2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Közélet, politika

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22 - Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.
A kerületben Szél Pál korábbi, szintén ÉSZKE képviselő halála miatt írtak ki időközi önkormányzati választást október 16-ra.
 
Az eseményen részt vett Vezér Mihály az ÉSZKE elnöke, és Szél Pál, a körzet egykori képviselőjének fia is.
 
Vezér Mihály köszöntötte az egybegyűlteket, mint mondta, Sinka László a középen álló erőt képviseli. Megjegyezte, hogy a sorsolás nyomán a szavazólapon is a központi 3. helyen szerepel az öt jelöltből. Az ÉSZKE is a centrumban helyezkedik el, lokálpatrióta szervezet, amely sem nem jobb-, sem nem baloldali, kizárólag helyi ügyek mentén politizál. Az elmúlt évtizedek is mutatják, hogy mindig mások véleményének tiszteletben tartása mellett, szakmai alapon igyekeznek konszenzusra jutni a döntések során. Az alapos, egyeztetéseken nyugvó előkészítő munkának köszönhetően, a testületi szavazások során 99%-ban egyhangúlag hozzák meg a döntéseket a képviselők. Emlékezetett, hogy korábban Sinka László – diplomataként és sportvezetőként szerzett tapasztalatait kamatoztatva – 9 éven keresztül képviselőként, illetve alpolgármesterként kiválóan látta el feladatát. Ő az egyetlen olyan hiteles személy, aki méltó módon tudná folytatni a Szél Pál által végzett, kiemelkedő színvonalú munkát. Vezér Mihály szólt arról is, hogy a jelenlegi bizonytalan, válságos helyzet alkalom arra, hogy mindenki, akiben van fogékonyság – Sinka László ilyen személy – még jobb emberré váljon. Felelősen gazdálkodva együtt kell működni a talpon maradásért, segítséget nyújtva a kiszolgáltatott társadalmi rétegeknek. Az ÉSZKE, illetve Sinka László ezt a szemléletet vallja, ezért arra kérte a dunafüredi lakosokat, hogy a városrész, illetve Százhalombatta érdekében őrá voksoljanak.
 
Sinka László szomorú apropónak nevezte, hogy Szél Pál elhunyta okán volt szükséges a választás kiírása. Különösen fájdalmas gyerekkori barátjának elvesztése annak fényében is, hogy családjaik mindennapjai összefonódtak. Az élet olykor kérlelhetetlen, azonban tovább kell menni az úton. Ebben a helyzetben kötelező feladatot vállalni azoknak, aki hasonlóan gondolkodnak és együtt tevékenykedtek – fogalmazott. Nem csak a sport, hanem a városhoz való kötődés is meghatározó volt mindkettőjük esetében. Megtisztelőnek nevezte, hogy az ÉSZKE jelöltje lehet, hozzátéve, hogy nagyon jó emlékű és tevékeny 9 évet töltött el korábban a testületben. Felidézte, hogy különleges, erőt adó momentum volt, hogy Díszpolgári Címmel ismerték el a munkáját; több más kitüntetés közül ez volt a legfelemelőbb. A díj még jobban arra sarkalja, hogy amíg érez magánban fizikai és mentális erőt – jótékonykodás révén is – minél többet adjon vissza Százhalombattának.
"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd" – ezzel a három szóval jellemezte a képviselői munka lényegét, ezen értékek mentén tevékenykedik az ÉSZKE is. Felhívta a figyelmet, hogy különösen nehéz időszak követezik, amelynek kezelésére nincs tapasztalati tudás. Nagyon kemény munkával lehet csak elérni azt, hogy működőképes maradjon a város, a korábbi problémák ehhez képest – bár fontosak – csekély mértékűnek tekinthetők. Az egyik alapvető feladat az idősek, az egyedülállók és a családok támogatása – fogalmazott. A rendkívüli kihívást jelentő válságkezelés közös testületi felelősség vállalást igényel. A feladatmegoldáshoz kellő bátorság, hozzáértés, diplomácia és optimizmus szükséges, nem szabad felelőtlen ígérgetésekbe bocsátkozni. A szemtől szembeni viták híveként, másokkal ellentétben, ő és az ÉSZKE soha nem lesz részese semmilyen "hátulról jövő szurkálódásnak, sárdobálásnak".
Sinka László a felkérés előtt egyeztetett Szél Pál családjával, amely megerősítette döntésében. Beszéltek arról, hogy Szél Pál – édesapja maradandó példáját követve – egyre jobban bekapcsolódna a közéleti tevékenységbe.
Szívesen vállalja a feladatot, amennyiben a választók is úgy gondolják, hogy alkalmas a képviseletre, akkor szavazzanak a középen lévő, 3-as számú jelöltre – zárta gondolatait Sinka László.
 
Szél Pál elmondta, hogy édesapja, betegsége súlyosbodásakor arra kérte, hogy induljon a választáson. Sokat gondolkodott a továbbiakról, végül számos családi és munkahelyi elfoglaltsága miatt arra jutott, hogy nem méretteti meg magát. A Sinka Lászlóval való beszélgetés nyomán maga is úgy látja, hogy tapasztalt, elhivatott személyként ő folytathatja képviselőként a legméltóbban és legjobban édesapja városért végzett munkáját.
 
 
 
 
 

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Egyedülálló zöld-beruházás Százhalombattán
2022-09-10
Magyarországon elsőként Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszert adtak át a Dunamenti Erőműben szeptember 9-én. A vállalat egyúttal csatlakozott a Magyar Akkumulátor Szövetséghez, valamint bemutatták a világ egyetlen napelemes lakóautóját.

Szépkorúan is jókedvvel élni
2022-09-10
Vezér Mihály polgármester otthonában köszöntötte a 90 éves Pavlicsek Lászlónét, aki az Óvárosban él családjával. A virágcsokor mellé átadta a miniszterelnöki köszöntő emléklapot is.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.