2021. március 07. - Tamás napja
Vasárnap
Min:-8°
Max:7°
Hétfő
Min:0°
Max:8°
Kedd
Min:0°
Max:5°
Szerda
Min:0°
Max:7°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17 - "A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.
Iskolánkban az informatikai arculat kialakítása 2014-ben kezdődött a nyolcosztályos gimnázium emelt óraszámú informatika képzésének elindításával. Az évek teltek és azt tapasztaltuk, hogy az informatika egyre kiemeltebb, egyre fontosabb kompetencia végzőseinknél. Az is bebizonyosodott, hogy minden gyerek – legyen az bármilyen korú – rendkívül motiváltan foglalkozik ezzel a tantárggyal. Így 2018-tól a tantestület egyetértésével elindítottuk első osztálytól is az emelt óraszámú informatika-robotika képzést. Célunk, hogy 1-12. évfolyamig tanulóinkat az algoritmusokban történő logikus gondolkodásra neveljük. A logikai feladványok, matematikai, logikai-, kombinációs alapkészségeket fejlesztő feladatok sokrétűen segítik a későbbi programozási tanulmányokat, de bármely más tervezői, logisztikai és egyéb hétköznapi feladatok elvégzését is. Az oktatáshoz szükséges eszközöket (Bee-bot padlórobotok, Arctec és Lego robotok) partnereink a szülők és az Aranykapu Alapítvány segítségével szereztük be. Ezekkel az eszközökkel már versenyekre is felkészíthettük tanulókat robotika szakköreinken, ahonnan a gyerekek nem akarnak hazamenni. A szakköröket tehetséggondozás céljából, mint Akkreditált Kiváló Tehetségpont is nagy örömmel indítjuk. Legújabb versenyeredményünk az országos 3. hely gimnáziumi csapatunkkal az EDU Robotics CUP országos online robotika versenyen.

A 2020. januárjában kiírt nemzetközi robotikaversenyt a szervezők a kialakult vírushelyzet miatt törölték. A szervezők magyarországi csoportja az Edutus Egyetemmel karöltve megszervezte helyette az első EDU Robotics CUP országos online robotika versenyt, amelyre egy háromfős csapatot tudtunk nevezni. A fiatalok nagy lelkesedéssel folytatták a felkészülést Valkainé Major Gabriella kolléganőnk segítségével, hiszen az eredeti versenyre már tavaly szeptember óta készültek. A cél nem, csak a feladat változott. A versenyfeladat egy robot megépítése és felprogramozása volt, azzal a céllal, hogy a versenypályán minél több előírt feladatot el tudjon végezni. A feladat megadásától számítva 3 nap állt rendelkezésükre, hogy elkészüljenek a versenymunkával, amelyről egy filmet kellett a bíráknak elküldeni. Időt és energiát nem kímélve sikerült a megadott időre elküldeni a filmet. A későbbi eredményhirdetésen derült ki, hogy a 125 csapat és egyéni versenyző között diákjaink munkája kategóriájuk 3. helyezését nyerte el, amivel lehetőséget nyertek egy későbbi Világversenyen való részvételre.

A csapat tagjai: Kádár Botond, Pletser Lilla és Vágó Péter 11.b osztályos, tehetséges tanulóink, akikre nagyon büszkék vagyunk és velük együtt felkészítő tanárnőjükre is.

Manapság tovább erősödik az informatika szerepe életünkben, ha akarjuk, ha nem. Digitális oktatás, digitális munkarend, on-line feladatvégzés stb., elengedhetetlenül kapcsolódik mindennapjainkhoz, így mindenkinek szüksége van a minél magasabb színvonalú ismeretekre és minél mélyebb tudásra. Most érezzük, jó döntés volt a 2014-es döntés, az informatikai arculat kialakítása és annak folytatása. Az oktatásban az eredmények viszont csak lassan érkeznek, de az alapos munka, a tapasztalati tőke alkalmazása mindig meghozza azokat. Bízunk abban, hogy ez a tehetséggondozásunk színvonalát is elismerő versenyeredmény csak a kezdet.

                                                                             Horváthné dr. Hidegh Anikó, intézményvezető


AKTUÁLIS
2021-03-05 - Garai Gábor gondolatait adjuk közre. A szerző 33 éves, Diósjenőről érkezett Százhalombattára 1 éve. 
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
HÍREINK
Véradás
2021-03-06
Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.

Érkeznek a gépjárműadós határozatok
2021-03-05
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. 

Tájékoztató az oltási programról
2021-03-05
Tisztelt Százhalombattaiak! Tájékoztatok minden városlakót, hogy a háziorvosok városunkban is nagy erőkkel szervezik és végzik az oltási program alapján sorra kerülő regisztrált személyek Covid-19 elleni oltását.

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik
2021-03-04
A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorosok esetében pedig bukósisak használatát ellenőrzi országosan a rendőrség március 8-a és 14-e között.

Számítógépekkel segít az Önkormányzat a háziorvosoknak
2021-03-04
Összesen mintegy 3 millió forint értékben, nyolc darab korszerű számítógép és az adminisztrációt könnyítő irodai programcsomagok beszerzéséről döntött Vezér Mihály polgármester. A gépeket napokon belül üzembe helyezik a Százhalom Egészségügyi Központban – hangzott el a március 4-ei tájékoztatón.

További járványügyi szigorítások
2021-03-04
A koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozások lépnek életbe – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz március 8-tól. A döntéseket szakemberekkel való egyeztetés alapján hozták meg. A nyitás várhatóan ütemezetten, március 22-én megkezdődhet.

Új mobiltelefonos alkalmazás - minden egy helyen
2021-03-03
"OkosBatta" elnevezéssel, elkészült Százhalombatta mobiltelefonos applikációja, amely számos hasznos, a mindennapi életben fontos információt tartalmaz – hangzott el  a  március 3-i tájékoztatón. Az általános tartalmakon túl, a regisztrációt követően a felhasználó időpontot tud foglalni a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadására.

Újabb iskolabezárás Százhalombattán
2021-03-02
Távoktatásra tért át az Eötvös iskola március 2-tól, miután több pedagógus covid-tesztje pozitív lett.

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen
2021-03-02
31:19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón
2021-03-02
Szoros meccsen, 26:29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap
2021-03-02
Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

Sikeres intézményvezetői pályázatok
2021-03-01
Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01
Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01
A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál
2021-03-01
Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Újabb öt év
2021-03-01
Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását
2021-02-26
A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25
Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24
A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24
Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.