2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Sport

A VUK SE ifjú triatlon titánjainak sikere
2023-11-07 - Izgalmas, remek eredményekkel tarkított év áll a Százhalombattai VUK SE Triatlon Szakosztályának sportolói mögött. Egy cikkbe nem is fér bele, annyi minden történt velünk; kezdjük hát az ifjabb versenyzőkkel.
Soós Dorka megkezdte egyetemi tanulmányait, emellett idén javarészt osztrák triatlon versenyeken indult. Edzője, Roman Thurauer vezetésével szisztematikusan készülnek a hosszabb távú megmérettetésekre, ahol a kerékpár sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd, ráadásul nem lehet a versenytársak mögé bebújni szélárnyékért. Sajnos a magyar versenyek zöme engedi a bolyozást, így Dorka kénytelen a közeli, nagy triatlon hagyományokkal rendelkező Ausztriában versenyeken indulni, hogy szokja a “saját zsíron" történő, az úszást követő, futás előtti kerékpározást. A tavalyi sok sprinttávú verseny után, idén távot ugrottak, és a dupla akkora, úgynevezett olimpiai vagy más néven rövid távú viadalokon indult, szép sikerekkel. Az év egy magyar csapatversennyel kezdődött, amelyen az elit mezőnyben Csomor Erikával és Koronika Judittal kiegészülve bajnoki ezüstéremig jutottak.
Utána számos osztrák verseny következett, amelyen a nők abszolút mezőnyében egy első és két második helyet szerzett, azonban az U23 korosztályt minden esetben megnyerte.
Itthon is rajthoz állt a Vasi Vasemberen, amelyen vukos háziverseny alakult ki a dobogós helyekért. A már említett Koronika Judit nyert, Dorka lett a második és Csomor Erika a bronzérmes. Hatalmas dicsőség volt ez az egyesületnek. A triatlon szezon zárásaként szerzett egy duatlon bajnoki ezüstérmet Ajkán. Indult az Aldi 10 km-s futógáláján év közben, amit meg is nyert, majd a szezon lezárásaként Grazban futott félmaratont, ahol ismét ezüstérmet szerzett, remek idővel. Újra távemelésre készülnek jövőre, megpróbálja a féltávot augusztusban, ami az igazi beugró lesz a profik világába.

Zilahy Boróka Dorkánál jóval fiatalabb, még csak serdülőkorú versenyzőnk az idei évben sérülés miatt nem futhatott. Mivel fájós térde a kerékpáron nem hátráltatta, ezért 2023-ban erre fókuszált Roman Thurauerrel, aki az ő edzéseit is irányítja. Triatlonosként nagy célt tűzött ki, bekerülni a kerékpáros utánpótlás válogatottba és kijutni az ifjúsági olimpiára. Ez sikerült is neki, a beválogatás során itthon időfutam országos bajnoki ezüstérmet, kritérium országos bajnoki címet, diákolimpiai második helyet szerzett. Külföldi versenyei közül a Szlovén Kid’s Tour sikerült a legjobban, amlyen 4 nap versenyzés után az összetett 6. helyen végzett. Ez igen jó eredmény, hiszen a szlovén kerékpáros mezőny nagyon erős, gondoljunk csak Pogacarra vagy Roglicra!
Maga az ifi olimpiai szereplése elégedettségre adott okot, az erős középmezőnyben zárt, úgy hogy ő volt a fiatalabb évjárat, ráadásul triatlonosként került ki.
Szerencsére sérülése javult annyira, hogy augusztus végén már elindult egy aradi triatlon versenyen, amit megnyert. Elkezdte már a jövő évre a felkészülést; mivel ő is nagyon jó kerékpáron, ami sajnos a magyar versenyeken nem jön ki, valószínű Dorka útját követi és kevesebbet fog itthon versenyezni. Boróka az Arany János Gimnázium 10. osztályos tanulója, az iskola maximálisan támogatja a sportpályafutását.

Végül, de nem utolsó sorban, a nagy visszatérő Molnár Patrik. Kicsiként triatlonozott, de aztán jó néhány évre szögre akasztotta a sportcuccokat. Felnőttként visszatért, és ő is Romannal készül. Hozza a jó eredményeket évről évre, töretlenül fejlődik mindhárom sportágban. Ő az itthoni versenyrendszert preferálja, egyetemi tanulmányai mellett amatőr kategóriában áll rajthoz.
Idén a korcsoportos versenyein arany vagy ezüstérmet szerzett; az ajkai duatlonon bajnoki címig, a sprint országos bajnokságon második helyig jutott. Ő is elindul futóversenyeken, legjobb eredménye idén a SPAR maratonon volt, amelyen 10 km-n a 4. helyen végzett.

A következő írásunkban Koronika Juditról lesz szó, akit gyerekként eltanácsoltak a triatlontól, felnőttként kezdte újra, az idei évben berobbant, és a középtávú magyar bajnokságot megnyerte, első Ironmanjén a profik között pedig második lett Ausztriában.
Érdekes sportpályafutása tükrözi a magyar utánpótlás nevelés problémáit – de erről majd legközelebb.

Százhalombattai VUK SE
Triatlon Szakosztály


AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.