Fertőzött csirke itthon

  • HÍREK
  • 2009-11-17
  • 104 megtekintés

Tíz különböző helyen vásárolt csirkéből, hétben mutatták ki a szalmonellát - így végződött a Baromfi Termék Tanács nyilvános szalmonellatesztje. Jövő decembertől pedig az Európai Unióban kizárólag olyan csirkehúst lehet forgalmazni, amelyben semmilyen szalmonella-baktérium nem mutatható ki. Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke szerint Magyarország jelentős késésben van az Európai Unió más tagállamaihoz képest: míg a legtöbb uniós országban a baromfiállomány 5-25 százalékát érinti a szalmonella, addig itthon a csirkék többsége szalmonellás lehet.(FH)

Hozzászólás

E-mail címe rejtve marad. A kötelező mezők *-al vannak jelölve.

Megszakítás

Legfrissebb cikkek

Képtárak

Kategóriák