2019. november 14. - Aliz napja
Csütörtök
Min:8°
Max:9°
Péntek
Min:7°
Max:13°
Szombat
Min:10°
Max:14°
Vasárnap
Min:10°
Max:13°
Hétfő
Min:10°
Max:13°
Beszélgetés
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Mindenki abból ad, amije van - írta: CK
3
2011-10-28 - Takács Judit kétgyermekes családanya, fodrász, Ercsiben él, de ezer szállal kötődik Százhalombattához. Egyebek mellett ingyen vágja a haját a hajléktalanoknak és a Gátőrházban foglalkoztatott sérülteknek.
-  Egyszer ételt és ruhát osztottunk a gyülekezettel rászorulóknak – meséli -, és megismerkedtem egy férfival, aki elmondta, hogy ő a hajléktalan szállón, a felesége meg a lánya pedig a családok átmeneti otthonában lakik. Nagyon megindított a helyzete, ahogyan kapaszkodni próbált valami biztosba, és egész úton hazafelé azon gondolkoztam, hogyan tudnék segíteni, hiszen nem vagyok vagyonos, mit tudnék én adni, mim van? Hát, a szakmám, a tehetségem! Akkor döntöttem el, hogy, aki rászorul, annak ingyen fogom rendbe tenni a haját.

Édesanyjával együtt, aki szintén fodrász, kéthavonta járnak a Sérültekért Alapítvány Szellő utcai intézményébe, ahol már kész lista várja őket, hogy kiknek kell rendbe tenni a frizuráját.
- Minden alkalommal körbevezetnek, megnézem, milyen szépségeket gyártottak. Sajnos, kevesen tudják, milyen gyönyörű kézműves termékeket készítenek, de én szinte minden alkalommal veszek egy-egy apróságot.

Később újra hallott a hajléktalanszállóról is, egy gyülekezeti társa ugyanis ott dolgozik. Azóta egyik hónapban a szállóra megy, a másikban a Gátőrházba. Mikor kérdezem, nem sok-e ez a család és a munka mellett, azt válaszolja: "Egyetlen délelőtt havonta? Semmi!"
 - Amikor először jártam a hajléktalanszállón, végig csak azt hallottam, hogyan örvendeznek az elkészült frizurának, megnyírt szakállnak, bajusznak a zuhanyzóban, a tükör előtt. Jó volt átérezni az örömüket, de az is nagyon megindított, ahogyan egymással bánnak, ahogyan összetartanak, hiszen sokuknak nem maradt más kapcsolat. Hihetetlen sorsokat ismerek meg közben. Nagyon sokan önhibájukon kívül kerülnek utcára, akár egyetlen rossz döntés miatt. Szerintem az a legnehezebb a számukra, hogy egy olyan világban élnek, ahol a szerint mérik az embert, hogy mije van. Ebből a legnehezebb kitörni, hogy tartsák magukat valamire.      

Takács Judit húsz éve tagja a százhalombattai Hit Gyülekezetének. Egy volt osztálytársa mesélt neki először a közösségről.
- Nagyon régóta nem beszélgettünk, borzasztó kíváncsi voltam rá, ugyanakkor tartottam is a találkozástól, mert színművészetet tanult, és attól féltem, lenéz majd kicsit, de kellemesen csalódtam. Elmesélte, hogy olyan életmódot folytatott, amitől teljesen tönkrement, tolószékbe került, de megtért és meggyógyult. Gondoltam, erről többet kell hallanom. Elmentem a következő istentiszteletre, ahol azonnal megtértem én is. Nagyon sokat köszönhetek a hitemnek. Csodálatos emberi kapcsolatokat, de azt is, hogy tudok tisztelni minden embert, élhetőbb lett az életem. Néha egy-egy pillanatra én is elégedetlenkedem, aztán körülnézek, és látom, hogy másoknak mennyivel kevesebb jutott a jóból és több a bajból. Nem hiszem, hogy a saját ház, az új autó jelentené a nagybetűs életet. Számomra biztosan nem.

Hozzászólások
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Felüdítő volt olvasni ezt cikket! Nagy bátorítást jelentett számomra Judit példája, mellyel rávilágított arra, hogy mindenkinek van valamije, amiből tud adni és ezt nem szabad lebecsülni, mert vannak olyanok, akiknek ez hatalmas segítséget jelenthet! Másfelől látni kell, hogy a keresztény életmódjából fakad ez az önzetlenség, mert az ember erre egyedül nem képes.
További sok sikert kívánok a munkájához!
 
Üdvözlettel:
Farkas Sára
Kedves Szerkesztőség!
 
Engem megindított a riport, mert arra gondoltam, amit én is nap, mint nap láthatok: hajléktalanok, nagyon szegények, beteg emberek, stb. Az ilyen embereknek nem könnyű segíteni, sokszor nem is a szándékon múlik. Nagyon tetszett, ahogy Takács Judit megtalálta, hogyan segítsen és az önzetlensége példamutató!
 
Üdvözlettel: Faragó Tímea
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Örömmel olvastam a cikküket. Nagy szükség van a jó példákra és a jó kezdeményezésekre. Sajnos, igencsak gyerekcipőben jár nálunk az önkéntes mozgalom, viszont ez a riport rávilágít, hogy nem csak szervezett formában lehet jó dolgokat csinálni, hanem akiben megvan a szándék, megtalálja a módját!! Higgyük együtt, hogy Judit példája követőkre talál! Sok sikert a további munkájukhoz, hogy találjanak még több jó hírt, jó példát és osszák meg velünk, mert ettől is szebb a világ....
 
Tisztelettel
Fné Gál Mária
 
További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-11-14
- Programajánló - 2019-11-12
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-31
- Programajánló - 2019-10-22
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-30 - Felújítja az önkormányzat a Március 15. utcai, csőcsorda feletti gyalogoshidat Százhalombattán november 4-e és 15-e között.
2019-10-21 -
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Pályaválasztási fórum
2019-11-14
Zsúfolásig megtelt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola a pályaválasztási fórumon, amelyen kilenc oktatási intézmény mutatkozott be november 12-én.

Köszönet a segítőknek
2019-11-13
Apró Magdolna, az idősotthon munkatársa kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet a százhalombattai önkormányzattól. Az erkölcsi elismerést Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a szakbizottság korábbi elnöke adta át november 12-én, a Szociális Munka Napján.

Ideiglenes szűkülés az M0-áson
2019-11-13
Burkolatjavítás miatt egy sávra szűkül a forgalom az M0-ás autóút északi szektorán Dunakeszi–dél és az M2-es autóút csomópontok között november 16 és 19 között, szombattól keddig – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Baleset a Csentericsen
2019-11-13
Két személygépkocsi ütközött össze Százhalombattán, a Csenterics Sándor úton november 12-én reggel.

Hálaadó istentisztelet
2019-11-12
Megtelt a Református Templom Százhalombattán, a templomszentelés húsz éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen november 10-én.

Országos sportrendezvények
2019-11-12
Országos sportrendezvényeket szervezett és számos egyéb programból is kivette a részét a Városi Polgárőrség Százhalombattán október folyamán.

Lépések a munka világába - Pályaorientáció nyolcszázhatvanöt diáknak
2019-11-12
Pályaorientációs témanapot tartott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium november 7-én. Nem könnyű szervezési feladat ez egy olyan összetett iskolában, ahová 6-tól 19 éves korukig járnak a gyerekek – olvasható Horváthné dr. Hidegh Anikó igazgató összefoglalójában.

Sylvia Plath: A mindegy-öltöny
2019-11-12
Ki ne vágyna rá, hogy mindig, mindenhol, mindenkinek megfeleljen?

Gyémántdiplomát vett át dr. Pintér
2019-11-12
Gyémántdiplomát vett át az idén kilencven éves dr. Pintér Gyula, egykori százhalombattai üzemi főorvos a Semmelweis Egyetemen aulájában október 12-én. 

Pénteken adják át a Stádium-díjat
2019-11-12
Első alkalommal adják át a tavaly, Százhalombattán meghirdetett Stádium-díjat november 15-én (pénteken), 11 órától az OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1076 Budapest, Thököly út 58-60.). 

Bővült a szolgáltatások köre
2019-11-12
Gyermekultrahangos szűrő és diagnosztikai vizsgálatokkal bővült az Optimum-Med szolgáltatásainak a köre Százhalombattán.

Ingyenes szűrés dohányosoknak
2019-11-12
Elindult a HUNCHEST tüdőrákszűrő-program az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, amelyre dohányos, vagy 15 éven belül leszokott – és élete során átlagosan 25 évig napi egy csomag cigarettát szívott – 50 évesnél idősebb nők és férfiak jelentkezését várják. Az ingyenes szűrővizsgálatra beutaló nem kell.

Átmenetileg szünetel a komp
2019-11-11
Az üzemeltető tájékoztatása szerint bizonytalan ideig szünetel a Százhalombatta-Tököl között közlekedő kompjárat. Az üzemeltető mindent elkövet a műszaki probléma mielőbbi elhárítása érdekében. 

Egy helyet javítottak a tabellán
2019-11-11
Megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság: Erdőkertesi SE – Százhalombatta III 31:41 (14:19) november 10.

Az intenzív anyaságról - Kell ez a sok "kell"?
2019-11-11
Egy valami állandó: a változás – tudjuk és tapasztaljuk is. Évtizedek alatt erősen megváltozott az “ideális anya" képe. A legtöbben úgy érezzük, hogy túl sok az elvárás az anyákkal szemben, miközben azt is tapasztalhatjuk, hogy a társadalom elmagányosodik, megszűnt a korábban megszokott, kiterjedt rokoni és intenzív közösségi háló. Az “intenzív anyaságot" jártuk körbe Csonka Balázs pszichológus, szexuálpszichológus, a Dívány.hu online magazin főszerkesztőjével.

Rangadógyőzelem
2019-11-11
7:2 arányban győzött a VUK SE U16-os labdarúgócsapata az Örkény ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 10. fordulójában november 9-én. Nagy várakozás előzte meg az óvárosi összecsapást, hiszen a vendégek  győzelmükkel  letaszíthatták volna a battai gárdát a táblázat éléről.

Szélcsendes évadzáró
2019-11-11
A Velencei-tavon rendezték a modellvitorlás évad utolsó Országos Bajnokságát F5-10 hajóosztályban november 9-én.

Éremeső Hódmezővásárhelyen
2019-11-11
Negyvenkét egyéni és hét csapatban szerzett érmet szereztek a Százhalombattai VUK SE szenior úszói a XVI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen, Hódmezővásárhelyen november 9-10-én.

Eddig veretlenek a Bulldogok
2019-11-07
Itthon játsszák az őszi szezon utolsó mérkőzését a Százhalombattai Bulldogok. A rögbicsapat a Budapest Exilest fogadja a Sportcsarnokban november 16-án, 14 órakor.

Új edzővel kezdték a szezont
2019-11-07
Hat mérkőzés – két győzelem és négy vereség – után a tízcsapatos tabella hetedik helyén áll az SZKE III csapata a megyei elsőosztályú felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban. Az új évadot új edzővel kezdte a csapat. Vele beszélgettünk.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.