2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Minden viszontagság ellenére van magyar állam
2023-08-22 - Százhalombattán is megemlékeztek Szent István királyról és a hozzá kötődő államalapításról, illetve a katolikus egyház új kenyér ünnepéről augusztus 20-án. Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a többi között a magyarság megmaradását hangsúlyozta.
A politikus beszédét a Kormorán együttes egyik dalszövegének idézetével kezdte:
"Európa közepén élt valahol egy nép, hol felszántva a határ, hol végtelen az ég
Nem kívánt mást, csak saját hazát, hol övé a dal, s a szó,
Hol aranyból, sárból születik majd, tudós és álmodó".
Bóna Zoltán szerint ezen gondolatok kiválóan leírják azt a nemzeti elhatározást, amely motiválta a honfoglalást, az államalapítást és az elmúlt 1000 év küzdelmét a magyar állam és magyarság fennmaradásáért.
A mai időkben sem akarunk mást, minthogy békében és szabadon élhessünk, saját nyelvünkön szólhassunk, kultúránkat ápolhassuk, őseink hitét és értékrendjét továbbadhassuk gyermekeinknek – fogalmazott. Ezer éves történelmünk és a jelen kor is azt mutatja azonban, hogy nagyon ritkán adatik meg, hogy ezt a törekvést ne akarnák letörni az aktuális hatalmak, akár egyszerre több irányból is. A zivataros évszázadok miatt van okunk arra, hogy hálával és büszkeséggel tekintsünk vissza az államalapítás óta eltelt időre, és arra, hogy még van magyar állam, nyelv és kultúra.
A rendszerváltoztatás óta bár finomultak a módszerek, azon elhatározás azonban nem szűnt meg, hogy gyengítsék, vagy végleg elpusztítsák a nemzet Istenhez és hazához való hűségét, valamint a kultúra és értékrend iránti ragaszkodását. Reményre ad okot ugyanakkor, hogy a magyar emberek többsége – eltérő mértékben ugyan, de – elutasít minden ilyen nyomásgyakorlást.
István király a pogányság helyett a kereszténységet és a nyugati világhoz való közeledést választotta. Azonban ez a célkitűzés nem igazán érdekelte a kelti hatalmakat, de ami még szomorúbb, a nyugatot sem. Mindezek ellenére a magyarság továbbra is kitart amellett, hogy az ország a keresztény hitre és nyugati értékekre épülő Európa része kíván lenni. A valóság az, hogy ezek nélkül Európa puszta földrajzi kategóriává degradálódik. Úgy tűnik, a gondviselés ismét azt a feladatot szabta ránk, hogy Európát védelmezzük, ezúttal nem külső ellenségtől, hanem az identitás és az értékek önkéntes feladásától. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy példát mutatva kitartunk a Szent István által lerakott alapok mellett.
"Az új kenyér ünnepén hálát kell adnunk azért, hogy a nehézségek ellenére a magyar emberek számára a mindennapi kenyér az elkövetkező évre is biztosítottnak tűnik közvetlen és szimbolikus értelemben egyaránt"; a szomszédos háború emlékeztet arra, hogy ez nem magától értetődő – fogalmazott Bóna Zoltán. Köszönetet mondott mindazoknak, aki azon fáradoznak, hogy segítsék a háború áldozatait.

Az országgyűlési képviselő a Summerfest kapcsán úgy fogalmazott, "immár 30 éve, minden nyáron Százhalombatta a térség kulturális fővárosa", ami elsősorban az ötletgazda Szigetvári József fesztiváligazgatónak és az Önkormányzatnak köszönhető. Elismerését és köszönetét fejezte ki, mindazoknak, akik idén is lehetővé tették a professzionális fesztivál létrejöttét, valamint a vendég és hazai előadóknak. Azon kívánságának adott hangot, hogy a rendezvény hosszú távú és gyümölcsöző kapcsolatot teremtsen a résztvevő szervezetek, a fellépők és kísérőik között.

Az ünnepségen Arany Ferenc katolikus plébános, Sárosi Gábor református lelkész és Káplán Pál szerb ortodox atya megáldotta és megszentelte az új kenyeret.

A műsorban Siménfaly Ágota és Szaszák Zsolt részletet énekeltek az idén 40 éves, István a király című rockoperából.AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.