2021. június 15. - Jolán, Vid napja
Hétfő
Min:9°
Max:21°
Kedd
Min:12°
Max:24°
Szerda
Min:15°
Max:27°
Csütörtök
Min:17°
Max:27°
Péntek
Min:19°
Max:29°
Beszélgetés
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Mindenki abból ad, amije van - írta: CK
3
2011-10-28 - Takács Judit kétgyermekes családanya, fodrász, Ercsiben él, de ezer szállal kötődik Százhalombattához. Egyebek mellett ingyen vágja a haját a hajléktalanoknak és a Gátőrházban foglalkoztatott sérülteknek.
-  Egyszer ételt és ruhát osztottunk a gyülekezettel rászorulóknak – meséli -, és megismerkedtem egy férfival, aki elmondta, hogy ő a hajléktalan szállón, a felesége meg a lánya pedig a családok átmeneti otthonában lakik. Nagyon megindított a helyzete, ahogyan kapaszkodni próbált valami biztosba, és egész úton hazafelé azon gondolkoztam, hogyan tudnék segíteni, hiszen nem vagyok vagyonos, mit tudnék én adni, mim van? Hát, a szakmám, a tehetségem! Akkor döntöttem el, hogy, aki rászorul, annak ingyen fogom rendbe tenni a haját.

Édesanyjával együtt, aki szintén fodrász, kéthavonta járnak a Sérültekért Alapítvány Szellő utcai intézményébe, ahol már kész lista várja őket, hogy kiknek kell rendbe tenni a frizuráját.
- Minden alkalommal körbevezetnek, megnézem, milyen szépségeket gyártottak. Sajnos, kevesen tudják, milyen gyönyörű kézműves termékeket készítenek, de én szinte minden alkalommal veszek egy-egy apróságot.

Később újra hallott a hajléktalanszállóról is, egy gyülekezeti társa ugyanis ott dolgozik. Azóta egyik hónapban a szállóra megy, a másikban a Gátőrházba. Mikor kérdezem, nem sok-e ez a család és a munka mellett, azt válaszolja: "Egyetlen délelőtt havonta? Semmi!"
 - Amikor először jártam a hajléktalanszállón, végig csak azt hallottam, hogyan örvendeznek az elkészült frizurának, megnyírt szakállnak, bajusznak a zuhanyzóban, a tükör előtt. Jó volt átérezni az örömüket, de az is nagyon megindított, ahogyan egymással bánnak, ahogyan összetartanak, hiszen sokuknak nem maradt más kapcsolat. Hihetetlen sorsokat ismerek meg közben. Nagyon sokan önhibájukon kívül kerülnek utcára, akár egyetlen rossz döntés miatt. Szerintem az a legnehezebb a számukra, hogy egy olyan világban élnek, ahol a szerint mérik az embert, hogy mije van. Ebből a legnehezebb kitörni, hogy tartsák magukat valamire.      

Takács Judit húsz éve tagja a százhalombattai Hit Gyülekezetének. Egy volt osztálytársa mesélt neki először a közösségről.
- Nagyon régóta nem beszélgettünk, borzasztó kíváncsi voltam rá, ugyanakkor tartottam is a találkozástól, mert színművészetet tanult, és attól féltem, lenéz majd kicsit, de kellemesen csalódtam. Elmesélte, hogy olyan életmódot folytatott, amitől teljesen tönkrement, tolószékbe került, de megtért és meggyógyult. Gondoltam, erről többet kell hallanom. Elmentem a következő istentiszteletre, ahol azonnal megtértem én is. Nagyon sokat köszönhetek a hitemnek. Csodálatos emberi kapcsolatokat, de azt is, hogy tudok tisztelni minden embert, élhetőbb lett az életem. Néha egy-egy pillanatra én is elégedetlenkedem, aztán körülnézek, és látom, hogy másoknak mennyivel kevesebb jutott a jóból és több a bajból. Nem hiszem, hogy a saját ház, az új autó jelentené a nagybetűs életet. Számomra biztosan nem.

Hozzászólások
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Felüdítő volt olvasni ezt cikket! Nagy bátorítást jelentett számomra Judit példája, mellyel rávilágított arra, hogy mindenkinek van valamije, amiből tud adni és ezt nem szabad lebecsülni, mert vannak olyanok, akiknek ez hatalmas segítséget jelenthet! Másfelől látni kell, hogy a keresztény életmódjából fakad ez az önzetlenség, mert az ember erre egyedül nem képes.
További sok sikert kívánok a munkájához!
 
Üdvözlettel:
Farkas Sára
Kedves Szerkesztőség!
 
Engem megindított a riport, mert arra gondoltam, amit én is nap, mint nap láthatok: hajléktalanok, nagyon szegények, beteg emberek, stb. Az ilyen embereknek nem könnyű segíteni, sokszor nem is a szándékon múlik. Nagyon tetszett, ahogy Takács Judit megtalálta, hogyan segítsen és az önzetlensége példamutató!
 
Üdvözlettel: Faragó Tímea
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Örömmel olvastam a cikküket. Nagy szükség van a jó példákra és a jó kezdeményezésekre. Sajnos, igencsak gyerekcipőben jár nálunk az önkéntes mozgalom, viszont ez a riport rávilágít, hogy nem csak szervezett formában lehet jó dolgokat csinálni, hanem akiben megvan a szándék, megtalálja a módját!! Higgyük együtt, hogy Judit példája követőkre talál! Sok sikert a további munkájukhoz, hogy találjanak még több jó hírt, jó példát és osszák meg velünk, mert ettől is szebb a világ....
 
Tisztelettel
Fné Gál Mária
 
Nyári táborok
2021-05-31 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen lehet.
AKTUÁLIS
2021-06-10 - "Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek." 
2021-06-10 - "Nem! Nem! Soha!"
2021-06-10 - Egyre sűrűbben vetődik fel a kérdés a hazai közbeszédben is, mennyire és egyáltalán miért kell a politikai térbe erős (erősebb) női hangsúly.
Újjáéledő közösségek
2021-06-14
Korábban soha nem látott időszakot éltek át az elmúlt másfél évben az itt élő emberek. Ismeretlen fogalmakat tanultak meg, olyan eszközöket használtak, mint az arcot eltakaró maszk.

"A jó nevelő örök tanuló"
2021-06-14
Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikóval, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatónőjével Fazekas István író beszélgetett.

Kavicslogo - mert Ökoiskola vagyunk
2021-06-14
Ezt a tanévet is olyan lendülettel terveztük, mint az eddigieket, mert nem gondoltuk augusztusban, hogy lesz a pandémiának még 2. és 3. hulláma is. Lendületünk adódott a megszokásból és az idei 35. jubileumi tanévünk már előző tanévünkben is tervezett ötleteiből.

Piros - kék vetélkedő
2021-06-14
Ahogy minden tanévben, így idén is megrendezésre került a tanulók körében nagy népszerűségnek örvendő Piros-kék vetélkedő május 28- án.

Ötven év filmkockákon
2021-06-11
A Matrica-Múzeum sikeres pályázata, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program egy újabb esemény megvalósulását tette lehetővé május végén a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola alsó tagozatos tanulói számára.

Újra nyitva a Barátság Kulturális Központ
2021-06-10
Hosszú hónapok után június 7-től újra megnyitotta kapuit a Barátság Kulturális Központ, ahol az intézmény munkatársai is nagyon várták már, hogy újra látogatókat fogadhassanak.

Érmes vendégszereplés Szlovákiában
2021-06-10
Maroknyi négy fős - Forrai Csaba, Molnár Imre, Molnár Máté, Kunvári Sándor - magyar csapattal vett részt a Szlovák Bajnokság aktuális fordulóján a Dunamenti Energia Modellező Klub a Vivrat-i víztározón rendezett RG 65 hajóosztály versenyén - derül ki a beszámolóból.

Ezüstérmes Bulldogok
2021-06-10
Második helyen végzett a rögbi bajnokságban a Battai Bulldogok csapata, miután 22-10-re kikapott az Esztergomi Vitézektől az utolsó fordulóban.

Kajakos érmek
2021-06-10
A százhalombattai Dunafüredi Vízisport Klub versenyzői, Tar Péter arany-és ezüstérmet, a Csapó Csanád, Hujber Zsombor páros ezüstöt, Kabai Bence és Bajnovics Márk pedig bronzérmet szerzett a Wichmann Tamás regionális akadémiai kajak-kenu kupán. Az érmeket városunk olimpikonja, a 7-szeres világbajnok Hegedüs Róbert adta át.

Közösségi akció eredményeként zöldülnek az ovik és iskolák kertjei
2021-06-10
A Dunamenti Erőmű és a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat jótékonysági akciójának keretében kilenc százhalombattai oktatási intézmény udvarán ültettek új növényeket a Környezetvédelem Világnapja alkalmából.

Felülvizsgálják a kültéri sporteszközöket - szünetel a használat
2021-06-09
Az egyes szórakoztatási célú berendezések, létesítmények és ideiglenes szerkezetek, valamint szórakoztatási célú sporteszközök biztonságosságáról szóló rendelet előírja a kihelyezett sporteszközök biztonságosságának három évente történő felülvizsgálatát.

Elkezdődött a faültetési program
2021-06-07
Tíz fát telepített az önkormányzat képviseletében a százhalombattai Kőrösi iskola udvarába Vezér Mihály polgármester, Nagy Balázs alpolgármester és Szabó Zoltán képviselő, intézményvezető június 5-én, a környezetvédelmi világnapon.

Köszönet a pedagógusoknak
2021-06-06
Ajándékcsomaggal köszönte meg a százhalombattai önkormányzat a város pedagógusainak, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozóinak az áldozatos munkát. Magyarországon 1952 óta ünneplik június első vasárnapján a pedagógusnapot.

 A nemzetnek nincs határa - felavatták az új Trianon-emlékművet
2021-06-05
Ünnepélyes keretek között avatták fel Százhalombattán a Szent István templomnál, az első világháborút lezáró, 1920 június 4-ei trianoni békeszerződés emlékére állított új emlékművet. A döntés következtében Magyarország elveszítette területének kétharmadát, a lakosság harmada a szomszédos országok állampolgára lett.

MOL-csoport: 20 millió dollár covid-megelőzésre, 5 millió dollár támogatásokra
2021-06-03
A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik hullám végéig a MOL-csoport több mint 20 millió dollárt (6,1 milliárd forint) fordított a járvány elleni védekezésre, hogy megvédje dolgozóit, vásárlóit és a területén dolgozó kivitelezőket.

Június 4-én nyit a strand!
2021-06-03
Péntek reggel 6 és 8 óra között csak az úszni vágyók vehetik igénybe az 50 m-es versenymedencét.

Battaiak országos sikere - várják a közönségszavazatokat
2021-06-03
Első, második és harmadik helyezést ért el, illetve középdöntőbe jutott a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hét tanulója "Az én Széchenyim" rajzpályázaton.

Zöldrollerek a városban
2021-06-02
Elektromos roller megosztó szolgáltatás indult Százhalombattán az okos város program folytatásaként. Az eszközöket többek között Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester jelenlétében mutatták be a Rubik kockánál június 2-án.

Adomány a városnak
2021-06-02
A közelmúltban elhunyt Cser János, az Őszidő Nyugdíjas Klub egykori vezetője által faragott fajátékok, figurák egy részét közösségi célra ajánlotta fel a család. Az önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester személyesen felkeresve köszönte meg az adományt Cser Jánosnénak.

Az ingatlant érintő csalások is megelőzhetőek    
2021-06-02
A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt ismét felélénkült az ingatlanpiac. Vásárlás, értékesítés vagy felújítás esetén ne váljon csalók áldozatává - figyelmeztet a rendőrség, amely tíz pontban foglalta össze tanácsait.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.