2024. február 24. - Mátyás napja
Szombat
Min:8°
Max:13°
Vasárnap
Min:6°
Max:12°
Hétfő
Min:7°
Max:14°
Kedd
Min:7°
Max:14°
Szerda
Min:7°
Max:14°
Önkormányzat

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21 - A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.
Az eseményen az Önkormányzat képviseletében jelen voltak Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Lukács Bernadett, Sinka László és Szalai Attila képviselők.

A Szociális Munka Napja november 12-e, amikor világszerte köszöntik a szakma dolgozóit. Százhalombattán 2005 novembere óta minden évben megünnepelik ezt a napot, nagyra értékelve a szféra kimagasló társadalmi hasznosságú tevékenységét.

Török Sándor alpolgármester Vezér Mihály polgármester nevében is köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy nagyon sokan részt vesznek a rendezvényen. Mint mondta, nem csak most jó látni a mosolygós arcokat, a munkatársakra mindig a pozitív hozzáállás jellemző, ami nagyon sokat jelent az ellátottak számára. Köszönetét fejezte ki azoknak is, akikkel éppen a szolgálat miatt nem tudnak együtt ünnepelni. A szociális területre is igaz, hogy a szférában végzett tevékenység több, mint munka; testet-lelket igénybevevő hivatás – fogalmazott Török Sándor. Nehezíti a munkatársak helyzetét az is, hogy helytállásukat talán ritkán övezi elismerés, mégis kitartóan kell folytatni a feladatellátást.
Emlékezetett, hogy Százhalombatta a szociális terület mellet igyekszik kiemelt figyelmet fordítani az oktatásra, az egészségügyre és közszférára is, amit az is jelez, hogy minden évben megünneplik a Pedagógus, a Semmelweis és a Köztisztviselők Napját.
Az Önkormányzat elkötelezett a – bármilyen okból – hátrányt szenvedők segítése mellett. Ezen megfontolásból számos szociális támogatás jelentősen emelkedett az idei évben, illetve újakat is bevezettek a rezsicsökkentés érdekében. Az anyagi juttatás mellett azonban nagyon fontos, hogy a város kiterjedt szociális ellátó intézményrendszert hozott létre, illetve támogatja a területen nagy szakértelemmel működő civil szervezeteket; ezek nélkül a városnak teljesen más arculata lenne – mondta az alpolgármester.
A tevékenységháló része a számos egységet integráló VCSGK, valamint a több évtizede alakult, szintén kiterjedt ellátást biztosító Sérültekért Alapítvány. Kiemelt szerepet tölt be az újszülöttek fejlesztésében a Szülők Fóruma Egyesület, illetve a Vöröskereszt nagyon magas színvonalon látja el a hajléktalanokat, valamint működteti a Családok Átmeneti Otthonát, de a Gólyahír Egyesülethez is fordulhatnak a krízis helyzetbe került családok.
Török Sándor szólt arról is, hogy a tervek szerint jövőre elkészül az új Gondozóház, amire nagy szükség van; már most többen jelezték, hogy szeretnének beköltözni – ez is mutatja, hogy nélkülözhetetlen a szociális területen dolgozók munkája, amiért hálás lehet a város.

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntése alapján a Szociális Munkáért Elismerő oklevelet idén Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehette át.

Majsai Ilona 2000. december 15. óta áll a Városi Családsegítő és Gondozási Központ alkalmazásában, mint házi gondozó. Munkáját mindig odaadóan, lelkiismeretesen végzi. A házi segítségnyújtás négyfős csoportjának aktív tagja, az intézmény munkatársaival is jól együttműködik.
Az ebédek szállításában is hosszú évekig aktív szerepet játszott. A munkájához szükséges szociális-és ápolói végzettséggel rendelkezik, amit magasabb szintre emelt a gyakorló ápoló felsőfokú végzettség megszerzésével.
Hitvallásának megfelelően az idősgondozás speciális eseteire fókuszálva a demenciában szenvedők gondozása geriátriai szempontból képzést is teljesítette. A négyévente szükséges akkreditált továbbképzést is elvégezi, ami munkájához nélkülözhetetlen.
A városban élő szociálisan rászorult emberek, akik segítségnyújtását igénybe veszik, teljes mértékben elégedettek vele, mindig lehet munkájára számítani, amit nagy alázattal végez.

Majsai Ilona lapunknak elmondta, hogy nagy örömmel tölti el az elismerés, ami talán annak tulajdonítható, hogy mindig igyekszik empatikusan végezni munkáját. Arra törekszik minél jobban megismerje páciensét, hogy a legideálisabb ellátást tudja biztosítani számára, ugyanakkor sokszor ő is erőt merít az időközben kialakult mélyebb kapcsolatból.

Till Erika, a VCSGK vezetője szerint idén is méltó személy kapta a díjat, Majsai Ilona elkötelezett hivatástudattal végzett munkája, pozitív személyisége mindenki számára példaértékű lehet.

Az ünnepségen a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjai – Tóth-Balaton Levente, Bajnok Kata, Krasznay Lilla, Tóth Krisztián és Mikhail-Tóth Zakaria – adtak elő zenés-verses műsort, utóbbi műfajnál Kovács József Péterné volt a felkészítő tanár.
A rendezvényen állófogadás keretében vendégelték meg a munkatársakat.


AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Felajánlás Alíz gyógyulásáért
2024-02-23
A BKK csoportjaként működő Folthalom Foltvarró Csoport felajánlást tesz Hanák Alíz izomsorvadással küzdő érettségi előtt álló fiatal lány megsegítésére.

Óvárosi helyzetkép a költségvetés tükrében
2024-02-23
Számos napirendi pont szerepelt a Képviselő-testület február 15-i ülésén, a képviselők egyebek mellett megalkották Százhalombatta város tárgyévi költségvetési rendeletét. A korábbi évekhez hasonlóan a város egy-egy területét érintő fejlesztések, beruházások iránt nőtt a lakosság és a helyi közösségek érdeklődése. Mind a költségvetést illetően, mind a működés egészét érintően nagyobb hangsúlyt kapott az Óváros.

Két battai arany- és egy bronzérem karatéban
2024-02-23
Az Shotokan Karate International Európai Szervezete 16 ország részvételével, az olaszországi Riminiben rendezte hagyományos évadnyitó versenyét január 26-28 között.

Fair Play díjas a Battai Bullgdogok csapata
2024-02-23
A megtisztelő elismerést Herczeg József vehette át a Magyar Rögbi Szövetség idei díjátadó gáláján – a SZVISE Rögbi Szakosztálynak vezetője az esemény kapcsán osztotta meg az alábbi gondolatokat.

Farsangi és báli forgatag az Arany Iskolában
2024-02-22
Rendkívül sok feladatól és még több élménytől volt gazdag az Arany Iskola a farsangi héten. Minezekből kijutott tanulóknak és tanáraiknak, de még a partneri körnek is (szülők és támogatók) egyaránt.

"Nyitva van az Aranykapu"
2024-02-22
Iskolánkban immár hagyománnyá vált, hogy minden tanévben megrendezze iskolába csalogató "Nyitva van az Aranykapu" című, négyalkalmas programsorozatunkat; február 8-án a délutáni órákban - már ünnepi díszbe öltöztetve iskolánkat - vártuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket.

Két rendőrségi programnyitó egy napon
2024-02-22
Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és a Százhalombattai Rendőrőrs 2 járőre a legkisebbekkel kezdte a szolgálatát február 21-én.

Sinka László fogadóórája
2024-02-22
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok 2024. március 5-én, kedden, 15:00-16.30 óra között tartja fogadóóráját.

Győzelem a matinén!
2024-02-22
39-29-re győzött a Százhalombattai KE a Dunaharaszti MTK otthonában a férfi kézilabda NB II. osztálya F csoportjában a február 18-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Áldozatvédelmi konferencia a Reménység Szigetén
2024-02-22
Az Erdélyi Gyülekezet és az Érdi Rendőrkapitányság közös szervezésében került megrendezésre az Áldozatok Napja alkalmából szervezett áldozatvédelmi konferencia. A szakmai tanácskozás elsősorban a bűnmegelőzés aktuális kérdéseit vetette föl a kisközösségek lehetőségeinek és feladatainak szempontjából.

Óvodai nyílt napok 2024
2024-02-21
Az érdeklődők nyílt nap keretében tekinthetnek be az óvodák játékos hétköznapjaiba.

Színvonalas működés, számos fejlesztés és támogatás - Elfogadták a költségvetést
2024-02-17
Egyhangúlag fogadta el a Képviselő-testület az idei költségvetést a február 15-i ülésen, amelyen 18 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Közterületi munkálatok
2024-02-14
Közterület-bontási munkákat végez a Best-Vill 2000 Kft. a villamos energia ellátása érdekében a Szabadság utcában a Lehel utcától az István király útjáig (zöldterületen), illetve az István király útján a Szabadság utcától 70 m hosszan (gyalog- és kerékpárúton) – tájékoztat a Polgármesteri Hivatal.

A kultúra ünnepe - Kozmikus zenei élmény, meglepetés vendéggel
2024-02-13
"Valóra vált álmok" címmel St. Martin, szaxofon-, klarinét- és pánsípművész teltházas zenekari koncertjével zárult a Magyar Kultúra Hete a Barátság Kulturális Központban február 11-én. A programsorozat utolsó napján megnyitották az Iharos Népművészeti Egyesület "Szívvel-Lélekkel" kiállítását is.

Díszítsük fel együtt a Szívkaput!
2024-02-13
"Százhalombatta" feliratú, szív alakú papírdíszt helyezett el a főtéri Szent István templom mellett található Szívkapun Vezér Mihály polgármester. A városvezető a február 14-i Valentin-nap alkalmából mindenkit arra buzdít, hogy példáját követve helyezzen fel a szerkezetre egy kedves üzenettel ellátott díszt, meglepve így egy szeretett személyt. 

Dobogós a SZISZKI
2024-02-12
Pest vármegye 2. legjobb technikuma az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium az Innovatív Képzéstámogató Központ rangsora alapján.

Battai ezüst- és bronzérem a Jegesúszó Eb-n
2024-02-12
A dobogó második, illetve harmadik fokára állhatott fel Patakfalvi-Vigh Dániel a Száz Halom Városi Úszó Klub tagja, a Nagyváradon február 2-4-e között rendezett I. Jegesúszó Európa-bajnokságon.

18 bajnoki cím, 6 tucat ezüst- és bronzérem a szenior úszók mérlege
2024-02-12
Százhalombatta Város Önkormányzatának anyagi támogatásával került megrendezésre hétvégén az I. Szalai János országos szenior úszóbajnokság február 10-11-én. A verseny lebonyolítását a város szenior úszó egyesülete, a Száz Halom Városi Úszó Klub intézte – Tejes István, a klub alelnökének beszámolója.

Meséljük el együtt történelmünket!
2024-02-12
"Itt vagyunk" címmel rendhagyó közösségi időszaki kiállítás-sorozat nyílt a Matrica Múzeumban. A három részesre tervezett tárlaton a Helyeink témában elsőként az intézmény munkatársai írták le és illusztrálták tárgyakkal százhalombattai kötődésüket, a továbbiakban a városlakókra számítanak.

Folytatódnak az atlétika edzések Százhalombattán
2024-02-12
Süli Richárd és Szücs Dóra irányításával zajlanak az edzések a SZVISE Atlétika Utánpótlás Szakosztályánál. Az egyesületi munkába a két szakember beszámolója által nyújtunk betekintést.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.