2024. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:19°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:20°
Max:31°
Szombat
Min:20°
Max:29°
Vasárnap
Min:19°
Max:30°
Önkormányzat

Jelentős iskolakezdési támogatás a diákoknak
2023-09-08 - Vezér Mihály polgármester javaslatára 40 ezer forint évi egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az Önkormányzat minden százhalombattai állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolás diák számára – a többi között erről döntött a Képviselő-testület a szeptember 7-i rendkívüli ülésen.
Vezér Mihály a sajtónak elmondta, hogy azok a battai diákok is részesülnek támogatásban, akik nem helyi intézményben tanulnak, illetve egy családon belül minden jogosultat megillet a 40 ezer forint, ami nincs jövedelemhatárhoz kötve. A meghatározott nettó összeg nem adóköteles jövedelemként kerül elszámolásra.
Szólt arról is, hogy az önkéntes társadalmi felelősség vállalás jegyében azon családok, amelyek megtehetik, ne kérelmezzék a támogatást, vagy utána akár megosztva ajánlják fel a tanuló iskolájának alapítványa, osztálya számára.
Az iskolakezdési támogatás mostantól minden évben igényelhető, amíg nem hoz más tartalmú döntést a Képviselő-testület; az összeg módosulhat, a polgármester szerint csak az emelés lenne indokolt.
 
A települési támogatási rendelet módosítását kidolgozó Török Sándor alpolgármester arról tájékoztatott, hogy intézménytől függetlenül mintegy 2500 nappali oktatásban részt vevő százhalombattai diákot érint a döntés, azonban nem jogosultak azok, akik bár a városban tanulnak, de nem battai lakosok.
A jogosultság feltétele, hogy a szülő, törvényes képviselő, vagy a középfokú köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásában tanuló nagykorú a tanév kezdetét megelőző hónaptól százhalombattai állandó lakóhellyel rendelkezzen. Kiskorú esetén az iskolakezdési támogatást a gyermekkel egy háztartásban élő szülő, törvényes képviselő kérelmezheti, nagykorú tanuló ezt maga teheti meg.
A kérelmet a Polgármesteri Hivatal által rendszeresített nyomtatványon minden év augusztus 1-től október 15-ig kell benyújtani. A határidőn túl beadott kérelmeket nem fogadják be. A kérelemhez a nem tanköteles korú – 16. életévét betöltött – tanuló esetén csatolni kell a tanulói jogviszony fennállását igazoló dokumentumot, az iskolalátogatási igazolást.
Az igénylőlapot eljuttatják minden százhalombattai iskolába, ahol az osztályfőnöktől megkapják a tanulók, de átvehető a Polgármesteri Hivatal A épület portáján is, valamint letölthető a battanet.hu oldalról: https://battanet.hu/40-000-ezer-forint-iskolakezdesi-tamogatast-ad-onkormanyzatunk/.
 
Országosan példaértékű a százhalombattai kezdeményezés, ugyanis azon kevés település egyike sem biztosít ilyen jelentős összeget, amely támogatja az iskolakezdést.
 
A Képviselő-testület rendkívüli ülésén még két napirendi pont szerepelt, módosították a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023.évi gazdálkodási tervét, valamint megtárgyalták a Százhalombattai Karate Egyesület kérelmét.
 
Török Sándor napirend előtti hozzászólásában elmondta, hogy a Képviselő-testület korábbi döntése alapján térítésmentesen rendelkezésre bocsájtják a Barátság Kulturális Központot egy tordasi karitatív szervezet részére. A fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó szervezet levélben mondott köszönetet, egyúttal meghívta a képviselőket a jubileumi gálaműsorukra.
Török Sándor szólt arról is, hogy a Százszorszép Óvoda bezárását követően zökkenőmentesen lezajlottak a szükséges átalakítások, felújítások, az óvodások már az új intézményekben kezdhették meg a tanévet. A megszűnő óvoda udvaráról a játékok és az eszközök jelentős része átkerült a Napsugár és a Kipp-Kopp Óvodákba, valamint lezajlott a vizesblokkok felújítása is. A megmaradt játékokat, bútorokat, amelyeket már nem tudtak fogadni a helyi óvodák – a Képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően-, átadták a ráckeresztúri Mosoly Óvoda részére.
 
A napirendek tárgyalása során döntött a Képviselő-testület a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023. évi gazdálkodási tervének módosításáról is, valamint támogatták, hogy a Százhalombattai Karate Egyesület – kérelme nyomán – kedvezményes, 25.000 forint+ÁFA/óra bérleti díj ellenében veheti igénybe a Városi Sportcsarnokot a szeptember 23-i országos nyílt verseny megrendezéséhez.
 
 
 

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.