A „Matrica” Múzeum és Régészeti Park munkatársai május 30-án már hatodik alkalommal vesznek részt a szentendrei Szabadtéri Múzeumban a „Balázs Mester” - Muzeológusok fakanállal c. rendezvényen.
Az elmúlt esztendőben is a hagyományoknak megfelelően jó hangulatban találkoztak a magyar múzeumok munkatársai. Az idén is, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően öt étel receptjével lehetett nevezni, amelyek közül a szakértő zsűri előre kiválasztotta a verseny-ételt a csapatok részére.
A főzéshez a csapatoknak a területükre vagy intézményükre jellemző "népi" vagy "urbánus" ételt kell elkészíteniük. Minden csapatnak minimálisan harminc kóstoló adagot kell főznie.
Az öttagú zsűri folyamatosan kóstolja az elkészülő ételeket, ill. értékeli a produkciókat, és a délután folyamán kihirdeti az eredményt. A teljesítményt díjazzák, s ígérik, hogy a díjazás mennyisége és minősége nem okoz majd csalódást. A díjak mértéke és jellege még egyelőre üzleti titok!
A „Matrica” Múzeum csapata az elmúlt években (H)ŐSNŐK néven nevezett a programra.
Idén (H)ŐSÖK – (H)ŐSNŐK lett a csapat neve a versenyben részt vevő férfi munkatársakra tekintettel. A főzést a (H)ŐSŐK vállalták, de természetesen a (H)ŐSNŐK is mindent megtesznek, a jó hangulat érdekében. A szervező bizottság által kiválasztott „székelygulyást” fogják elkészíteni, és bíznak benne, hogy elnyeri a zsűri tetszését.