2024. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:16°
Max:24°
Hétfő
Min:15°
Max:27°
Kedd
Min:18°
Max:30°
Szerda
Min:19°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:27°
Önkormányzat

Online előjegyzés indul a SZEK-ben
2023-09-14 - Internetes lehetőséggel bővül a százhalombattai lakosok részére a helyi szakrendelésekre történő bejelentkezés október 1-től – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és dr. Berzéki Ferenc főigazgató.
Továbbra is kérhető időpont személyesen a recepción 7 és 19 óra között, vagy telefonon a 23-354-202 és a 23-354-522-es számon.

Vezér Mihály elmondta, hogy a bejelentkezéshez nem kell beutaló, azt csak a vizsgálaton történő megjelenéskor szükséges bemutatni. A bejelentkezés előre maximum 30 napra lehetséges, egy páciens egyszerre csak egy foglalást tehet ugyanarra a rendelésre. Már most is bevett gyakorlat, hogy a SZEK a rendelés előtt egy héttel egyeztet a beteggel, hogy biztosan igénybe vesz-e a rendelést, amennyiben nem, akkor a soron következő várakozónak ajánlják fel a megüresedett időpontot. Nem adnak ki minden időpontot, számítva a rendkívüli beutalásokra és a sürgősségi esetekre.
Fontos, hogy minden megjelölt időpontban elmenjek a betegek a rendelésre, ellenkező esetben felesleges kapacitás keletkezik, ami hátrányosan érinti a Százhalombattára kijáró orvosokat.
A tesztelés alatt álló, regisztrációhoz kötött online rendszer szeptember 25-től letölthető lesz az internetes áruházból Százhalom Universo alkalmazásnéven, illetve a regisztráció az egészségügyi központ honlapján is lehetséges lesz ekkortól.
A polgármester arról is tájékoztatott, hogy várhatóan két szakember érkezik az önkormányzati hatáskörbe tartozó, társadalombiztosítási alapon működő gyermekfogászati ellátásba, ami lehetőséget teremt a preventív óvodai szűréshez. Az Önkormányzat évek óta ingyenesen biztosítja az iskoláskorba lépő gyermekek számára az ortopédiai és szemészeti szűrést is – tette hozzá.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy ne legyen orvoshiány Százhalombattán, ennek érdekében a többi között akár szolgálati lakást és gépjárművet is biztosít a város.

Dr. Berzéki Ferenc emlékeztetett, hogy korábban volt már lehetőség internetes foglalásra, azonban le kellett állítani, mert többször feltörték a rendszert, ellopva, törölve adatokat. Az újbóli bevezetés során alapvető a biztonság garantálása, ezért most olyan, máshol már bevált programot haasználnak, ami külön kezeli a kórelőzményeket és az egyéb adatokat, illetve a bejelentkezést.  A regisztráció során csak a név, a taj szám, és lakcím a kapcsolódási pont.
A foglalási ablak marad 30 nap, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy minél távolabbi időpontot foglaltak le a betegek, annál kevésbé jelentek meg, úgy, hogy nem történt lemondás. Volt olyan eset, hogy adott kardiológiai rendelésre 26 foglalás érkezett, azonban csak 8 beteg jelent meg, összességében közel 700 időpont maradt ki az ellátásból az idei év első félévében. A kihasználtság növelése érdekében idén bevezették a telefonos egyeztetést, ami nyomán jelentősen, 80%-al javult a megjelenési ráta, így ehhez kapcsolódóan a szakrendelő teljesítmény alapú állami finanszírozása. A főigazgató hangsúlyozta, hogy a kapacitás lehető legjobb kihasználása érdekében a páciensek mondják le az időpontot, ha nem tudnak megjelenni a rendelésen.
Dr. Berzéki Ferenc kitért arra, hogy egy beteg azért tehet csak egy foglalást ugyanarra a rendelésre a 30 napos időkeretben, mert volt olyan eset, hogy valaki – biztos, ami biztos alapon – 67 helyet foglalt le, de pontosan nem is tudta, hogy mikor jelenne meg. Nincs szükség több időpont lekötésére, mert, ha megtörtént az ellátás, a további kezelés, vagy kontroll idejét az orvos kijelöli.
Bizonyos szakellátások esetében előzetes vizsgálat után az orvos határozza meg a kezelési időpontot, így ezekre nem terjed ki az online foglalási rendszer.
AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Űrutazás és az emberiség
2024-06-03
A fenti címmel tartott – beszélgetés keretében – lebilincselő előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok vadászpilóta, az első magyar űrhajós a BKK színháztermében május 29-én. Meglepetés vendégként St. Martin köszöntötte zenéjével az űrhajóst és a megjelenteket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.