2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Elhunyt Harangozó Sándorné
2023-08-24 - Megrendülve értesültem arról, hogy városunk szeretett nyugdíjas tanítónője 2023. augusztus 05- én, 86. életévében elhunyt. 
Harangozó Sándorné 1937.06.04- én született Budapesten, ikertestvérként, kétpetéjű ikerként.
 
Már kislánykorában eldöntötte, hogy a tanítói hivatást választja. Ennek hatására négyéves korában megtanult olvasni, a könyvek szeretete élete végéig elkísérte. A tanítói hivatás iránti elkötelezettsége a virágok iránti szeretetében is megnyilvánult, amikor játék közben a család kertjében levő árvácskákban gyermekarcokat látott és tanítgatta őket.
 
Már gyermekként is nyitott személyiségként tekintett a világra. Az általános iskola elvégzése után követte gyermekkori álmát, és tanítónői képesítést szerzett a Zirzen Janka Tanítónőképzőben 1956- ban. Jókedvű, közvetlen, barátságos, bátor nő volt, aki, ha valamit véghez akart vinni, meg is tette. Nagyon szeretett tanítani. Tanítói hivatását 1956- ban Kislángon kezdte, majd Sárosdon, Sáregresen, később Százhalombattán és Érden tanított.
 
Mind tanítványai, mind munkatársai nagyon szerették, embersége, példamutató életvitele, segítőkészsége, vidám természete, együttműködő készsége és különleges együttérző képessége miatt. Munkatársai és tanítványai mindig mindenben számíthattak rá. Mindenkiben csak a jót látta, bizalommal fordult az emberek felé.
 
A tanítás mellett gyermekvédelemmel is foglalkozott, sok közösségi munkában vett részt. Tanítványai tisztelték és szerették közvetlensége, gyermekszeretete miatt. Tartalmas és lelkiismeretes munkájával sok gyermek életét tette teljesebbé.
 
A zene iránti szeretete már fiatal nőként jelen volt az életében, ekkor tanult meg tangóharmónikázni. Nagyon szerette a komoly zenét, szabadidejében nagyon szeretett rajzolni, festeni, énekelni és olvasni.
 
Kedvelte a színvonalas, tartalmas érékes filmeket, hangversenyeket. Számára a családjával, szeretteivel töltött idő volt a legértékesebb.
 
A százhalombattai közéletben is kiemelkedő szerepet töltött be. 1997-től 2010-ig vezette férjével közösen a Százhalombattai Nyugdíjas Pedagógus Klubot. Rengeteg programot, kirándulást szervezett a klubtagoknak, örömmel és hihetetlen energiával intézte a Klub ügyeit. Boldoggá tette, hogy segíthetett. Munkája eredményeként összehozott egy olyan “csapatot", amelybe a tagok örömmel jártak. Kialakította – a tagok bevonásával -, hogy milyen eseményeket ünnepeljenek meg együtt /névnapok, nőnap, anyák napja, húsvét, karácsony, évadzárók/ megbeszélték, hogy hova menjenek kirándulni. Szeretett barátait igyekezett elsőként köszönteni születésnapjukon, amikor is egy kedves kis verssel gratulált az illetőnek.
 
Alapító tagja volt a Liszt Ferenc Vegyeskarnak, 1973-tól egészen 2006-ig járt a kórusba. Számtalan belföldi és külföldi koncerten szerepelt. Az egyik legemlékezetesebb koncertélménye, a Sportcsarnokban 2002-ben bemutatott Carl Orff: Carmina Burana volt, amelyet több kórus /kb. 400 énekes/, hangverseny zenekarral Medveczky Ádám vezényletével adtak elő. Harangozó Sándornét / Jucikát/ a kórus tagjai elnevezték “Husikának", mert a köszönés után az volt az első kérdése mindenkihez, hogy "hogy vagy Arany húsom?" Így lett Ő mindenki “Husikája". Egy idő után már nem is a keresztnevén szólították, hanem csak egyszerűen Husikának.  Ő volt a kórus időjárás felelőse, tenyérjóslás szakértő, és ahol Ő megfordult, ott mindig nevetés volt.
 
Én 1988-ban ismertem meg, amikor az olaszországi Sannazzaro-ba utazott fellépésre a kórus. Az utazás alatt az én tenyerembe is beleolvasott. Azóta sokszor eszembe jutott ez a pillanat, mert előrevetítette az életem lényeges részleteit.
 
Sajnos látása romlása miatt abba kellett hagynia az éneklést, de tartott egy "búcsúztatót" a kórusnak, ahol mindenkit megvendégelt és jól meg is nevettetett, amire a mai napig is szívesen emlékeznek.  Sokat szerepelt a helyi médiában, sok cikk jelent meg munkásságáról, televízióinterjúk őrzik felejthetetlen személyét.
 
Férjével, Harangozó Sándorral hasonló életutat jártak be, mind a közösségi munka, mind a tanítói hivatás területén. Mindig és minden helyzetben kitartottak egymás mellett. Különlegesek voltak, egymásra hangoltak. A könyvek és az olvasás iránti szeretetük, a zene, a művészetek és a tudás iránti vágyuk egy egész életen át végig kísérte őket.
 
Szegényebb lett nélküle a világ.
 
Emlékét szívünkben örökké megőrizzük!
 
Vezér Mihály
polgármester

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.