2024. július 15. - Henrik, Roland napja
Hétfő
Min:23°
Max:37°
Kedd
Min:23°
Max:36°
Szerda
Min:22°
Max:37°
Csütörtök
Min:20°
Max:36°
Péntek
Min:23°
Max:34°
Sport

A VUK SE ifjú triatlon titánjainak sikere
2023-11-07 - Izgalmas, remek eredményekkel tarkított év áll a Százhalombattai VUK SE Triatlon Szakosztályának sportolói mögött. Egy cikkbe nem is fér bele, annyi minden történt velünk; kezdjük hát az ifjabb versenyzőkkel.
Soós Dorka megkezdte egyetemi tanulmányait, emellett idén javarészt osztrák triatlon versenyeken indult. Edzője, Roman Thurauer vezetésével szisztematikusan készülnek a hosszabb távú megmérettetésekre, ahol a kerékpár sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd, ráadásul nem lehet a versenytársak mögé bebújni szélárnyékért. Sajnos a magyar versenyek zöme engedi a bolyozást, így Dorka kénytelen a közeli, nagy triatlon hagyományokkal rendelkező Ausztriában versenyeken indulni, hogy szokja a “saját zsíron" történő, az úszást követő, futás előtti kerékpározást. A tavalyi sok sprinttávú verseny után, idén távot ugrottak, és a dupla akkora, úgynevezett olimpiai vagy más néven rövid távú viadalokon indult, szép sikerekkel. Az év egy magyar csapatversennyel kezdődött, amelyen az elit mezőnyben Csomor Erikával és Koronika Judittal kiegészülve bajnoki ezüstéremig jutottak.
Utána számos osztrák verseny következett, amelyen a nők abszolút mezőnyében egy első és két második helyet szerzett, azonban az U23 korosztályt minden esetben megnyerte.
Itthon is rajthoz állt a Vasi Vasemberen, amelyen vukos háziverseny alakult ki a dobogós helyekért. A már említett Koronika Judit nyert, Dorka lett a második és Csomor Erika a bronzérmes. Hatalmas dicsőség volt ez az egyesületnek. A triatlon szezon zárásaként szerzett egy duatlon bajnoki ezüstérmet Ajkán. Indult az Aldi 10 km-s futógáláján év közben, amit meg is nyert, majd a szezon lezárásaként Grazban futott félmaratont, ahol ismét ezüstérmet szerzett, remek idővel. Újra távemelésre készülnek jövőre, megpróbálja a féltávot augusztusban, ami az igazi beugró lesz a profik világába.

Zilahy Boróka Dorkánál jóval fiatalabb, még csak serdülőkorú versenyzőnk az idei évben sérülés miatt nem futhatott. Mivel fájós térde a kerékpáron nem hátráltatta, ezért 2023-ban erre fókuszált Roman Thurauerrel, aki az ő edzéseit is irányítja. Triatlonosként nagy célt tűzött ki, bekerülni a kerékpáros utánpótlás válogatottba és kijutni az ifjúsági olimpiára. Ez sikerült is neki, a beválogatás során itthon időfutam országos bajnoki ezüstérmet, kritérium országos bajnoki címet, diákolimpiai második helyet szerzett. Külföldi versenyei közül a Szlovén Kid’s Tour sikerült a legjobban, amlyen 4 nap versenyzés után az összetett 6. helyen végzett. Ez igen jó eredmény, hiszen a szlovén kerékpáros mezőny nagyon erős, gondoljunk csak Pogacarra vagy Roglicra!
Maga az ifi olimpiai szereplése elégedettségre adott okot, az erős középmezőnyben zárt, úgy hogy ő volt a fiatalabb évjárat, ráadásul triatlonosként került ki.
Szerencsére sérülése javult annyira, hogy augusztus végén már elindult egy aradi triatlon versenyen, amit megnyert. Elkezdte már a jövő évre a felkészülést; mivel ő is nagyon jó kerékpáron, ami sajnos a magyar versenyeken nem jön ki, valószínű Dorka útját követi és kevesebbet fog itthon versenyezni. Boróka az Arany János Gimnázium 10. osztályos tanulója, az iskola maximálisan támogatja a sportpályafutását.

Végül, de nem utolsó sorban, a nagy visszatérő Molnár Patrik. Kicsiként triatlonozott, de aztán jó néhány évre szögre akasztotta a sportcuccokat. Felnőttként visszatért, és ő is Romannal készül. Hozza a jó eredményeket évről évre, töretlenül fejlődik mindhárom sportágban. Ő az itthoni versenyrendszert preferálja, egyetemi tanulmányai mellett amatőr kategóriában áll rajthoz.
Idén a korcsoportos versenyein arany vagy ezüstérmet szerzett; az ajkai duatlonon bajnoki címig, a sprint országos bajnokságon második helyig jutott. Ő is elindul futóversenyeken, legjobb eredménye idén a SPAR maratonon volt, amelyen 10 km-n a 4. helyen végzett.

A következő írásunkban Koronika Juditról lesz szó, akit gyerekként eltanácsoltak a triatlontól, felnőttként kezdte újra, az idei évben berobbant, és a középtávú magyar bajnokságot megnyerte, első Ironmanjén a profik között pedig második lett Ausztriában.
Érdekes sportpályafutása tükrözi a magyar utánpótlás nevelés problémáit – de erről majd legközelebb.

Százhalombattai VUK SE
Triatlon Szakosztály


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Junior Európa-bajnoki ezüstérem
2024-07-10
A dobogó második fokára állhatott fel Zilahy Boróka a Százhalombattai VUK SE triatlonistája a Portugáliában megrendezett Triatlon Európa-bajnokságon, junior tereptriatlonban.

Egyházi vezetők a Reménység Szigetén
2024-07-09
"Imádságban kell hordoznunk magyarságunk jövőjét!" – fogalmazott a Százhalombattán élő dr. Fazekas István református lelkész, aki a magyarországi Erdélyi Gyülekezet vezető lelkipásztora. Az ő kezdeményezésére július 6-án a budapesti Reménység Szigetén együttműködési megállapodás jött létre Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, valamint az Erdélyi Gyülekezet vezetősége között.  

Felújítások és karbantartás
2024-07-05
Több munkálat is zajlik Százhalombattán a nyár folyamán – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal.

Véget ért az óvodai szemészeti és ortopédia szűrővizsgálat
2024-07-04
Az Önkormányzat megbízásából ortopédiai és szemészeti szűrővizsgálatot végeztek az iskoláskorú óvodások körében májusban.

A virágos Százhalombattáért - Lezárult a jelentkezés
2024-07-04
Szép számmal jelentkeztek a Tiszta udvar – Rendes Ház versenyre. Az idén környezetünk szépítéséhez 25.000 tő egynyári virággal járult hozzá önkormányzatunk.

Kiváló tanulmányi és versenyeredmények - Elismerés a legjobbaknak
2024-07-03
A hagyományokhoz híven az Önkormányzat idén is díjazásban részesítette a kiváló és kitűnő tanulókat, illetve azokat a diákokat, akik kiemelkedően szerepeltek a tanulmányi versenyeken. Közel 200 tanuló és mintegy 50 felkészítő pedagógus munkáját ismerték el könyvutalvánnyal, illetve pénzjutalommal a június 26-i városi rendezvényen a konferencia központban.

A világ legjobb táncosai
2024-07-03
Duplán bearanyozódtak a százhalombattai Masters Academy Sportegyesület táncosai az MTMSZ-WDA Világbajnokságon, miután a Christmas Vibes és a Retro Disco csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott – tájékoztatott a klub.

Óváros szépségei művészszemmel
2024-07-02
Hangyássyné Zsuzsa helyi festőművész vezetésével a Képzőművészek Érdi Alkotói Közössége (KÉK) 20 tagja 5 napon keresztül alkotnak Százhalombattán, az Óvárosi Szerb Közösségi Klubban (Szent László út. 86.). Hétfőtől péntekig 9-16 óráig folyik a művészeti munka.

Húsz perc küzdelem az életért
2024-07-02
Az Érdi Rendőrkapitányság három rendőre sikeresen tartott életben egy eszméletét vesztett férfit Százhalombattán június 16-án.

Arany- és ezüstérem a modellvitorlás kupán
2024-07-02
Forrai Csaba és Kunvári Sándor a dobogó első, illetve a második fokára állhatott a Kassán megrendezett Szlovák Bajnokság június 29-30-i, harmadik és negyedik fordulóján.

Hősies futóest
2024-07-02
Sikeresen teljesítették a Hősök Tere Futóest távjait a SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai, akikhez egyesületen kívüli százhalombattai futók is csatlakoztak június 29-én.

Emlékezés a hagyományteremtőre - Táblaavatás az Óvárosi Búcsún
2024-07-01
A megszokottak szerint széles programkínálattal várta az érdeklődőket a háromnapos Óvárosi Búcsú június végén. A rendezvény keretében felavatták Csupics Demeter kultúrmissziót betöltő szerb tanító emléktábláját, amelyet a Zenálkó Etel Művelődési Ház falán helyeztek el, több kiválóság táblája mellé.

Köszönet és hála a Köztisztviselőknek!
2024-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a város vezetése nevében a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak a magas színvonalú, lelkiismeretes munkáért, amelyet a város szolgálatában nap, mint nap végeznek.

Hulladékból nyert energia - megkérdeztük a MOHU-t az új beruházás terveiről
2024-07-01
Mint ismeretes, az állam helyett a MOL vállalata, a MOHU Zrt. vette át az országos hulladékgazdálkodási feladatokat 2023 július 1-jétől. A cél hosszabb távon a rendszer minél hatékonyabb üzemeltetése, az újrahasznosítás növelése, illetve a lerakás jelentős csökkentése, aminek része egy zártrendszerű, környezetkímélő hulladékhasznosító-mű megépítése, melynek ideális helyszíne Százhalombatta – Szendrői Márton, a MOHU beruházási igazgatója tájékoztatta lapunkat a várható fejlesztésről, illetve megkérdeztük, hogy ez az itt lakók számára mit jelenthet.

Jutalmazásban részesültek az életmentők - Képviselő-testületi összefoglaló
2024-06-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta az I. félévi záró ülését. A tárgyalt 11 napirend közül kiemelkedő jelentőséggel bírt a költségvetési rendelet módosítása, valamint a volt Százszorszép Óvoda ingatlan idősek gondozóházává történő kialakításával kapcsolatos döntések meghozatala.  A Képviselő-testület köszönetet mondott a Sporthalom Kft. két munkatársának és három érdi rendőrnek, akik újraélesztettek egy, a strandnál szívinfarktust kapott férfit.

Beleszületni az öko-tudatos társadalomba...
2024-06-22
2007-ben, amikor az Arany János Iskolaként az első Környezetvédelmi Konferenciát szerveztük, 7. éve hirdettük meg az Országos Környezetvédelmi Pályázatot Középiskolásoknak, akkor városunk támogatásával. Iskolánkban tehát ma már 24. éve profilként működik ez a terület, melynek lényegét azóta is hirdetjük, terjesztjük és beépítjük mindannyiunk életébe.

Világkávézó az Egyes Iskolában - avagy szülő-pedagógus párbeszéd másképpen
2024-06-22
A városban egyedülálló módon, World Café (Világkávézó) összejövetelt szervezett az "egyesiskola" tanári kara június elejére, amelyre az érdeklődő szülők mellett személyes meghívást kaptak az iskola osztályainak szülői munkaközösség vezetői, az iskola pedagógusai.

Több, mint félszáz szenior úszóérem
2024-06-22
51 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület a június14-16 között, Gyulán megrendezett LIV. Országos Szenior Úszóbajnokság Dr. Regele Károly Emlékversenyen – tájékoztatott Tejes István a klub alelnöke.

Világbajnok battai táncosok
2024-06-22
Az IndeepenDance Mozgásstúdió két csapata is világbajnok lett a horvátországi Pulában, 20 ország részvételével rendezett májusi megmérettetésen.

Kiemelkedő kajakos eredmények
2024-06-22
17 érmet szereztek a Dunafüredi Vízisport Klub kajakosai a Sukorón megrendezett Wichmann Tamás Regionális Akadémia Kupán június 9-én. A battai klub utánpótlás versenyzői remekül teljesítettek a kajak-kenu Európa-bajnokság betétfutamain is – tájékoztatott Nyári Bendegúz vezetőedző.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.