2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Jelentős iskolakezdési támogatás a diákoknak
2023-09-08 - Vezér Mihály polgármester javaslatára 40 ezer forint évi egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az Önkormányzat minden százhalombattai állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolás diák számára – a többi között erről döntött a Képviselő-testület a szeptember 7-i rendkívüli ülésen.
Vezér Mihály a sajtónak elmondta, hogy azok a battai diákok is részesülnek támogatásban, akik nem helyi intézményben tanulnak, illetve egy családon belül minden jogosultat megillet a 40 ezer forint, ami nincs jövedelemhatárhoz kötve. A meghatározott nettó összeg nem adóköteles jövedelemként kerül elszámolásra.
Szólt arról is, hogy az önkéntes társadalmi felelősség vállalás jegyében azon családok, amelyek megtehetik, ne kérelmezzék a támogatást, vagy utána akár megosztva ajánlják fel a tanuló iskolájának alapítványa, osztálya számára.
Az iskolakezdési támogatás mostantól minden évben igényelhető, amíg nem hoz más tartalmú döntést a Képviselő-testület; az összeg módosulhat, a polgármester szerint csak az emelés lenne indokolt.
 
A települési támogatási rendelet módosítását kidolgozó Török Sándor alpolgármester arról tájékoztatott, hogy intézménytől függetlenül mintegy 2500 nappali oktatásban részt vevő százhalombattai diákot érint a döntés, azonban nem jogosultak azok, akik bár a városban tanulnak, de nem battai lakosok.
A jogosultság feltétele, hogy a szülő, törvényes képviselő, vagy a középfokú köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásában tanuló nagykorú a tanév kezdetét megelőző hónaptól százhalombattai állandó lakóhellyel rendelkezzen. Kiskorú esetén az iskolakezdési támogatást a gyermekkel egy háztartásban élő szülő, törvényes képviselő kérelmezheti, nagykorú tanuló ezt maga teheti meg.
A kérelmet a Polgármesteri Hivatal által rendszeresített nyomtatványon minden év augusztus 1-től október 15-ig kell benyújtani. A határidőn túl beadott kérelmeket nem fogadják be. A kérelemhez a nem tanköteles korú – 16. életévét betöltött – tanuló esetén csatolni kell a tanulói jogviszony fennállását igazoló dokumentumot, az iskolalátogatási igazolást.
Az igénylőlapot eljuttatják minden százhalombattai iskolába, ahol az osztályfőnöktől megkapják a tanulók, de átvehető a Polgármesteri Hivatal A épület portáján is, valamint letölthető a battanet.hu oldalról: https://battanet.hu/40-000-ezer-forint-iskolakezdesi-tamogatast-ad-onkormanyzatunk/.
 
Országosan példaértékű a százhalombattai kezdeményezés, ugyanis azon kevés település egyike sem biztosít ilyen jelentős összeget, amely támogatja az iskolakezdést.
 
A Képviselő-testület rendkívüli ülésén még két napirendi pont szerepelt, módosították a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023.évi gazdálkodási tervét, valamint megtárgyalták a Százhalombattai Karate Egyesület kérelmét.
 
Török Sándor napirend előtti hozzászólásában elmondta, hogy a Képviselő-testület korábbi döntése alapján térítésmentesen rendelkezésre bocsájtják a Barátság Kulturális Központot egy tordasi karitatív szervezet részére. A fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó szervezet levélben mondott köszönetet, egyúttal meghívta a képviselőket a jubileumi gálaműsorukra.
Török Sándor szólt arról is, hogy a Százszorszép Óvoda bezárását követően zökkenőmentesen lezajlottak a szükséges átalakítások, felújítások, az óvodások már az új intézményekben kezdhették meg a tanévet. A megszűnő óvoda udvaráról a játékok és az eszközök jelentős része átkerült a Napsugár és a Kipp-Kopp Óvodákba, valamint lezajlott a vizesblokkok felújítása is. A megmaradt játékokat, bútorokat, amelyeket már nem tudtak fogadni a helyi óvodák – a Képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően-, átadták a ráckeresztúri Mosoly Óvoda részére.
 
A napirendek tárgyalása során döntött a Képviselő-testület a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023. évi gazdálkodási tervének módosításáról is, valamint támogatták, hogy a Százhalombattai Karate Egyesület – kérelme nyomán – kedvezményes, 25.000 forint+ÁFA/óra bérleti díj ellenében veheti igénybe a Városi Sportcsarnokot a szeptember 23-i országos nyílt verseny megrendezéséhez.
 
 
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.