2021. március 07. - Tamás napja
Vasárnap
Min:-8°
Max:7°
Hétfő
Min:0°
Max:8°
Kedd
Min:0°
Max:5°
Szerda
Min:0°
Max:7°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Önkormányzat

Három fertőzött a gondozóházban
2020-04-24 - Két idős bentlakó és egy dolgozó koronavírustesztje lett pozitív az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán. Mindhárman tünetmentesek, az ellátottakat elkülönítették az intézményben, az alkalmazott pedig házi karanténba vonult – mondta el mai sajtótájékoztatóján Vezér Mihály polgármester.
Az önkormányzat tegnap kezdte el a szervezett szűrést a városban, eddig 350-400 személyt vizsgáltak meg az egészségközpont laborjában. Az említett három esetet kivéve mindenki negatív tesztet produkált.

A tesztelés vércseppel történik, amit az ujjbegyből vesznek az egészségügyi dolgozók. Maga a teszt úgy néz ki, mint a terhességi gyorstesztek és hasonló módon mutatja az eredményt is. Jelzi a negatív, a pozitív eredményt, illetve azt is, ha valaki már túlesett a fertőzésen, de még maradt a szervezetében antitest.

A tegnapi és a mai napon az Idősek Gondozóháza mellett az egészségügyi központ, a Halom Televízió, a lapunkat is kiadó Promotion Service Kft., valamint a BKK munkatársait is tesztelték. A vizsgálatok jövő héten a SZÁKOM és a Polgármesteri Hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársaival folytatódnak.

A teszteket rendszeres időközönként – munkakörtől függően hetente, illetve kéthetente - ismételni is fogják – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc, a Százhalom Egészségügyi Központ igazgatója.

Hozzátette, az eddigi eredmények alapján mindenki betartotta a védekezésre vonatkozó egyszerű és alapvető szabályokat – a kijárási korlátozást, védőfelszerelések viselését és a szociális távolságot. A városlakókat arra kérte: továbbra is tegyenek így, mert akkor elkerülhető lesz a tömeges megbetegedés.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat ötezer gyorstesztet vásárolt – a tájékoztatón elhangzott, még március 16-án - és további ötezret is rendelt. Utóbbi tétel megérkezése azonban kérdéses, a központi elosztáson múlik. Jövő héten derül ki, hogy megkapjuk-e.

Az önkormányzat úgy tervezi – mondta el a polgármester, hogy a meglévő készletből 2 000 tesztet a közszolgálatban dolgozó, ügyfelekkel rendszeresen találkozó alkalmazottak ismételt szűrésére fognak felhasználni, a fennmaradó 3 000-et pedig olyan helyi cégek, szolgáltatók, szervezetek munkatársainak, tagjainak – kereskedőknek, gyógyszertáraknak, postának, rendőröknek, polgárőröknek szeretné felajánlani -, akik szintén sok emberrel kerülnek kapcsolatba munkájuk, tevékenységük során. A tesztelés bővítése, a lakosság szűrése a második ötezres tesztszállítmány megérkezésétől függ.
Hétvégén ismét csak maszkban vásárolhatunk

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy ismét kötelezően elrendelt a szájmaszk – annak hiányában sál – viselését a piactéren és a boltokban szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig. Az intézkedés célja a fertőzések megelőzése. A piacfelügyeletre háromszáz mosható pamutmaszkot szállított az önkormányzat. Aki otthon felejtette a sajátját, kérhet. Vásárlás után haza is viheti a védőfelszerelést.

Azonnali hírek a BattaTúrán
Vezér Mihály polgármester Ládi Tamás fejlesztővel jelentette be, hogy új funkciót kapott a BattaTúra okostelefonalkalmazás. Aki letölti az applikációt és engedélyezi a push up funkciót, az elsők között értesülhet a legfontosabb önkormányzati hírekről, aktualitásokról, intézkedésekről.

Ládi Tamás elmondta, hogy a push up közvetlen csatorna a fejlesztő és a felhasználók között, a hír, amit elküld, azonnal megjelenik minden felhasználó telefonján, függetlenül attól, hogy aktuálisan be van-e kapcsolva a BattaTúra app.

A BattaTúra barangoló applikációt felhasználók a jóidő beköszöntével egyre több új túraútvonalat fognak találni, méghozzá olyanokat, amelyek kizárólag a zöldben vezetnek.
A polgármester hangsúlyozta, hogy az alkalmazás felhasználói nemcsak a járványügyi hírekről, hanem minden egyéb városi, illetve városlakókat érintő aktualitásról első kézből és elsőként fognak értesülni.  
 AKTUÁLIS
2021-03-05 - Garai Gábor gondolatait adjuk közre. A szerző 33 éves, Diósjenőről érkezett Százhalombattára 1 éve. 
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
HÍREINK
Véradás
2021-03-06
Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.

Érkeznek a gépjárműadós határozatok
2021-03-05
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. 

Tájékoztató az oltási programról
2021-03-05
Tisztelt Százhalombattaiak! Tájékoztatok minden városlakót, hogy a háziorvosok városunkban is nagy erőkkel szervezik és végzik az oltási program alapján sorra kerülő regisztrált személyek Covid-19 elleni oltását.

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik
2021-03-04
A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorosok esetében pedig bukósisak használatát ellenőrzi országosan a rendőrség március 8-a és 14-e között.

Számítógépekkel segít az Önkormányzat a háziorvosoknak
2021-03-04
Összesen mintegy 3 millió forint értékben, nyolc darab korszerű számítógép és az adminisztrációt könnyítő irodai programcsomagok beszerzéséről döntött Vezér Mihály polgármester. A gépeket napokon belül üzembe helyezik a Százhalom Egészségügyi Központban – hangzott el a március 4-ei tájékoztatón.

További járványügyi szigorítások
2021-03-04
A koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozások lépnek életbe – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz március 8-tól. A döntéseket szakemberekkel való egyeztetés alapján hozták meg. A nyitás várhatóan ütemezetten, március 22-én megkezdődhet.

Új mobiltelefonos alkalmazás - minden egy helyen
2021-03-03
"OkosBatta" elnevezéssel, elkészült Százhalombatta mobiltelefonos applikációja, amely számos hasznos, a mindennapi életben fontos információt tartalmaz – hangzott el  a  március 3-i tájékoztatón. Az általános tartalmakon túl, a regisztrációt követően a felhasználó időpontot tud foglalni a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadására.

Újabb iskolabezárás Százhalombattán
2021-03-02
Távoktatásra tért át az Eötvös iskola március 2-tól, miután több pedagógus covid-tesztje pozitív lett.

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen
2021-03-02
31:19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón
2021-03-02
Szoros meccsen, 26:29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap
2021-03-02
Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

Sikeres intézményvezetői pályázatok
2021-03-01
Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01
Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01
A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál
2021-03-01
Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Újabb öt év
2021-03-01
Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását
2021-02-26
A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25
Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24
A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24
Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.