2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Közélet, politika

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22 - Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.
A kerületben Szél Pál korábbi, szintén ÉSZKE képviselő halála miatt írtak ki időközi önkormányzati választást október 16-ra.
 
Az eseményen részt vett Vezér Mihály az ÉSZKE elnöke, és Szél Pál, a körzet egykori képviselőjének fia is.
 
Vezér Mihály köszöntötte az egybegyűlteket, mint mondta, Sinka László a középen álló erőt képviseli. Megjegyezte, hogy a sorsolás nyomán a szavazólapon is a központi 3. helyen szerepel az öt jelöltből. Az ÉSZKE is a centrumban helyezkedik el, lokálpatrióta szervezet, amely sem nem jobb-, sem nem baloldali, kizárólag helyi ügyek mentén politizál. Az elmúlt évtizedek is mutatják, hogy mindig mások véleményének tiszteletben tartása mellett, szakmai alapon igyekeznek konszenzusra jutni a döntések során. Az alapos, egyeztetéseken nyugvó előkészítő munkának köszönhetően, a testületi szavazások során 99%-ban egyhangúlag hozzák meg a döntéseket a képviselők. Emlékezetett, hogy korábban Sinka László – diplomataként és sportvezetőként szerzett tapasztalatait kamatoztatva – 9 éven keresztül képviselőként, illetve alpolgármesterként kiválóan látta el feladatát. Ő az egyetlen olyan hiteles személy, aki méltó módon tudná folytatni a Szél Pál által végzett, kiemelkedő színvonalú munkát. Vezér Mihály szólt arról is, hogy a jelenlegi bizonytalan, válságos helyzet alkalom arra, hogy mindenki, akiben van fogékonyság – Sinka László ilyen személy – még jobb emberré váljon. Felelősen gazdálkodva együtt kell működni a talpon maradásért, segítséget nyújtva a kiszolgáltatott társadalmi rétegeknek. Az ÉSZKE, illetve Sinka László ezt a szemléletet vallja, ezért arra kérte a dunafüredi lakosokat, hogy a városrész, illetve Százhalombatta érdekében őrá voksoljanak.
 
Sinka László szomorú apropónak nevezte, hogy Szél Pál elhunyta okán volt szükséges a választás kiírása. Különösen fájdalmas gyerekkori barátjának elvesztése annak fényében is, hogy családjaik mindennapjai összefonódtak. Az élet olykor kérlelhetetlen, azonban tovább kell menni az úton. Ebben a helyzetben kötelező feladatot vállalni azoknak, aki hasonlóan gondolkodnak és együtt tevékenykedtek – fogalmazott. Nem csak a sport, hanem a városhoz való kötődés is meghatározó volt mindkettőjük esetében. Megtisztelőnek nevezte, hogy az ÉSZKE jelöltje lehet, hozzátéve, hogy nagyon jó emlékű és tevékeny 9 évet töltött el korábban a testületben. Felidézte, hogy különleges, erőt adó momentum volt, hogy Díszpolgári Címmel ismerték el a munkáját; több más kitüntetés közül ez volt a legfelemelőbb. A díj még jobban arra sarkalja, hogy amíg érez magánban fizikai és mentális erőt – jótékonykodás révén is – minél többet adjon vissza Százhalombattának.
"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd" – ezzel a három szóval jellemezte a képviselői munka lényegét, ezen értékek mentén tevékenykedik az ÉSZKE is. Felhívta a figyelmet, hogy különösen nehéz időszak követezik, amelynek kezelésére nincs tapasztalati tudás. Nagyon kemény munkával lehet csak elérni azt, hogy működőképes maradjon a város, a korábbi problémák ehhez képest – bár fontosak – csekély mértékűnek tekinthetők. Az egyik alapvető feladat az idősek, az egyedülállók és a családok támogatása – fogalmazott. A rendkívüli kihívást jelentő válságkezelés közös testületi felelősség vállalást igényel. A feladatmegoldáshoz kellő bátorság, hozzáértés, diplomácia és optimizmus szükséges, nem szabad felelőtlen ígérgetésekbe bocsátkozni. A szemtől szembeni viták híveként, másokkal ellentétben, ő és az ÉSZKE soha nem lesz részese semmilyen "hátulról jövő szurkálódásnak, sárdobálásnak".
Sinka László a felkérés előtt egyeztetett Szél Pál családjával, amely megerősítette döntésében. Beszéltek arról, hogy Szél Pál – édesapja maradandó példáját követve – egyre jobban bekapcsolódna a közéleti tevékenységbe.
Szívesen vállalja a feladatot, amennyiben a választók is úgy gondolják, hogy alkalmas a képviseletre, akkor szavazzanak a középen lévő, 3-as számú jelöltre – zárta gondolatait Sinka László.
 
Szél Pál elmondta, hogy édesapja, betegsége súlyosbodásakor arra kérte, hogy induljon a választáson. Sokat gondolkodott a továbbiakról, végül számos családi és munkahelyi elfoglaltsága miatt arra jutott, hogy nem méretteti meg magát. A Sinka Lászlóval való beszélgetés nyomán maga is úgy látja, hogy tapasztalt, elhivatott személyként ő folytathatja képviselőként a legméltóbban és legjobban édesapja városért végzett munkáját.
 
 
 
 
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.