2023. február 01. - Ignác napja
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:6°
Szombat
Min:1°
Max:5°
Vasárnap
Min:0°
Max:2°
Önkormányzat

Karácsony a nyugdíjas kluboknál
2022-12-23 - Idén is felkeresték és köszöntötték az ünneplő klubokat a város vezetői, akik – a szokásokhoz híven – szaloncukrot és a hotel sóbarlangjába szóló bérletet tartalmazó csomagokat is átadtak a tagoknak.
Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester köszöntötte az egykori munkatársakat a nyugdíjas köztisztviselők ünnepségén. A városvezető nagy élménynek nevezte, hogy "időutazásként" együtt eleveníthetik fel az emlékeket. Mint mondta, a család után a munkahelyen töltjük el a legtöbb időt, ahol egy életen át megmaradó, bizalmas, személyes, kollegiális kapcsolatok alakulhatnak ki; ő maga is sokat tanult az egykori munkatársaktól. Reményét fejezte ki, hogy a mostani kollektíva is hasonló "nyomot hagy maga után".
Furcsa Katalin a klub vezetője elmondta, hogy összetartó a közösség, akkor is igyekeztek egymással tartani a kapcsolatot, amikor nem tudtak találkozókat szervezni a járvány miatt.

A dunafüredi klub rendezvényén Sinka László, a településrész képviselője köszöntötte a tagokat, akik közül sokakat ismerőseként üdvözölhetett. Mint mondta, különös jelentőséget bír, hogy a karácsonyi és a húsvéti, alapvetően családi ünnepeket közösségi eseményként is megélhetik a nyugdíjasok. Fontosnak nevezte ezeket a találkozókat, mert ilyenkor mindenki, az egyedül élők, a nehezebb helyzetben lévők is átélhetik az ünnep hangulatát, erősödhet az összetartozás érzése.

A nyugdíjas erőműves dolgozók zenével, tánccal, tombolával színesített ünnepségén Török Sándor –, aki több mint 40 évet töltött el a vállalatnál – örömét fejezte ki, hogy sok egykori kollégával találkozhat ilyenkor is, akikkel, mint egy nagy család, egyébként is tartják a kapcsolatot. Örömteli az is, hogy az ünnep alkalmával eljönnek azok is, akik már nem Százhalombattán élnek. Az Önkormányzat karácsonykor minden évben megajándékozza a 65 felettieket, illetve kisebb ajándékkal kedveskedik a nyugdíjas kluboknak, azonban talán a jó szó, a köszöntés a legfontosabb – fogalmazott.
Indig Györgyné a klub vezetője elmondta, hogy egyre többen csatlakoznak az aktív közösséghez, a rendszeres találkozók mellett, akár fürdőzéssel összekötött városnéző kirándulásokat is szerveznek. A mostani alkalmon külön köszöntötték a névnaposokat.

A kulturális központ egykori igazgatója, Takács Péter által alapított BMK rendezvényén Török Sándor a többi között felidézte, hogy az intézmény egykori munkatársainak is köszönhető, hogy ma Százhalombattán sokszor a fővárossal is vetekedő, pezsgő kulturális élet van. Az ő munkájuk is kellett ahhoz, hogy a település "összkomfortos" kisvárossá válhasson.
Takács Péter elmondta, hogy a tagsághoz csatlakoztak a férjek, feleségek is. Ritkábban tudtak találkozni az utóbbi időben, mint szerették volna, azonban igen tartalmas, többórás, jó hangulatú beszélgetéssel telnek a galériájában lévő alkalmak. A tagok még a 80-as években alkottak egy csapatot az intézményben, mindenkinek van kedvenc időtöltése, szívesen osztják meg egymással történeteiket. Örömmel idézte fel, hogy az kulturális központ kezdeményezésére elindult városi fenyődíszítés napjainkban is folytatódik.

A Harmónia klub zenés ünnepségén Török Sándor a jókívánságok mellett azon reményének adott hangot, hogy nyugalmasabb, békésebb időszak jön el jövőre, mint az elmúlt három évben. Köszönetet mondott az idősebb generációnak azért, hogy megalapozta a város jövőjét.
Nagy Balázs alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a közösségi ünnepi rendezvények is segítenek abban, hogy átérezzük a karácsonyi hangulatot. Köszönetét fejezte ki azért, hogy jelen lehet az eseményen. Generációja tisztelettel, szeretettel, és hálával gondol azokra, akik munkája nyomán olyanná válhatott a város, mint amilyen ma. Nagy tapsot kapott azon bejelentése, hogy az Önkormányzat támogatásával újra üzemelhet a Tescoban lévő postahivatal januártól. Török Sándorhoz hasonlóan, mindenkinek jó egészséget, békés, szeretetteljes családi körben eltöltött karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt.
A klub vezetője, Molnár Károlyné, Ani elmondta, hogy kitüntetett alkalom a karácsonyi ünnep, ilyenkor azok is eljönnek, akik nem minden programon vesznek részt. Szeretnek kirándulni, legutóbb Mezőkövesden voltak, ahol fürdőztek is, a tervek szerint decemberben – tömegközlekedéssel – még ellátogatnak Gödöllőre. Örömmel használják fel a kapott sóbarlang bérleteket, együtt látogatnak majd el a hotelbe – tette hozzá.

Az Őszidő Nyugdíjas Klub nagy létszámmal ünnepelt, az Önkormányzat jókívánságait és ajándékát Vezér Mihály, Török Sándor és Nagy Balázs adta át. A városvezető példaértékűnek nevezte a klubban zajló rendkívül aktív közösségi életet. Emlékeztetett, hogy Százhalombatta is sok helyről érkező városlakókból formálódott összetartó közösségé; "ha kell, kiállunk egymásért, érzékenyek vagyunk egymás problémái iránt, szolidárisak vagyunk, és az örömeinket is megosztjuk egymással" – fogalmazott. Áldott, békés karácsonyt és jó egészséget kívánt a jelenlévőknek egy boldogabb, könnyebb új esztendő reményében.
Bilics János klubvezető szerint a korább járványos, illetve a mostani háborús nehéz időszakban különösen fontos, hogy találkozókkal is erősítsék az összetartozás érzését, erre nagyon jó alkalom a hagyományos karácsonyi közös ünneplés.

A Városi Nyugdíjas Klub karácsonyi rendezvényén kis műsorral fogadta a városvezetőket. Török Sándor köszöntőjében a többi között azt kívánta az általa jól ismert tagoknak, hogy sokáig maradjon együtt egészségben a rendkívül összetartó, aktív, táncos közösség.
Nagy Balázs örömét fejezte ki, hogy az Önkormányzat nevében ellátogathatott a klubba, mint mondta, az ilyen közösségek adják a város erejét. Háláját fejezte ki, hogy az ő generációja is élvezheti a nyugdíjas városlakók munkájának gyümölcsét.

A Városi Családsegítő és Gondozási Központ Idősek Klubja és az egyedülállókat tömörítő Családsegítő Cseverészde Klub közös irodalmi teadélutánján sokan gyűltek össze, amelyen Török Sándor és Nagy Balázs köszöntötte a tagokat.
Nagy Balázs szerint a városvezetés elkötelezetten és felelősségteljesen segíti az idősebb és a fiatalabb generációt egyaránt. Szólt arról is, hogy Százhalombatta erejét a különböző összetartó közösségek adják. Mint mondta, az ilyen alkalmakon is érezhető a szeretetteljes törődés, amit igyekeznek viszonozni. "Fantasztikus emberek fantasztikus munkát végeztek ezekben a közösségekben" – fogalmazott, hozzátéve, hogy amennyiben folytatódik az aktív társadalmi élet, a város megmaradhat olyannak, amilyennek szeretjük.
Kámán Attiláné a VCSGK klub vezetője örömét fejezte ki, hogy sokan részt vehetnek a rendezvényen, amit vendégművész által tolmácsolt irodalmi műsorral is igyekeztek meghitté, bensőségessé tenni. Fontos, hogy karácsonykor is együtt legyenek, mindenki érezhesse, hogy része a közösségnek – tette hozzá.

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete ünnepségén felidézték, illetve értékelték az év során történt eseményeket. A tagok finomságokkal, szavalatokkal, dalokkal is készültek. Az önkormányzat nevében Török Sándor és Nagy Balázs adta át a klubnak az ajándékokat.
Nagy Balázs "haza érkezett" a látogatás során, miután édesanyja itt tag, illetve maga is MOL-os munkavállaló. Mint fogalmazott, a klubtagok igazi városépítők, akiknek köszönet és hála jár. A település meghatározó része a finomító, amely adójával jelentősen hozzájárul a működéshez. Szólt arról is, hogy a karácsonyi ünnepi rendezvények során mindenki sok szeretettel találkozhat, ami révén átérezhetik a meghitt hangulatot.
Buda Dénes klubvezető elmondta, hogy tartalmasan telt az év; hét klubnapot tartottak, balkáni kirándulást szerveztek több napos albániai tartózkodással, megtartották a hagyományos farsangi alkalmat és a bográcsos, vetélkedővel tarkított juniálist. A találkozók során nagy igény volt a személyes beszélgetésekre, ezért a jövőben igyekeznek erre több időt biztosítani. A vezető szerint sikerült tartalmas programokat összeállítani a jövő évre is, a Szépművészeti Múzeumban lévő El Greco kiállítás megtekintése lesz az első program januárban.

Az Óvárosi Nyugdíjas Klub rendezvényét az óvodások ünnepi műsora színesítette. A tagokat Vezér, Mihály Török Sándor és Szabó Gábor óvárosi képviselő köszöntötte.
Vezér Mihály örömét fejezte ki, hogy a járvány után városszerte újra beindulhatott a klubok által szervezett közösségi élet.
Szabó Gábor óvárosi képviselő örömmel vett részt az ünnepségen, amelyen mosolygós, vidám tagokat köszönthetett.
Sándor Irma klubelnök elmondta, hogy mindig meghívják az óvodásokat is, akiknek meghitt hangulatú műsora révén még jobban ráhangolódhatnak a karácsonyra. Aktív a közösség; hetente sétákat, illetve kétheti találkozókat is szerveznek, egy másik klubbal közösen voltak nagyobb kiránduláson is ősszel, társklubokkal megtartották a szüreti bált, továbbá kiállításokat is megtekintettek és felkeresték a Magyar Zene Házát is.  
AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Hét szenior úszóérem
2023-02-01
Kiváló eredményeket értek el a Százhalombatta Városi Úszó Klub szenior úszói Szentesen, a VIII. Évindító Nemzetközi Szenior Összetett Sprint Úszóverseny és Országos Bajnokságon január 28-án.

Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.