2022. január 17. - Antal és Antónia napja
Hétfő
Min:1°
Max:5°
Kedd
Min:0°
Max:4°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-1°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Kultúra, Oktatás

Friss vérre vágyik a SZIKE-Ifjúsági Műhely!
2021-12-16 - Új lendülettel rendezett több eseményt is a SZIKE-Ifjúsági Műhely az utóbbi hetekben: novemberben francia nap, kiállítás, decemberben a szokásos téli slam poetry várta Százhalombatta ifjúságát.
A szervezők legfontosabb célkitűzése jelenleg az, hogy minél szélesebb körben mutassák be, milyen lehetőségeket kínál az egyesület, és hogy új aktivistákat szerezzenek a jövőbeli programokhoz.
Novemberben francia napot tartottak a "Legyél Te is világpolgár!" sorozat keretében a "Matrica" Múzeumban. A program keretében francia ízeket kóstolhattak a résztvevők, megismerkedtek a pétanque nevű játékkal, élménybeszámolót kaptak a múzeum igazgatója, T. Németh Gabriella előadásában, élőben beszélgethettek a Karib-tengeren található Martinique szigetén élő, százhalombattai Györgyfalvay Zitával, irodalmi összeállítást hallhattak Rozsnyai Júliától, és sanzonokat Iváncsics Noémitől. A rendezvényt bingó zárta, amiben Franciaországgal kapcsolatos fogalmakat kellett eltalálni. A nyertesek a Francia Intézet támogatásának köszönhetően számos ajándék közül választhattak. Az eseménysorozat célja a nemzetközi cserediák-programok népszerűsítése. A novemberi rendezvényen társszervezőként részt vettek az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány képviselői is.
Ugyancsak novemberben a Barátság Kulturális Központ Lépcső Galériájában nyílt meg Tengler Gergely, ezzel párhuzamosan a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Fazekas Levente tárlata. A két fiatal művész egymás kiállítását nyitotta meg. László Bandy, képzőművész-tanár, mint a SZIKE elnöke fordulópontnak nevezte a november 12-i dupla megnyitót, utalva ezzel arra a generációváltásra, ami átvette a kiállítás-rendezés és -szervezés egy részét.
December 4-én rendezte "sokadik" slam poetry eseményét a SZIKE-Ifjúsági Műhely. A 2012 óta futó sorozatnak voltak korábban tavaszi és nyári fordulói is, ezért nehéz számon tartani, hányadik alkalommal tisztelték meg jelenlétükkel az ország több pontjáról érkező slammerek városunkat. A helyszín ezúttal az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház volt, aminek remek adottságait kihasználva az idei esemény címe BattaSlamExtra lett. Bemelegítésként a Flexibility Crew zenélt, levezetésként a Dirty Canvas koncertezett.
A SZIKE-IM évek óta állít fel bázist a Ladánybene27 által szervezett, nyári reggae campeken. A BattaIsland nyaranta társasjátékokkal, könyvekkel, kézműves lehetőségekkel és miniszínpaddal várja az aktív pihenésre, kikapcsolódásra vágyó fesztiválozókat. A decemberi rendezvényen a falakon elhelyezett festett táblák, és egy babzsákokkal berendezett sarok idézte meg a nyári kitelepülések hangulatát.
Az idei slam versenyt – a közönség soraiból választott 5 fős zsűri pontjai alapján – Dénes Szilveszter (Pécs) nyerte meg. Második helyezést ért el Hlinyánszky Domonkos (Budapest), akit az első százhalombattai, 2012-es slam esemény szippantott be a műfaj számára, majd néhány év dicsőséges menetelés után (például 2014. Országos Slam Poetry Bajnokság – zsűri különdíj) felfüggesztette a slammelést, és elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakát. Fergeteges visszatérését magas pontokkal jutalmazta a zsűri. A harmadik helyen a házigazda, a százhalombattai slam-események motorja, Nagy Gábor végzett. A győztesek az 50.000 forintos összdíjazáson kívül egy-egy Varga László grafikával is gazdagodtak.
A Dirty Canvas lendületes rock and roll koncertje jól megmozgatta a közel száz fős közönséget, így az nem lezárása volt a napnak, hanem a szervezők reményei szerint egy új kezdet nyitánya.
Az egyesület keresi, várja azokat a fiatalokat, akikben buzog némi tettvágy, hogy ebben a városban számukra is teremjen babér, legyenek közösségi események, érdekes programok. A SZIKE-IM a kezdetektől támogatja az alulról jövő kezdeményezéseket, amelyeknek keretet és segítséget tud nyújtani a megvalósításhoz. Lehetnek ezek az ötletek klubok, rendezvények, társadalmi akciók. A SZIKE-IM több iskolával is szerződésben áll, rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy a kötelező közösségi szolgálathoz tevékenységeket biztosítson, és órákat igazoljon középiskolások számára.
Aki kedvet kapott, hogy aktív részese legyen a SZIKE-IM életének, akinek van ötlete, mivel gazdagítaná Százhalombatta életét, jelentkezzen az Ifjúsági Műhely – Százhalombatta Facebook-oldalán!
@ni

AKTUÁLIS
2022-01-06 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-12-16 - Isten ajándéka - Fazekas István gondolatai  
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
Az első baba
2022-01-13
Kovács Kitti Sára az idei év első százhalombattai babája; Kitti Sára 3340 grammal és 56 cm-el látta meg a napvilágot január 3-án 18 óra 30 perckor. Az újszülöttet és a szülőket, Mojzer Georgina Zsuzsannát és Kovács Kristófot Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban.

Bara környéki fák gallyazásáról II.
2022-01-12
Nemrég tettük közzé, hogy az ELMŰ a saját területén, az áramszolgáltatás biztonsága érdekében, törvényi kötelezettségét teljesítve veszélyes fákat gallyazott.

Örökös Zöld Óvoda lett a Százhalombattai Kipp- Kopp Óvoda
2022-01-12
Örömmel értesültem arról, hogy a Földművelési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Örökös Zöld Óvoda" pályázaton az óvoda elnyerte és jogosulttá vált az "Örökös Zöld Óvoda" cím használatára.

Mozgalmas december - polgárőr beszámoló
2022-01-11
A megszokott feladatokon kívül rengeteg tennivaló volt a decemberi hónapban. Sok volt a rendezvénybiztosítás, melyek eseménymentesen zajlottak le.

Legszebb dolog a barátság...
2022-01-10
Süsü énekel a legszebb emberi érzésről, a barátságról, Csukás István történetében. Mi pedig, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának tanítói és diákjai, szintén barátsággal invitáltuk városunk általános iskoláinak harmadikos tanulóit egy komplex vetélkedőre 2021 őszén.

Tájékoztató a Bara parti fakivágásokról
2022-01-06
Sok tévhit kering a történtekkel kapcsolatban, amely tájékozatlanságból, rosszindulatból fakad.

A jövő hősei
2022-01-04
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata - akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

Előzzük meg a petárdabaleseteket
2021-12-30
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. 

Árrobbanás a fővárosi agglomerációban: drágábbak a házak Százhalombattán, mint Budapesten?
2021-12-30
Tavaly novemberhez képest az eladásra kínált házak átlagos négyzetméter árai egy év alatt országosan valamivel több, mint egyötödével nőttek. Megvizsgáltuk Százhalombatta és környékének, valamint a főváros agglomerációjában található települések árváltozásait, ugyancsak 2020 novemberéhez képest. Ön tudja, hogy a közelben mi drágább Budapestnél?

Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a 2022. évben
2021-12-27
A SZÁKOM Kft. honlapján közzétette a 2022. évi szelektív hulladékgyűjtés időpontjait.

Csaló telefonívás egy bank nevében!
2021-12-27
"Egyik reggel a +36 1 636 6666 számról hívott az OTP Bank nevében telefonáló egyik – férfi –csaló. Mivel a beszélgetés nagyon tanulságos volt, megosztjuk annak legfontosabb tapasztalatait.

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program a MOL-nál
2021-12-27
A MOL Közgyűlése jóváhagyta a Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) elindítását: ennek megfelelően a vállalat maximum 180 milliárd forintnyi részvényt értékesíthet a KMRP szervezetek részére, valamint támogatást nyújthat a működési költségekhez. A Program finanszírozása munkavállalói hozzájárulásából és kötvények kibocsátásából valósulhat meg.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán
2021-12-27
Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként. A most aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik.

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21
Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.

"Téli Ünnepekre várva"- VII. Román Bál
2021-12-18
"Téli ünnepekre várva" "- VII. Román Bál címmel rendezték meg 2021. december 4-én a hetedik hagyományőrző román bált a Klub Sirályban a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

Tisztelt Százhalombattaiak!
2021-12-18
Önkormányzatunk az utóbbi időben több megkeresést is kapott a MÁV és a VOLÁNBUSZ menetrendi csatlakozás problémáiról.

Áramszünet
2021-12-18
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta több utcájában január 13, 25 és 27-én.

Egyedülálló háziorvosi praxis program Százhalombattán
2021-12-17
Az Önkormányzat új, példa nélküli háziorvos utánpótlási, egyben mentorálási támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok a városban praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után. Első körben két praxis továbbörökítését jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Köszönet az áldozatos munkáért
2021-12-16
Pentz Istvánné, a százhalombattai Idősek Gondozóháza vezetője kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet Százhalombattán. Az oklevelet és a virágcsokrot Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás
2021-12-16
Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton, ahol a kutyafuttató kerítésére és a KRESZ táblákra is kerültek díszek. Az önkormányzati képviselő ajándékozást is szervezett.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.