2024. május 19. - Ivó és Milán napja
Vasárnap
Min:13°
Max:24°
Hétfő
Min:14°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:24°
Szerda
Min:14°
Max:18°
Csütörtök
Min:13°
Max:22°
Rendőrségi hírek

Harminc év a biztonságért
2022-04-12 - Három évtizede kezdte meg működését a százhalombattai rendőrőrs. A jubileumról nyílt nappal egybekötött ünnepség keretében emlékezetek meg. Az érdeklődők megismerhették az épületet, a rendőrség szervezeti felépítését, korabeli rendőrautókat, egyenruhákat, és kutyás bemutatót is láthattak.
Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy nagy mérföldkő volt az önálló őrs megalapítása az önkormányzat, a politikai szándék és az akkori rendőri vezetés támogatásával. A város hosszú éveken át anyagilag is segítette a rendőrség munkáját. Felidézte, hogy az akkori megyei főkapitány Komáromi István volt, az érdi kapitányságot Mihály István, a battai őrsöt pedig – a leghosszabb ideig – Kárász Benjámin vezette. Az egykori parancsnok később a közterület-felügyeletet irányította, a helyi polgárőrséggel és a rendőrséggel ápolt nagyon jó szakmai és emberi kapcsolatai révén összehangolta a közbiztonsági feladatokat. Bár Kárász Benjámin már nem lehet velünk, de "figyelő szemeit talán rajtunk tartja" – fogalmazott Vezér Mihály. A hármas összefogás eredményeként folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma Százhalombattán, illetve egyre több megelőző intézkedést tudott hozni az önkormányzat. Kiépült a városban a térfigyelő kamerarendszer, amely fokozatosan bővül, a végpont az őrsön található. Rendszeresek a rendőrségi bűnmegelőzési előadások az iskolákban és a nyugdíjas klubokban. A polgármester köszönetét fejezte ki a rendőrségnek és mindazoknak, akik akár testi épségük kockáztatásával szolgálnak, és munkájuk nyomán kiemelkedő színvonalú lett a város közbiztonsága. Nagy tisztelet és társadalmi megbecsülés illeti őket, ami Százhalombattára jellemző is – tette hozzá a polgármester.

Nogula Tamás rendőr alezredes, kapitányságvezető kiemelte, hogy nagyon jó a battai őrs létszámfeltöltöttsége, 10 ezer lakosra 7 rendőr jut, ami jóval nagyobb az országos átlagnál. Hangsúlyozta, hogy a városban szolgálatot teljesítő kollégák lelkiismeretesen, precízen látják el a feladatukat. Sok munkatárs kötődik a településhez, ezért is érzik magukénak a problémákat, legjobb tudásuk szerint arra törekszenek, hogy a lakosság biztonságérzete megfelelő legyen.

Bátyi László rendőr alezredes, őrsparancsnok elmondta, hogy a mindennapi szolgálat során és a rendezvények biztosításával aktívan részt vesznek a város életében, tartják a kapcsolatot az iskolákkal és a lakossággal. A körzeti megbízottak a város több pontján elérhetőek, mobiltelefonon is hívhatóak, számuk a rendőrég weboldalán, illetve az őrsön kifüggesztve is láthatóak. A központi 112 hívón is bárki bejelenést tehet. Százhalombatta élhető és biztonságos város, ami annak is köszönhető, hogy rendkívül jó az együttműködés az önkormányzattal. Az egység önállóan látja el a napi szolgálati feladatokat az érdi kapitány koordinálásával – tette hozzá az alezredes.

Szél Pál a Közrendi Bizottság elnöke, a százhalombattai polgárőrség elnök-alapítója felidézte, hogy 124 jelentkezővel, 1994-ben alakult meg a civil szervezet. Az alapítók még Mihály István rendőr dandártábornok, Vezér Mihály polgármester, Körömi Lajos őrsparancsnok helyettes és Szalai Attila képviselő voltak. A kezdeti létszám mára 35-40 főre csökkent, amely elegendő a városi szolgálat ellátásához. Szoros kapcsolatot alakítottak ki a rendőrséggel, amelyhez kitűnő alap volt, hogy jól ismerték az akkori megyei és érdi főkapitányt, akiktől nagyon sok szakmai segítséget kaptak. Sikerült megvalósítani azt a célt, hogy mielőbb megteremtsék a nyugodt légkört, abban az időben ugyanis sok bűncselekmény történt, jelen volt a városban a félelem. Szép Pál kiemelte, hogy a polgárőrség megalakulása után fél évvel 32%-al csökkent a bűnesetek száma, ami a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel való hatékony együttműködésnek köszönhető. Szólt arról is, hogy folyamatosan fejlesztik a szervezetet, továbbképzéseket tartanak. Szárazon és vízen is teljesítenek szolgálatot, bővül az eszköz, illetve a jármű park. Gépkocsival, motorral, kerékpárral, motorcsónakkal és gyalogosan látják el a feladatokat. Kölcsönösen előnyös, és bevált a rendőrséggel való közös járőrözés, ami során sokat tanulhatnak a polgárőrök, illetve nagy segítség a rendőr számára a civil kolléga jelenléte.

Szalai Attila közrendi tanácsnok, a Pest Megyei Vagyonvédelmi Kamara elnöke a szervezet nevében ajándékot adott át a százhalombattai rendőrőrs részére. Hangsúlyozta, hogy kiváló a kapcsolat a rendőrség és a magánszektor között. A közterület védelmét a rendőrség, a polgárőrség és a felügyelet látja el, az állampolgári tulajdonét pedig a magán őrző-védő cégek, mint a százhalombattai Samuráj 07 Kft. A hivatalos szervek bűnüldöző jelleggel, a civil szervezetek pedig perventíve végzik munkájukat, amely során fontos az együttműködés. 

Az ünnepségen részt vett a Hagyományőrző Rendőrszázad is, amelynek tagjai díszegyenruhában álltak őrt. A fővárosi kapitányság kötelékében 10 éve alakult szervezet korabeli gépjárműveket is bemutatott. A 32 darabos járműparkból a battai őrs korához igazodva, a ’90-es évekből válogattak az ünnepre – mondta el Bogdán András rendőr alezredes, a hagyományőrzők parancsnoka. A díszes egyenruha legfontosabb elemei az elöl található lehajlott, letört virágú tulipánok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vérbefojtását szimbolizálják. A hátoldali részen azonban felemelik fejüket, a szabadság eszméjének továbbélését jelképezve. A fővárosi rendőrök egyenruhája az 1908-as császári rendelet nyomán megváltozott; a korábbi Kossuth-kalap zavarta az uralkodót, ezért helyette sisakot kellett viselni, illetve ugyanezen okból lekerült a ruházatról a nemzetiszínű szalag.  

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
A világűr és az emberiség
2024-05-19
 A fenti címmel tart ingyenesen megtekinthető előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok, az első magyar űrhajós a Barátság Kulturális Központban május 29-én 18 órától. 

Új szintre lépett a tenisz-infrastruktúra
2024-05-19
Modern konténer klubházat adtak át a VUK SE Teniszszakosztályának pályáinál a Városi Szabadidőközpontban. A beruházás 20 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg. A 11 méter hosszú konténeregységben fűthető öltözőket, mosdókat, valamint egy edzői helyiséget alakítottak ki.

Virágzó város - Virágosztás a szép környezetért
2024-05-17
Rendkívül nagy érdeklődés övezte a hagyományos eseményt, amely során a polgármester javaslatára összesen 7 millió forint értékben, ezúttal 25 ezer tő egynyári növényből válogathattak a lakók a város különböző helyszínein. Begóniából, petúniából, nebáncsvirágból, zsályából, törpedáliából és virágcsalánból fejenként összesen 5 tövet lehetett választani.

Az időjárás függvényében tartják meg a főtéri, pénteki KORDA '85 koncertet
2024-05-16
A legfontosabb a május 17-i rendezvény biztonságos lebonyolítása - tájékozatott a kulturális központ.

Újabb sikeres Egészségnap
2024-05-14
A maximális létszámot kihasználva,180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, május 11-i ingyenes egészségügyi szűrőnapra.

Családi nap az összetartozás jegyében
2024-05-14
Focibajnoksággal, váltóversennyel és közös ebéddel várták az egyházközségek a felekezeti híveket az V. Ökumenikus Családi Napon május 11-én. A gyülekezeti vezetők rövid áhítatot tartottak, amit közös éneklés követett.

KORDA '85
2024-05-13
Ingyenes életműkoncert Százhalombattán a Szent István téren, 2024 05.17., 20 órától.

Éltető természet
2024-05-12
Madarak és Fák Napja alkalmából ismét óvodásokkal közösen ültetett fát Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen május 10-én.

Országos döntőbe jutott az "1-es Iskola" csapata
2024-05-10
Óriási sikert ért el az 1. Iskola IV. korcsoportos leány ötpróba csapata az Atlétikai Diákolimpia Pest vármegyei döntőjében.

Örökség
2024-05-10
A Hulladék Kommandó Társadalmi Járőrszolgálat "Örökség" című vándorkiállítása május 21-ig tekinthető meg nyitvatartási időben a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.

Zöld jövő a digitális világban - FITDigit találkozó Százhalombattán
2024-05-10
Iskolánk, a SZISZKI egyik, tanárok képzését megcélzó Erasmus+ projektje, "A Green Future in the Digital World" (röviden FITDigit) két újabb fontos állomásához érkezett.

Önkormányzati választások 2024
2024-05-10
A Helyi Választási Bizottság hivatalosan nyilvántartásba vette a százhalombattai önkormányzati képviselőjelölteket. 

A tánc öröme
2024-05-06
Ismét a városlakókkal közös főtéri "örömtáncot" hirdetett meg Vezér Mihály polgármester.

Újabb lépés a bajnoki cím felé!
2024-05-06
29-24-re (12-11) győzött a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában a május 4-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Városkerülés két keréken
2024-05-05
Csaknem 400-an vettek részt a Sporthalom Kft. által szervezett "Kerékre fel!" elnevezésű települési kerékpártúrán április 27-én.

Azok az 50-es évek - Eötvös-bál a rock and roll jegyében
2024-05-05
A Grease című film és az ötvenes évek Amerikáját idézte meg az Eötvös iskola alapítványi bálja a rendezvényközpontban. A parázs hangulatú est bevételét a digitális eszközpark fejlesztésére fordítja az Eötvös Effektus Alapítvány.

Faültetés a játszótéren
2024-05-05
A lakók kérése és Lukács Bernadett képviselő közbenjárása nyomán két előnevelt vörös juhar facsemetét ültetett el az Önkormányzat a dunafüredi Szivárvány téri játszótéren.

Ha május, akkor majális
2024-05-04
Zenés, táncos programokkal, dobiskolai produkcióval, tűzzsonglőr bemutatóval, vásárral, kézműves foglalkozással és vidámparkkal várták az érdeklődőket a Szent István téri munka ünnepi Battai Majálison május 1-jén. A szervező kulturális központ és a Pesovár Néptánc Suli májusfát állított a központi színpadnál.

Fiatalság bolondság...
2024-05-04
Az Önkormányzat hagyományosan "Városi Bolondballagáson" látta vendégül a jelmezbe öltözött végzős középiskolásokat a Szekeres József Konferencia Központban május 2-án. Az önfeledt hangulatot Elek Péter, a Dumaszínház humoristája emelte. A ballagókat süteménnyel és üdítővel is megvendégelte a város.

Sikeres érettségit!
2024-05-04
Az idei évben is gravírozott tollakkal kíván sikeres érettségi vizsgát az Önkormányzat. A tollakat eljuttatják az iskolákba, ahol minden diákot az asztalán várja egy köszöntő levél kíséretében.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.