Átfogó vizsgálatot kezdenek az ÁNTSZ Pest Megyei Intézetének munkatársai az egészséges táplálkozás elősegítése érdekében.
Ellenőrzik az iskolai büféket még a tanév vége előtt, hogy azokban az oktatási miniszter rendeletének szellemében átalakították-e az árukínálatot. Az Országos Élelmiszer-biztonsági és Táplálkozás-tudományi Intézet tavaly tette közzé ajánlásait, hogy milyen élelmiszerek és üdítőitalok árusítása kívánatos, és melyeknek nincs helyük a sulibüfékben. Az oktatási miniszter idén február végéig adott határidőt az oktatási intézmények vezetőinek, hogy az iskola-egészségügyi szolgálat és a szülői munkaközösség véleményét figyelembe véve, felülvizsgálják a büfék kínálatát. Az ÁNTSZ most azt ellenőrzi, hogy megtörténtek-e a szükséges változások. A tisztiorvosi szolgálat városi intézetei minden iskolába eljuttattak ismeretterjesztő plakátokat és szülői tájékoztatókat, emellett az iskola-egészségügyi szolgálatok is segítséget kaptak az ÁNTSZ-től, hogy egységes szempontok alapján ítéljék meg a büfék árukínálatát.