2020. június 03. - Klotild napja
Kedd
Min:12°
Max:12°
Szerda
Min:12°
Max:21°
Csütörtök
Min:11°
Max:24°
Péntek
Min:13°
Max:23°
Szombat
Min:11°
Max:24°
Önkormányzat

Három fertőzött a gondozóházban
2020-04-24 - Két idős bentlakó és egy dolgozó koronavírustesztje lett pozitív az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán. Mindhárman tünetmentesek, az ellátottakat elkülönítették az intézményben, az alkalmazott pedig házi karanténba vonult – mondta el mai sajtótájékoztatóján Vezér Mihály polgármester.
Az önkormányzat tegnap kezdte el a szervezett szűrést a városban, eddig 350-400 személyt vizsgáltak meg az egészségközpont laborjában. Az említett három esetet kivéve mindenki negatív tesztet produkált.

A tesztelés vércseppel történik, amit az ujjbegyből vesznek az egészségügyi dolgozók. Maga a teszt úgy néz ki, mint a terhességi gyorstesztek és hasonló módon mutatja az eredményt is. Jelzi a negatív, a pozitív eredményt, illetve azt is, ha valaki már túlesett a fertőzésen, de még maradt a szervezetében antitest.

A tegnapi és a mai napon az Idősek Gondozóháza mellett az egészségügyi központ, a Halom Televízió, a lapunkat is kiadó Promotion Service Kft., valamint a BKK munkatársait is tesztelték. A vizsgálatok jövő héten a SZÁKOM és a Polgármesteri Hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársaival folytatódnak.

A teszteket rendszeres időközönként – munkakörtől függően hetente, illetve kéthetente - ismételni is fogják – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc, a Százhalom Egészségügyi Központ igazgatója.

Hozzátette, az eddigi eredmények alapján mindenki betartotta a védekezésre vonatkozó egyszerű és alapvető szabályokat – a kijárási korlátozást, védőfelszerelések viselését és a szociális távolságot. A városlakókat arra kérte: továbbra is tegyenek így, mert akkor elkerülhető lesz a tömeges megbetegedés.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat ötezer gyorstesztet vásárolt – a tájékoztatón elhangzott, még március 16-án - és további ötezret is rendelt. Utóbbi tétel megérkezése azonban kérdéses, a központi elosztáson múlik. Jövő héten derül ki, hogy megkapjuk-e.

Az önkormányzat úgy tervezi – mondta el a polgármester, hogy a meglévő készletből 2 000 tesztet a közszolgálatban dolgozó, ügyfelekkel rendszeresen találkozó alkalmazottak ismételt szűrésére fognak felhasználni, a fennmaradó 3 000-et pedig olyan helyi cégek, szolgáltatók, szervezetek munkatársainak, tagjainak – kereskedőknek, gyógyszertáraknak, postának, rendőröknek, polgárőröknek szeretné felajánlani -, akik szintén sok emberrel kerülnek kapcsolatba munkájuk, tevékenységük során. A tesztelés bővítése, a lakosság szűrése a második ötezres tesztszállítmány megérkezésétől függ.
Hétvégén ismét csak maszkban vásárolhatunk

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy ismét kötelezően elrendelt a szájmaszk – annak hiányában sál – viselését a piactéren és a boltokban szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig. Az intézkedés célja a fertőzések megelőzése. A piacfelügyeletre háromszáz mosható pamutmaszkot szállított az önkormányzat. Aki otthon felejtette a sajátját, kérhet. Vásárlás után haza is viheti a védőfelszerelést.

Azonnali hírek a BattaTúrán
Vezér Mihály polgármester Ládi Tamás fejlesztővel jelentette be, hogy új funkciót kapott a BattaTúra okostelefonalkalmazás. Aki letölti az applikációt és engedélyezi a push up funkciót, az elsők között értesülhet a legfontosabb önkormányzati hírekről, aktualitásokról, intézkedésekről.

Ládi Tamás elmondta, hogy a push up közvetlen csatorna a fejlesztő és a felhasználók között, a hír, amit elküld, azonnal megjelenik minden felhasználó telefonján, függetlenül attól, hogy aktuálisan be van-e kapcsolva a BattaTúra app.

A BattaTúra barangoló applikációt felhasználók a jóidő beköszöntével egyre több új túraútvonalat fognak találni, méghozzá olyanokat, amelyek kizárólag a zöldben vezetnek.
A polgármester hangsúlyozta, hogy az alkalmazás felhasználói nemcsak a járványügyi hírekről, hanem minden egyéb városi, illetve városlakókat érintő aktualitásról első kézből és elsőként fognak értesülni.  
 Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28
Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28
Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.

Hitből pajzsot
2020-05-27
A KÉSZ videósorozatának legújabb részében Balog Zoltán református lelkész, az EMMI volt minisztere beszél a keresztény értelmiség feladatáról, amelyet a vírushelyzet eredményezett. Elérhető a KÉSZ YouTube-csatornáján itt: https://youtu.be/OnL1freATSw

Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Zajlik az óvodai nevelés
2020-05-25
A legújabb kormányrendelet értelmében május 25-től minden vidéki településen, így Százhalombattán is a veszélyhelyzet előtti normál rendben fogadják a gyerekeket az óvodák és a bölcsőde. A battai intézményekben felkészültek a kicsik érkezésére, de még nem számítanak arra, hogy teljes létszám lesz a csoportszobákban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.