2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Kultúra, Oktatás

Friss vérre vágyik a SZIKE-Ifjúsági Műhely!
2021-12-16 - Új lendülettel rendezett több eseményt is a SZIKE-Ifjúsági Műhely az utóbbi hetekben: novemberben francia nap, kiállítás, decemberben a szokásos téli slam poetry várta Százhalombatta ifjúságát.
A szervezők legfontosabb célkitűzése jelenleg az, hogy minél szélesebb körben mutassák be, milyen lehetőségeket kínál az egyesület, és hogy új aktivistákat szerezzenek a jövőbeli programokhoz.
Novemberben francia napot tartottak a "Legyél Te is világpolgár!" sorozat keretében a "Matrica" Múzeumban. A program keretében francia ízeket kóstolhattak a résztvevők, megismerkedtek a pétanque nevű játékkal, élménybeszámolót kaptak a múzeum igazgatója, T. Németh Gabriella előadásában, élőben beszélgethettek a Karib-tengeren található Martinique szigetén élő, százhalombattai Györgyfalvay Zitával, irodalmi összeállítást hallhattak Rozsnyai Júliától, és sanzonokat Iváncsics Noémitől. A rendezvényt bingó zárta, amiben Franciaországgal kapcsolatos fogalmakat kellett eltalálni. A nyertesek a Francia Intézet támogatásának köszönhetően számos ajándék közül választhattak. Az eseménysorozat célja a nemzetközi cserediák-programok népszerűsítése. A novemberi rendezvényen társszervezőként részt vettek az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány képviselői is.
Ugyancsak novemberben a Barátság Kulturális Központ Lépcső Galériájában nyílt meg Tengler Gergely, ezzel párhuzamosan a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Fazekas Levente tárlata. A két fiatal művész egymás kiállítását nyitotta meg. László Bandy, képzőművész-tanár, mint a SZIKE elnöke fordulópontnak nevezte a november 12-i dupla megnyitót, utalva ezzel arra a generációváltásra, ami átvette a kiállítás-rendezés és -szervezés egy részét.
December 4-én rendezte "sokadik" slam poetry eseményét a SZIKE-Ifjúsági Műhely. A 2012 óta futó sorozatnak voltak korábban tavaszi és nyári fordulói is, ezért nehéz számon tartani, hányadik alkalommal tisztelték meg jelenlétükkel az ország több pontjáról érkező slammerek városunkat. A helyszín ezúttal az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház volt, aminek remek adottságait kihasználva az idei esemény címe BattaSlamExtra lett. Bemelegítésként a Flexibility Crew zenélt, levezetésként a Dirty Canvas koncertezett.
A SZIKE-IM évek óta állít fel bázist a Ladánybene27 által szervezett, nyári reggae campeken. A BattaIsland nyaranta társasjátékokkal, könyvekkel, kézműves lehetőségekkel és miniszínpaddal várja az aktív pihenésre, kikapcsolódásra vágyó fesztiválozókat. A decemberi rendezvényen a falakon elhelyezett festett táblák, és egy babzsákokkal berendezett sarok idézte meg a nyári kitelepülések hangulatát.
Az idei slam versenyt – a közönség soraiból választott 5 fős zsűri pontjai alapján – Dénes Szilveszter (Pécs) nyerte meg. Második helyezést ért el Hlinyánszky Domonkos (Budapest), akit az első százhalombattai, 2012-es slam esemény szippantott be a műfaj számára, majd néhány év dicsőséges menetelés után (például 2014. Országos Slam Poetry Bajnokság – zsűri különdíj) felfüggesztette a slammelést, és elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakát. Fergeteges visszatérését magas pontokkal jutalmazta a zsűri. A harmadik helyen a házigazda, a százhalombattai slam-események motorja, Nagy Gábor végzett. A győztesek az 50.000 forintos összdíjazáson kívül egy-egy Varga László grafikával is gazdagodtak.
A Dirty Canvas lendületes rock and roll koncertje jól megmozgatta a közel száz fős közönséget, így az nem lezárása volt a napnak, hanem a szervezők reményei szerint egy új kezdet nyitánya.
Az egyesület keresi, várja azokat a fiatalokat, akikben buzog némi tettvágy, hogy ebben a városban számukra is teremjen babér, legyenek közösségi események, érdekes programok. A SZIKE-IM a kezdetektől támogatja az alulról jövő kezdeményezéseket, amelyeknek keretet és segítséget tud nyújtani a megvalósításhoz. Lehetnek ezek az ötletek klubok, rendezvények, társadalmi akciók. A SZIKE-IM több iskolával is szerződésben áll, rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy a kötelező közösségi szolgálathoz tevékenységeket biztosítson, és órákat igazoljon középiskolások számára.
Aki kedvet kapott, hogy aktív részese legyen a SZIKE-IM életének, akinek van ötlete, mivel gazdagítaná Százhalombatta életét, jelentkezzen az Ifjúsági Műhely – Százhalombatta Facebook-oldalán!
@ni

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.