2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Önkormányzat

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08 - Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.
Az elismeréseket Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Szabó Zoltán önkormányzati képviselő, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke adta át.

A városi pedagógusnapi ünnepség a százhalombattai Szivárvány Óvoda dalos, játékos, verses műsorával kezdődött, az est folyamán fellépett még a Canticum Novum Vegyes Kar, a Chorus Matricanus Nőikar és Zsédenyi Adrien, Zséda, többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekes.

Vezér Mihály polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a gyerekek életében a család és a barátok mellett azok a nevelési és oktatási intézmények is meghatározóak, amelyekben idejük jelentős részét töltik. Az ezekben folyó munka minősége elsősorban nem a tárgyi adottságoktól, hanem a dolgozók személyiségétől függ. Százhalombattán kiváló képességű munkatársak végzik az oktatás, nevelés feladatait, illetve az azt segítő munkát, amit a központi felvételik, a kompetencia felmérések, a tanulmányi és sporteredmények magas pontszámai is bizonyítanak. Aki ma a városban családot alapít, az tudhatja, hogy kiváló bölcsődébe, óvodába és iskolába írathatja be gyermekét. Kivételes lehetőség ez, amiben minden tanár, óvónő és gondozó nagyon fontos szerepet játszik a világ megismeréséhez szükséges ismeretek átadásával – fogalmazott Vezér Mihály. A kiváló eredmények eléréséhez elengedhetetlen a tehetséggondozó szakemberek biztató, motiváló, olykor dorgálást sem nélkülöző munkája, amely révén a diákok mindig megtalálhatják a helyes irányt. Mindannyiunk életében jöhetnek nehezebb időszakok, amikor elbizonytalanodhatunk, és nehéz jó döntést hozni. Ilyenkor azok lelnek rá a kiútra, akik a leghasznosabb dolgokkal – térképpel, iránytűvel és lámpással – töltötték meg a tarisznyájukat. Ezeket az eszközöket a dajkák, óvónők és tanárok adják a kezünkbe. A polgármester az elmúlt járványos időszakban tanúsított áldozatos helytállásáért is köszönetet mondott a pedagógusoknak. Köszönetét fejezte ki Rigó Katalin tankerületi igazgatónak, szívből gratulált a díjazottaknak, a nyugállományba vonulóknak pedig nyugodt és szép éveket kívánt.


Rigó Katalin az illetékes Érdi Tankerületi Központ igazgatója megtisztelőnek nevezte, hogy részt vehet az ünnepségen. Mint mondta, Százhalombatta nem csak élete színtere, hanem pályája legjelentősebb állomása is, amelyhez ezer szállal kötődik évtizedek óta. Az elmúlt rendkívüli, járvánnyal nehezített két év után elmondható, hogy most nagyobb szükség van a pedagógusokra, mint valaha – fogalmazott. Nap, mint nap új kihívások jelenek meg, amelyek sok területen járatlan utakon indítják el a társadalmat. Ilyenkor még szorosabban kell fogni a gyerekek kezét, még erősebb támaszt kell nyújtani számukra. A pedagógusi pálya fontosságát soha, senki nem vonta kétségbe. A nevelés, oktatás évezredek óta a leglényegesebb szerepet tölti be a szociális beilleszkedés, az egyéni boldogulás, a tudás elsajátítása és a későbbi sikerek elérésében – tette hozzá. Köszöntet mondott a kollégáknak és az őket segítő munkatársaknak a szeretetteljes, türelmes és lelkiismeretes munkáért, ami egészen a felnőttkor küszöbéig elkíséri a gyerekeket. Pedagógusnak lenni, több, mint egy foglalkozás, az egyik legszebb, és legfelelősségteljesebb hivatások egyike. "Kevés ember tud nagyobb hatást gyakorolni embertársaira, mint a pedagógus a gyerekekre, akiket gondoz, nevel, tanít." Köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, amely nagy becsben tartja a pedagógusokat, és mindenben segíti munkájukat.
"Pedagógiai Díjban" részesült – kiemelkedő oktató-nevelő munkája elismeréseként – Takácsné Simonics Judit, a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda vezetője."Pedagógiai Elismerő Oklevelet" vehetett át Némethné Tuba Brigitta, a százhalombattai Szivárvány Óvoda intézményvezető helyettese, Somogyi Anita, a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa és Valkainé Major Gabriella, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium matematika-fizika-informatika szakos pedagógusa.


Minden évben ezen az ünnepségen kerül sor az "Aranydiplomás Emléklap" átadására, amely díj azon nyugállományba vonult pedagógusok részére adományozható, akik 50 éve végeztek a képző intézményben. Díjazásban részesült Gorócz Görgyné, a százhalombattai Pitypangos Óvoda nyugalmazott munkatársa, Lődi Jánosné, a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda nyugalmazott munkatársa és Bessenyei Gyuláné, a százhalombattai napsugár Óvoda nyugalmazott munkatársa."Rubindiplomás Emléklap" adományozható, azon felsőfokú végzettséggel bíró, nyugállományba vonult pedagógusok részére, akik 70 éve végeztek a képző intézményben. Ezen elismerést vehette át – közmegbecsülésre méltó szakmai munkája és példaértékű életútja nyomán – Kántor Balázsné, a százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa.


Külön köszöntötték a nyugállományba vonuló pedagógusokat, dajkákat, technikai dolgozókat, akik munkájukkal segítették a gyermekek oktató, nevelő munkáját.
Az ünnepeltek:
- Gáspár Anikó, Harangozóné Zádori Júlianna, Pergelné Dusnoki Éva, Sastyin Béláné, a százhalombattai Bölcsőde dolgozói
- Cserpes Ferencné, a százhalombattai Szivárvány Óvoda dolgozója
- Kaló Anikó, a százhalombattai Napsugár Óvoda dolgozója
- Takácsné Simonics Judit, a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda vezetője
- Tóthné Besenyei Ibolya, a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda dolgozója
- Regős Ágnes, Tóth Györgyi Ilona, az ÉSZC – Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium pedagógusai
- Eszetrhai Márta, Ketskemétyné Nagy zsuzsanna, Szakács Gizella, Vass Éva, az Arany János Általános iskola és Gimnázium dolgozói
- Ötvös Józsefné, Matiszné Krekk Zsuzsanna, Nagy Györgyné, a százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola dolgozói
- Sutyinszkiné Simon Ilona, a Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola dolgozója

A városi pedagógusnapi ünnepség a BKK előterében tartott fogadással ét véget, amelyen Török Sándor köszöntötte a díjazottakat.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Projektbeszámoló
2022-06-07
Az Erasmus+ "Self-awareness: Embrace Yourself, Embrace the World" nevű, önismeretet feldolgozó projekt három évének záróeseményére került sor az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnáziumban május 9-13. között diákcsereprogram formájában.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.