2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Rendőrségi hírek

Harminc év a biztonságért
2022-04-12 - Három évtizede kezdte meg működését a százhalombattai rendőrőrs. A jubileumról nyílt nappal egybekötött ünnepség keretében emlékezetek meg. Az érdeklődők megismerhették az épületet, a rendőrség szervezeti felépítését, korabeli rendőrautókat, egyenruhákat, és kutyás bemutatót is láthattak.
Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy nagy mérföldkő volt az önálló őrs megalapítása az önkormányzat, a politikai szándék és az akkori rendőri vezetés támogatásával. A város hosszú éveken át anyagilag is segítette a rendőrség munkáját. Felidézte, hogy az akkori megyei főkapitány Komáromi István volt, az érdi kapitányságot Mihály István, a battai őrsöt pedig – a leghosszabb ideig – Kárász Benjámin vezette. Az egykori parancsnok később a közterület-felügyeletet irányította, a helyi polgárőrséggel és a rendőrséggel ápolt nagyon jó szakmai és emberi kapcsolatai révén összehangolta a közbiztonsági feladatokat. Bár Kárász Benjámin már nem lehet velünk, de "figyelő szemeit talán rajtunk tartja" – fogalmazott Vezér Mihály. A hármas összefogás eredményeként folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma Százhalombattán, illetve egyre több megelőző intézkedést tudott hozni az önkormányzat. Kiépült a városban a térfigyelő kamerarendszer, amely fokozatosan bővül, a végpont az őrsön található. Rendszeresek a rendőrségi bűnmegelőzési előadások az iskolákban és a nyugdíjas klubokban. A polgármester köszönetét fejezte ki a rendőrségnek és mindazoknak, akik akár testi épségük kockáztatásával szolgálnak, és munkájuk nyomán kiemelkedő színvonalú lett a város közbiztonsága. Nagy tisztelet és társadalmi megbecsülés illeti őket, ami Százhalombattára jellemző is – tette hozzá a polgármester.

Nogula Tamás rendőr alezredes, kapitányságvezető kiemelte, hogy nagyon jó a battai őrs létszámfeltöltöttsége, 10 ezer lakosra 7 rendőr jut, ami jóval nagyobb az országos átlagnál. Hangsúlyozta, hogy a városban szolgálatot teljesítő kollégák lelkiismeretesen, precízen látják el a feladatukat. Sok munkatárs kötődik a településhez, ezért is érzik magukénak a problémákat, legjobb tudásuk szerint arra törekszenek, hogy a lakosság biztonságérzete megfelelő legyen.

Bátyi László rendőr alezredes, őrsparancsnok elmondta, hogy a mindennapi szolgálat során és a rendezvények biztosításával aktívan részt vesznek a város életében, tartják a kapcsolatot az iskolákkal és a lakossággal. A körzeti megbízottak a város több pontján elérhetőek, mobiltelefonon is hívhatóak, számuk a rendőrég weboldalán, illetve az őrsön kifüggesztve is láthatóak. A központi 112 hívón is bárki bejelenést tehet. Százhalombatta élhető és biztonságos város, ami annak is köszönhető, hogy rendkívül jó az együttműködés az önkormányzattal. Az egység önállóan látja el a napi szolgálati feladatokat az érdi kapitány koordinálásával – tette hozzá az alezredes.

Szél Pál a Közrendi Bizottság elnöke, a százhalombattai polgárőrség elnök-alapítója felidézte, hogy 124 jelentkezővel, 1994-ben alakult meg a civil szervezet. Az alapítók még Mihály István rendőr dandártábornok, Vezér Mihály polgármester, Körömi Lajos őrsparancsnok helyettes és Szalai Attila képviselő voltak. A kezdeti létszám mára 35-40 főre csökkent, amely elegendő a városi szolgálat ellátásához. Szoros kapcsolatot alakítottak ki a rendőrséggel, amelyhez kitűnő alap volt, hogy jól ismerték az akkori megyei és érdi főkapitányt, akiktől nagyon sok szakmai segítséget kaptak. Sikerült megvalósítani azt a célt, hogy mielőbb megteremtsék a nyugodt légkört, abban az időben ugyanis sok bűncselekmény történt, jelen volt a városban a félelem. Szép Pál kiemelte, hogy a polgárőrség megalakulása után fél évvel 32%-al csökkent a bűnesetek száma, ami a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel való hatékony együttműködésnek köszönhető. Szólt arról is, hogy folyamatosan fejlesztik a szervezetet, továbbképzéseket tartanak. Szárazon és vízen is teljesítenek szolgálatot, bővül az eszköz, illetve a jármű park. Gépkocsival, motorral, kerékpárral, motorcsónakkal és gyalogosan látják el a feladatokat. Kölcsönösen előnyös, és bevált a rendőrséggel való közös járőrözés, ami során sokat tanulhatnak a polgárőrök, illetve nagy segítség a rendőr számára a civil kolléga jelenléte.

Szalai Attila közrendi tanácsnok, a Pest Megyei Vagyonvédelmi Kamara elnöke a szervezet nevében ajándékot adott át a százhalombattai rendőrőrs részére. Hangsúlyozta, hogy kiváló a kapcsolat a rendőrség és a magánszektor között. A közterület védelmét a rendőrség, a polgárőrség és a felügyelet látja el, az állampolgári tulajdonét pedig a magán őrző-védő cégek, mint a százhalombattai Samuráj 07 Kft. A hivatalos szervek bűnüldöző jelleggel, a civil szervezetek pedig perventíve végzik munkájukat, amely során fontos az együttműködés. 

Az ünnepségen részt vett a Hagyományőrző Rendőrszázad is, amelynek tagjai díszegyenruhában álltak őrt. A fővárosi kapitányság kötelékében 10 éve alakult szervezet korabeli gépjárműveket is bemutatott. A 32 darabos járműparkból a battai őrs korához igazodva, a ’90-es évekből válogattak az ünnepre – mondta el Bogdán András rendőr alezredes, a hagyományőrzők parancsnoka. A díszes egyenruha legfontosabb elemei az elöl található lehajlott, letört virágú tulipánok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vérbefojtását szimbolizálják. A hátoldali részen azonban felemelik fejüket, a szabadság eszméjének továbbélését jelképezve. A fővárosi rendőrök egyenruhája az 1908-as császári rendelet nyomán megváltozott; a korábbi Kossuth-kalap zavarta az uralkodót, ezért helyette sisakot kellett viselni, illetve ugyanezen okból lekerült a ruházatról a nemzetiszínű szalag.  

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.