2019. szeptember 18. - Diána napja
Kedd
Min:15°
Max:15°
Szerda
Min:9°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:4°
Max:16°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Civil szféra

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06 - A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.
Az ünnepségen Vezér Mihály polgármester, Sinka László alpolgármester, a képviselő-testület több tagja és az önkormányzati cégek, intézmények vezetői mellett részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Komáromi István, Pest megye volt rendőrfőkapitánya, nyugalmazott rendőr dandártábornok, Orovecz István, nyugalmazott polgárvédelmi vezérőrnagy, volt országos főparancsnok, a Polgári Védelmi Tanácsadó testület tagja és a Magyar polgári Védelmi Szövetség szakmai elnöke. Megjelent Prohászka Richárd rendőr alezredes, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, valamint helyettese, Csobay Balázs rendőr alezredes, Nogula Tamás rendőr alezredes, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője, Gurubi János rendőr százados, az Érdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője és Kucsera Csaba rendőrszázados, a Százhalombattai Rendőrőrs parancsnoka.

A polgárőrség országos szervezete a rendszerváltoztatás utáni változások és a romló közbiztonság után alakult meg 1991-ben. Százhalombattán – a Balogh Lajos és társainak szörnyű bűncselekményeit követően – szerveződött meg a helyi polgárőrség 1994-ben, Vezér Mihály, Szél Pál, Szalai Attila és Körömi Lajos kezdeményezésére. A szervezet az elmúlt negyedszázad alatt kiemelkedő munkát végzett a város közbiztonságáért, működésének köszönhetően jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a városban. A százhalombattai polgárőrségben környezetvédelmi, katasztrófavédelmi, vízi és árvízvédelmi, valamint ifjú polgárőr tagozat is működik. Néhány éve a középiskolások kötelező társadalmi munkájának és a büntetésüket töltők közhasznú munkájának szervezését, koordinálását is felvállalta a szervezet.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a százhalombattai polgárőrségben folyó, országosan is példaértékű munkát és a szervezet utánpótlásnevelésben betöltött szerepét méltatta. Kiemelte, hogy Százhalombatta "az OPSZ komoly bázisa. Innen indult el az ifjú polgárőr mozgalom, és rendszeresen, nagy sikerrel tartanak közös szervezésű, országos sporteseményeket a városban." A Városi Polgárőrség nemcsak Százhalombattán, hanem a környező településeken és a megyében is jelentős szerepet tölt be, tagjai közül többen országos vezetőként is tevékenykednek.

Vezér Mihály polgármester a Százhalombatta Közbiztonsági Egyesület Polgárőr Szervezetének alapító tagja és tiszteletbeli elnöke a város nevében köszöntötte a megjelent polgárőröket, akik "önzetlenül, saját szabadidejükből áldoznak azért, hogy nyugodtan alhassunk, gyermekeink és saját testi épségünk, vagyontárgyaink felől nyugodtak lehessünk." A városvezető köszöntőjében kiemelte, hogy "nem magunkat, hanem az elért eredményeket ünnepeljük. Százhalombatta az ország egyik legbiztonságosabb települése." Az önkormányzat mindig fontosnak tartotta a polgárőrök munkájának támogatását, amit jelez, hogy Százhalombatta Polgárőr Város kitüntető címet nyert 2014-ben.

A köszöntők után számos elismerés átadásra került. Az OPSZ Arany érdemkeresztjét vette át dr. Túrós Andrástól Kucsera Csaba őrsparancsnok és Szél Nikolett, az Ifjú Polgárőr Szervezet vezetője. Ezüst érdemkereszttel ismerték el Harmati Betti munkáját, aki 23 éve tagja az egyesületnek, és ugyancsak Ezüst érdemkeresztet kapott Mag János elnökségi tag, szolgálatvezető. Az OPSZ elismerő oklevelében részesült Vezér Mihály polgármester, Mihály István rendőrfőkapitány és Kárász Benjámin, nyugalmazott rendőr alezredes. Elnöki elismerő oklevelet vehetett át a három mai is aktív alapító tag, Szél Pál, a Százhalombattai Közbiztonsági Egyesület Polgárőr Szervezetének elnöke, Körömi Lajos alelnök és Szalai Attila titkár.

Emléklapokkal, emlékplakettekkel és a huszonöt éves jubileumra készült kiadvánnyal köszöntötték az egyesület ötven tagját és huszonnégy ifjú polgárőrét. Vezér Mihály polgármester városi kitüntető díjjal köszönte meg mindazon személyek munkáját, akik a százhalombattai polgárőrszervezetet segítették országos, megyei és helyi szinten.

Szalai Attila, a Városi Polgárőrség titkára szerint a folyamatos fejlődés a legfontosabb, mert mindig van új dolog, új helyzet, és gyakran olyan is, amire nem lehet előre felkészülni. "Az elmúlt huszonöt év megtanította, hogy nincs rutinhelyzet, mindent komolyan kell venni." Örömét fejezte ki, hogy utánpótlás tekintetében is jól állnak, országosan zászlóshajónak számít a battai egyesület. Szalai Attila 25 éves példaértékű munkáját - a korábbi bronz és ezüst fokozat után - a legmagasabb fokozatú szolgálati érdemrenddel, aranykereszttel ismerték el. Fia, a tizenkilenc éves Szalai Dániel Attila – aki a közösségi munkát illetően megteremtett családi hagyományokat folytatva immár öt éve tagja a polgárőrségnek – életmentő érdemérmet kapott 2017-ben.

Szél Pál elnök záróbeszédében felidézte az elmúlt negyedszázad legemlékezetesebb eseményeit. Kiemelte, hogy már a szervezet megalakulása utáni első évben 33 százalékkal csökkent a városban a bűncselekmények száma, és ez a tendencia azóta is megmaradt. Hangsúlyozta a rendőrséggel, a közterületfelügyelettel, a katasztrófavédelemmel és az őrző-védő szervezetekkel közösen végzett, összehangolt, eredményes munkát. Röviden bemutatta a jubileumra készült kötetet és köszönetet mondott a szervezet valamennyi tagjának.

Az ünnepi műsor a Himnusszal vette kezdetét, amelyet a Canticum Novum Vegyeskar adott elő. A résztvevők megtekintették a Halom TV kisfilmjét, amely a jubileumra készült. Az ünnepi köszöntők és díjátadások között Szélpál Péter verssel, Mészáros Gábor és Lengyel Bonita táncbemutatóval, Száfián Petra énekkel szórakoztatta az ünneplő közönséget. A jubileumi rendezvény meghitt, önfeledt és családias hangulatban zajlott, fogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult. (Fotó: Pap Miklós)


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Lehengerlő szereplés a modellvitorlás OB-n
2019-09-16
A dobogó mindhárom fokát százhalombattai versenyzők foglalták el a szeptember 14-15-i modellvitorlás országos bajnokságon F5-E hajóosztályban Ölbőn. Forrai Csaba első, Garay György második, Forró Krisztián pedig harmadik helyezést ért el.

Terepkirálynő
2019-09-16
Hétről hétre dobogós helyezésekkel tér haza a versenyekről Szabó Csabáné Kovács Erika, a SZVISE atlétikaszakosztályának egyik legeredményesebb versenyzője – tájékoztatott Szabó Csilla, szakosztályvezető.

Átadták a Gesztenyés utat
2019-09-16
Megindult a forgalom a Gesztenyés út Vörösmarty és Madách utca közötti felújított szakaszán, Százhalombattán szeptember 16-án. A 200 millió forintos beruházást Vezér Mihály polgármester adta át.

Hajléktalan férfi próbálta meg kirabolni a fiatal nőt Szigethalmon
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbírtóság nyomozási bírója 2019. szeptember 13-án elrendelte annak a hajléktalan férfinak a letartóztatását, akit rablás bűntettének kísérletével gyanúsít a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

Elrendelték a letartóztatást lopás gyanúja miatt
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte S.

Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.