2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Lengyel magyar két jó barát...
2023-09-16 - Brzesko testvérváros küldöttsége Százhalombattára látogatott szeptember 8-10-e között. A delegációt Sinka László önkormányzati képviselő, tanácsnok és Dobos Ágnes pr munkatárs kísérte a programokon.
A küldöttség – amelynek tagjai Tomasz Latocha polgármester és felesége, Magdalena, Krzysztof Rachwał, Kamil Trąba, Daniel Szczupał Barbara Kuczek volt – budapesti és battai városnézésen is részt vett; a többi között ellátogatott a Régészeti Parkba és a Matrica Múzeumba, a Városi Szabadidő Központba, a vendégeket külön köszöntötték a Battai Napokon.
Tomasz Latocha lapunknak felidézte, hogy több évtizedes testvérvárosi kapcsolat fűzi össze a két települést, az utolsó látogatásuk 2019-re esett. A világjárvány múltával pedig esedékes volt a találkozó, annál is inkább, mert a battai küldöttség néhány hónapja náluk járt és sokat mesélt Százhalombattáról; kíváncsiak voltak már, hogy néz ki most a gyönyörű Százhalombatta.
A kapcsolat nem szakadt meg az elmúlt években, folyamatosan érdeklődnek a battai eseményekről, a város fejlődéséről. Fontos a tapasztalatszerzés olyan téren is, hogy Százhalombattán együtt láthatóak a múlt emlékei és a jelenkori építészeti megoldások, fejlesztések, mint a napelempark. Emellett példaértékű a helyi kulturális élet gazdagsága, így a városi együttesek fellépései.
Rendkívül élhetővé teszi a várost a sok zöldfelület, rengeteg a virág és fa, ami kihatással van a lakókra, ilyen környezetben sokkal szívesebben él az ember.
A lengyel polgármester szólt arról is, hogy igyekeznek kihasználni minden lehetőséget, hogy találkozhassanak a szimpatikus, kedves battaiakkal, akiknek "percről percre" érzik a szeretetét.
Magukkal viszik Brzeskoba a Százhalombattán megtapasztalt gyönyörű dolgokat és felhasználják azokat, hogy majd bemutathassák az eredményeket a hozzájuk látogató battai küldöttségnek – tette hozzá Tomasz Latocha polgármester.

Sinka László –, aki sokat járt Brzeskoban – elmondta, hogy Vezér Mihály polgármester vezetésével az Önkormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordított a hazai és külföldi kapcsolatokra. Nagyon szoros együttműködés jött létre korábban Szovátával, amelynek testvérvárosa volt Brzesko is, így adódott lengyel ismeretség, aminek hivatalossá tételére több mint 25 éve került sor; azóta is rendkívül aktív az együttműködés. A harmadik testvérváros az olaszországi Sannazzaro de Burgondi volt, amellyel szintén virágzó kapcsolat épült ki, ami azonban háttérbe szorult az olasz fél passzivitása miatt az utóbbi években, a járvány óta pedig le is zárult az együttműködés.
A lengyel delegáció nagy érdeklődést mutatott a battai ipari park iránt is, ami esetében a legfontosabb, hogy az Önkormányzat szélesíteni tudja a foglalkoztatottsági lehetőségeket a parkban működő cégekkel együttműködve, továbbá iparűzési adóra is számíthat Százhalombatta. Brzeskoban is jelen van néhány nagyobb vállalat, de nem ilyen, ipari területre koncentrált formában; ezt is hasznos tapasztalatként értékelte a küldöttség.
A lengyel településsel mindig töretlen volt az együttműködés, az ottani városvezetésben történt változás sem éreztette hatását, mert mindkét fél fontosnak tartja a kapcsolat gondozását. A tervek között szerepel a testvérvárosi kapcsolat iskolákra való kiterjesztése is.
A battai delegáció is szívesen utazik Brzeskoba, a látogatások általában valamilyen nagyobb eseményhez kötődnek. Többször részt vettek a nagy jelentőségű, mintegy két napos "Szent Kenyér Ünnepen", amikor a helyi püspök megáldja a különböző gabonaételeket. Ünnepelték már együtt a két nemzet barátságának napját is, amely során felkeresték Bem tábornok sírját Tarnowban – mondta el Sinka László.
AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.