2022. május 29. - Magdolna napja
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Hétfő
Min:9°
Max:18°
Kedd
Min:9°
Max:23°
Szerda
Min:13°
Max:23°
Csütörtök
Min:13°
Max:26°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Fenntarthatósági témahét az Eötvös iskolában
2020-10-22 -
Az iskolánkban ötödik alkalommal került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági témahét megrendezésére, rendhagyó módon október első hetében. Változatos programjainkkal igyekszünk minden tanulónk figyelmét felhívni a fenntarthatóság globális céljaira.

Nyitó eseményként az Állatok világnapjáról emlékeztünk meg. A gyerekek fotókkal illusztrált beszámolóit a tanórákon hallgattuk meg.

Kedden a hetedik osztály drog prevenciós beszélgetésen és filmvetítésen vett részt az Érdi Rendőrkapitányság segítségével. A felső tagozatos tanulóink az egészséges életmódról szóló filmet nézték meg és egészség totót töltöttek ki.

Szerdán, október 7-én izgalmas kalandokat éltek át negyedik évfolyamos diákjaink. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Dunavirág mobil vízvizsgáló "laborját" próbálhatták ki. A gyerekek a tartalmas, természetvédelmi programon megismerkedhettek a Bara patak élővilágával és a vizes élőhelyek jelentőségével a Vizibusz foglalkozásán.

Sevcsik András környezeti nevelő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Hiúz Ház Látogatóközpont vezetője nagyon humoros, játékos formában ismertette meg velük a vízi élővilágot. Saját maguk meríthették meg szűrőiket a Bara vizében, s a látszólag "élettelen" vízből megannyi apró élőlény került elő, hatalmas üdvrivalgások közepette. A néha szabad szemmel alig látható vízi lényeket egy mikroszkóp és egy óriási monitor segített mindenki számára láthatóvá tenni. Érdekes történetekből sem volt hiány. Bandi bácsi mindenről tudott valami izgalmasat és vicceset mondani. A gyerekek megsimogathatták a hódbundát, miközben arról mesélt, hogyan is úszik az állat a víz alatt.

Csütörtökön a Vega-Ház Kft. biztosított friss és ínycsiklandó zöldségeket kóstolásra az iskolai gyümölcs- és zöldségprogram keretében.

Kiállítást rendeztünk a ’Szüret’ rajzpályázatra beérkezett tanulói munkákból. A legjobb alkotásokra a gyerekek is szavazhattak a hét során.

Az alsó tagozatosok hagyományos témahetét is az egészség köré szerveztük, gyerekek a tanítási órákon és délutáni foglalkozásokon játékos, interaktív oktatóanyagok segítségével dolgozták fel az egészséges életmód és egészséges táplálkozás szokásait.
Témahetünk idén is sikeres volt. A fenntartható fejlődésre és életmódra nevelés célja, hogy a gyerekek tájékozottak és tevékenyek legyenek, fejleszti a kreativitásukat, problémamegoldó képességüket, segíti szocializációjukat. A foglalkozásokon előtérbe kerül az együttműködés, az egymásra figyelés, a kulturált magatartás. Mindenki saját élményei, képességei, tapasztalatai alapján járul hozzá a csoport eredményességéhez, s aktívan kapcsolódik be a munkába. Fejlődik diákjaink felelősségteljes döntés meghozására való képessége.

Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Ovi-zsaru a Százszorszép óvodában
2022-05-28
Óvodánkban ebben a nevelési évben is folytatódott az Ovi-zsaru prevenciós program, május 16-án a gyerekek 3. alkalommal vettek részt olyan eseményen, amelyen a kapcsolattartó rendőrök személyesen is jelen voltak.

Nemzeti Összetartozás Napja
2022-05-28
Megemlékezés a trianoni döntés 102. évfordulóról.

Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.