2020. október 30. - Alfonz napja
Péntek
Min:7°
Max:11°
Szombat
Min:10°
Max:16°
Vasárnap
Min:7°
Max:13°
Hétfő
Min:11°
Max:17°
Kedd
Min:12°
Max:14°
Önkormányzat

Három fertőzött a gondozóházban
2020-04-24 - Két idős bentlakó és egy dolgozó koronavírustesztje lett pozitív az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán. Mindhárman tünetmentesek, az ellátottakat elkülönítették az intézményben, az alkalmazott pedig házi karanténba vonult – mondta el mai sajtótájékoztatóján Vezér Mihály polgármester.
Az önkormányzat tegnap kezdte el a szervezett szűrést a városban, eddig 350-400 személyt vizsgáltak meg az egészségközpont laborjában. Az említett három esetet kivéve mindenki negatív tesztet produkált.

A tesztelés vércseppel történik, amit az ujjbegyből vesznek az egészségügyi dolgozók. Maga a teszt úgy néz ki, mint a terhességi gyorstesztek és hasonló módon mutatja az eredményt is. Jelzi a negatív, a pozitív eredményt, illetve azt is, ha valaki már túlesett a fertőzésen, de még maradt a szervezetében antitest.

A tegnapi és a mai napon az Idősek Gondozóháza mellett az egészségügyi központ, a Halom Televízió, a lapunkat is kiadó Promotion Service Kft., valamint a BKK munkatársait is tesztelték. A vizsgálatok jövő héten a SZÁKOM és a Polgármesteri Hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársaival folytatódnak.

A teszteket rendszeres időközönként – munkakörtől függően hetente, illetve kéthetente - ismételni is fogják – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc, a Százhalom Egészségügyi Központ igazgatója.

Hozzátette, az eddigi eredmények alapján mindenki betartotta a védekezésre vonatkozó egyszerű és alapvető szabályokat – a kijárási korlátozást, védőfelszerelések viselését és a szociális távolságot. A városlakókat arra kérte: továbbra is tegyenek így, mert akkor elkerülhető lesz a tömeges megbetegedés.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat ötezer gyorstesztet vásárolt – a tájékoztatón elhangzott, még március 16-án - és további ötezret is rendelt. Utóbbi tétel megérkezése azonban kérdéses, a központi elosztáson múlik. Jövő héten derül ki, hogy megkapjuk-e.

Az önkormányzat úgy tervezi – mondta el a polgármester, hogy a meglévő készletből 2 000 tesztet a közszolgálatban dolgozó, ügyfelekkel rendszeresen találkozó alkalmazottak ismételt szűrésére fognak felhasználni, a fennmaradó 3 000-et pedig olyan helyi cégek, szolgáltatók, szervezetek munkatársainak, tagjainak – kereskedőknek, gyógyszertáraknak, postának, rendőröknek, polgárőröknek szeretné felajánlani -, akik szintén sok emberrel kerülnek kapcsolatba munkájuk, tevékenységük során. A tesztelés bővítése, a lakosság szűrése a második ötezres tesztszállítmány megérkezésétől függ.
Hétvégén ismét csak maszkban vásárolhatunk

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy ismét kötelezően elrendelt a szájmaszk – annak hiányában sál – viselését a piactéren és a boltokban szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig. Az intézkedés célja a fertőzések megelőzése. A piacfelügyeletre háromszáz mosható pamutmaszkot szállított az önkormányzat. Aki otthon felejtette a sajátját, kérhet. Vásárlás után haza is viheti a védőfelszerelést.

Azonnali hírek a BattaTúrán
Vezér Mihály polgármester Ládi Tamás fejlesztővel jelentette be, hogy új funkciót kapott a BattaTúra okostelefonalkalmazás. Aki letölti az applikációt és engedélyezi a push up funkciót, az elsők között értesülhet a legfontosabb önkormányzati hírekről, aktualitásokról, intézkedésekről.

Ládi Tamás elmondta, hogy a push up közvetlen csatorna a fejlesztő és a felhasználók között, a hír, amit elküld, azonnal megjelenik minden felhasználó telefonján, függetlenül attól, hogy aktuálisan be van-e kapcsolva a BattaTúra app.

A BattaTúra barangoló applikációt felhasználók a jóidő beköszöntével egyre több új túraútvonalat fognak találni, méghozzá olyanokat, amelyek kizárólag a zöldben vezetnek.
A polgármester hangsúlyozta, hogy az alkalmazás felhasználói nemcsak a járványügyi hírekről, hanem minden egyéb városi, illetve városlakókat érintő aktualitásról első kézből és elsőként fognak értesülni.  
 Önkormányzat
2020-09-26 -
A 188/2020. /IX.14/ OSZB. számú határozat alapján az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében értékesíti az alábbi bérlakásokat.
AKTUÁLIS
2020-10-28 -
2020-10-27 - Csütörtökön, október 29-én, 9 órától tartja soron következő ülését a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete.
2020-10-27 - Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak el szeretteik sírjához emlékezni, virágot elhelyezni, gyertyát gyújtani.
HÍREINK
Bűnügyi felügyeletben környékezte meg unokahúgát a férfi
2020-10-30
Nővére lányát zaklatta a férfi, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság szeméremsértés vétsége miatt nyomoz. Eddig a gyanúsított – más bűntetőeljárás miatt – bűnügyi felügyeletben volt, most a bíróság letartóztatta.

Büszkék vagyunk rád!
2020-10-30
"A srácok és a város nevében is köszönünk mindent! Büszkék vagyunk rád!"- olvasható a Sérültekért Alapítvány Facebook-bejegyzésében, amiben arról számol be, hogy Török Sándor alpolgármester a szervezet székhelyén, a Gátőrházban adta át a Pro Urbe Százhalombatta kitüntetést László Bandynak október 22-én.

Nevelt lányait zaklatta és fenyegette meg a pedofil férfi
2020-10-30
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. október 29-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

Új tornacsarnok épülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-10-29
A koronavírus-járvány elleni védekezés szabályait szigorúan betartva, meghívott vendégek nélkül tartotta soron következő ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete én a Szekeres József Konferenciaközpontban október 29- én. Napirenden szerepelt az Arany János iskola mellett létesítendő új tornacsarnok, amelynek építése várhatóan jövő júliusban kezdődik.

Dobogós helyek a sportlövő bajnokságon
2020-10-28
Remekül szerepeltek a Százhalombattai Lövészklub sportolói a Légfegyveres Budapest Bajnokságon, amit október 24-25-én rendeztek meg az UTE sportlövő bázisán.

Üzemképtelen kocsik
2020-10-28
Az üzemképtelen autók felmérése, felszólítása és szükség esetén elszállítása folyamatos feladat a közterület-felügyelet számára Százhalombattán.

A kocka gömbösítése
2020-10-28
Bekerült a natgeomagazine.hu Instagram hírfolyamába és közel ezer kedvelést kapott már a százhalombattai hobbifotós, Tóth Erzsébet mobilos fényképe, amely a Rubik-kockát ábrázolja különlegesen kreatív formában.

Utánpótlásfoci - Három nap alatt két vereség
2020-10-28
Három nap alatt kétszer kapott ki a Százhalombattai VUK SE U17-es labdarúgócsapata a Pest megyei I.osztályú bajnokságban.

Magára hagyta újszülött gyermekét - büntetését felfüggesztette a bíróság
2020-10-28
A Budapest Környéki Törvényszék, mint elsőfokú bíróság 2020. október 27-én előkészítő ülésén hozott ítéletet, annak a nőnek a büntetőügyében, akit az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt.

Kézilabda - Két bajnoki pont Szigetszentmiklósról
2020-10-28
Két pontot érő győzelemmel tért haza Szigetszentmiklósról az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a megyei I. osztályú, férfi felnőtt bajnokság október 25-i fordulójáról. SZKSK III - SZKE II-DKSK 28:44 (10:23)

A motivációval nem volt baj
2020-10-28
Vereséget szenvedett az SZKE a Diósd otthonában a III. osztályú férfi serdülő kézilabdabajnokság október 25-i fordulójában. Diósdi DSE – SZKE 34-28 (15-14)

Jutalom a rendőröknek
2020-10-27
Egyenletesen áldozatos, kiemelkedően eredményes munkájuk elismeréseként az önkormányzat nevében pénzjutalomban részesítette Nehéz György és Hajmási György főtörzsőrmester járőrparancsnokokat Vezér Mihály polgármester október 27-én a százhalombattai rendőrőrsön.

Semmi szemét
2020-10-27
Tizenöten vettek részt a Szabó Gábor óvárosi képviselő által szervezett szemétszedésen október 24-én. Megtisztították a Duna-part óvárosi szakaszát a Téglagyári-völgytől a hidegvizes csatornáig.

Vagyonokkal akarta megrövidíteni munkahelyét a férfi
2020-10-27
Milliókért adott el hulladékot, de az árát nem a tulajdonos folyószámáljára utaltatta a férfi – most letartóztatásban várja az ellene indult nyomozás befejezését, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat.

Serdülő kézilabda - Fájó vereség
2020-10-27
Két góllal, de megérdemelten nyerte az ellenfél az SZKE – Kőrösi KDSE Érd  találkozót a III. osztályú férfi serdülő kézilabdabajnokság október 17-i százhalombattai fordulóján. SZKE – Kőrösi KDSE Érd  29-31 (17-18)

Piacoznak a rendőrök
2020-10-27
Az országos bűnmegelőzési kampány keretében a százhalombattai Piac téren találkozhatnak az érdeklődők az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival október 31-én, szombaton reggel 9-től.

Battai sikerek Orfűn
2020-10-26
Dobogós helyeket szereztek a százhalombattai hajómodellezők az október 23-25-i országos versenyeken, Orfűn, a Pécsi tavon.

Vonatülés alatt csempészte áruját a drogdíler
2020-10-26
Nemzetközi személyvonaton bukott le az a férfi, aki a fülkéjében 5 millió forint értékű kábítószert rejtegetett. Ellene megszerzéssel elkövetett kábítószer-birtoklásának bűntette miatt nyomoz a Váci Rendőrkapitányság, a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A járvány súlyosbodásával veszélybe kerülhet az egészségügyi ellátás
2020-10-26
Exponenciálisan nő a koronavírus-fertőzöttek száma az országban, és a járvány az egészségügyi dolgozókat is elérte. A szakemberhiány miatt egyelőre csak egyes rendelések nem tudnak működni a Százhalombattai Egészségügyi Központban, de látogatási korlátozásra, legrosszabb esetben pedig teljes bezárásra is fel kell készülniük a betegeknek – mondta el dr. Berzéki Ferenc igazgató.

Isten éltesse Szekeres Józsefet!
2020-10-22
Városunk nevében sok szeretettel köszöntöm Szekeres József nyugalmazott városvezetőt 84. születésnapja alkalmából!

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.