2024. június 17. - Laura, Alida napja
Hétfő
Min:15°
Max:27°
Kedd
Min:18°
Max:30°
Szerda
Min:19°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:27°
Péntek
Min:18°
Max:33°
Önkormányzat

Hosszú élet, szeretetben
2023-11-01 - Szépkorú városlakókat köszöntött az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Szalai Attila képviselő.
A 95 éves Ár Vendelné, Matild néni, a 90 éves Molnár Lajosné, Marika néni és a szintén 90. életévét betöltött Berzy Béla részére ajándékkal is kedveskedtek a látogatás során, illetve átadták a miniszterelnök köszöntő oklevelét.

Vezér Mihály szerint nagyon sokat jelent az idős generáció élettapasztalata, és – a mai elhidegült világban – a belőlük áradó, erőt adó, megértő szeretet. Fontos, hogy meghallgassuk egymást, és a lehető legtöbb értékes időt töltsük együtt családtagjainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel. Minél többet adunk másoknak, annál többet kapunk vissza magunk is, tőlük. Érdemes ezt az utat járni, mert szebbé tudjuk tenni egymás hétköznapjait – fogalmazott a polgármester.
Az ünnepeltek bölcs elmondásából látható az is, hogy a jó testi-lelki egészség egyik záloga még idős korban is a rendszeres munka, a restség lehetőség szerinti elkerülése. Fontos kapaszkodó az életben, ha valaki hasznosnak érezheti magát. A város mindenben igyekszik segíteni, jobbá tenni az idős generáció életét– mondta Vezér Mihály.

Szalai Attila –, akinek a körzetében él a két szépkorú hölgy – elmondta, hogy a Déli-lakótelepet a városi átlagnál több idős polgár lakja. Igyekszik mindig figyelembe venni a magas életkorúak igényeit, kéréseit, például egy park kialakításánál a játszóeszközöket középen, a padokat pedig a terület szélére, az épületekhez közelebb helyezik el. Fontosnak tartja az idősebb generáció meghallhatását, amely nagy tapasztalata révén bölcs tanácsokkal szolgál.
A képviselő szeretne példát mutatni a fiataloknak azzal is, hogy – nem csak idősek számára – szívesen, belső indíttatásból végzi a gyakorlati segítést, legyen az kertrendezés, szállítás, vagy bármilyen egyéb kérés. A szépkorú generáció nagyon hálás, a törődést szeretettel viszonozza, ugyanakkor az utánuk jövők is köszönettel tartoznak nekik a jelent megalapozó dolgos évekért – tette hozzá Szalai Attila.

Matild néni Csongrádról Csepelre, majd onnan 1972-ben Százhalombattára költözött, az akkori DKV-ban diszpécserként dolgozott, 2014 óta a Gondozóház lakója. Szép kora ellenére jól érzi magát, szellemileg is friss.

Marika néni Budapesten született, édesapja fiatalon meghalt, édesanyja második házasságából három testvére született, így hat gyermek élt a családban. A szülők mindnyájukat egyformán szerették, soha semmilyen téren nem tettek különbséget az édes- és a féltestvérek között.
Könyvelői végzettséggel először begyűjtési előadóként dolgozott a fővárosban a Tanácsházán – megyei kitüntetést is kapott munkájáért –, majd férjhez ment, ami után szülési szabadságon volt. Később a várba költöztek, ekkor a kerületben a Takarék Szövetkeznél kirendeltség vezetői munkakört töltött be.
Marika néni fia Százhalombattán él, ezért költözött a városba 24 éve. Nagyon szeret itt lakni, azért is, mert a lépcsőházban mindenki ismeri egymást, sokat beszélgetnek. Gyakran látogatják unokái és lánya is, nagyon büszke három dédunokájára. A mai napig tevékeny, minden segítség nélkül el tudja látni magát.

Berzy Béla Sajókazincon, a mai Kazincbarcikán született, feleségével 62 éve házasok, 1963-ban költöztek Százhalombattára, ahol a Dunamenti Erőműnél kezdett dolgozni. Részese volt a termelés beindításának még azon év szeptemberében. Nagyon szerette a munkáját, folyamatosan képezte magát. Közel 45 évet dolgozott a villamosenergia-iparban az erőművédelem területén, tevékenységét kitüntetéssel is elismerték.
Büszke családjára, a szintén Százhalombattán élő gyermekei házasok; lánya pedagógus, fia egy német szállítmányozási cégnél igazgató. Egy lány és két fiú unokája van.
Sokat olvas, fiatalabb korában vitorlázott, horgászott, serdülőként megyei futballválogatott volt, az aktív időtöltéshez a kiterjedt baráti kör is jó lehetőséget biztosított. Nagyon szerettek utazni feleségével, a lehetőségekhez mérten sok európai városban is jártak.

Az ünnepeltek a hosszú élet titkának a családot, az életben való helytállást, az összefogást tartották, amelynek legfontosabb eleme a "szeretet".
AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Űrutazás és az emberiség
2024-06-03
A fenti címmel tartott – beszélgetés keretében – lebilincselő előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok vadászpilóta, az első magyar űrhajós a BKK színháztermében május 29-én. Meglepetés vendégként St. Martin köszöntötte zenéjével az űrhajóst és a megjelenteket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.