2021. január 21. - Ágnes napja
Csütörtök
Min:3°
Max:11°
Péntek
Min:6°
Max:11°
Szombat
Min:4°
Max:9°
Vasárnap
Min:1°
Max:3°
Hétfő
Min:0°
Max:4°
Önkormányzat

A Remény Bajnoka
2020-04-30 - Ezzel az elnevezéssel hozott létre alapítványt Vezér Mihály, polgármester a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő százhalombattai családok és vállalkozások megsegítésére. Az alapító ötszázezer forintos befizetéséhez azonnal többen csatlakoztak, a szervezet máris közel 9 millió forinttal rendelkezik – hangzott el a mai sajtótájékoztatón a városházán.
A Dunamenti Erőmű Zrt. 4 millió forinttal, a BUFA, a SZÁKOM és a Sporthalom Kft. egy-egymillió forinttal, az ÉSZKE civil szervezet 300 ezer, Török Sándor alpolgármester, Szél Pál és Kovács Lajos képviselő 300-300 ezer forinttal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Vezér Mihály elmondta, hogy a város idei 7,2 milliárdos bevételét 1,1 milliárdos állami elvonás terheli szolidaritási hozzájárulásként, és további 80 milliós kiesést okoz, hogy a Kormány a gépjárműadó eddig helyben hagyott részét is elvonta a járványügyi helyzet nyomában kialakuló gazdasági válság kezelésére. A védekezési kiadások összege mintegy 40 millió forint volt eddig, miközben számítani lehet arra, hogy az év második felére tervezett helyi adóbevételek sok vállalkozás likviditási gondjai miatt nem fognak teljesülni. Ebben a helyzetben úgy gondolta, magánemberként is tennie kell valamit, hogy a város támogatást tudjon nyújtani azoknak, akiket súlyosan érint a kialakuló gazdasági krízis.

A Remény Bajnoka Közérdekű Alapítvány célja hozzájárulni a munkájukat, illetve jövedelmüket részben vagy egészben elvesztő magánszemélyek, illetve mikro- és kisvállalkozások talpra állításához.

A kuratórium elnöke dr. Bercziné dr. Fazekas Olga ügyvéd, további kurátora dr. Horváth Ágota aljegyző és Ádám Erika, a Hotel Training igazgatója.

Fazekas Olga elmondta, hogy a civil szervezetet április 24-én vették nyilvántartásba. Arra kérte a magánszemélyeket és vállalkozásokat, hogy tárgyi, illetve pénzadományokkal járuljanak hozzá az ismertetett célok teljesüléséhez.

A válság miatt nélkülöző, bajba jutott személyek, illetve vállalkozások támogatása a tervek szerint háromféle módon fog megvalósulni: pályázatok, egyedi kérelmek és ajánlás – például osztályfőnök, pedagógus jelzése – alapján.

Az alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy átlátható és minél nyilvánosabb működésre készülnek – természetesen a támogatottak méltóságának maximális tiszteletben tartása mellett.

Az első pályázat várhatóan már a jövő héten meg fog jelenni. Aki érdeklődik az alapítvány iránt, a közösségi médiában is megtalálja azt. Az alapítvány számlaszáma: 50420379-10002364 (Takarékbank Zrt.)

Az első komoly támogató, a MET Csoport által üzemeltetett Dunamenti Erőmű Zrt. nevében Keszler György erőművezető nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy bár több milliárd forintot ruháztak be a százhalombattai telephelyen az elmúlt hat évben, a legfontosabb értéknek az embert, az egészség, a környezet, a biztonság és a munkahelyek megőrzését tartják. Ezért álltak "gondolkodás nélkül" Vezér Mihály polgármester kezdeményezése mellé.

A városvezető kiemelte: hálás mindenkinek, aki befizetett az alapítvány számlájára, és nagyon bízik a további támogatásokban. Hozzáértők szerint a pandémia okozta gazdasági problémák még évekig el fognak tartani, és csak fokozatosan lehet felszámolni őket.        

A sajtótájékoztatón megjelent két százhalombattai cég, a G.I.T.A. 3 és az RMS Kft., amelynek képviselői 500 darab sebészi szájmaszkot adtak át a város részére. Glevitzky Ádám, a G.I.T.A.3 ügyvezetője köszönetet mondott az önkormányzatnak a járványhelyzetben megtett intézkedésekért és jó egészséget kívánt az egész városnak. Vezér Mihály köszönetét fejezte ki, hangsúlyozva, hogy az adomány nagyon jó szolgálatot tesz, mivel a lazító intézkedések ellenére a szájmaszkoknak a jövőben várhatóan még nagyobb szerep jut.

Elhangzott, hogy összesen 24 ezer mosható védőmaszk készült el az önkénteseknek köszönhetően és az önkormányzat támogatásával, amelyeknek a házhoz szállítása a mai napon fejeződik be. Török Sándor alpolgármester köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek és hangsúlyozta: nagyon büszke a városban tapasztalható összefogásra.  

Vezér Mihály felhívta a figyelmet, hogy akkor is ajánlott a védőmaszk viselése, ha kormányrendelet, illetve annak nyomában polgármesteri rendelet nem írja elő. A többi ember, a környezetünk védelme érdekében kell hordani, mivel tünet nélkül is hordozhatjuk és átadhatjuk a vírusfertőzést.

Az önkormányzat négy darab nagy teljesítményű fertőtlenítő ózongenerátort adott át a Polgármesteri Hivatal, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ - az Idősek Gondozóháza és a Védőnői Szolgálat -, a Százhalom Egészségügyi Központ és a SZÁKOM részére. Az egyenként 160 ezer forintos eszközök rendszeres használata a dolgozók és az ellátottak, ügyfelek egészségének megőrzését szolgálja majd. Az önkormányzat hétvégére a középiskolák takarítására biztosítja a gépeket, hogy az érettségizők és a felügyelő tanárok vírus- és csíramentes környezetben kezdhessék meg a vizsgákat.  

A polgármester elmondta, hogy egyre több beteg ellátása válik lehetővé a rendelő intézetben azzal, hogy – ha önkéntesen is, de – visszatérhetnek a munkába a 65 évesnél idősebb orvosok. A jövő héttől újra indulnak szakrendelések – tájékoztatott Török Sándor.


AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Véradás
2021-01-11
Véradás lesz a Barátság Kulturális Központban 2021. január 15-én, pénteken 13.00 és 18.00 óra között.

Felkészültek a havazásra
2021-01-11
Ügyeleti készültséget léptetett életbe a Szákom Kft., így szükség esetén időben megkezdődhet a hóeltakarítás.

Online múzeum
2021-01-11
A "Matrica" Múzeum a járványügyi helyzetben sajnos most személyesen nem látogatható.

Szabályváltozások - Kisokos a 2021. évre
2021-01-11
Számos adózási és egyéb jogszabályi változás lépett életbe január elsejétől. Az alábbiakban a legfontosabbakat gyűjtöttük össze.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.