2020. június 03. - Klotild napja
Szerda
Min:16°
Max:19°
Csütörtök
Min:11°
Max:24°
Péntek
Min:12°
Max:21°
Szombat
Min:10°
Max:24°
Vasárnap
Min:14°
Max:25°
Önkormányzat

A Remény Bajnoka
2020-04-30 - Ezzel az elnevezéssel hozott létre alapítványt Vezér Mihály, polgármester a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő százhalombattai családok és vállalkozások megsegítésére. Az alapító ötszázezer forintos befizetéséhez azonnal többen csatlakoztak, a szervezet máris közel 9 millió forinttal rendelkezik – hangzott el a mai sajtótájékoztatón a városházán.
A Dunamenti Erőmű Zrt. 4 millió forinttal, a BUFA, a SZÁKOM és a Sporthalom Kft. egy-egymillió forinttal, az ÉSZKE civil szervezet 300 ezer, Török Sándor alpolgármester, Szél Pál és Kovács Lajos képviselő 300-300 ezer forinttal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Vezér Mihály elmondta, hogy a város idei 7,2 milliárdos bevételét 1,1 milliárdos állami elvonás terheli szolidaritási hozzájárulásként, és további 80 milliós kiesést okoz, hogy a Kormány a gépjárműadó eddig helyben hagyott részét is elvonta a járványügyi helyzet nyomában kialakuló gazdasági válság kezelésére. A védekezési kiadások összege mintegy 40 millió forint volt eddig, miközben számítani lehet arra, hogy az év második felére tervezett helyi adóbevételek sok vállalkozás likviditási gondjai miatt nem fognak teljesülni. Ebben a helyzetben úgy gondolta, magánemberként is tennie kell valamit, hogy a város támogatást tudjon nyújtani azoknak, akiket súlyosan érint a kialakuló gazdasági krízis.

A Remény Bajnoka Közérdekű Alapítvány célja hozzájárulni a munkájukat, illetve jövedelmüket részben vagy egészben elvesztő magánszemélyek, illetve mikro- és kisvállalkozások talpra állításához.

A kuratórium elnöke dr. Bercziné dr. Fazekas Olga ügyvéd, további kurátora dr. Horváth Ágota aljegyző és Ádám Erika, a Hotel Training igazgatója.

Fazekas Olga elmondta, hogy a civil szervezetet április 24-én vették nyilvántartásba. Arra kérte a magánszemélyeket és vállalkozásokat, hogy tárgyi, illetve pénzadományokkal járuljanak hozzá az ismertetett célok teljesüléséhez.

A válság miatt nélkülöző, bajba jutott személyek, illetve vállalkozások támogatása a tervek szerint háromféle módon fog megvalósulni: pályázatok, egyedi kérelmek és ajánlás – például osztályfőnök, pedagógus jelzése – alapján.

Az alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy átlátható és minél nyilvánosabb működésre készülnek – természetesen a támogatottak méltóságának maximális tiszteletben tartása mellett.

Az első pályázat várhatóan már a jövő héten meg fog jelenni. Aki érdeklődik az alapítvány iránt, a közösségi médiában is megtalálja azt. Az alapítvány számlaszáma: 50420379-10002364 (Takarékbank Zrt.)

Az első komoly támogató, a MET Csoport által üzemeltetett Dunamenti Erőmű Zrt. nevében Keszler György erőművezető nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy bár több milliárd forintot ruháztak be a százhalombattai telephelyen az elmúlt hat évben, a legfontosabb értéknek az embert, az egészség, a környezet, a biztonság és a munkahelyek megőrzését tartják. Ezért álltak "gondolkodás nélkül" Vezér Mihály polgármester kezdeményezése mellé.

A városvezető kiemelte: hálás mindenkinek, aki befizetett az alapítvány számlájára, és nagyon bízik a további támogatásokban. Hozzáértők szerint a pandémia okozta gazdasági problémák még évekig el fognak tartani, és csak fokozatosan lehet felszámolni őket.        

A sajtótájékoztatón megjelent két százhalombattai cég, a G.I.T.A. 3 és az RMS Kft., amelynek képviselői 500 darab sebészi szájmaszkot adtak át a város részére. Glevitzky Ádám, a G.I.T.A.3 ügyvezetője köszönetet mondott az önkormányzatnak a járványhelyzetben megtett intézkedésekért és jó egészséget kívánt az egész városnak. Vezér Mihály köszönetét fejezte ki, hangsúlyozva, hogy az adomány nagyon jó szolgálatot tesz, mivel a lazító intézkedések ellenére a szájmaszkoknak a jövőben várhatóan még nagyobb szerep jut.

Elhangzott, hogy összesen 24 ezer mosható védőmaszk készült el az önkénteseknek köszönhetően és az önkormányzat támogatásával, amelyeknek a házhoz szállítása a mai napon fejeződik be. Török Sándor alpolgármester köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek és hangsúlyozta: nagyon büszke a városban tapasztalható összefogásra.  

Vezér Mihály felhívta a figyelmet, hogy akkor is ajánlott a védőmaszk viselése, ha kormányrendelet, illetve annak nyomában polgármesteri rendelet nem írja elő. A többi ember, a környezetünk védelme érdekében kell hordani, mivel tünet nélkül is hordozhatjuk és átadhatjuk a vírusfertőzést.

Az önkormányzat négy darab nagy teljesítményű fertőtlenítő ózongenerátort adott át a Polgármesteri Hivatal, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ - az Idősek Gondozóháza és a Védőnői Szolgálat -, a Százhalom Egészségügyi Központ és a SZÁKOM részére. Az egyenként 160 ezer forintos eszközök rendszeres használata a dolgozók és az ellátottak, ügyfelek egészségének megőrzését szolgálja majd. Az önkormányzat hétvégére a középiskolák takarítására biztosítja a gépeket, hogy az érettségizők és a felügyelő tanárok vírus- és csíramentes környezetben kezdhessék meg a vizsgákat.  

A polgármester elmondta, hogy egyre több beteg ellátása válik lehetővé a rendelő intézetben azzal, hogy – ha önkéntesen is, de – visszatérhetnek a munkába a 65 évesnél idősebb orvosok. A jövő héttől újra indulnak szakrendelések – tájékoztatott Török Sándor.


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28
Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28
Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.

Hitből pajzsot
2020-05-27
A KÉSZ videósorozatának legújabb részében Balog Zoltán református lelkész, az EMMI volt minisztere beszél a keresztény értelmiség feladatáról, amelyet a vírushelyzet eredményezett. Elérhető a KÉSZ YouTube-csatornáján itt: https://youtu.be/OnL1freATSw

Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.