2019. szeptember 16. - Edit napja
Hétfő
Min:18°
Max:28°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:5°
Max:16°
Beszélgetés
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Mindenki abból ad, amije van - írta: CK
3
2011-10-28 - Takács Judit kétgyermekes családanya, fodrász, Ercsiben él, de ezer szállal kötődik Százhalombattához. Egyebek mellett ingyen vágja a haját a hajléktalanoknak és a Gátőrházban foglalkoztatott sérülteknek.
-  Egyszer ételt és ruhát osztottunk a gyülekezettel rászorulóknak – meséli -, és megismerkedtem egy férfival, aki elmondta, hogy ő a hajléktalan szállón, a felesége meg a lánya pedig a családok átmeneti otthonában lakik. Nagyon megindított a helyzete, ahogyan kapaszkodni próbált valami biztosba, és egész úton hazafelé azon gondolkoztam, hogyan tudnék segíteni, hiszen nem vagyok vagyonos, mit tudnék én adni, mim van? Hát, a szakmám, a tehetségem! Akkor döntöttem el, hogy, aki rászorul, annak ingyen fogom rendbe tenni a haját.

Édesanyjával együtt, aki szintén fodrász, kéthavonta járnak a Sérültekért Alapítvány Szellő utcai intézményébe, ahol már kész lista várja őket, hogy kiknek kell rendbe tenni a frizuráját.
- Minden alkalommal körbevezetnek, megnézem, milyen szépségeket gyártottak. Sajnos, kevesen tudják, milyen gyönyörű kézműves termékeket készítenek, de én szinte minden alkalommal veszek egy-egy apróságot.

Később újra hallott a hajléktalanszállóról is, egy gyülekezeti társa ugyanis ott dolgozik. Azóta egyik hónapban a szállóra megy, a másikban a Gátőrházba. Mikor kérdezem, nem sok-e ez a család és a munka mellett, azt válaszolja: "Egyetlen délelőtt havonta? Semmi!"
 - Amikor először jártam a hajléktalanszállón, végig csak azt hallottam, hogyan örvendeznek az elkészült frizurának, megnyírt szakállnak, bajusznak a zuhanyzóban, a tükör előtt. Jó volt átérezni az örömüket, de az is nagyon megindított, ahogyan egymással bánnak, ahogyan összetartanak, hiszen sokuknak nem maradt más kapcsolat. Hihetetlen sorsokat ismerek meg közben. Nagyon sokan önhibájukon kívül kerülnek utcára, akár egyetlen rossz döntés miatt. Szerintem az a legnehezebb a számukra, hogy egy olyan világban élnek, ahol a szerint mérik az embert, hogy mije van. Ebből a legnehezebb kitörni, hogy tartsák magukat valamire.      

Takács Judit húsz éve tagja a százhalombattai Hit Gyülekezetének. Egy volt osztálytársa mesélt neki először a közösségről.
- Nagyon régóta nem beszélgettünk, borzasztó kíváncsi voltam rá, ugyanakkor tartottam is a találkozástól, mert színművészetet tanult, és attól féltem, lenéz majd kicsit, de kellemesen csalódtam. Elmesélte, hogy olyan életmódot folytatott, amitől teljesen tönkrement, tolószékbe került, de megtért és meggyógyult. Gondoltam, erről többet kell hallanom. Elmentem a következő istentiszteletre, ahol azonnal megtértem én is. Nagyon sokat köszönhetek a hitemnek. Csodálatos emberi kapcsolatokat, de azt is, hogy tudok tisztelni minden embert, élhetőbb lett az életem. Néha egy-egy pillanatra én is elégedetlenkedem, aztán körülnézek, és látom, hogy másoknak mennyivel kevesebb jutott a jóból és több a bajból. Nem hiszem, hogy a saját ház, az új autó jelentené a nagybetűs életet. Számomra biztosan nem.

Hozzászólások
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Felüdítő volt olvasni ezt cikket! Nagy bátorítást jelentett számomra Judit példája, mellyel rávilágított arra, hogy mindenkinek van valamije, amiből tud adni és ezt nem szabad lebecsülni, mert vannak olyanok, akiknek ez hatalmas segítséget jelenthet! Másfelől látni kell, hogy a keresztény életmódjából fakad ez az önzetlenség, mert az ember erre egyedül nem képes.
További sok sikert kívánok a munkájához!
 
Üdvözlettel:
Farkas Sára
Kedves Szerkesztőség!
 
Engem megindított a riport, mert arra gondoltam, amit én is nap, mint nap láthatok: hajléktalanok, nagyon szegények, beteg emberek, stb. Az ilyen embereknek nem könnyű segíteni, sokszor nem is a szándékon múlik. Nagyon tetszett, ahogy Takács Judit megtalálta, hogyan segítsen és az önzetlensége példamutató!
 
Üdvözlettel: Faragó Tímea
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Örömmel olvastam a cikküket. Nagy szükség van a jó példákra és a jó kezdeményezésekre. Sajnos, igencsak gyerekcipőben jár nálunk az önkéntes mozgalom, viszont ez a riport rávilágít, hogy nem csak szervezett formában lehet jó dolgokat csinálni, hanem akiben megvan a szándék, megtalálja a módját!! Higgyük együtt, hogy Judit példája követőkre talál! Sok sikert a további munkájukhoz, hogy találjanak még több jó hírt, jó példát és osszák meg velünk, mert ettől is szebb a világ....
 
Tisztelettel
Fné Gál Mária
 
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban
2019-09-06
A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.

Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06
Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.