2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Önkormányzat

Optimizmussal egy életen át
2023-11-11 - Három 90 éves városlakót köszöntött Vezér Mihály polgármester, illetve Szabó Zoltán, Sinka László és Szabó Gábor önkormányzati képviselők.
Gazdaru Katalin Ágotának, Kővári Jánosnénak és Kovács Istvánnak átadták a város ajándékát, valamint a miniszterelnök köszöntő oklevelét.

Vezér Mihály örömét fejeztek ki, hogy ismét szépkorú polgárokat köszöntethetett; mások is erőt meríthetnek az általuk sugárzott optimizmusból, ami révén inkább megoldandó feladatként, mintsem nehézségként tekintettek a különböző kihívásokra, megpróbáltatásokra. A mai napig jellemző pozitív hozzáállás mellett, fontos az is, hogy mindig számíthattak szeretteikre, illetve a munka is nagyban segített a nehezebb időszakokon túljutni.
Sok szép emlékkel élnek együtt, mindent megtesznek azért, hogy ezt tovább vigyék, és beépítsék a mai életükbe is. A polgármester szerint jó volt látni, hogy az ünnepelteknek kiegyensúlyozott, boldog életük van, és az eddigiek szellemében tekintenek az elkövetkező időszakra.

A többi ünnepelthez hasonlóan, kiváló szellemi és fizikai állapotnak örvend Gazdaru Katalin Ágota, aki egyedül él a lakótelepen. Szabó Zoltán, a kerület képviselője is köszöntötte otthonában; jól ismeri Kati nénit, sokszor beszélgetnek a világ dolgairól, az elmúlt évtizedekről.
Gazdaru Katalin Ágota Makón született, majd Budapesten lakott a család, két lánytestvére volt. Küzdelmes gyermekkort élt meg; egyedül maradt, ugyanis szülei elváltak, édesapja a frontra, édesanyja Erdélybe ment kishúgukkal, miután a terület egy része ismét Magyarországhoz került. Apjuk újból nősült, egy gyermeke született.
Katalin az Irgalmas Nővéreknél végezte el az elemi iskolát, később "osztályellenségként" nem volt maradása, eltanácsolták a gimnáziumból, ezért húgával követték anyjukat, aki közben férjhez ment, két testvérük született. A család Erdélyben rövidesen nehéz helyzetbe került, mert az államosítás miatt nevelőapjától mindent elvettek, aki végül talált új állást. Katalin Romániában maradt, ott ment férjhez, egy fia és egy lánya született, nyugdíjazásáig kohómérnökként dolgozott.
Édesanyja később visszatért Magyarországra és az egészségügyben helyezkedett el. Százhalombattáról járt be dolgozni, ugyanis húga családjánál lakott, amely már korábban elhagyta Erdélyt és a városba költözött. Anyjuk egészségi állapotba megromlott, ezért már nyugdíjas özvegyként Katalin is Battára jött, hogy ápolhassa.
Katalin elmondása szerint az élet megtanította a küzdelemre, két súlyos betegségen is túljutott, amiben töretlen optimizmusa is segített. Aktívan tölti a mindennapokat, hetente többször gyalogol 7-10 kilométert, szellemi frissességét pedig a sok olvasásnak is köszönheti.

Kővári Jánosné, Manyika a Gondozóházban él, de Dunafüreden, családja körében köszöntötték. Az ünnepeltet Sinka László, a városrész képviselője is felkereste.
Manyika Óvárosban született, nagyon szerette a városrészt, gyerekként egyedül, illetve bátyjával és a barátokkal sokat úsztak a Dunában. Kezdetben gyors és gépíróként, később könyvelőként dolgozott. Férjével boldog házasságban éltek, két gyermekük született, három unokája és két dédunokája van.
Betegség következtében leszázalékolták, azonban aktívan telnek a gondozóházi nyugdíjas mindennapok; élénk társasági beszélgetések folynak a bentlakók között. A családtagok gyakran látogatják, illetve elviszik magukhoz.

Kovács István egyedül él a lakótelepen, azonban most Óvárosban, unokájánál, tágabb családi körben köszöntötték. Szabó Gábor kerületi képviselő elmondta, számára is erőt adó, hogy bár a mainál jóval nehezebb történelmi korszakokat élt meg István bácsi, mégis töretlen a jó kedve. A képviselő szerint nagyon fontos, hogy a társadalom kellő figyelmet és segítséget fordítson az idős generációra; ő maga és az Önkormányzat is erre törekszik – tette hozzá.
Kovács István Mezőnyárádon, 13 testvérből 11.-ként született, szép gyerekkori emlékeket őriz. Húsz éve került Százhalombattára, korábban a diósgyőri vasgyárban 60 évet daruszerelő géplakatosként, Battán pedig a Kőrösi iskolában hét évet kertészként dolgozott. Házasságából egy fia született, két unokája és három dédunokája van. Életében különösen nehéz időszak volt, amikor 1953-56-ban, 36 hónapos katonai szolgálatot kellett teljesítenie; hét bajtársát is elveszítette.
Szereti a kertészkedést és a sportot, az NB II-es Diósgyőrben kapusként játszott. Hétköznapjait mindig megszínesíti a családdal boldogságban eltöltött idő.

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.