2019. február 18. - Bernadett napja
Hétfő
Min:-4°
Max:9°
Kedd
Min:-1°
Max:7°
Szerda
Min:0°
Max:9°
Csütörtök
Min:3°
Max:8°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Közélet, politika

Nincs béke a Dunánál - írta: CK
2008-09-30 - Kibékíthetetlen a politikai elit szembenállása, mivel nem tudnak választ adni a külvilágból érkező kihívásra, és akkor is a hatalom megszerzése az elsődleges motivációjuk, ha ennek az ára a gazdasági válság további mélyítése. Ráadásul, vagy éppen ezért, ezzel az elittel szemben teljességgel megszűnt a választók bizalma.

Így összegezte a mai hazai helyzetet Szakolczai György közgazdász a Dunánál elnevezésű konferencián, Százhalombattán szeptember 27-28-án. Nem ő volt az egyetlen a neves előadók között, aki a párbeszéd elindítását, egy józan és értelmes nemzeti, politikai konszenzus kialakítását nevezte a krízisből kivezető egyetlen útnak. A „nemzeti jobb” és a „nemzeti bal” közötti gondolatcserét, az országban meglévő problémák okainak közös feltárását jelölte meg a konferencia céljaként a kezdeményező, dr. Fazekas István alpolgármester is.

Aki bekapcsolódott a nyilvános vitába, összetett, árnyalt képet kapott a mai magyar valóság szinte minden szeletéről: az erkölcsről, az oktatásról, a kultúráról, a gazdasági és politikai jellemzőkről, de arról is, vajon milyen lelki és mentális állapotról tanúskodik a magyarok írásképe, és milyen ételeket, könyveket, műsorokat fogyasztanak.

A műveletlen ember könnyebben befolyásolható – hangzott el Véghelyi Balázs nyitóelőadásában, amelyhez aztán sokan sokféleképpen kapcsolódtak a két nap folyamán.
A tömegdemokrácia, a média által agyonmanipulált „művilág” és a benne igazán felnőtté válni, önmagukért és a világért felelősséget vállalni nem akaró tömegek életét más-más oldalról világította meg a neves grafológus, a közoktatási szakemberek, a lapszerkesztő könyvkiadó, a táplálkozástudós vagy a történelem, a politika, a gazdaság területén elismert személyiségek.
Ilyen, önmagát és saját érdekeit sem ismerő nemzet „hódolt be” az Európai Unióba Pozsgai Imre egykori művelődési miniszter szerint, és ilyen tömegeket lehet televízión keresztül vezényelni – fogalmazott Boross Péter, aki szerint a „gyönyörködtető gorombaság” mostanra alapelemmé vált a politikai eszköztárnak.

A volt miniszterelnök a történelem és a magyar „néplélek” mélységes ismeretéről, irigylésre méltó arányérzékről és élettapasztalatról tanúskodó előadásban világított rá, hogy Magyarországon hosszabb távú fejlődés mindig a realitásokkal kötött józan kompromisszumok talaján létezett, és hogy radikális módszerekkel választást nyerni lehet ugyan, kormányozni azonban nem.

Ugyancsak a felelőtlenségről beszélt Szakolczai György, csak éppen a számok nyelvén. Magyarországon negyven éve nagyobb a felhasználás, mint a bruttó hazai terhelés. A hiányt 70 százalékban hitelfelvételből pótolja a költségvetés, és a kormányzati szektor jövedelme 58,8 százalékban innen származik. Mivel az ország eladósodott, egyre drágábban jut újabb kölcsönökhöz, és ha mindez változatlanul folytatódik, elkerülhetetlen a gazdasági összeomlás. A közgazdász professzor a lehetséges megoldásokról is beszélt, hangsúlyozva: amíg a politikai elit számára az ország sorsa másodlagos a hatalom megszerzéséhez képest, nincs kiút.
Dr. Fazekas István elmondta: novemberben folytatni szeretnék a nyilvános valóságfeltárást. Bihari Mihály alkotmányjogász és Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. A téma az alkotmány, valamint a tudomány és a politika kapcsolata lesz.AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Napirenden a költségvetés
2019-02-07
A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.