2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Online előjegyzés indul a SZEK-ben
2023-09-14 - Internetes lehetőséggel bővül a százhalombattai lakosok részére a helyi szakrendelésekre történő bejelentkezés október 1-től – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és dr. Berzéki Ferenc főigazgató.
Továbbra is kérhető időpont személyesen a recepción 7 és 19 óra között, vagy telefonon a 23-354-202 és a 23-354-522-es számon.

Vezér Mihály elmondta, hogy a bejelentkezéshez nem kell beutaló, azt csak a vizsgálaton történő megjelenéskor szükséges bemutatni. A bejelentkezés előre maximum 30 napra lehetséges, egy páciens egyszerre csak egy foglalást tehet ugyanarra a rendelésre. Már most is bevett gyakorlat, hogy a SZEK a rendelés előtt egy héttel egyeztet a beteggel, hogy biztosan igénybe vesz-e a rendelést, amennyiben nem, akkor a soron következő várakozónak ajánlják fel a megüresedett időpontot. Nem adnak ki minden időpontot, számítva a rendkívüli beutalásokra és a sürgősségi esetekre.
Fontos, hogy minden megjelölt időpontban elmenjek a betegek a rendelésre, ellenkező esetben felesleges kapacitás keletkezik, ami hátrányosan érinti a Százhalombattára kijáró orvosokat.
A tesztelés alatt álló, regisztrációhoz kötött online rendszer szeptember 25-től letölthető lesz az internetes áruházból Százhalom Universo alkalmazásnéven, illetve a regisztráció az egészségügyi központ honlapján is lehetséges lesz ekkortól.
A polgármester arról is tájékoztatott, hogy várhatóan két szakember érkezik az önkormányzati hatáskörbe tartozó, társadalombiztosítási alapon működő gyermekfogászati ellátásba, ami lehetőséget teremt a preventív óvodai szűréshez. Az Önkormányzat évek óta ingyenesen biztosítja az iskoláskorba lépő gyermekek számára az ortopédiai és szemészeti szűrést is – tette hozzá.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy ne legyen orvoshiány Százhalombattán, ennek érdekében a többi között akár szolgálati lakást és gépjárművet is biztosít a város.

Dr. Berzéki Ferenc emlékeztetett, hogy korábban volt már lehetőség internetes foglalásra, azonban le kellett állítani, mert többször feltörték a rendszert, ellopva, törölve adatokat. Az újbóli bevezetés során alapvető a biztonság garantálása, ezért most olyan, máshol már bevált programot haasználnak, ami külön kezeli a kórelőzményeket és az egyéb adatokat, illetve a bejelentkezést.  A regisztráció során csak a név, a taj szám, és lakcím a kapcsolódási pont.
A foglalási ablak marad 30 nap, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy minél távolabbi időpontot foglaltak le a betegek, annál kevésbé jelentek meg, úgy, hogy nem történt lemondás. Volt olyan eset, hogy adott kardiológiai rendelésre 26 foglalás érkezett, azonban csak 8 beteg jelent meg, összességében közel 700 időpont maradt ki az ellátásból az idei év első félévében. A kihasználtság növelése érdekében idén bevezették a telefonos egyeztetést, ami nyomán jelentősen, 80%-al javult a megjelenési ráta, így ehhez kapcsolódóan a szakrendelő teljesítmény alapú állami finanszírozása. A főigazgató hangsúlyozta, hogy a kapacitás lehető legjobb kihasználása érdekében a páciensek mondják le az időpontot, ha nem tudnak megjelenni a rendelésen.
Dr. Berzéki Ferenc kitért arra, hogy egy beteg azért tehet csak egy foglalást ugyanarra a rendelésre a 30 napos időkeretben, mert volt olyan eset, hogy valaki – biztos, ami biztos alapon – 67 helyet foglalt le, de pontosan nem is tudta, hogy mikor jelenne meg. Nincs szükség több időpont lekötésére, mert, ha megtörtént az ellátás, a további kezelés, vagy kontroll idejét az orvos kijelöli.
Bizonyos szakellátások esetében előzetes vizsgálat után az orvos határozza meg a kezelési időpontot, így ezekre nem terjed ki az online foglalási rendszer.
AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.