-val is meg kell küzdeni. A kormány eredményei között említette, hogy 1,8 millióról 4,122 millióra nőtt a foglalkoztatottak létszáma, és megvédte a közmunkaprogramot, mert szerinte tartást ad az embernek, ha nem segélyből, hanem munkából él. A kormánynak a településeken "együttműködő szövetségesekre, hiteles, tisztességes, jó emberekre" van szüksége, és szerinte ilyen a százhalombattai Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Szabó Zoltán.

Szűkebb szakterületére térve gratulált a város sportban elért eredményeihez. Beszámolt a kormány sportbarát intézkedéseiről, a 16 kiemelt olimpiai sportág eddig sosem látott mértékű támogatásáról. Mint mondta, 2020-ig 135 milliárdot fordítanak a programra, aminek keretében a szakszövetség ígérete szerint az atlétikában megötszörözik az utánpótlás-sportolók létszámát, és olyan ösztöndíjat, illetve fizetést biztosítanak a kiemelkedő versenyzőknek, valamint edzőknek, amely itthon tartja, illetve hazahúzza őket. A TAO támogatás keretében az öt látványsportág már az első évben 30 millió forintot kapott, amely mostanra 50 millióra nőtt. Mint mondta, a "sportoló nemzet" víziója, amelyet célul tűztek ki, nemcsak egészségesebb és szebb embereket jelent, hanem olyan közösséget, ahol mindenki "a fair play szabályai szerint játszik". A sport nagyban hozzájárulhat egy olyan jövő építéséhez, amely a "szeretet civilizációja".

A kormány kétszer 30 milliárd forintot szán tornaterem-építésre, amely programba akár az Arany János iskola és a városi labdás egyesületek számára létesítendő csarnok is beleférhet. Simicskó István azt mondta, személyesen jogosnak tartja és támogatja az igényt, de nagyon sok hátrányos helyzetű településen sincsenek meg a mindennapos testnevelés feltételei. Hozzátette, uniós forrás bevonását, illetve a TAO támogatás ez irányú felhasználását is lehetségesnek tartja. Hozzászólásokra reagálva, a MOL Dunai Finomítóból történt elbocsátások és az üzem jövője kapcsán hangsúlyozta: a kormány a foglalkoztatást továbbra is prioritásként kezeli, ő maga pedig gazdasági területen is az emberközpontú politika híve.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.