2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Önkormányzat

Hosszú élet, szeretetben
2023-11-01 - Szépkorú városlakókat köszöntött az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Szalai Attila képviselő.
A 95 éves Ár Vendelné, Matild néni, a 90 éves Molnár Lajosné, Marika néni és a szintén 90. életévét betöltött Berzy Béla részére ajándékkal is kedveskedtek a látogatás során, illetve átadták a miniszterelnök köszöntő oklevelét.

Vezér Mihály szerint nagyon sokat jelent az idős generáció élettapasztalata, és – a mai elhidegült világban – a belőlük áradó, erőt adó, megértő szeretet. Fontos, hogy meghallgassuk egymást, és a lehető legtöbb értékes időt töltsük együtt családtagjainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel. Minél többet adunk másoknak, annál többet kapunk vissza magunk is, tőlük. Érdemes ezt az utat járni, mert szebbé tudjuk tenni egymás hétköznapjait – fogalmazott a polgármester.
Az ünnepeltek bölcs elmondásából látható az is, hogy a jó testi-lelki egészség egyik záloga még idős korban is a rendszeres munka, a restség lehetőség szerinti elkerülése. Fontos kapaszkodó az életben, ha valaki hasznosnak érezheti magát. A város mindenben igyekszik segíteni, jobbá tenni az idős generáció életét– mondta Vezér Mihály.

Szalai Attila –, akinek a körzetében él a két szépkorú hölgy – elmondta, hogy a Déli-lakótelepet a városi átlagnál több idős polgár lakja. Igyekszik mindig figyelembe venni a magas életkorúak igényeit, kéréseit, például egy park kialakításánál a játszóeszközöket középen, a padokat pedig a terület szélére, az épületekhez közelebb helyezik el. Fontosnak tartja az idősebb generáció meghallhatását, amely nagy tapasztalata révén bölcs tanácsokkal szolgál.
A képviselő szeretne példát mutatni a fiataloknak azzal is, hogy – nem csak idősek számára – szívesen, belső indíttatásból végzi a gyakorlati segítést, legyen az kertrendezés, szállítás, vagy bármilyen egyéb kérés. A szépkorú generáció nagyon hálás, a törődést szeretettel viszonozza, ugyanakkor az utánuk jövők is köszönettel tartoznak nekik a jelent megalapozó dolgos évekért – tette hozzá Szalai Attila.

Matild néni Csongrádról Csepelre, majd onnan 1972-ben Százhalombattára költözött, az akkori DKV-ban diszpécserként dolgozott, 2014 óta a Gondozóház lakója. Szép kora ellenére jól érzi magát, szellemileg is friss.

Marika néni Budapesten született, édesapja fiatalon meghalt, édesanyja második házasságából három testvére született, így hat gyermek élt a családban. A szülők mindnyájukat egyformán szerették, soha semmilyen téren nem tettek különbséget az édes- és a féltestvérek között.
Könyvelői végzettséggel először begyűjtési előadóként dolgozott a fővárosban a Tanácsházán – megyei kitüntetést is kapott munkájáért –, majd férjhez ment, ami után szülési szabadságon volt. Később a várba költöztek, ekkor a kerületben a Takarék Szövetkeznél kirendeltség vezetői munkakört töltött be.
Marika néni fia Százhalombattán él, ezért költözött a városba 24 éve. Nagyon szeret itt lakni, azért is, mert a lépcsőházban mindenki ismeri egymást, sokat beszélgetnek. Gyakran látogatják unokái és lánya is, nagyon büszke három dédunokájára. A mai napig tevékeny, minden segítség nélkül el tudja látni magát.

Berzy Béla Sajókazincon, a mai Kazincbarcikán született, feleségével 62 éve házasok, 1963-ban költöztek Százhalombattára, ahol a Dunamenti Erőműnél kezdett dolgozni. Részese volt a termelés beindításának még azon év szeptemberében. Nagyon szerette a munkáját, folyamatosan képezte magát. Közel 45 évet dolgozott a villamosenergia-iparban az erőművédelem területén, tevékenységét kitüntetéssel is elismerték.
Büszke családjára, a szintén Százhalombattán élő gyermekei házasok; lánya pedagógus, fia egy német szállítmányozási cégnél igazgató. Egy lány és két fiú unokája van.
Sokat olvas, fiatalabb korában vitorlázott, horgászott, serdülőként megyei futballválogatott volt, az aktív időtöltéshez a kiterjedt baráti kör is jó lehetőséget biztosított. Nagyon szerettek utazni feleségével, a lehetőségekhez mérten sok európai városban is jártak.

Az ünnepeltek a hosszú élet titkának a családot, az életben való helytállást, az összefogást tartották, amelynek legfontosabb eleme a "szeretet".
AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.