2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:17°
Max:19°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Választás

Ügyek mentén, szakmai alapon
2014-08-27 - Az ÉSZKE pártsemlegesen, konkrét ügyek mellett, szakmai alapon vesz részt a város irányításában –hangsúlyozta Vezér Mihály polgármester a szervezet kampánynyitó közgyűlésén augusztus 26-án.  
A civil szervezet többségi irányításával az elmúlt négy évben is folytatódott Százhalombatta fejlődése, amit a lakosság többsége lát és értékel. Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármester-jelöltje szerint továbbra is a városlakókkal szorosan együttműködve, a véleményüket kikérve kell intézni a helyi ügyeket. Minden igénynek nem lehet megfelelni, de miként eddig, súlyozni kell az elvárásokat, és a lehetőségeken belül azokat teljesíteni, amelyek a többség érdekeit szolgálják.

Kiemelte, az elhúzódó pénzügyi-gazdasági válság ellenére sikerült megőrizni, sőt bizonyos területeken javítani a közellátás színvonalát. Folytatni szeretnék az egészségügy, a közbiztonság, az idősek, az oktatás kiemelt támogatását, és továbbra is az egyeztetést, a kompromisszumkészséget tekintik az önkormányzati munka alapjának. Csak betartható és hosszú távon is fenntartható ígéreteket tesznek, hiszen az elmúlt évek gazdasági folyamatai arra figyelmeztetnek, sérülékeny a város költségvetése, nagyban függ a nagyvállalatok teljesítményétől. Az önkormányzat aktív közreműködésével több száz új munkahely jött létre az elmúlt négy évben, és ezen a területen folytatni kell szívós, kitartó erőfeszítéseket. A polgármester arra kérte az ÉSZKE képviselő-jelöltjeit, csak a pozitív kampány eszközeivel éljenek, majd személyesen is bemutatta az egyes körzetekben indulókat.

Furcsa Katalin, az 1-es választókörzet képviselő-jelöltje 40 éve él a városban, amelyből 13 évet dolgozott köztisztviselőként egészségügyi és szociális területen. Ismeri az önkormányzati döntés-előkészítés komoly munkáját és úgy véli, fontos, hogy a női szemlélet is érvényesüljön a városvezetésben. Aki egy lakókörzetet képvisel, annak személyesen is ismernie kell a választóit, és az úgynevezett "apróságokkal" is törődnie kell.

Győri István, a 2-es körzet jelöltje több mint húsz éve tanít a SZISZKI-ben, és "négyzetméterről négyzetméterre" ismeri körzetét, ahol évtizedek óta lakik. Szeretné komfortosabbá, korszerűbbé tenni a Piac teret és környékét. Ennek érdekében már komoly egyeztetéseket folytatott a Piactéri Egyesülettel, az ÉSZKE vezetőségével, valamint a főépítésszel.

Körömi Lajos, a 3-as körzet képviselő-jelöltje 40 éve battai, több mint 20 éve saját vállalkozásában dolgozik, és ugyanennyi ideje vesz részt a közéletben. Alapító tagja a polgárőrségnek, a hagyományőrző néptánccsoportnak. Nagyon fontosnak tartja az idősek megbecsülését, a nagycsaládosok támogatását. Maga is öt gyermeket nevelt fel. Kiemelte a tömegsport és a szabadidősport jelentőségét, hogy a jövő generációja egészséges maradjon. Meg szeretné őrizni a játszóterek és közutak kiváló állapotát.

A 4-es körzetben induló Kovács Lajost igazi "kijáró képviselőként" mutatta be Vezér Mihály. Kovács Lajos negyedik ciklusát tölti a képviselő-testületben. Munkája, tapasztalata meghatározó a városüzemeltetés és városfejlesztés területén. Mindenkor szakmai alapon vesz részt a döntés-előkészítésben és messzemenően képviseli a körzetében élő, illetve hozzá forduló városlakók érdekeit.

Húsz éve dolgozik az önkormányzatban Török Sándor, akit az 5-ös körzetben jelöl az ÉSZKE. Minden választáskor bizalmat szavaztak neki a körzetében élők. Kiemelte az egészségügyi ellátás irigylésre méltóan magas színvonalát, valamint, hogy a százhalombattai iskolákban hosszú évek óta 100 százalékos a továbbtanulás. Szeretné, ha mindenki megbecsülné az elért eredményeket. Úgy véli, előre kell lépni az idősgondozás területén, továbbra is kiemelten kell támogatni a fiatalok első lakáshoz jutását, és körzetében is vannak konkrét tennivalók, amelyeket mielőbb el kell végezni.

Szintén húsz éve önkormányzati képviselő Szél Pál, a 6-os körzet jelöltje, aki 12 pontos fejlesztési programot tett közzé az ÉSZKE Facebook oldalán választókörzetére, Dunafüredre vonatkozóan. Kiemelte: a városrész a legalacsonyabb pontja a városnak, ezért kiemelten fontosnak tartja a csapadékvíz-elvezetés, a Duna, a Bara, a gátak, a kiserdő és a szennyvíztelep folyamatos karbantartását, gondozását. A sport, a kultúra, az ifjúság, a közbiztonság és az idegenforgalom szakterületével foglalkozó bizottság elnökeként, valamint a polgárőrség vezetőjeként, nem utolsó sorban dunafürediként szolgálna tovább.

Tizenkét év után a következő ötben is folytatná a 7-es körzet képviseletét Vezér Mihály polgármester, aki a legfontosabb feladatok között annak a mintegy 3000 ingázónak a helyzetén szeretne javítani, akik nap mint nap használják a vasútállomást és környékét. Korszerűbb, kényelmesebb utazási feltételeket akar számukra biztosítani. A megvalósítást azonban csak a vasútfejlesztéssel összhangban lehet elvégezni. Cél, hogy az előttünk álló ciklus közepére megújuljon a városkapu, méghozzá lehetőleg központi forrás igénybevételével. A volt Tigáz és Match áruház rehabilitációja után az egykori kenyérgyárterületét is integrálni kívánja az egységes, modern és elegáns városképbe.

Sinka László alpolgármester a "szülőfalujában", Óvárosban, vagyis a 8-as körzetben méreti meg magát. Szeretné, ha a városrész lakói a mostaninál jobban otthon éreznék magukat Százhalombattán, vagyis erőteljesebben éreznék az önkormányzat gondoskodását. Gyógyszertárra, boltra, az autóbusz-közlekedés javítására van szükségük, gondozott Duna-partot, igazi közösségi programokat és közösséget, "élő, lüktető" városrészt szeretne teremteni a képviselő-jelölt.

Az összejövetel végén elhangzott: az ÉSZKE lakossági fórumokon is meg kívánja vitatni programját a választókkal. Kiss László úszó csapatkapitány pedig nem kis derültséget keltve arra tett javaslatot: legyen a választási kampány jelmondata, hogy "Többet ÉSZKÉ-vel, mint ÉSZKE nélkül!"


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.