2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Ügyek mentén, szakmai alapon
2014-08-27 - Az ÉSZKE pártsemlegesen, konkrét ügyek mellett, szakmai alapon vesz részt a város irányításában –hangsúlyozta Vezér Mihály polgármester a szervezet kampánynyitó közgyűlésén augusztus 26-án.  
A civil szervezet többségi irányításával az elmúlt négy évben is folytatódott Százhalombatta fejlődése, amit a lakosság többsége lát és értékel. Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármester-jelöltje szerint továbbra is a városlakókkal szorosan együttműködve, a véleményüket kikérve kell intézni a helyi ügyeket. Minden igénynek nem lehet megfelelni, de miként eddig, súlyozni kell az elvárásokat, és a lehetőségeken belül azokat teljesíteni, amelyek a többség érdekeit szolgálják.

Kiemelte, az elhúzódó pénzügyi-gazdasági válság ellenére sikerült megőrizni, sőt bizonyos területeken javítani a közellátás színvonalát. Folytatni szeretnék az egészségügy, a közbiztonság, az idősek, az oktatás kiemelt támogatását, és továbbra is az egyeztetést, a kompromisszumkészséget tekintik az önkormányzati munka alapjának. Csak betartható és hosszú távon is fenntartható ígéreteket tesznek, hiszen az elmúlt évek gazdasági folyamatai arra figyelmeztetnek, sérülékeny a város költségvetése, nagyban függ a nagyvállalatok teljesítményétől. Az önkormányzat aktív közreműködésével több száz új munkahely jött létre az elmúlt négy évben, és ezen a területen folytatni kell szívós, kitartó erőfeszítéseket. A polgármester arra kérte az ÉSZKE képviselő-jelöltjeit, csak a pozitív kampány eszközeivel éljenek, majd személyesen is bemutatta az egyes körzetekben indulókat.

Furcsa Katalin, az 1-es választókörzet képviselő-jelöltje 40 éve él a városban, amelyből 13 évet dolgozott köztisztviselőként egészségügyi és szociális területen. Ismeri az önkormányzati döntés-előkészítés komoly munkáját és úgy véli, fontos, hogy a női szemlélet is érvényesüljön a városvezetésben. Aki egy lakókörzetet képvisel, annak személyesen is ismernie kell a választóit, és az úgynevezett "apróságokkal" is törődnie kell.

Győri István, a 2-es körzet jelöltje több mint húsz éve tanít a SZISZKI-ben, és "négyzetméterről négyzetméterre" ismeri körzetét, ahol évtizedek óta lakik. Szeretné komfortosabbá, korszerűbbé tenni a Piac teret és környékét. Ennek érdekében már komoly egyeztetéseket folytatott a Piactéri Egyesülettel, az ÉSZKE vezetőségével, valamint a főépítésszel.

Körömi Lajos, a 3-as körzet képviselő-jelöltje 40 éve battai, több mint 20 éve saját vállalkozásában dolgozik, és ugyanennyi ideje vesz részt a közéletben. Alapító tagja a polgárőrségnek, a hagyományőrző néptánccsoportnak. Nagyon fontosnak tartja az idősek megbecsülését, a nagycsaládosok támogatását. Maga is öt gyermeket nevelt fel. Kiemelte a tömegsport és a szabadidősport jelentőségét, hogy a jövő generációja egészséges maradjon. Meg szeretné őrizni a játszóterek és közutak kiváló állapotát.

A 4-es körzetben induló Kovács Lajost igazi "kijáró képviselőként" mutatta be Vezér Mihály. Kovács Lajos negyedik ciklusát tölti a képviselő-testületben. Munkája, tapasztalata meghatározó a városüzemeltetés és városfejlesztés területén. Mindenkor szakmai alapon vesz részt a döntés-előkészítésben és messzemenően képviseli a körzetében élő, illetve hozzá forduló városlakók érdekeit.

Húsz éve dolgozik az önkormányzatban Török Sándor, akit az 5-ös körzetben jelöl az ÉSZKE. Minden választáskor bizalmat szavaztak neki a körzetében élők. Kiemelte az egészségügyi ellátás irigylésre méltóan magas színvonalát, valamint, hogy a százhalombattai iskolákban hosszú évek óta 100 százalékos a továbbtanulás. Szeretné, ha mindenki megbecsülné az elért eredményeket. Úgy véli, előre kell lépni az idősgondozás területén, továbbra is kiemelten kell támogatni a fiatalok első lakáshoz jutását, és körzetében is vannak konkrét tennivalók, amelyeket mielőbb el kell végezni.

Szintén húsz éve önkormányzati képviselő Szél Pál, a 6-os körzet jelöltje, aki 12 pontos fejlesztési programot tett közzé az ÉSZKE Facebook oldalán választókörzetére, Dunafüredre vonatkozóan. Kiemelte: a városrész a legalacsonyabb pontja a városnak, ezért kiemelten fontosnak tartja a csapadékvíz-elvezetés, a Duna, a Bara, a gátak, a kiserdő és a szennyvíztelep folyamatos karbantartását, gondozását. A sport, a kultúra, az ifjúság, a közbiztonság és az idegenforgalom szakterületével foglalkozó bizottság elnökeként, valamint a polgárőrség vezetőjeként, nem utolsó sorban dunafürediként szolgálna tovább.

Tizenkét év után a következő ötben is folytatná a 7-es körzet képviseletét Vezér Mihály polgármester, aki a legfontosabb feladatok között annak a mintegy 3000 ingázónak a helyzetén szeretne javítani, akik nap mint nap használják a vasútállomást és környékét. Korszerűbb, kényelmesebb utazási feltételeket akar számukra biztosítani. A megvalósítást azonban csak a vasútfejlesztéssel összhangban lehet elvégezni. Cél, hogy az előttünk álló ciklus közepére megújuljon a városkapu, méghozzá lehetőleg központi forrás igénybevételével. A volt Tigáz és Match áruház rehabilitációja után az egykori kenyérgyárterületét is integrálni kívánja az egységes, modern és elegáns városképbe.

Sinka László alpolgármester a "szülőfalujában", Óvárosban, vagyis a 8-as körzetben méreti meg magát. Szeretné, ha a városrész lakói a mostaninál jobban otthon éreznék magukat Százhalombattán, vagyis erőteljesebben éreznék az önkormányzat gondoskodását. Gyógyszertárra, boltra, az autóbusz-közlekedés javítására van szükségük, gondozott Duna-partot, igazi közösségi programokat és közösséget, "élő, lüktető" városrészt szeretne teremteni a képviselő-jelölt.

Az összejövetel végén elhangzott: az ÉSZKE lakossági fórumokon is meg kívánja vitatni programját a választókkal. Kiss László úszó csapatkapitány pedig nem kis derültséget keltve arra tett javaslatot: legyen a választási kampány jelmondata, hogy "Többet ÉSZKÉ-vel, mint ÉSZKE nélkül!"


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.