2020. június 03. - Klotild napja
Szerda
Min:17°
Max:19°
Csütörtök
Min:12°
Max:24°
Péntek
Min:12°
Max:21°
Szombat
Min:10°
Max:24°
Vasárnap
Min:14°
Max:25°
Önkormányzat

Hosszabb távon tervezik a gondoskodást - írta: CK
2020-03-27 - Ülésezett a képviselő-testület Védőmaszkban és gumikesztyűben, egymástól biztonságos távolságot tartva ülésezett a százhalombattai képviselő-testület március 27-én. A városüzemeltetés sürgető feladatai mellett számos kérdést megvitattak a járványügyi veszélyhelyzet kapcsán. Az ülésen valamennyi képviselő megjelent.
A következő három hónapban feltehetően nem tartanak hasonló tanácskozást, mondta el Vezér Mihály polgármester, miután a kormány kijárást korlátozó intézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány lassítása érdekében. A veszélyhelyzetben a polgármester gyakorolja a képviselő-testület jogait, de minden jelentősebb döntés előtt konzultálni fog a testülettel Skype-on. Beszámolt a képviselőknek arról, hogy kezdeményezésére és az önkormányzat
szervezésében elkezdődött az egészségügyi védőmaszkok gyártása a városban, valamint arról is, hogy rendszeres fertőtlenítő tisztítást végeznek a közterületeken és a buszmegállókban. Elsősorban azokat az önkormányzati dolgozókat - az egészségügy, a SZÁKOM, a VCSGK és a Polgármesteri Hivatal munkatársait - akarják felszerelni védőmaszkkal, akik közvetlen kapcsolatot tartanak a városlakókkal, de cél a lakosság ellátása is. A gyártás  érdekében öt varrógépet és fóliázógépet is vásárolt a város.

Huszonkilencről huszonnyolcra csökken az óvodai csoportok száma a következő tanévtől. A Százszorszép oviban indul eggyel kevesebb csoport. Elbocsátásra emiatt nem kerül sor, mivel nyugdíjba vonulnak pedagógusok. A városi óvodákban százhúsz szabad férőhely van - tájékoztatott Kovács Lajos, a szakbizottság elnöke.

Döntés született a hulladéklerakó-telep bővítéséről, amely hosszú, de igen szükséges folyamat lesz. Az idén elkezdődik a tervezés, amelynek a költségét a SZÁKOM Kft. fogja biztosítani.

A Százhalom Egészségügyi Központ helyzetéről elhangzott, hogy már csak egy háziorvos, dr. Horváth János találkozik személyesen a betegekkel, mivel a többiek idősebbek 65 évesnél, illetve egyikük tartósan beteg. Az intézmény dolgozói nagy terhelésnek vannak kitéve, a bejáratokat folyamatosan ellenőrzik, a betegeket kikérdezik, a hőjüket mérik.

Török Sándor alpolgármester tájékoztatása szerint folyamatosan csökken a kijáró szakorvosok száma, előjegyzéseket már nem vesznek fel. A természetbeni szociális ellátás területén folyamatosan jelentkeznek az igények, de nem a várt mértékben, bőven van még kapacitás. A hivatalban segélyezésre is lehetőség van azok számára, akik jogosultak rá.

Sokan tesznek önkéntes felajánlást, hogy segítsenek a kritikus helyzetben - mondta el Szabó Gábor. Javasolta, hogy az idősek postaládájába kerüljön tájékoztatás arról, hogy hova telefonálhatnak, ha segítségre van szükségük, valamint azt is, hogy a testület vizsgálja meg egy szociális-gazdasági program készítését a várható válság kezelésére, valamint a Summerfest és a Battai Napok elhalasztását is.

A költségvetés 30 millió forintos általános tartalékkal rendelkezik - tájékoztatott Vezér Mihály. Számítani kell arra, hogy sokan el fogják veszteni a munkahelyüket, valamint a kis- és középvállalkozások egy részének már a második félévi helyi adók befizetése is gondot okozhat.

Kovács Lajos egy olyan telefonvonal létesítésére tett javaslatot, amelyen kifejezetten városi felhasználás céljára lehetne adakozni.

Szabó Attila szerint mentálisan is nagyon kimerítheti az embereket a bezártság, emiatt olyan telefonos szolgáltatás bevezetését is meg kellene fontolni, amelyen akár önkéntesekkel beszélgethetnének, akik magányuk vagy más miatt ennek szükségét érzik.

Vezér Mihály elmondta, hogy már elindultak kezdeményezések ezen a területen,de szerinte szakemberekre kellene bízni a mentális segítségnyújtást.

Tamás Emília irodavezető arról számolt be, hogy a BKK, a "Matrica" Múzeum és a HBVK mellett az óvodák is folyamatosan biztosítanak online közművelődési tartalmakat a városlakóknak.

Nagy terhet ró a szülőkre és a diákokra a távoktatás - mondta Szabó Zoltán -, az iskolák igyekeznek mindent megtenni értük, amit lehet, így például folyamatosan elérhető online az iskola-pszichológus.

A lakosság rendelkezésére áll a polgárőrség is - hívta fel a figyelmet Szél Pál, a szervezet elnöke. Éjjel-nappal a segítségüket lehet kérni a 23-358-723-as vagy a 30-981-7396-os számon. Az országos járványügyi operatív törzs már másfél hete felmérte a polgárőrségek technikai és humánkapacitását. Úgy véli, a szervezet kitűnően végzi a munkáját, mint
ahogyan a százhalombattai is. Vezér Mihály polgármester több olyan óvintézkedést hozott, amelyekkel megelőzte az országos utasításokat.


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28
Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28
Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.

Hitből pajzsot
2020-05-27
A KÉSZ videósorozatának legújabb részében Balog Zoltán református lelkész, az EMMI volt minisztere beszél a keresztény értelmiség feladatáról, amelyet a vírushelyzet eredményezett. Elérhető a KÉSZ YouTube-csatornáján itt: https://youtu.be/OnL1freATSw

Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.